fbpx

Kvalifisering til Miss Norway

Vi har valgt å se på veien mot finalen som trappetrinnene opp til en scene. Man forflytter seg steg for steg mot å bli finalist, ved å utføre aktiviteter, blogge, skaffe presseoppslag, øve på å presentere seg, trene i høye hæler, gå kurs og gjennomføre aktivitetene på en profesjonell og ydmyk måte. De som ønsker å stå på den scenen må gå hvert av trinnene. Skjønnhetsutøverne får poeng for aktivitet og innsatsen på alle trinnene. 

Du kan påvirke

Alt som skjer før finalen har mye å si i konkurransen. Samtidig er dette en skjønnhetskonkurranse. Jurymedlemmene under finalen får vite om dine aktivitetspoeng, og de vil følge med på din innsats og fremgang i konkurransen. De vil deretter vurdere om du er egnet til å delta i en internasjonal skjønnhetskonkurranse. Dette går på utstråling, presentasjon og gange, men også personlige egenskaper og om du vil være i stand til å takle det å konkurrere internasjonalt, som er mye mer krevende enn i Norge. Juryen kan riktignok avgjøre mye, spesielt dersom det er jevnt mellom finalistene. Det som er viktig å vite er at juryen ikke kan kåre en finalist med veldig lite aktivitetspoeng som vinner. Dette betyr at du kan påvirke ditt resultat ved å jobbe hardt og målrettet. Trening med fokus på aktiviteter skal gjøre deg i stand til å representere Norge på en strålende måte, enten det er hundrevis av gjester i salen, et markedsføringsoppdrag, eller at du går på scenen for en halv milliard TV-seere i Miss Universe. Her skaffer du deg kunnskap som er svært nyttig både profesjonelt og privat.

HER ER TRINNENE MOT DIN PLASS I FINALEN:

Trappetrinn 1: FYLLE UT PROFILEN

Det må lastes opp et profilbilde. Dette skal være et ansiktsbilde, fotografert forfra (ikke i profil) og vise ansiktet godt (uten solbriller eller hår foran ansiktet).

Husk kravene for påmelding

Konkurransen er for kvinner mellom 18 og 28 år (må ha fylt 18 og kan ha fylt 28 år den 1. juli i sesongen hun konkurrerer om tittelen). Ingen høydekrav for å delta. Man må være norsk statsborger.

Trappetrinn 2: INTRODUKSJONSKURS

Vi holder et dagskurs i hva konkurransen handler om, og hvordan gå frem for å skaffe gode presseoppslag og fremstå på en positiv og god måte i media. Det blir opplæring i hvordan lage bra blogginnlegg og hva du bør gjøre for å starte med aktiviteter i konkurransen, som å skaffe avtale med veldedighetsorganisasjoner og kommersielle aktører / sponsorer. Kurset er gratis og holdes på videokonferanse (informasjon om kurset blir sendt ut på e-post til de som blir tatt ut i uttaket).

Trappetrinn 3: BLOGGING OG SOSIALE MEDIER

A) Her handler det om å skape positiv aktivitet rundt din deltakelse. Skriv om vellykkede oppdrag, foto shoots, presseoppslag, hvorfor du har meldt deg på, hvilke tanker du gjør deg om å vinne, osv. Du kan også blogge om dine samarbeidspartnere (som har skrevet avtale med deg gjennom Miss Norway). Alle blogginnlegg gir poeng og vil bli publisert automatisk på Miss Norway sin Facebook-side.

Kriterier: Du kan publisere maks to blogginnlegg om dagen. Blogginnleggene må ha minst ett bilde (av deg) og minst 100 ord. Det vil bli tatt stikkprøver for å se om innleggene holder god etisk standard. 

B) Du skal opprette en personlig side (page) på Facebook. Her er det smart å lenke fra Facebook-siden til din profil hos Miss Norway og omvendt. Når du har skrevet et blogginnlegg er det fint om du deler dette på din Facebook-profil og Facebook-side. 

Slik oppretter du Facebook-side:

 1. Gå inn her: http://www.facebook.com/pages/create/
 2. Eksempel på navn på siden: "Ditt fornavn - veien til Miss Norway 2023"
 3. Kategori: Arts & Entertainment
 4. Skriv en beskrivelse (du kan endre denne senere)
 5. Trykk på "Create page"
 6. Så enkelt er det! Det neste du må gjøre er å laste opp profilbilde, coverbilde og begynne å legge ut det du gjør i konkurransen.

Viktig om blogging og sosiale medier:

 • Som påmeldt eller som deltager i Miss Norway kan du ikke henvise til eller benytte andre bloggeplattformer enn missnorway.org
 • Som påmeldt eller som deltager i Miss Norway kan du ikke markedsføre produkter eller tjenester uten skriftlig avtale med Miss Norway og oppdragsgiver (gjelder bloggen og sosiale medier, også privat)

Trappetrinn 4: PRESSE

Ta kontakt med lokal presse og fortell at du er deltaker i Miss Norway. Miss Norway handler om å gå utenfor komfortsonen og våge å sette seg selv i søkelyset.

Nb! Presseoppslag er ikke et krav for å gå videre til neste trinn, og kan gjøres når som helst i konkurransen.

Trappetrinn 5: REPRESENTASJONSOPPDRAG (VELDEDIGHET OG SPONSORER)

Vi oppfordrer til å starte med å kontakte en veldedighetsorganisasjon og utføre hjelpende arbeid. Noen gjør allerede dette utenfor konkurransen, mens andre gjør dette kanskje for første gang. Når du har fått denne erfaringen er veien kortere til å gå ut til kommersielle aktører og be om sponsorkontrakt, som vil hjelpe deg med inntekter for å dekke mange av kostnadene med konkurransen. Sponsorkontrakt gir mer poeng enn veldedighet fordi det er vanskeligere å dra i land. Begge gir nyttig erfaring i representasjon, som også er viktig dersom du kommer videre til en internasjonal skjønnhetskonkurranse.

Under finalen i Miss Norway har vi et segment der finalistene snakker om sin hjertesak. Plattformen gir deg en mulighet til å få frem det som er viktig for deg, og det gir erfaring med å snakke på en scene.

Nb! Hverken veldedighet eller sponsor er krav for å gå videre til neste trinn, og kan gjøres når som helst i konkurransen.

Trappetrinn 6: FOTO OG PRESENTASJONSFILM

Du skal lage et blogginnlegg, hvor du vises i følgende bilder til semifinale-uttaket: 

 1. Portrett (ansiktet må vises godt)
 2. Cocktailkjole (helfigur) med +12 cm tynne høye hæler
 3. Fritidsantrekk ute
 4. Idrettsantrekk
 5. OBS: Innlevering først til finaleuttaket: Minimum to (2) bikini-bilder med +12 cm tynne høye hæler, (to (2) deler/helfigur), et forfra og et fra siden
 6. Ut over hva som er obligatorisk innsending, er det mulig å legge til flere bilder etter eget ønske. Det kan være lurt for å glede alle de som følger deg i konkurransen

Disse bildene bør ha et profesjonelt preg. Dette betyr at du må kontakte en fotograf og få tatt bildene. Bildene skal være så gode at de kan sendes til Miss Universe i USA dersom du vinner Miss Norway. Bildene skal ikke ha vannmerke / logo fra fotograf, men fotografen kan krediteres i beskrivelsen på din profil. Du må ha tillatelse fra fotografen til at disse blir brukt i aktiviteter i Miss Norway og publisert på nettstedet til en internasjonal skjønnhetskonkurranse. 

PRESENTASJONSFILM til finaleuttaket

Du skal lage en video til finaleuttaket som lastes opp på YouTube eller Vimeo og publiseres i et blogginnlegg.

Kriterier:

 • Filmen skal være minimum ett minutt og maksimum 2 minutter
 • Den skal inneholde en presentasjon av utøver
 • Filmen kan gjerne inneholde promotering for en av utøverens sponsorer/samarbeidspartnere eller for kommunen/fylket utøveren bor i.

OBS! Husk også Innlevering av følgende bilder til finaleuttaket: Minimum to (2) bikini-bilder +12 cm tynne høye hæler, (to (2) deler/helfigur), et forfra og et fra siden.

Du kan gjerne samarbeide med venner, profesjonelle eller amatører innen reklame-, foto- og modellbransje for å produsere din film. Det vil ikke bli vurdert hvor profesjonell filmen er teknisk, men det legges fokus på tilstedeværelse og framføring. Nb! Kravet film kommer først etter semifinaleuttak, men det skader ikke å gjøre dette tidligere, da juryen får et bedre grunnlag for å vurdere deg.

Trappetrinn 7: BEAUTY CAMP OG FINALE

Beauty Camp er en samling som arrangeres for finalistene i Oslo ca en måned før finalen, og foregår i løpet av en hel dag. Her blir det drilling i catwalk, vendinger, posering og det blir å lære koreografi for finaledagen. I tillegg blir det trening i det å presentere seg på en scene. Trening og koreografi fortsetter på finaledagen. Vi tar en egenandel på kr. 7.500,-, som må betales inn før beauty-campen.

FINALISTUTTAK:

Juryen vil velge ut de kandidatene de mener er best egnet, ved å vurdere bilder og presentasjonsfilm. De vil se på følgende: 

 • Gange, posering og kroppsholdning
 • Utstråling, selvtillit og hvordan man presenterer seg
 • Eleganse, figur og fysisk skjønnhet

I tillegg mottar juryen tilbakemeldinger fra oppdragsgivere om profesjonell vennlighet og fokus på oppdraget.

Medlemmene av juryen vil være artister, representanter fra reklamebyråer og modellbyrå, fotografer, koreografer, makeup-artister og stylister, samt representanter fra samarbeidspartnere og næringsliv.

DETTE GIR POENG:

Oppdrag (modelloppdrag eller representasjon)

Når du er deltaker i Miss Norway må alle modelloppdrag (representasjon, fashion, catwalk, markedsføring, reklame osv.) godkjennes på forhånd og faktureres gjennom oss. Dette gjelder alle oppdrag, også de utøveren selger inn selv. Utøveren får 150 poeng for oppdrag fra kr. 7.500,- + mva. Utøver mottar 50% av summen. Oppdrag under 7.500,- gis ikke poeng for men også her gjelder 50% av oppdragssummen. OBS! Gratis oppdrag må godkjennes i forkant av ledelsen.

Presse/media

50 poeng for hvert avisoppslag (nett eller trykket), radio- eller tv-intervju, deltakelse i tv-program eller nett-tv. Gjelder kun presseoppslag i norske medier og kun der du er hovedperson eller en av hovedpersonene i oppslaget (du ble intervjuet). Det er kun det originale presseoppslaget som kan registreres, ikke syndikeringer (gjengivelse av samme intervju i andre publikasjoner).

Skaffe sponsor/samarbeidspartner

150 poeng for å skaffe kontrakt med en samarbeidspartner. Du skriver et avtalt antall blogginnlegg og legger ut bilder i sosiale medier (merket med "sponset") og kan gjerne delta på motevisning, kundekveld eller annen representasjon. Omfanget avtales med samarbeidspartneren. Det koster kr. 7.500,- (+ mva) å bli samarbeidspartner. Dette faktureres av Miss Norway, og utøver mottar 50% av summen.

Veldedighetsarbeid

30 poeng for å gjøre en avtale med en kontaktperson i en veldedig organisasjon eller kommune, hvor formålet er å hjelpe mennesker, miljøet eller dyr. Det skal være en aktivitet, hvor det tas bilder av deg når du utfører aktiviteten, og du blogger om det etterpå. Bøsseaksjoner gjelder som veldedighet, men innsamling på eget initiativ gjelder dessverre ikke. Registrering av veldedighet gjelder kun en gang per organisasjon, men utøver kan gjerne gjøre flere oppdrag for å skape gode blogginnlegg, som gir poeng (se blogging under).

Blogging

Hvert blogginnlegg gir 5 poeng, gitt at det er innenfor rammene til Miss Norway. Blogginnlegg blir registrert automatisk, mens de andre aktivitetene må du registrere fra din profil.

Vi ønsker lykke til med å gjennomføre aktiviteter og sanke poeng! Administrasjonen i Miss Norway

Påmelding for 2024

Meld deg på 2024-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2023 og vinter 2024. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Ida Anette Hauan, Miss Norway 2022

Logg inn

Meld deg på