A Break Is Just As Important

Far too often, we all get so consumed in this routined life that we forget how important it is to take a break or vacation. It doesn't matter what kind of break you take, it is important to take a vacation from the job, the daily routines, and the general demands of life in order for our minds and bodies to keep functioning well.  

 

Few benefits of taking a vacation include:

 • Taking a vacation can lead to sharper thinking, and increase creativity. This makes us better at our jobs, more available in our relations, and more supportive.

 

 • Environmental psychologists have observed that the good vibes you bring back from vacation, rub off on the people around you.

 

 • It strengthen relationships (family, friends, and etc.). A vacation with love ones is a great way to spend time together and create memories.

 

 • It is a great opportunity to meet new people, have fun and enjoy some the things you love.

 

 • Vacations interrupt the cycle of stress that can cause being overwhelmed.

 

 • Vacations makes you happy with life in general.

 

Instead of relying solely on vacations for breaks all the time, we could also distract ourselves temporarily while dealing with daily challenges, when we cannot afford to go on a vacation. By distraction, I mean engaging ourselves with something that truly takes our minds off. There are lots of options out there for taking a break or things we can use as a distraction. Some activities you don’t even have to spend a dime on.

For instance:

 • A walk
 • Bike riding
 • Enjoying a movie
 • Reading a book
 • 5 minute meditation session
 • Even a day at home without social media and electronic devices.


Taking breaks may sometimes feel like running away; however, it is a way to refresh ourselves enabling us to take on the world again. You owe this to yourself and remember, your physical and mental health should ALWAYS be a priority.

Gi stjerner til dette innlegget:

Bursdagsfeiring!

I går var jeg og feiret bursdagen til en venninne som fylte 20 år! Det var veldig mange som møtte opp, alt fra tanter og besteforeldre til gode venner av bursdagsbarnet. Vi spiste masse pizza og kaker, etterfulgt av gaveåpning. Etter alle hadde snakket sammen og kost seg en stund bestemte vi yngre oss for å spille et spill, mens de eldre fortsatte å snakke sammen. Jeg vant selvfølgelig! Senere på kvelden, rett før de fleste dro, satt vi og gikk igjennom gamle familiebilder, noe jeg syntes er veldig moro å se på. Jeg syntes det var en veldig koselig dag!

Planen for i dag er egentlig bare å dra på trening, også dra hjem og lage middag. I det siste har jeg også begynt å tegne litt igjen. Jeg elsker å tegne, spesielt tegne og designe mine egne kjoler, men har dessverre ikke hatt så mye tid til det i det siste.

Jeg tenkte også å gå igjennom en del svar fra forskjellige veldedighetsorganisasjoner etterpå som jeg har sendt meldinger til, og jeg gleder meg masse til å begynne å jobbe med noen av de! Jeg kommer til å skrive om disse senere. :)

Gi stjerner til dette innlegget:

My presentation video- Miss Universe Norway 2018

 

I really just want to thank June Helén Bjørnback and John Henrik Guttorm again for making this beautiful video with me. I am so grateful for all the work you have put into this video and for being such an amazing team. Finally I can show you my presentation video for the Miss Universe.

 

Gi stjerner til dette innlegget:

Mitt forhold til plast

Hvert år dør store mengder fisker, fugler og dyr av plastavfall fra oss mennesker.

Vi mennesker bruker ekstremt mye plast hver dag, alt fra plastposer og plastemballasje til plastflasker og plastbestikk. Jeg leste at ca. 8 millioner tonn plast havner i havet hvert eneste år, noe som er 900 tonn i timen. Det er mye mer enn hva mennesker klarer å rydde ut av havet hver time. Dette fører også til at mange millioner fisker og sjødyr dør hvert år.  Hvis det fortsetter som dette, vil det eventuelt være mer plast enn fisk i sjøen om noen få tiår. Veldig mange mennesker kaster plast rundt seg hele tiden uten å tenke på at det skader både miljøet og dyrelivet. De fleste tenker kanskje, «Det er bare en lite plastpose, om jeg kaster den her en gang har det ingen ting å si», men det har veldig mye å si hvis 1 million mennesker tenker det samme. Plast kan bruke flere hundre år på brytes ned, så det blir ikke borte med det samme.

 

Jeg vil oppfordre folk til å tenke litt mer på miljøet, og fremtiden vår. Du kan for eksempel investere i et eget handlenett du kan ta med når du handler ( de fleste dagligvarebutikker selger egne handlenett man kan bruke igjen), eller man kan bli bedre på å pante flasker. Da tjener tross alt du på det også. Hvis dere spiser ute kan dere passe på at dere ikke bruker engangsbestikk eller engangstallerker, eller du kan rett og slett plukk opp plast du finner ute i naturen!

 

Her om dagen så jeg et innlegg på Facebook der en mann var nødt til å avlive et rådyr som haltet mot han. Grunnen til at rådyret haltet var fordi den tydeligvis hadde tråkket i et plastobjekt når den var kalv, så benet dens hadde vokst inne i plasten og blitt helt deformert. Det stakkars rådyret hadde altså levd omtrent hele livet uten å kunne gå ordentlig bare på grunn av at noen hadde kastet fra seg noe i naturen. Jeg får veldig vondt inni meg når jeg ser og leser om sånt, og jeg skulle ønske mennesker kunne tenke mer på hva de kaster rundt seg.

 

Jeg selv har begynt å tenke mye mer på hvor mye plast jeg bruker, og hvordan jeg bruker det, og prøver også å få venner til å tenke mer på det.

Jeg har en katt som ofte pleier å tukle seg inn i plastposer, og det har vært flere ganger jeg har måtte hjulpet han ut av den fordi han ikke klarer det selv.

Det gjelder ikke bare havet og sjødyr, som man ser mest om på nyhetene, men det har også mye å si for både skogsdyr, husdyr og fugler.

 

Håper at dere som leser dette tenker litt mer på hvor mye plast dere faktisk bruker hver dag, og håper dere vil være med på å gjøre fremtiden bedre! :)

 


Bilde av katten min med et plastobjekt rundt halsen

Sjøfugl spiser plast (Medium caseimage)

bilde er er hentet fra : https://nysgjerrigper.no/Artikler/2017/august/hvorfor_spiser_sjofuglene_plast

 

 

Gi stjerner til dette innlegget:

Det er ikke alltid like lett å være vakker

35850740_1740623715991649_3349669123276668928_n

Som få vet lever mange med noe som blir kaldt den usynlige sykdom som opprinnelig heter ME utmattelse syndrom, jeg er så uheldig å være en av dem som har denne sykdommen. Det medfører at å pynte seg og se sitt beste ut ikke alltid strekker til når det er dager der selv pusse tennene og gå i dusjen er som å løpe et maraton. Det gjør også til at mye av tiden er det fineste plaget jeg tar på er det matchene kose tøyet kjøpt på en eller annen klesbutikk. Derfor er en konkurranse som dette kanskje akkurat det jeg trenger, et lite prinsesse øyeblikk. Jeg la til en video som handler om akkurat dette å være syk, og forhåpentlig vis klarer dere å se gjennom det usminka bleike ansiktet å se det vakre håpet jeg bærer igjennom de forskjellige klippa.

 

Her ser dere noen av de mest følsomme dagene mine og det er vel da man virkelig føler man kommer inn på en person!

 

 

Gi stjerner til dette innlegget:

Farsdag!

Dette innlegget skal handle om feiring av farsdag! Farsdagen er en fin og koselig dag for de fleste, og det er mange som koser seg på denne dagen i hele landet. Det er vanlig og kanskje kjøpe en liten gave eller gjøre noe koselig med fedrene sine, men dessverre er det ikke sånn for alle. Det er mange barn som enten har vokst opp uten en far, eller mistet faren sin senere, og noen som har vokst opp med en far som ikke er innblandet i deres liv, og de som er foreldreløse. Jeg håper alle har kost seg mye denne dagen, men håper også at alle sender gode tanker til de som ikke har muligheten til dette.

 

Ikke alle vil innrømme at dette er et sårt tema, men jeg vet om fler som syntes det er det. Husk også at det kanskje ikke gjelder kun på selve farsdagen, men også noen dager før eller etter? Vær med å gjør noe hyggelig for alle som trenger det. :)

 

Jeg selv skal ta med meg en av mine bestevenner og følge han opp til graven til faren hans også tenkte jeg at vi kan tenne et lys, kjøpe blomster og tenke kun positive tanker. Jeg vet at han trenger det og vet at det vil gjøre både meg og han glad.

 

Mine tanker går til alle barn som ikke har en far å feire det med den dagen!

 

 

legger til et bilde av meg og to tegninger som jeg fikk, som har blitt blitt tegnet av bestevennen min ❤️

 

Gi stjerner til dette innlegget:
Påmelding for 2019 er i gang

Påmelding til Miss Norway 2019 er full gang etter at semifinaleuttaket for 2018-sesogen er gjennomført. Vi gleder oss til å se din påmelding. Det er lurt å følge med på årets deltakere for å danne et bilde av hva konkurransen går ut på.

Beste hilsener fra Kaja Caroline Kojan, Miss Norway 2017

Logg inn

Meld deg på