fbpx

Miss International 2017 - Eventyret

Hei igjen alle fine! I midten November kom jeg hjem fra Miss International 2017, som ble holdt i Tokyo, Japan. Denne reisen er noe jeg unner alle, med så mye kultur, så mange fine mennesker, og så utrolig mange flotte verdier. Dette blogginnlegget er laget mest for dere som er semifinalister i Miss Norway 2018, fordi denne reisen jeg har vært på, kan være en av deres reise en dag. Det må ikke være Miss International nødvendigvis, men det å ha ansvaret for å representere Norge i en av de største skjønnhetskonkurransene i verden er noe helt uten om det vanlige. 

Så her kommer litt av min erfaring fra Miss International 2017.

Det var mange ting som skulle ordnes før jeg dro til Japan, kjoler, sko, tale, pakking og flybilletter. Jeg endte opp med fire store kofferter og en liten håndbagasje-koffert. Heldig som jeg var kjørte familien min meg til flyplassen og hjalp meg med koffertene, men værre var det da jeg landet i Japan, og lille meg måtte hente fire kofferter fra rullebåndet. Da jeg hadde fylt opp den ene trallen med tre kofferter begynte jeg å gruble over hva mitt neste triks skulle være, fordi jeg hadde fortsatt en og en halv koffert igjen.. Heldigvis kom Miss Danmark til min unnsetning, og vi stablet de siste koffertene oppå hennes kofferter. Slik var altså mitt første møte med Miss Danmark, eller Natasja som hun heter, superhyggelig jente! Vi ble så hentet på flyplassen av en supersøt japansk dame, som brakte oss til hotellet. Danmark og jeg skulle bo på rom sammen frem til de andre jentene kom, for vi var jo de første deltakerne til å ankomme, da vi ble valgt ut noen måneder før til å komme tidligere for en photoshoot. Så det var egentlig veldig deilig, for da hadde vi muligheten til å riste av oss jetlagen før konkurransen startet for fullt. 


Første dag
Etter de andre jentene ankom hotellet ble vi delt inn i grupper, min gruppe var følgende: Nepal, Fillipinene, Myanmar, Taiwan, Russland, Moldova, Polen, Portugal og Singapore. Min roomie var Polen. Tidenes beste gjeng spør du meg. Første kvelden dro vi ut og spiste med en annen gruppe, hvor Sverige var. Vi ble med en gang veldig gode venner, og det var så utrolig deilig å ha en der nede som du kunne være deg selv 100% med. Jeg var jo selvfølgelig meg selv med de andre jentene også, men det er betryggende å ha en der nede som snakker nogenlunde samme språk som deg. En annen jente jeg fikk god kontakt med var Miss Sør Afrika, hun var så utrolig flott, og vi klikket med en gang! Det var mange "fans" som trodde vi var søsken, fordi vi begge var blonde og var egentlig ganske like i væremåte. Miss Danmark bestemte seg for å dra hjem etter første konkurransedag. Dette var for min del veldig trist, da hun var den jeg hadde blitt best kjent med da vi var oppå hverandre i flere dager før de andre jentene kom. Hun forklarte meg hvorfor hun hadde valgt som hun gjorde, og det støttet jeg fullt ut. De neste dagene
De neste dagene var det hektisk, jeg kommer ikke til å gå i detalj om hver enkelt dag, for etter en måned blir det utrolig mye å fortelle. Men det jeg kan skrive litt om er at vi dro ufattelig mange steder! Vi var i mange byer, spesielt de litt mindre byene som sliter fordi de ikke har så mange turister, eller de byene som har vært rammet av naturkatastrofer, byer som har noe helt spesielt ved seg, og byer som har den mest spektakulære naturen jeg noen gang har sett. Vi var på pressekonferanser, skolebesøk, barnehagebesøk, spa, velkomst-middager, eventer, show. Vi prøvde kimono og japansk tradisjonell mat. Vi var i en by hvor hele befolkningen levde av å lage druer og vin! Det var så utrolig mye å ta inn. Men en ting som også var ganske gøy for min del var jo at hver gang vi dro til småbyer, var det alltid mange som aldri hadde sett blondt hår og blå øyne, så da var det litt ekstra stas når de fikk ta bilde med meg, og jeg fikk ta bilde med de.FINALEDAGEN
For at dette blogginnlegget ikke skal bli alt for langt, tenker jeg at jeg nå runder opp med å fortelle om finaledagen. Det var så mange jenter som var nervøse, og de surret rundt og stresset over ingenting, de spiste såvidt fordi de hadde så mye de skulle gjøre. Jeg derimot kan egentlig ikke forklare hvorfor jeg var så usedvanlig rolig. Jeg satt foran speilet mitt og hørte på norske sommersanger, spiste utrolig mye mat (og dessert), og vandret rundt for å prate med, og roe ned de andre jentene. Jeg pratet også mye med guttene fra Missosology, de var jo sykt morsomme, og jeg kjente at humor var det jeg trengte for å klare meg gjennom denne dagen. 

Jeg ringte familien min og pratet med de, og venner. Det som var sykt å tenke på var at alt vi hadde gjort den siste måneden, bygde opp til denne dagen. Og den gikk så utrolig fort! Først gikk vi gjennom hvor vi skulle stå på scenen, og hvor vi skulle gå til enhver tid. Deretter var det tid for "preliminary", vor vi det var som en generalprøve foran dommerne, hvor de skulle lage seg en liten mening om hver enkelt deltaker. Her var jeg også super rolig, aner ikke hvorfor. Men etter vi var ferdige med dette gikk vi backstage, og jeg tok tiden på hvor lang tid jeg brukte på å ta på meg de forskjellige antrekkene slik at jeg kunne planlegge litt bedre hva og hvordan jeg skulle gjøre ting på finalen. Jeg hadde jo bunad som nasjonal-kostyme, og en telemarkstakk er ikke barebare å få på seg. Det som var gøy i etterkant av finalen var at jeg fikk vite av 1st runner up 2016 som satt i juryrommet da dommene falt, at det stod mellom meg og Japan i tittelen "Miss national costume". Det er jo utrolig gøy, spesielt når jeg brukte Norge sitt faktiske nasjonal-kostyme! Det var nok mye fordi Japanere er utrolig opptatt av kultur og tradisjoner, og hvem vet, kanskje jeg fikk et lite pluss i boka av å holde på tradisjonen til Norge? :))) Det ble ingen plassering på meg dessverre. Men det jeg setter pris på er omtalen jeg fikk av Missosology hvor de skrev:

"Meet the cutest delegate this year, Vilde is petite and is like a fairy! She is so sweet! She may not be the typical pageant girl that we see most of the time, but Vilde is one of the most likable delegates this year!"

For min del var ikke dette en konkurranse lenger, jeg hadde hatt en opplevelse for livet, ved å bli kjent med så mange utrolige mennesker. Jeg lærte ekstremt mye fra andre kulturer, og det følte jeg var en del av poenget med Miss International. Vi skal bli bedre kjent med kulturer fra andre land, og bygge broer. Vi skal jo være åpne for nye vennskap uavhengig av land, etnisitet, kultur. Jeg har fått meg venner for livet etter denne reisen, spesielt Sverige og Sør Afrika. Miss Sør Afrika kommer faktisk til Norge snart, noe jeg gleder meg utrolig mye til! 

Håper dette var et innlegg dere kan få noe ut av! Lykke til!

Store klemmer fra Vilde, Miss International Norway 2017

  1140 Hits
1140 Hits

Klar-ferdig-Japan!

Hallo hallo alle sammen!

Endelig var det min tur til å reise utenlands for å representere Norge i årets Miss International konkurranse. Dette er noe jeg har gledet meg utrolig mye til, og det ligger mye hardt arbeid og planlegging bak. Etter Miss Norway 2017-finalen fikk jeg jo beskjeden om at organisasjonen ville ha meg til å bære tittelen "Miss International Norway 2017". En utrolig ære var det. 

Nå sitter jeg på flyplassen i Helsinki, og venter på at boardingen skal starte på flyet som tar meg videre til Tokyo. Og jeg må si, at til å være første gangen jeg flyr helt alene, klarer jeg meg dødsbra:)))) 

Så nå er det bare å finne frem sudoku'en, gjøre litt japansk hjernetrim, og nyte flyturen til Miss International 2017! 

To be continued... 

  1287 Hits
1287 Hits

Miss International Norway - Jeg skal til Japan!

Hei igjen alle mine gode lesere!

Det har gått en stund siden finalen, og det er mye som har skjedd den siste tiden. Ikke nok med at Norge i år skal sende deltakere ut til Miss Universe og Miss World, nå skal jeg også få lov til å bli med "landslaget" som vi kaller det, som representant for Norge i Miss International 2017! 


Foto: Cesar Arturo

Jeg reiser nedover til Tokyo 25. Oktober, og skal være der frem til finalen 14. November! Jeg kan ikke beskrive hvor glad og ikke minst heldig jeg er. Det er ekstremt mange som følger med på Miss International, da dette er én av de fire største skjønnhetskonkurransene i verden. Vi som deltakere forventes å fremstå som ambassadører for "fred og skjønnhet". Hvor hovedtanken er at vi skal vise ømhet, velvilje, vennskap, skjønnhet, intelligens, evnen til å handle, og viktigst av alt, ha en god internasjonal følsomhet. 

  
Foto: Cesar Arturo

Jeg vil så gjerne takke alle mine sponsorer som har vært med meg gjennom reisen i Miss Norway;

Våg Frisør Tønsberg

Suser i Sivet 

Aesthetica Tønsberg

Gullsmed Ragnar Rønning A/S

Villajoyosa Apartments 


Jeg hadde ikke klart dette uten deres støtte og hjelpsomhet!


Foto: Armand Dommer

Nå går snart reisen videre, og jeg vil også gjerne takke Miss Norway Organisasjonen som har troen på meg, og valgte å sende meg til årets Miss International konkurranse!


Foto: Drammen Live24
Fra venstre; Miss Universe Norway, Kaja Kojan. Miss World Norway, Celine Herregården. Miss International Norway, Vilde Andresen Bø. 

 

OG SELVFØLGELIG Tusen takk til min flotte familie og mine flotte venner som har støttet meg hele veien!


Foto: Armand Dommer

Neste stopp -----> JAPAN!

-Vilde Andresen Bø, Miss International Norway

  3836 Hits
3836 Hits

Morgenstund – er «gull» i grunn!

*Sponset*

Har du husket alt til sommerbryllupet?

Morgengave er en gammel tradisjon som går ut på at brudgommen gir en gave til bruden morgenen etter bryllupet.

Det kan for eksempel dreie seg om et smykke, som for eksempel denne vakre håndlagde allianseringen med 5 diamanter, som er svakt buet, laget av gullsmed Herman Rønning.
En gave til henne som gjør verden litt bedre!

Håndverk av ypperste kvalitet!

Gullsmeden Herman og Siseløren Cathrine er begge opptatt av at gamle tradisjoner som godt håndverk vedlikeholdes. Begge to jobber på verkstedet som er selve «hjertet» i butikken.

Her lager de smykker etter kundes ønsker om eget design, i tillegg til å utføre alt av reparasjoner, omsmelting, gravering og innsetting av steiner.

Siselering er et sjeldent, gammelt håndverk, som går ut på å lage mønstre i metall ved å slå dem inn, i motsetning til gravering, der mønstrene risses inn.

Går du med gifteplaner, eller skal ha bryllup i sommer, og vil ha ringer som oser av tradisjon, varme og sjel, vil jeg anbefale dere på det varmeste å legge turen innom Gullsmedbutikken Ragnar Rønning som ligger på Tønsberg Torv. 

Her vil du få den helt spesielle «morgengaven» til din utkårede, eller dere kan være med i prosessen med å designe deres egne gifteringer, både med og uten diamanter, av ypperste håndlagede kvalitet <3

Herman og Cathrine oppfordrer dere til å gi de utfordringer, da de begge elsker faget sitt <3

Butikken og verkstedet finner dere øverst på torvet i Tønsberg

Tlf:333 12345

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

www.gullsmeld-rr.no

  1301 Hits
1301 Hits

Fretex i mitt hjerteMitt bidrag for å gi støtte slik at mennesker beholder arbeid, samtidig som miljøet spares er å resirkulere klær.
Visjonen til Fretex er å bidra til et bedre miljø gjennom blant annet gjenbruk og gjenvinning samt å gi folk grunn til å tro på framtiden!

Fretex er eid av Frelsesarmeen i Norge. Det er ingen som tar utbytte. Ti prosent av bruktomsetningen går til Frelsesarmeens øvrige sosiale arbeid. Dette utgjør ca. 28 millioner kroner årlig.
Hos Fretex Tønsberg finner du klær med tilbehør, dilldall, bøker, småmøbler og fine gaveartikler fra Fretex Redesign.

Butikkleder Ann-Torill Mykkelgård hos Fretex Tønsberg sier at de tar imot alle kvaliteter av tøy og tekstiler, også de som er ødelagte og slitte. De er takknemlig for å få bøker, CD-er, filmer, pynteting, sports- og fritidsartikler, bilder, møbler osv. - egentlig alt det du ikke trenger lenger, som du tror andre kan få glede av.

Normalt pleier jeg å pakke klær i lukkede poser eller sekker og legge det i tekstilcontainere som står utplassert i nærområde, men i dag tok jeg likeså godt turen innom Fretex Tønsberg for å gi bort noen av klærne jeg ikke lenger brukte. Noen av klærne var nesten helt nye, etter noen rene impulskjøp, og da er det jo greit å vite at andre kan få muligheten til å bruke de, samtidig som jeg sparer miljøet.Hva skjer med klærne som gis til Fretex? 78 % går til gjenbruk, 20 % til materialgjenvinning og 2 % til energigjenvinning. Klærne blir solgt i Fretex butikkene, eller eksportert og delt ut via Frelsesarmeens sosiale arbeid.

Så oppfordringen til dere alle for å bidra til bedre miljø er å rydde i skuffer, skap og overfylte loft for å se om det er noe dere ikke bruker lenger og som kan gis til Fretex!

Andre tips til gjenbruk:
- Kjøp brukt eller redesignet, besøk bruktbutikker og loppemarkeder -
- Arranger byttekveld med venner -
- Sy om, puss opp eller trekk om -
- Selg og kjøp på nett -
- Gjenbruk er ikke bare miljøvennlig, men også bra for lommeboken! -
(som fattig student er jo det også viktig)

Du finner Fretex over hele landet. Gå inn på hjemmesiden deres og les mer: https://www.fretex.no/

Fretex i Tønsberg finner du her:

Adresse: Nedre Langgate 19

Telefon: 33 31 35 49

Åpningstider:

Man – f re: 10:00 – 17:00

Tor: 10:00 – 18:00

Lør: 10:00 – 16:00

 

  1237 Hits
1237 Hits

Presseoppslag i Tønsberg blad!

Heisann heisann!Dagene fremover mot finalen går så det suser, skulle nesten hatt et par ekstra timer i døgnet for å få tid til alt som skal gjøres. Men siden jeg ikke har kraften til å få det til å skje, har jeg ikke annet valg enn å jobbe i full speed fremover! 

Tønsberg blad har laget en artikkel om meg, og om blogginnlegget jeg la ut angående "janteloven". Det er fint å vite at folk leser innleggene mine, og at det faktisk går inn og skaper oppmerksomhet i samfunnet! Jeg syntes selv artikkelen ble veldig fin, og fikk frem alt jeg står for og mener. 

Dere kan lese innlegget ved å trykke på denne linken; https://www.tb.no/nyheter/tonsberg/konkurranse/miss-universe-vilde-20-janteloven-kan-ta-seg-en-bolle/s/5-76-593978Fremover mot finalen blir jeg superglad hvis du vil ta deg 20 sekunder, for å stemme på meg. Dette gjør du ved å sende MISSU 15 til 1963 <3

  1231 Hits
1231 Hits
Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på