fbpx

Bevar teatervitenskap: Leve Drama og teater NTNU!

 

Til dagsdato er jeg student på Musikkvitenskap og studerer klassisk sang. Jeg kunne dessverre ikke ha den tildelte sanglæreren og fikk legeerklæring for å bytte, men NTNU har kuttet i budsjettet til musikk og drama som vil si at musikkvitenskap ikke har råd til å betale for en sanglærer til meg, selv om hun tar pensjonistlønn. Jeg må faktisk betale for min egen utdannelse. Dette er ikke greit, og er helt bak mål. 

Videre kutter de nå 15 poeng i Drama og teater sin bachelor. De gikk stille i dørene og har vedtatt forandring UTEN å informere elevene om dette. Poengene tar de fra linjens viktigste fag, DRA 2001 Dramaturgi og konseptualisering. Det faget gir en enorm erfaring til elevene som blir brukt i arbeidslivet hver eneste dag. Uten dette faget får man ikke en jobb. 

I tillegg betyr dette at de må belage seg på å ta en bachelor på 7 semester istedenfor 6, hvor de ikke vil kunne få fulltidsstipend fordi det andre faget de har samme semester, DRA 2002 krever arbeidsdager som ikke tillater å ta et annet fag ved siden av. 

Det er også flere lærere som går av med pensjon de neste årene, og det er i kortene at disse stillingene da dør ut. Hvis dette skjer er det bare tre stillinger igjen på linja.  NTNU sin bachelor og master i dramavitenskap er den eneste teoretiske, muntlige og praktiske linjen i Norge. Det er krise hvis denne forsvinner, da studentene vil måtte dra til utlandet for å kunne fortsette sin utdanning. 

"En professor i teatervitenskap ved NTNU er blitt pensjonist i 2019. En professor til går av med pensjon januar 2020. I perioden 2020-2024 vil ytterligere fire faste vitenskapelige ansatte ved Drama og teater på NTNU fylle 70. Allerede fra august 2021 står det teatervitenskapelige fagmiljøet i Trondheim uten professor. Det foreligger per november 2019 ingen planer om å utlyse faste førstestillinger for å erstatte denne såkalte «naturlig avgangen». I tillegg kommer kutt i fagspesifikke studiepoeng på bachelorstustudiet. Situasjonen er alvorlig og legger seg i kjølvannet av trusselen mot teatervitenskap i Norge siden nedleggelsen ved UiO og kampen for en stilling ved UiB. Nå ser vi 3. akt, og denne gangen er fokus NTNU." (Se scenekunst, 2019, http://www.scenekunst.no/sak/bevar-teatervitenskap-3-akt/). 

 
For dere som ønsker, skriv gjerne under på oppropet/protesten ved å klikke på linken under. Dette er Norges siste bachelor i Drama med en teoretisk tilnærming. Kulturlivet til lands har ikke råd til å miste denne. 
 
For dere som driver med teater/ VGS/kulturskoler, osv. skriv gjerne en støtteerklæring. 
 
Send vedtatte støtteerklæringer til:
 
Institutt for kunst- og medievitenskap: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Det humanistiske fakultetet NTNU: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Kopi til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
 
Tusen hjertelig takk, på forhånd for all hjelp <3 Jeg vil også takke ledelsen i Miss Norway for tillatelse til å dele dette innlegget på denne plattformen. 
Ønsker du å samarbeide? 
Mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Mitt første samarbeid med kjoledesigner
Jeg spiser i en kirke
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på