10 tips for finere, og lenger hår.

IMG_7320

1. Vask håret riktig- Når du vasker håret er det viktig å fokusere på hodebunn og innerst i hårfestet når man masserer inn shampoo, resten av håret vil vaskes naturlig når du skyller ut shampoo. Ikke masser hårtuppene for mye, håret er sårbart og knekker lett i våt tilstand.

2. Dersom du sliter med fett hår kan du unngå balsam i hårfestet og bare ta balsam fra hestehale festet og ut. Du kan også massere hodebunnen mindre, ettersom talgproduksjonen kan øke når du masserer hodebunnen spesielt for mennesker som sliter med fet hodebunn. 

3. Tørt hår ser bustete ut. Vær flink å bruke kur i håret, da en god olje i hårtuppene når du er ferdig i dusjen, dette vil hjelpe å få håret til å se friskere ut. 

4. Ikke håndkle tørk håret ditt. Som nevnt over så knekker håret fort i våt tilstand, og dersom du gnir håret hardt med håndkle vil det lettere sprekke eller knekke, og du kan risikere å ende opp med slitte hårtupper. 

5. Hårføner bruk. Når man bruker hårføner er det viktig å bruke varme spray først for å ikke utsette håret for alt for mye varmebehandling over lenger tid. Ikke bruk børste i håret før det er noenlunde tørt, eller isåfall bruk børsten forsiktig. Avslutt gjerne med kaldluft for å få skjell-lagene i håret til å lukke seg så vil håret se mye friskere ut når du er ferdig. 
6. Hold hårbørsten ren. Gammelt hår, talg og produktrester gjør håret matt og flatt. Rens hårbørsten jevnlig for hår, og vask den gjerne en gang i uken med litt såpe. 

7. Mye farge behandling vil skade håret. Vil du ha langt hår ville jeg anbefalt å droppe farge behandling over lenger tid. Jeg opplever at håret mitt er mye friskere etter jeg sluttet å fargebehandle det. 

8. Klipp bort slitte tupper. Når håret har begynt å bli slitt fortsetter de slitte tuppene å spise seg oppover, klipp de bort. Du trenger ikke klippe deg hver andre uke, men innimellom er det sunt å stusse litt. Håret vokser ikke fortere av at du klipper det, men det vokser friskere!

9. Vask håret så ofte du ønsker. Hårvask i seg selv skader ikke håret, det er behandlingen etter som håndkle, hårføner, børste osv. som skader håret ditt. Håret ditt vil naturligvis bli finere om man vasker det så ofte som man trenger, men husk å behandle det pent når du er ferdig.

10. Hvis du ikke sliter med fet hodebunn- masser håret ofte. Dette setter igang blodsirkulasjonen som stimulerer hårveksten og du kan oppleve å få hurtigere hårvekst. 

Ett lite tips er å lage sin egen hårkur:
Du blander sammen like mye honning og olivenolje (50/50). Påfør det å la det virke i 10-15 minutter. Skyll det ut igjen, vask gjerne med litt shampoo. 

Håper innlegget hjelper til mange fine hårdager.

Ny by, nye muligheter!
Brystkreft - du kan ikke alltid se hva som skjer
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på