fbpx

Hei alle sammen! 

Jeg vet nesten ikke hvordan en skal starte her, men tenker det passer med en introduksjon. 

Jeg heter Mai-Helen, er 18 år og kommer fra Hønefoss. Bruker stort sett tiden min på skolen i VG3, og fritiden går til venner og mye kos med dyrene mine.

Jeg har en stor kjærlighet for dyr og alltid hatt en liten drøm om å bli...

Hei alle sammen! 

Jeg vet nesten ikke hvordan en skal starte her, men tenker det passer med en introduksjon. 

Jeg heter Mai-Helen, er 18 år og kommer fra Hønefoss. Bruker stort sett tiden min på skolen i VG3, og fritiden går til venner og mye kos med dyrene mine.

Jeg har en stor kjærlighet for dyr og alltid hatt en liten drøm om å bli veterinær, men har lagt fra med denne drømmen ettersom jeg har funnet ut at jeg er ganske sensitiv til åpne sår og blod, noe som kanskje ikke er den beste egenskapen som veterinær hehe. Men jeg har kommet meg videre og har planer om å utdanne meg som miljø og energi ingeniør. Dette er fordi jeg har stort engasjement når det kommer til miljøet og hvordan verden blir tatt vare på. 

Det at jeg meldte meg på Miss Norway var egentlig litt for moro skyld og fordi jeg alltid har hatt den lille drømmen fra barndommen om å føle meg litt prinsesse. Men det er utrolig gøy å komme videre og kanskje få en liten mulighet. 

 

More

Kvinnedagen!

Kjære alle vakre kvinner der ute!! Gratulerer så mye med denne dagen!


Dette er en dag vi virkelig bør feire og legge vekt på for det er en utrolig viktig dag og må IKKE glemmes. 

Kvinnedagen sette søkelyset på situasjonen og posisjonen til kvinner. Norge har kommet langt innenfor kvinnekampen, men vi har fortsatt noe å ta igjen. Hvis vi ser på det kjente temaet nemlig lønn. Det tar ikke lang tid å søke opp gjennomsnittslønn i ulike yrker og der er det ofte delt opp i kvinner og menn. Hvorfor det? Jo nettopp fordi kvinner tjener i gjennomsnitt mindre enn menn. Det er selvfølgelige flere årsaker til dette som at kvinner har flere fridager osv osv. men Lønnsforskjellen er der og sånn skal det IKKE være. 

Setter vi fokuset på kjønnsforskjellene i andre land virker ikke Norge så ille allikevel. Hvis vi tar USA som et eksempel er det flere ting vi i Norge ikke kan se for oss. Dette er ting jeg lærte om på kurset vi hadde i forbindelse med Miss Norway. Gifte kvinner og menn som er i arbeid har det ikke som vane å dra på forretningslunsj sammen for det er upassende. Det er heller ikke riktig at en mann og en kvinne skal ha et møte alene på et rom. Slike ting som er helt normalt for oss i Norge er veldig upassende der.  

Men det som er utrolig viktig å huske er det at selv om vi heier oss kvinnene fremover, betyr ikke det at vi dytter ned menn. Vi mener ikke at menn er dumme eller ekle selv om vi hyller kvinners skjønnhet eller verdsetter våres intelligens. Vi må huske på at når vi løfter kvinner opp så betyr dette at vi står for LIKEVERD. 

 

 

Kontakt:

Instagram: Mai-Helen Braathen (@maihelenbr) • Instagram-bilder og -videoer

facebook/ e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  55 Hits
55 Hits

Videre i missekonkurranse - Ringerikes blad!

Hei!! 


Jeg har fått mitt første avisinnlegg. Det er en stund siden det kom ut, men selvfølgelig utrolig gøy! 

Det var utrolig spennende og litt skummelt å bli intervjuet for jeg var veldig redd for å si noe feil eller fremstiller meg eller konkurransen feil. Avisinnlegget ble jeg veldig fornøyd med og fikk sagt akkurat de tingen jeg ville og forfatteren av innlegget presenterte meg på en fin måte. 

Jeg sendte inn et par bilder av meg selv og litt ekstra fakta. Jeg fikk et innlegg på nettsiden til ringblad hvor det er en lengre artikkel med flere bilder. I den fysiske avisen fikk jeg et innlegg i kulturdelen av Ringerikes blad noe jeg syns er utrolig gøy. 

For å finne innlegget på nettet kan dere følge denne linken. 

Kultur, Mote | Mai-Helen (18) er videre i misse-konkurranse: – Litt flaut, jeg har bare fortalt det til et par venninner (ringblad.no)

 

Håper alle har det fint for tiden, og nå er det såå deilig at det begynner å gå mot våren og at det blir lysere ute. Selv fikk jeg vinterferie denne uken som kommer og skal bruke den på hytteturer, men først denne helgen jobber jeg litt :) er veldig deilig å få jobbet litt også. Jeg jobber som jeg kanskje har sagt? på psykiatrisk bo og omsorgssenter og beboerne der blir man godt kjent med og etter et par uker uten jobbing så savner jeg de rett og slett. Jeg er veldig glad i jobben min og opplever mye fint og kan gå turer og kose meg. Selvfølgelig er det en del stell og annen oppfølgning ved siden av. Men alt i alt er det en koselig jobb som kan være stressende innimellom og jeg kan komme hjem helt utslitt, men det gode veier mest :)

 

Hvis du vil ha kontakt med meg 

Telefon : 94137240

Gmail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

instagram/facebook : maihelenbr

  113 Hits
113 Hits

Hjertesak nr 2 ! - Miljøvern

For å starte dette innlegget kan vi svare på spørsmålet : 

Hva er miljøvern? 

- Miljøvern er tiltak vi gjør med mål om bevare naturen og økosystemer. Det er flere måter å definere miljøvern. Hvis vi ser på det og har mennesket i sentrum, så er det fokus på å ikke bruke opp naturressursene slik at menneskenes mulighet for å utnytte de i fremtiden forsvinner. 

Blant saker som telles som viktige miljøvern er 

 • Redusere inngrep i natur som ennå er uberørt
 • Unngå store eller noe som helst endringer i økosystemer
 • Redusere forurensingen fra virksomheter som kan skade mennesker, dyr og planter
 • Redusere forbruken av ikke-fornybare ressurser som før eller siden vil gå tomt
 • Den jeg syns er viktigst - redusere utslipp av klimagasser

I år 2050 er det sagt at det vil være 150 millioner klimaflyktninger i verden, og hva det vil bety for verdensfreden tør jeg nesten ikke å tenke på gang – verden vil se ganske annerledes ut for våre etterkommereSamtidig er det befolkningsveksten, at vi spiser for mye kjøtt og ikke har nok mat, vi har også et alt for høyt forbruk. 

Klimandringene er menneskeskapte. Det er skummelt og vondt å tenke på. Hvis vi snur på det og tenker positivt kan vi også tenke at dette er en mulighet for oss til å kunne gjøre noe med det også. Jeg tror de aller fleste har fått med seg at det er mye som foregår med klima og miljø for tiden. Miljøet er virkelig ille og vi MÅ ta tak før det er for sent, og vi ødelegger for mye til at det er mulig å rette på. 

 Bambus er ikke bare noe som er trendy for tiden, det er utrolig mange gode egenskaper med det også. Det er blitt populært med tannbørster, møbler og sminkekoster laget av bambus. Dette er veldig bra fordi det er et godt miljøvennlig alternativ. Ved å være oppmerksom på å kjøpe bambus tannbørste neste gang du skal ha ny, Eller bytte ut gulvet med materiale laget av bambus vil dette være en enkel måte å gjøre en liten forskjell for miljøet uten at det er noen stor forskjell for deg. Her er et par punkter på hvorfor akkurat bambus er et såpass godt miljøvennlig alternativ. 

 • Bambus bruker ikke mer enn 1-5 år før det er klart for "høsting", mens vanlig trevirke bruker ca 40 år før det er utvokst! - tenker vi på all skogen som går tapt hver uke, vil det ta 40 år før skogen er den samme igjen. 
 • Røttene til babusen skyter ut egne nye skudd så det er ikke nødvendig som med vanlige trær å plante nye trær etter "høsting" 
 • Bambus slipper ut 35% mer oksygen i atmosfæren enn vanlig trær og i tillegg absorberer CO2 (karbondioksid) 
 • Lite avfall kommer fra bambusen fordi nesten hver eneste lille del kan brukes, noe som er så og si unikt. 
 • Bambus består av sterkere fibrer enn vanlig trevirke noe som gjør at det har mindre sjanse for å sprekke opp ved temperaturforskjeller. 

 

 

Gjerne ta kontakt ved interesse av spons eller samarbeid! <3 

- Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 

- 94137240

Gjerne følg meg på instagram - https://www.instagram.com/maihelenbr/

 

 

 

  113 Hits
113 Hits

Koronaktiviteter !

Nå i disse korona tidene hvor det er mye hjemmekontor og mye fritid så er det viktig å finne noe å gjøre. Jeg prøver ofte å gjøre det beste ut av en situasjon og det er noe jeg tenker er spesielt viktig nå. 

Derfor har jeg laget en liste over aktiviteter i korona. Vi må tenke på det som er positivt i denne situasjonen og det er jo nettopp dette med at vi har hjemmekontor for eksempel. Tenk på alle de timene folk sparer på reisevei og kø. Nå som vi har bedre tid og er hjemme så er mulighetene gode for å kunne utnytte dagslyset. 


 1. Ake! - Nå har det vært utrolig mye fint vær og snøen er jo her, kanskje ikke i byen men litt høyere opp. Det er en fin mulighet til å ta med seg et par venner og grille og ake en kveld. Dette er selvfølgelig også innenfor regjeringens retningslinjer!
 2. Skitur - er også noe å bruke tiden på, jeg har akkurat fått mitt første par med skøyteski og det er utrolig gøy! Jeg er veldig glad i å gå på ski og nå er det enda morsommere siden det er mye lettere å skøyte med riktig utstyr! Jeg er veldig heldig som har en far som alltid motiverer til å bli med på skitur og det har gått fra at jeg virkelig ikke likte det som liten til at jeg nå gleder meg til hver vinter. 
 3. Brettspill - finn frem brettspill eller kort. Dette er koselig å kan være en pause innimellom leksene eller jobben. 
 4. Skøyter - Jeg vet ikke med dere, men her hvor jeg bor er det nå stålis, siden det har vært så kaldt så isen er trygg og perfekt å gå på, når det er så lite snø så er det også gode muligheter for å kunne spille ishockey 
 5. Grilltur - det å bare gå seg en tur funker også like bra, men å lage en kjapp pinnebrøddeig eller ta med pølser å lage et bål er såå koselig. 
 6. Rydd!! - Mitt beste tips som jeg burde bli flinkere til er å bruke fritiden til å rydde og organisere rundt meg. Det å bare ta for seg en skuff eller en hylle kan jo være starten og det er gøy å se hvor mye rart man finner hehe. 
 7. Nye rutiner - Det å skape nye rutiner kan være vanskelig, men det blir lettere å ha kontroll over livet og ting rundt seg. For eksempel er gode rutiner 
 • Alle ting skal ha SIN plass
 • Re sengen hver morgen
 • Rydd rommet hver kveld før du legger deg
 • Gjør det med en gang, ikke utsett småting
 • Ikke kjøp unødvendig, dette er selvfølgelig en vane som er viktig for å minske forbruket også.

 

 

 

Gjerne kontakt meg ved interresse av samarbeid eller spons - Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller 94137240 

Instagram - maihelenbr <3

  125 Hits
Emneord:
125 Hits

10 Fun facts om meg!

Hei! Tenkte liltt på hva som er gøy for meg å skrive om, og hva som kan være gøy for dere å lese om også. Personlig syns jeg fun facts er morsomt og lese hvertfall! 

 1. Jeg er 180 cm høy og har alltid vært den høyeste i klassen siden 2. klasse og til nå nylig hvor flere av guttene heldigvis har begynt å ta meg igjen. 
 2. Jeg har vært i koma og hatt hjernerystelse samtidig - Skjedde når jeg var rundt 8 å, veldig glad for at helsevesenet i Norge handler såpass kjapt!
 3. Jeg satt på hest for første gang når jeg var 1.5 år og har ridd hester siden den gang. selvfølgelig ikke ordentlig før 1.klasse hehe
 4. Jeg er flinkere på hoderegning enn på ark - på matteprøver finner jeg alltid svaret, men klarer ikke vise hvordan jeg regnet meg frem til det. 
 5. Jeg liker å spise majones alene på brødskive (får kommentarer på at det er ekkelt, ooops)  og elsker brødskive med ost og jordbær oppå
 6. Jeg har aldri røyket en sigarett eller andre ting 
 7. Da jeg var liten var jeg obsessed med spiderman, elsket radiostyrte biler og gikk i gutteklær fordi jeg likte det. Elsket på en annen side også å gå i kjole. 
 8. Jeg har brekt samme tann 2 ganger, første gangen trynte jeg på sykkel og andre gang snublet jeg i sengekanten.
 9. Jeg har vært på språkreise i England og bodde hos en fremmed familie i 3 uker. Noe av det beste jeg har opplevd
 10. Jeg har aldri hatt en ordentlig kjæreste! - har bare hatt småflørter, men ingen ting som har vart over et par måneder.

 

  737 Hits
Emneord:
737 Hits

Bucket List 2021 - 10 punkter

Hei!

Dette er noen korte punkter om min bucket list for 2021. Det er gøy å ha det skrevet et sted så man kan se tilbake på det og finne ut om man egentlig oppnådde noe av det. 


 1. Rooad trip - dette er en perfekt måte å bruke sommerferien på ettersom det mest sannsynlig ikke blir noen mulighet for utlandsreiser i år heller. 
 2. Få ned den daglige mobilbruken til 2 timer per dag - akkurat nå ligger jeg på rundt 5 timer hver dag i gjennomsnitt!! det er 5 av de ca 12-14 timene jeg er våken.
 3. Få minst 1 sekser på karakterkortet - jeg har sløvet en god del med hjemme skole og må virkelig ta noen tak nå!
 4. Bli helt vegetarianer - kutter bare kjøtt der jeg kan nå, men vil bli fullstendig vegeatrianer selv om jeg virkelig er glad i en baconpølse innimellom :(
 5. Treningsrutine - jeg vil komme meg inn i en god treningsrutine som jeg klarer å holde hehe
 6. Gå Besseggen - hatt en liten drøm om å gå der, men har brukt sommrene på andre ting.
 7. Telttur minst 5 ganger - glemmer at det kan være så lett som å telte i skogen noen minutter unna
 8. Lese flere bøker - leser alt for lite litteratur utenfor skolen selv om jeg egentlig elsker å lese!
 9. Redde flere dyr - vil ta imot dyr fra dyrebeskyttelsen og bli fosterhjem fast
 10. IKKE KJØPE MER ENN NØDVENDIG - prøver å lage meg en regel om at minst 2 plagg skal selges eller gis bort før jeg kan ta meg friheten til å kjøpe 1 nytt. 

 

  519 Hits
519 Hits
Påmelding for 2022

Påmelding til Miss Norway 2021 er avsluttet, og du kan nå melde deg på for 2022.

Vi har løpende uttak og det fungerer slik at de som melder seg på, vil bli vurdert. De som kommer med videre blir invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2021 eller vinteren 2022. Det er lurt å følge med på tidligere deltakere for å danne et bilde av hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding.

Trykk her for å melde deg på

Beste hilsener fra Sunniva Høiåsen Frigstad, Miss Norway 2020

Logg inn

Meld deg på