fbpx

Èn av mine hjertesaker


Hei hei! 

I dag har jeg lyst til å snakke om en av mine hjertesaker, med fokus på pelsindustrien og dyrevelferd. Da jeg var liten og fikk høre at pelsjakken til tante var laget av pelsen til rever så skjønte jeg ikke hvordan noen kunne gjøre det mot dyr. Jeg klarte ikke legge fra meg den tanken om at kanskje min hund kunne vært pelsen på den jakken. Etter hvert som jeg har blitt eldre har jeg gjort mer og mer research i forhold til dette og brenner virkelig for at det skal bli en slutt på dette. 

Jeg klarer ikke å forstå hvordan folk kan gå med pels på for eksempel jakken sin og vite at det henger ett dødt dyr der. Jeg er enig i at det er pent, men vil man virkelig drepe flere liv for å kunne ha den jakken i 2-3 år? kunne ikke det stakkars dyret fått lov til å leve videre? Sånne ting klarer jeg rett å slett ikke legge fra meg. 

Jeg er ikke det man kan kalle for et pelspoliti hehe, for jeg vet selv at jeg ikke har full kontroll på hva som er ekte skinn og pels av alle mine egne klær. Men prøver å holde så god oversikt som mulig og ikke kjøpe nytt som er laget av pels eller skinn. Om jeg skulle kommet videre i Miss Norway ville jeg brukt min innflytelse på nettopp dette med pelsindustrien, ved å starte flere kampanjer for full stopp av import av pels og få en stopp av det i utlandet, eller i det minste bedre måten de lever og blir drept. 

De lever jo som vi ser på bildet over i trange bur uten god støtte under bena som gir de skader og sår. Det er mange måter livene deres blir avsluttet på, men en av de verste og mest brutale som brukes mest på kaniner er at de blir bundet fast og pelsen deres rives av dem fra nakken og ned mens de fortsatt er liv levende!

Håper denne lille teksten kan ha innflytelse på flere som leser det og at det blir mer fokus på hvor ille det egentlig er. Mange bryr seg om dyr, men det er for få som gjør noe med det. 

 

 

Hvem er jeg nå idag?
Spennende tider!

Relatert

 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://missnorway.org/

Påmelding for 2022

Påmelding til Miss Norway 2021 er avsluttet, og du kan nå melde deg på for 2022.

Vi har løpende uttak og det fungerer slik at de som melder seg på, vil bli vurdert. De som kommer med videre blir invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2021 eller vinteren 2022. Det er lurt å følge med på tidligere deltakere for å danne et bilde av hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding.

Trykk her for å melde deg på

Beste hilsener fra Sunniva Høiåsen Frigstad, Miss Norway 2020

Logg inn

Meld deg på