fbpx

Natur er medisin

IMG_2591

 Foto: Robin Kaldhusdal


Rollen til naturen i mitt liv


Hei fine dere! 

Jeg har siden jeg var liten vært mye i naturen. Jeg vokste opp på en gård, og det har derfor vært en plikt å jobbe både utendørs og i fjøset. Men for familien min er naturen også er en hobby. På sommeren har vi gått fjellturer til hytter eller topper i nærområdet. På vinteren har vi også fast gått på ski omtrent hver søndag. Og høsten har gått med til blåbærturer og sauesanking. Naturen har for oss vært en kilde til både mat, aktivitet og mye glede, og det er noe av det jeg setter aller mest pris på fra oppveksten min. Noen av mine beste barndomsminner kommer fra fisketurer med pappa gjennom lange, lyse sommernetter, med myggnetting over hodet. For har naturen skapt kvalitetstid. ♥

@

 


Natur er medisin


Visste du at naturen er medisin?

Natur har vist seg å gi store helsefordeler! I følge NHI har helsepersonell flere steder begynt å anbefale natur som medisin. De anbefaler å bruke minst 20 minutter hver dag på å nyte naturen for å få nytte av helsefordelene som blant annet påvist redusert stressnivå.
Nrk skriver om hvordan hjerneforskere har påvist at hjernen vår endres når vi kommer oss ut i naturen. Vi får rett og slett lignende hjernebølger som når vi mediterer. Med andre ord, hodet vårt finner roen i naturen.
Videre skriver de om hvor utrolig viktig naturen er for barn, og at nærheten til den stabile og gode naturen kan hjelpe barn å takle utfordringer bedre. 
Desuten påpeker også Norsk Friluftsliv at å tilbringe tid i naturen kan gi oss helsefrembringende aktivitet, og derfor være godt for både immunforsvaret, hjertet og hodet. I tillegg til at vi også i sommermånedene får nødvendig D-vitamin fra sol. 

Naturen er vår kilde til mat, ro og liv. 


Jeg håper dere har en fin uke, jeg skal definitivt prøve å tilbringe mer av denne uken i den vakre naturen vår!

♥ Oda

 


Tusen takk for at du følger med på min reise i Miss Norway!

Dersom du kunne tenke deg å samarbeide med meg, kan du gjerne sende en mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Instagram: @odaendestad

Jeg prøvde 3-kroneren

Foto: privat

I en gate like ved Bryggesporen i Bergen ligger en liten rød bod. Utelamper lyser opp menyer som henger fra vegger og tak, i alle verdens språk. Du kan kjenne en svak duft av kjøtt, gjennom osen av fastfood, som kommer fra McDonald's, som ligger vegg i vegg. Ved første øyekast kan dette se ut som et og annet gatekjøkken som mange går forbi, men denne boden har en lang historie. 3-kroneren åpnet Februar 1946, og har stått akkurat her så lenge jeg kan huske. Merkelig nok har jeg aldri bestilt noe hos dem før. Kanskje jeg var skeptisk, eller sjenert. Jeg hadde ikke peiling på hva de hadde å tilby. Likevel har jeg alltid lagt merke til 3-kroneren og har i senere tid vurdert å gå dit, så mange ganger at jeg på et tidspunk har opplevd følelsen av deja vu og sett 3-kroneren i drømmene mine. Så rart! På tross av dette fant alltid en unnskyldning for å utsette.

Da jeg endelig på starten av dette året bestemte meg for å gi etter, viste det seg at 3-kroneren gikk under et oppussingsprosjekt. Dette var litt skuffende da når jeg først hadde bestemt meg, hadde toget liksom gått. Det tok imidlertid ikke lang tid før jeg så et avisoppslag om at 3-kroneren hadde åpnet igjen.

Vi spoler frem til onsdag 27. februar (gårsdagen). Jeg satt på buss nr. 19 på vei hjem fra trening, da tanken traff meg. 3-kroneren var tross alt åpen og hvis jeg fortsatte å komme med unnskyldninger risikerte jeg å gå glipp av noe. Til vanlig kjøper jeg sjeldent noe ut av det blå, men jeg hadde jo nettop trent så hardt at det var ubehagelig å sitte ned, og sulten var jeg. Det hører med gym. Å være sulten er nesten som kjærlighet egentlig: man blir blind og ender opp med å handle før man tenker. Det var nok noe lignende jeg opplevde da jeg brått bestemte meg for å trykke på STOPP knappen. Jeg går som regel av i Olav Kyrres gate ved Galleriet, men i går hoppet jeg av ved Torget. Jeg skulle ha en pølse. Utenfor pøste det ned. Regnet kom sidelengs og jeg hadde ikke noen paraply (min leverte inn tøflene da et voldsomt vindkast flerret opp paraplyen, tidligere på dagen). Jeg vasset over veien og snart stod jeg utenfor 3-kroneren. Det var så mange menyer og plakater at jeg var usikker på hvor jeg skulle begynne, men jeg husker å ha sett Bratwurst og lam et sted. Til slutt endte jeg opp med en reinsdyr pølse med brød, løk, sennep og tyttebær syltetøy. Hvorfor vet jeg ikke (jeg sa vel bare ja takk til anbefalt tilbehør), men det var en interessant kombinasjon i hvert fall. 

85 kroner er en noe stiv pris for en gjennomsnittlig stor pølse spør du meg, men på den andre siden, hvor ofte er det man setter til livs en reinsdyr pølse i Bergens regnet, på en onsdags kveld i februar? Det var faktisk den beste pølsen jeg har hatt på lenge, også med tanke på at jeg har vært i hardtrening, på streng diett, i over et år. Derfor hadde jeg null skyldfølelse da jeg i går nøt livet for en dag, mens jeg gikk hjem. Det brydde meg ikke at jeg ble rød av kulde på hendene og at turistene så rart på meg, som om jeg var Harley Quinn som kastet i seg en sandwich mens regnet gjorde meg gjennomvåt. De forstår ikke hva det vil si å være en vassekte Bergenser.   

Så hva sitter jeg igjen med? Jeg må anbefale 3-kroneren hvis du ikke er kjent med de fra før, også hvis du en gang besøker Bergen. De har et stort og unikt utvalg av mat, hyggelig betjening og rask servering. Jeg er glad for å endelig kunne stryke 3-kroneren fra min  bucket list, og for å ha opplevd noe nytt.  

Fem stjerner! ★★★★★ 

༺═──────────────────────────────────────────────────────────────────────────═༻ 

Du kan støtte meg ved å abonnere på denne siden. Da blir du blant de første som får varsel når jeg legger ut nye blogginnlegg! Du kan legge igjen din stemme ved å gi meg stjerner og/eller kommentar, på bunnen av hvert blogginnlegg. Dette vil hjelpe meg i Miss Norway ❤︎

Se også min nye side på Modellboost.no. Hvis du eller noen du kjenner er interessert i et oppdrag eller har andre henvendelser angående casting, ta kontakt!   

Mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. ❤︎

~ Og du er også selvfølgelig hjertelig velkommen til å følge meg på ‬‬Instagram og Facebook ❤︎

Foto: Dreamteam Photos & Studio i Bergen

Ukens mattips - Kanelsnurrer

IMG_2353

 


Ukens mattips - Kanelboller


Hei fine dere!

Noe av det jeg elsker mest er å bake og lage mat. Helt siden jeg var liten har jeg vært så glad i å lage mat at jeg pleide å lage kafè på kjøkkenet hjemme. Jeg lukket skyvedøren mellom kjøkkenet og stuen halvveis igjen, og satt en stol i åpningen, der familien min kunne bestille det de hadde lyst på, haha! Som oftest tror jeg at det gikk i vafler eller ostesmørbrød, men jeg ble også fort glad i å lage middag til familien, og stod gjerne for fredagstacoen eller lørdagspizzaen. Om sommeren pleide jeg å ta med meg et målebeger ut på tur, og så plukket jeg akkurat så mye blåbær som jeg trengte før jeg gikk hjem og begynte på en blåbærpai!

En av de oppskriftene som sjeldent slår feil, må jo være kanelboller! Jeg tror jeg har utallige bilder av kanelboller på telefonen, og selv om det tar litt tid å lage gjærdeig, så er det så utrolig verdt det!

Jeg tror jeg har prøvd utallige oppskrifter på både boller og kanelboller, og jeg tror alle oppskrifter har sin sjarm. Jeg synes det er så utrolig koselig når familier har tradisjonsrike familieoppskrifter, og selv om selve oppskriften kanskje ikke er så ulik alle andre, så tror jeg smaken blir bedre når det ligger kjærlighet i oppskriften, hehe ♥

Av kanelboller har jeg ikke selv utviklet noen spesiell oppskrift, men jeg synes Trines Matblogg sin oppskrift som du kan finne her - Kanelboller er kjempegod å bruke! Selv er mine beste tips for en saftig og luftig bakst at en har nok væske og både elter og hever deigen lenge nok!

Noen jeg har lært av å bake mye gjærdeig er at jeg har merket veldig stor forskjell dersom deigen blir litt for tørr, så pass på at den gjerne er litt klissete når du baker med den. Når jeg baker vanlige boller eller rundstykker pleier jeg ikke bruke et meldekket bakebord, men tar deigen rett fra bakebollen, deler den opp, og former bollene med hendene, slik at jeg unngår å tilføre for mye mel. Pass også på at du har et lunt og middels varmt område du kan heve bollene dine i, om du ikke har det nå når det er ekstra kaldt på vinteren kan det ta litt lengre tid før bollene hever seg til dobbel størrelse. 

 

Jeg ønsker dere en kjempefin dag videre!

 

♥ Oda

 


Tusen takk for at du følger meg på min reise i Miss Norway!
Dersom du kunne tenke deg å samarbeide med meg, må du gjerne ta kontakt på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 
jeg setter pris på alle henvendelser!

 

Instagram @odaendestad 

Min modell portofolje

Hei alle sammen!

Som jeg har nevnt tidligere, så har jeg jobbet litt som freelance modell. For de som kanskje ikke vet så mye om modell yrket, så kan jeg gi dere en kort definisjon av hva det vil si å være en freelance modell. En freelance modell er en modell som selv skaffer oppdragene sine, uten støtte fra ett modell byrå. Jeg har funnet ut at dette er hva som har fungert best for meg så langt, spesielt i denne perioden av livet mitt, og er noe jeg har synes har vært veldig spennende å få oppleve.

Så, uten å bable mere, her er alle modell oppdragene jeg har hatt så langt!

Foto: Joakim av Crazy studios

Mitt første modelloppdrag var gjennom Crazy studios, ett reklame byrå i Stavanger. I 2021 reiste jeg til Stavanger for å jobbe med dem, hvor vi jobbet 8 timer 2 dager i strekk og tok bilder for diverse bedrifter de var ansatt av. De fleste av disse shootene endte aldri opp med å bli postet (som jeg vet om), men en av disse shootene endte opp med å bli veldig godt likt av smykkebutikken Dazzling.no. Dette førte til at jeg faktisk endte opp med å bli front personen for lanseringen av butikken! Idag er dette en stein og krystall butikk hovedsakelig, men du kan enda finne flere av bildene vi tok tilbake i 2021 på nettsiden dems selv den dag idag. 

Foto: Lucas Gaussen, @shotby_lucas

I 2023 ble jeg kontaktet av ei ansatt i SC Models, og spurt om jeg ville gå på den neste visningen av Grand Moments brudemesse på Grand Hotell Oslo. Å gå for Grand moments var en utrolig gøy opplevelse, som jeg er utrolig takknemlig for å ha fått! I 2023 gikk jeg for både vår og høst kolleksjonene, og gikk for merker som Sadoni, Diin brud og selskapskjoler, Kristins brudesalong, By Fridman, Carefully collected, Til Bruden og Homemade dresses.

I 2023 gikk jeg også får Undorn sin høst kolleksjon. Undorn er ett eget klesmerke og butikk i Oslo. De holdt visning for høst kolleksjonen sin inni selve butikken, og catwalken var på bakken rundt omkring i butikken og oppå en en plattform. Dette var veldig nytt for meg, for vi kom veldig nære tilskuerene. Dette var også første gangen jeg gikk en klassisk modell walk, ettersom brudemessen jeg gikk for tidligere var mere en kombinasjon av misse og modell walk. Det hele var en veldig lærerik og gøy opplevelse, som jeg er glad for å ha i baklommen fremover.

Om du eller noen du kjenner kunne vært interessert i å jobbe med meg, eller vil vite mere om meg, ikke nøl med å sende meg en melding! Du kan sende meg en mail på Misslillysoee@gmail.com, eller på mine SOSIALE MEDIER:) 

 Instagram og Tiktok: @Lillysoee

Facebook side med alle oppdateringer fra deltagelsen min: Facebook side

De beste brettspillene for familien

IMG_2486

Familietid = brettspill


Hei fine!

Om det er en ting familien min er glad i, så er det brettspill som kvalitetstid! Jeg tenkte jeg kunne dele noen av våre absolutt favoritter med dere. 


Ticket to Ride


Ticket to Ride er desidert mitt all-time favorittspill. Jeg vil egentlig tørr å påstå at de fleste familier som er glad i brettspill, har minst en versjon av dette spillet. I spillet inngår det både strategi og kreativitet, og du vet aldri helt utfallet før du teller alle sine poeng når spillet er ferdig. Spillet finnes også i flere utgaver, med ulike kart og ruter, og i mellom oss i familien har vi samlet opp ganske mange av utgavene! Anbefalt spillealder er 10+.


Party Alias


Dette er spillet på listen med høyest partyfaktor, hehe! Dette er en litt mer spennende versjon av vanlig Alias, et mimespill med utfordringer underveis som gjør det ekstra morsomt! Om du er glad i gjettespill må du definitivt prøve dette! Dette er et spill som er gøy for alle i familien, og som definitivt skaper kvalitetstid og gode minner.


Ryktet går


Dette er favoritten hos de yngste i familien hos oss! Dette er et veldig interaktivt spill, hvor alle aktivt er med å både tegne og gjette. Her også kan det bli veldig morsomt, da det du tegner skal gå en hel runde med alle familiemedlemmene, som hver også skal gjette og tegne, slik at ordet du startet med kan bli til noe helt annet! Litt som hviskeleken bare på papir. Dette er veldig familievennlig, men det finnes også en voksenversjon av spillet som oss voksne i familien synes er veldig morsomt! Definitivt et spill som må med i vinterferien og påskeferien!


Jeg håper dere har en veldig fin uke, og at dere som har hatt vinterferie har kost dere masse. Det er så deilig at vi nå går mot vår og litt varmere tider, jeg er allerede klar for påskeferie og mer spillkvelder!

♥ Oda

Ting jeg skulle ønske noen fortalte meg da jeg var yngre

Nå er jeg en person som tror sterkt på at ting skjer sånn de var ment til å skje og alt du går gjennom vil du senere se at var nødvendig, men hadde jeg ikke vært det så er det ett par ting jeg skulle ønsket hadde vært annerledes. Om jeg hadde hatt muligheten til å gi noen tips til den yngre versjonen av meg, så tror jeg at jeg ville ha sagt noen av punktene jeg har skrevet under. Og hvem vet, kanskje du kjenner deg igjen i disse punktene du også?

Alt du gjør gjennom vil de senere se at var nødvendig: Det er nok ikke noe du vil høre, for de mørke periodene føles veldig mørke ut nå. 1 meter fall føles ut som ett 10 meters fall. Dette er helt naturlig i den alderen, og vil roe seg etterhvert som du blir eldre. Når du blir eldre vil du heller være takknemlig for tingene du lærte, og kanskje til og med blitt en bedre og smartere person enn du hadde vært foruten disse opplevelsene.

Ikke bekymre deg for mye: Det er naturlig å bekymre seg for fremtiden, men husk at ting har en tendens til å ordne seg. Du vil få venner, du vil få en karriere og du vil finne kjærligheten. Så slapp av, og nyt denne perioden hvor disse tingene er dine største stress faktorer.

Feil er en del av prosessen: Det er greit å gjøre feil. Det er gjennom feil at vi lærer og vokser. Ikke slå deg selv ned fordi du ikke er perfekt, for ingen av oss er perfekte. Fokuser heller på hva du lærte av feilen, enn å fokuserer på at feilen skjedde. Ingen vil huske feilen din om noen år, men du vil alltid huske lærdommen du fikk ut av det.

Søk etter dine lidenskaper: Ikke vær redd for å utforske forskjellige interesser og hobbyer. Du vet aldri hva som vil tenne en gnist i deg før du prøver det. Ikke la noen dømme deg for de interessene du ender opp med å plukke opp, ikke la dem ta den gleden fra deg. For tro meg, det er de mest unike lidenskapene som vil gi deg de mest unike opplevelsene.

Nyt nåtiden, ikke stress om å bli eldre: Når man er ung er det lett å kjenne på ett press på å bli eldre, og det er lett å tenke at alt vi bli lettere og bedre når man har vokst litt mere opp. Dette kan være sant på noen fronter, men alder følger også med nye problemer. Så prøv å nyt alderen du er i nå, og opplev denne fasen av livet til det fulleste, for du vil aldri få oppleve det igjen. 

Stol på deg selv: Du vet mer enn du tror. Stol på magefølelsen din og ta beslutninger som er i tråd med dine verdier og ønsker. Du er lederen av ditt eget liv, og er den personen som kjenner deg best. Så stol på deg selv, og hør på deg selv. Angår det deg og dine følelser eller meninger, så vet du best.

Om du eller noen du kjenner kunne vært interessert i å jobbe med meg, eller vil vite mere om meg, ikke nøl med å sende meg en melding! Du kan sende meg en mail på Misslillysoee@gmail.com, eller på mine SOSIALE MEDIER:) 

Instagram og Tiktok: @Lillysoee

Facebook side med alle oppdateringer fra deltagelsen min: Facebook side

Påmelding for 2024

Meld deg på 2024-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2023 og vinter 2024. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Ida Anette Hauan, Miss Norway 2022

Logg inn

Meld deg på