Det Norske skolesystem gjorde meg til en skoletaper

- Skole//hjertasak- 

Hei alle sammen, om noen dager er det finale i Miss Norway, og det er fortsatt mulig å få tak i billetter dersom det skulle vært ønskelig. Da er det bare å kontakte meg for hjelp, så skal jeg veilede for det!

-Foto: Daniel Milla/ MissNorway org- 

Om ikke lenge etter er det skolestart for mange, og dette kan være både skummelt og bra! Det er nye prøvesituasjoner, og mye nytt fagstoff som skal inn på kort tid. Jeg tenkte å dele med dere min historie, som jeg har opplevd at det er flere som kjenner seg igjen i, og at dette kan være en betryggende sannhet å vite. Jeg velger å dele med dere, fordi at jeg ønsker å vise at det er mulig, å gjøre det som kanskje føles som umulig.

-Foto: Daniel Milla/ MissNorway org- 

Som nevn tidligere er jeg meget opptatt av menneskeverd, etikk og miljø. Av den grunn ser jeg på skolen som en av de viktigste plattformene for å arbeide mot et bedre Norge, ikke minst en bedre verden.  En av mine store forbilder er Malala Yousafzai, som jeg mener har mange gode poenger når det kommer til skole, menneskeverd, etikk og miljø. Skolen er en plattform for å utvikle neste genrasjon, og det er nettopp hos dem fremtiden ligger. -"One child, one teacher, one book, one pen can change the world."

- Foto: Espen Alexander Schultz Andersen -

Som en intelligent og kreativ jente, ble gjort til en skoletaper av det Norske skolesystemet. Jeg så på meg selv som dårlig, jeg mestret ikke det som ble definert som allmennkunnskap, og dette gjorde ikke saker bedre. Jeg mener at skolen er med på å danne ”the winning mindsett” men også at man danner skoletapere.

Min hjerte sak er derfor skole, for det er her det starter. Det handler om å jobbe fra det utgangpunktet vi har som land. For eksempel betyr dette at i Norge, må vi utarbeide måter å forbedre det Norske skolesystem på. Steder som lever under ekstrem fattigdom, betyr dette å utarbeid og bygge nye skole, og muligheter for dem. Vi jobber altså fra utgangspunktet vi har, og som tilhenger av talspersonen Malala, stiller jeg meg helt enig i at et barn, en lærer, en book, og en pen kan endre verden. Som en medkjemper for menneskeverd, etikk og miljø, mener jeg at å starte å utarbeide skolen, ut i fra utgangpunktet man har som land, kan man også bekjempe ulikhet i menneskeverd, og ikke minst når det kommer til likestilling.

-foto: Eivind Nilsen-

Til slutt vil jeg henvende meg til mitt siste blogg innlegg, link-  dette handler om å finne skjønnheten i deg selv, som på andre ord betyr blomsten, egenskapene og kjernen av deg som individ, eller elev. Jeg ønsker å vise at det umulig er faktisk mulig, jeg som har sterk dysleksi, også dyskalkuli, har allikevel fullført videregående, med toppkarakterer. Den ene siden er hva politikerne kan foreta for å forbedre systemet, en annen side er hva vi som unge kan gjøre for hverandre. Det er mulig, du er flink, stå på, gjør ditt beste, og bruk gjerne meg som motivasjon til at det umulige, faktisk mulig.

 

 

Følg meg gjerne på sosiale medier:

Instagram: https://www.instagram.com/leastefine/ 

Facebook siden min: https://www.facebook.com/LeaStefine/ 

Vil du samarbeide med meg? Send meg en mail da vell! Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Lots of love- Lea Stefine

Bli med å holde Norge rent!
Sterke kvinner som rollemodeller
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på