fbpx

Vinnere Miss Norway 2022

Screenshot_20220814_19390_20220814-175118_1 Vinner av Miss Norway 2022, Ida Anette Hauan

Utdeling av av Miss Norway-krone. Til venstre i blå kjole. Nora Emilie Nakken, Miss Norway 2021. Deretter til høyre vinner av Miss Norway 2022, Ida Anette Hauan. Second Runner Up 2022, Julie Dahlen Børresen. Madelen Michelsen, Miss World Norway 2018. Foto: Tani Films / Bror Robin.

Jeg har ikke ord, sier Ida Anette Haugan i en kommentar etter en knallsterk innspurt med seier i Miss Norway 2022 lørdag 13. august. Det var svært nære i poengsum blant finalistene der Romée Dahlen knep en sterk andreplass som first runner up og Julie Dahlen Børresen som second runner up. 

Nivået på finalistene var knallsterkt også i årets konkurranse. Dermed har også dommerne hatt en krevende vurdering av hver finalist. 

Ida Anette har dyrevelferd som en av hjertesakene. Som engasjert i organisasjonen Noah har hun jobbet hardt for å motvirke utnytting og mishandling av dyr rundt i hele Norge.

 I konkurransen i år har utøverne gjort det sterkt med sponsoroppdrag, presse og veldedighet. 

Vinner av Miss Norway 2022, Ida Anette Hauan får kronen overrakt av Nora Emilie Nakken, Miss Norway 2021. Foto: Tani Films / Bror Robin.

Krevende konkurranse

Veien til den norske finalen har vært kortere enn vanlig grunnet korona-pandemien. I underkant av 100 var påmeld i årets sesong. Det var en tøff sesong hvor kun 6 nådde fram til finalen. Hver og en har minst like god innsats som fjorårets finalister med rekordmange poeng. Resultatet for hver enkelt står ikke tilbake for noen.

Noe vi tror skyldes god hjelp av tidligere vinnere som vi tror skyldes god veiledning og hjelp av tidligere vinnere som har konkurrert internasjonalt. Her bør nevnes Kaja Kojan, Celine Herregården,  Nicole H. Leyton, Turid Strømfors, Madelen Michelsen, Sunniva Frigstad, Henriette Jacobsen Hauge, Susanne Næss Guttorm og selvsagt Nora Emilie Nakken.

Konkurransen er langt mer enn bilder og sceneopptreden. Man vinner poeng for en rekke utførte aktiviteter. Finalistene har utført over 50 aktiviteter i veldedige. Det har vært over 90 presseoppslag og mange over 14 oppdrag i reklame og markedsføring. Finalistene har også vært med på flere catwalk-treninger og beauty-camp. Samt høy aktivitet med foto og videoer som er publisert i blogger og sosiale medier.

Vi bør også nevne eventyrlige kjoler fra Handmade dresses fra Valbona

 Foto: Knut Yrvin

Poengene fra aktivitetene har gitt juryen en indikasjon på om finalistene har evnen til å markedsføre seg selv, snakke med pressen og om de er i stand til å utføre oppdrag på en profesjonell og ydmyk måte. Alt er egenskaper som er helt avgjørende i verdensledende konkurranser som Miss World og Miss Universe. I tillegg kommer det aktiviteter innen sport, talentkonkurranse, veldedig arbeide og forskjellige typer dans. 

Juryens oppgave var å velge en representant for Norge, med et vakkert ytre, intelligens, selvsikkerhet, stil og karisma, som kan føre seg på en scene.

Øyenbrynstylist og gründer Fred Hamelten har ledet juryen, som er blitt kåret til en av verdens 10 beste skjønnhetsbehandlinger av bladet Costume. Kaja Kojan, vinner av Miss Universe Norway 2017. Jurymedlemmene Svetlana Jouini som er mangeårig vinner av den norske og internasjonale frisørkonkurranser. Videre var skjønnhetsekspert Linn Nguyen dommer med 17 års erfaring i skjønnhetsbransjen. Ny dommer av året er Aksel Jahre Mustaparta 

har vært i frisørbransjen i 17 år, først som frisørleverandør og seneste år som gründer av barbersalonger. 

Veien videre

Miss Universe er en av to ledende skjønnhetskonkurransene i verden. Finalen i Miss Universe går til vinteren 2022. Sted og land er ikke bestemt enda. Det hele TV-sendes til over halv milliard seere i 190 land.  

Vi kommer straks tilbake med mer informasjon når vi vet mer. 

Det er lagt ut finalebildene vi har så langt  nederst i dette innlegget. Fotograf er Tani Films / Bror Robin.

Bildene kan brukes av media. Trykk her er flere bilder. <-- Viktig. Høyreklikk og åpne link i ny fane eller vindu!

Alle plasseringer (bilder følger under)

Plassering

Navn

Alder

Miss Norway 2022

Ida Anette Hauan

26

1th runner up

Romée Dahlen

18

2nd runner up

Julie Dahlen Børresen

23

3rd runner up

Leni Kvalvåg

23

4th runner up

Ida Sofie Skinlo Sæter

23

Finalist

Charlotte Bøhn-Bore

22

 

Fra venstre til høyre: Charlotte Bøhn-Bore - finalist,   Romée Dahlen - first runner up,   Ida Anette Hauan - Miss Norway 2022,   Julie Dahlen Børresen - second runner up,   Leni Kvalvåg - third runner up,   Ida Sofie Skinlo Sæter - forth runner up,   Foto: Tani Films / Bror Robin.


Ida Anette Hauan - Miss Norway 2022.  Foto: Tani Films / Bror Robin.

 

Romée Dahlen - first runner up. Foto: Tani Films / Bror Robin.

Julie Dahlen Børresen - second runner up. Foto: Tani Films / Bror Robin.

 

Leni Kvalvåg - third runner up. Foto: Tani Films / Bror Robin.

 

Ida Sofie Skinlo Sæter - forth runner up. Foto: Tani Films / Bror Robin.

Charlotte Bøhn-Bore - finalist. Foto: Tani Films / Bror Robin.

Bildene kan brukes av media. Trykk her er flere bilder. <-- Viktig. Høyreklikk og åpne link i ny fane eller vindu!

Kontaktopplysninger. Trykk på denne lenken <--

Miss Universe Norway 2022
Den store dagen er her
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://missnorway.org/

Påmelding for 2023

Meld deg på 2023-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er forløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2022 og vinter 2023. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for å melde deg på

Beste hilsener fra Nora Emilie Nakken, Miss Norway 2021

Logg inn

Meld deg på