Tirsdag ble det klart at Aagot Sofie Langlie er med blant de 15 finalistene i Miss Universe Norway. 20-åringen fra Malvik er den eneste trønderen som er med i finalen, og hun ble mer enn sånn passe fornøyd da hun fikk beskjeden om finaleplassen.

- Jeg ble helt i ekstase! Jeg hadde jo håpet på det beste, men forventet det verste. Da jeg fikk meldingen ble jeg bare kjempeglad. Dette betyr veldig mye for meg.

Finalen i Miss Universe Norway avholdes i Kragerø helga 27 - 29.juni. Der skal finalistene gå på scenen og vise seg i ulike antrekk for dommere og publikum i salen.

Topper poenglista

Finalistene bedømmes imidlertid også ut ifra innsatsen de legger inn før selve finalehelga. De kan samle aktivitetspoeng blant annet igjennom gjøre fotoshoots, få oppslag i pressen og det å delta i frivillig arbeid. Akkurat nå topper Aagot Sofie lista over finalistene som har flest aktivitetspoeng.

- Mitt inntrykk av henne er at hun oppfører seg godt og jobber veldig fint med de oppgavene som er i konkurransen. Hun har møtt på kursene, hun har stått på og det gir et bra utgangspunkt, sier Knut Yrvin som er presseansvarlig i Miss Universe Norway.

Skal forberede seg

I mars møtte adressa.no Aagot Sofie på treningssenteret. Da fortalte hun at hun bruker mye tid på å trene og at hun tror trening er viktig hvis man vil komme langt i Miss Universe. Se video øverst i artikkelen.

Nå skal Aagot Sofie forberede seg videre før finalen i sommer.

- Jeg skal være med på en «beauty-camp» i slutten av mai, der vi skal trene på gange og holdning. Jeg skal også jobbe med å få en større portefølje og med sponsorarbeid og oppdrag, sier Aagot Sofie.

Internasjonal finale i Brasil

Vinneren av den norske Miss Universe-konkurransen går videre til den internasjonale finalen.

Den finner sted i Brasil til høsten.