Du finner svaret i det ukjente

-Hvilken effekt en positiv tankegang kan ha på deg, og ikke minst nærmiljøet/samfunnet rundt deg-

Hei, og en riktig god mandag, i dag har jeg tenkt til å utfordre deg litt! De siste årene har det vært en økt forskning på nervesystem, og fenomenet vi kaller placebo. Det kan tenkes at vi forbinder placebo men noe som er usant, noe som ikke finnes, og som kun er en forestilling. Kunne du tenke deg at denne forestillingen ikke er så langt unna virkeligheten, slik mange kanskje oppfatter det?

 

-Foto: privat-

Nevrologer har nemlig fast slått at denne forestillingen er nokså virkelig. For eksempel er smertelindringen vi opplever av placebopiller, er noe som faktisk oppstår. Hjernen klarer å” lure” kroppen til å ikke føle smerten, og faktisk lindre den. Dette ved bruk av piller som ikke inneholder medikamenter, og har derfor ingen fysikk virkning. Hjernen oppfatter dette som medisin, signaliserer budskapet til kroppen, og vil derfor lege seg selv.

Hjernen overbevises om at dette vil få en virkning.  Er det slik at alt bokstaveligtalt finner sted i hjernen, kanskje vår fysiske kropp kun er et hjelpemiddel. Det som skjer når vi opplever smerte, er teoretisk sett kun fordi hjernen sier ifra om at vi nå sannsynligvis skader kroppen, men siden det er hjernen som styrer alle disse signalene, kan de bli påvirket?

 

-Fotot: privat// min bestevenn Chantal Løvenskiold og meg-

Ved å fast slå en slik konklusjon, åpner det opp for mye problemstillinger som; kan placebopiller kurerer rygg, ledd, kne smerter? I teorien ja, men hva med i praksis? Det ble gjort forsøk på en rekke soldater, hvor man med teknologisk hjelp kan klargjøre bevis for at hjernen alene klarer å lindre/blokke ut smerte.

 

Forskerne har altså fastslått at jeg hjernen har mulighet til å overstyre seg selv. Har hjernen da mulighet til å gjøre å reversere denne prosessen? For eksempel, dersom du føler deg syk og dårlig, kan dette faktisk kun bestå i hodet ditt, og årsaken er din syke? Din syke har altså en så enorm kraft, og den er mest sannsynlig ubevist. Som vi vet, er store deler av hjernen vår, ubeviste tanker og drifter, og dersom større deler av hjernen er ubevist enn bevist, må vel det bety at svaret er å være seg selv så bevist, som mulig.

 

Jeg har alltid vært en skole elev som var mye syk, vært eneste år var jeg syk flere ganger. Jeg var personen som alltid ble syk, dersom en annen var syk, kunne du seg meg syk dagen etter. Slik trodde jeg at jeg var, og slik var det. Uten noen mer spesifikk grunn av lege, enn at jeg kunne ha svakere immunforsvar enn vanlig, var det ikke lett å fast slå hoved årsak til denne fysiske syken.  For to år siden så jeg på dokumentaren” hemmeligheten”, som brer seg ut på en psykologisk teori- nemlig at du står i kraft til å kontrollere det meste, for det meste stammer fra hodet ditt.

 

-Foto: Bjørnar solberg-

Jeg så på meg selv som en som alltid ble syk, så da ble jeg alltid syk. Jeg var negativ og hadde mye mental ustabil het, jeg var deprimert og lei. Jeg var ikke skole flink, og hadde aldri fått noe til. Jeg stolte ikke på meg selv, hadde ikke troen, og tillit til medmennesket var det bare å glemme. Det var på et punkt hvor ting måtte endres, og det var da denne dokumentaren kom til syne, det var da jeg skjønte at jeg har da ikke noe å tape. Jeg begynte å kjenne på denne kraften, prøve å tvinge meg selv til å tro at slik var det, og da ble det slik.

 

To år etter, den dag i dag, er jeg sjeldent syk. Jeg er alltid positiv, og ingen utforinger kan stoppe meg, jeg tar det med et stort smil! Jeg har kun fått toppkarakterer på mine siste eksamener, og hele min innstilling er snudd på hode. Jeg våkner glad, og klar for dagen, jeg har drømmer ingen kan stå i veien for. Jeg føler jeg tar beviste valg, jeg tenker klart og tydelig. Jeg har tillit og tro på meg selv, og jeg har tillit til andre. Jeg ser på verden med andre øyne, og den slik innstilling må vel være ønsket av alle?

 

-foto: Privat// Big smile-

Alle dere der ute, som leser dette innlegget, ta en test meg deg selv. Prøv å konsekvent jobbe foretaksomt for å tenke, og opptre positivt til alt som kommer deg forbi. Ta deg to uker, hvor du hver dag smiler til deg selv i speilet på morgningen, og tenker JA, jeg kan, JA, det går, JA! Da vil du snart oppleve et positivt kjør tilbake til deg! Det blir en positiv ringvirkning, slik man kaller det i psykologi. En slik ringvirkning, er jo alltid ønsket! Dens kraft er enorm! Se eksempler av bedrifter, eller små samfunn som har gode resultater grunnet deres leders innstilling og derad den positive ringvirkning. Det er virkelig verdt å prøve, for hverdagen blir lett, morro, oppgaver som du tenkte var form mye tidligere, ser du på som godbiter som du skal få, og kose deg med.  

 

På grunnlag av forskningsbaserte resultater har nevrologer og psykologer, påvist at en positiv tankegang, har store innvirkninger på mennesket. Det har noe å si på din psyke, min ikke minst det fysiske. Jeg mener at alt skjer i hodet ditt, og det er opp til deg å være deg selv bevist. Jeg ønsker å formidle en sunn livsstil, både til deg som har det vondt, men også til deg som har det godt. For du kan starte med deg selv, og som nevnt tidligere, skape noe godt for andre, nemlig en god ringvirkning. Jeg er sikker på at dersom verden hadde hatt en slik tankegang, hadde hele dette store samfunnet som vi kaller jorden vår, vært fylt av glede og latter, og behov for tyrannisk makt hadde nok ikke funnet sted. Dette er også en av årsakene til at jeg står for et mer positivet pedagogisk formert skolesystem, som Malala Yousafzai en gang sa ” One child, one teacher, one book, one pen can change the world.”. Hun har veldig rett, og jeg er meget sikker på at ved å starte med å opprette en positiv pedagogikk i skolesammenheng, fremfor å lære barna å si nei, tenke feil, fremfor riktig, staff, fremfor ros, frykt ikke tillit, ville vi sett en endring gjennom den neste generasjon, og deres tankemåte, og nærmiljøer rundt seg. Dette treffer både på mirko og marko nivå av samfunns tankespill og normer.

 

-Foto: Knut Yrvin-

Dette var et langt innlegg, har du hengt med til slutten? Hva tenker du? Kommenter gjerne!! Jeg er sikker på at du vil bli forbauset over det gode du vil oppleve dersom du tester ut denne psykologiske teorien/tankegangen. Bare husk, du må være viljesterk, du må virkelig tro og ha tillit i deg selv og andre.

 

Følg meg gjerne på sosiale medier:

Instagram: https://www.instagram.com/leastefine/ 

Facebook siden min: https://www.facebook.com/LeaStefine/ 

Spotify: https://open.spotify.com/user/leastefine1 

Vil du samarbeide med meg? Send meg en mail da vell! Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

XX Lea 

Østlandets Blad
Sjokkerende avis oppslag om Finalen
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2020

Påmelding til Miss Norway 2020 er i gang. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på