fbpx

Utelåst i kulden!

 

Hei igen alle sammen! Håper dere har det bra <3

En liten stund siden jeg har vært innom her, har vært så veldig opptatt med eksamen, men idag fikk jeg endelig levert! Ikke at det hjelper så mye, er jo en ny en allerede på mandag hehe.. 

Men likevel, vi har dratt opp på hytta for å slappe av litt, men må nok øve litt også. Gruer meg litt til denne eksamen nemlig, det er er Javascript (et kodespråk) og det synes jeg er litt vanskelig.. jeg stresser likevel ikke noe særlig over det. Er veldig god på å ta ting som det kommer, uten å tenke så mye på det i forkant, det kan jo være både bra og dårlig.

Hytteturen ble fort litt dramtisk da! Vi hadde vært ute å lekt litt med hunden vår, en hvit gjeterhund som heter Bono. Vi bestemte oss for at vi hadde lyst til å ake, og da kan han dessverre ikke være med fordi han løper etter akebrettet, noe som ikke er bra for han fordi han har albueleddsdysplasi og vondt i beina sine. Vi tok han med inn i hytta, og gikk ut for å ake. Men da vi kom tilbake hadde han nemlig klart å låse døren innenfra! Vi hadde verken med oss kort, bilnøkler eller nøklene til hytta! Vi fikk ganske panikk, og lurte en stund på hva vi skulle gjøre. 

Heldigvis fant vi en ekstra nøkkel ute som vi ikke visste om, og kom oss inn!

 

En liten ramp <3

Behind the scenes

Dagen idag har vært sykt spennende! Jeg har ett sykt stort og spennende prosjekt på gang, detaljer får dere senere. Det jeg kan fortelle er at det er ett ganske nytt konsept, og at det blir det første av sitt slag her i Kristiansund! Jeg er kjempespent og med en gang jeg kan fortelle dere hva det er så skal jeg absolutt dele det med dere.

Idag har jeg vært og tatt bilder sammen med en fotograf, kan anbefale henne sterkt om dere bor i Kristiansund eller nærområdet! Maria Eide-Kvalvaag heter hun. Dette er tredje gangen vi møtes, andre gangen vi tar bilder sammen og jeg føler meg så sykt komfortabel rundt henne som gjør fotograferingen mye lettere for meg. Jeg hadde en del ideer og hadde laget med mood boards som jeg sendte henne på forhånd, og Maria gjennomførte det bedre enn jeg noen gang kunne tenke meg! 

Konkurransen har så vidt begynt men jeg føler allerede at jeg har lært mye om meg selv. Jeg har fortsatt en lang vei å gå som «modell», og å bli komfortabel foran ett kamera. 

Gleder meg til å vise dere alle bildene vi tok. Men her er en smakebit av bilder jeg tok «behind the scenes» av fotograferingen vår. Mange av bildene vi tok idag var «konsept» bilder, jeg har mange tema jeg ønsker å blogge om og ønsket derfor bilder som passer til dette. Pluss at det er god øving til jeg skal få tatt semifinale bildene mine!

 

Gleder meg sånn til jeg kan fortelle dere om prosjektet jeg holder på med. Masse detaljer og annet som jeg må finne ut av før jeg begynner å dele det.

Hvis dere ønsker ett samarbeid med meg fremover så ikke nøl med å ta kontakt!

📧 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ta vare på jorda og ha det gøy samtidig!

Kjøper du ofte nye klær? 

 

Jeg skal være ærlig å si at jeg har gått i fella mange ganger selv. Det er så mye fint å få kjøpt. Etter at jeg ble mer miljøbevisst, fikk jeg øyene opp for mange ulike muligheter. Jeg har alltid elsket klær og mote og har redisignet mye i løpet av livet. Skape noe nytt, gir en fantastisk følelse. Det er vanskelig til å begynne med, men med en gang du kommer i gang, er det kjempe gøy! 🤩 

Har du nål og trå, kan du lage hva som helst. Gamle pledd, gardiner eller klær du er lei av. Du kan selv skape drømme antrekket. Får du først øynene opp for denne kunsten, vil du bli overrasket over hvor mange muligheter som finnes.

Lag en unik gave til en venn, isteden for å kjøpe noe andre kanskje gir. Det er så gøy å gå blant mennesker, viten om at ingen har helt likt klesplagg som deg. Og utrykket deres når de spør hvor du har kjøpt det og du sier, "Jeg har laget det selv". 🥰

 

Jeg fant for eksempel min brudekjole på Fretex. Perfekt størrelse, perfekt stil og perfekte detaljer.

Det eneste som manglet var litt farge, litt mer meg. Jeg grep tak i pensel og akvarell maling. Kjolen og alle detaljer var helt hvitt, her ser du bilde av hvordan den ble tilslutt. 

 

 

Husk at du kan klare det du vil. Bruker du klærne dine om igjen og lager noe kult, blir ikke bare du glad, men jorda også! 

Mennesker kjøper så mye klær og mye av det blir kastet. Jeg anbefaler deg derfor til å gjøre en forskjell. Dra i bruktbutikker, spar til symaskin eller få hjelp av noen som kan sy. Sammen kan vi gjøre verden til et bedre sted en forskjell av gangen. 

 

 

Ønsker du å jobbe med meg? Vil du ta del i min unike verden, kontakt meg da vel. 🐝

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

 

Sett deg i deres situasjon, hva hadde du gjort?

5BBC2633-EC92-45B7-920D-613C0B3A9396

Hei. Nå som dere kjenner meg fra min forrige blogg ønsker jeg å gå rett på med viktige saker og mine hjertesaker som jeg interesserer meg i. Blogging er vanskeligere enn en tror, når man skal finne de rette ord og hvordan få frem viktige tema. Jeg ønsker å skrive om noe veldig viktig som alle trenger å få med seg. Det har vært store protester over hele verden etter at 22 år gamle kurdiske- iranske kvinne, Masha Amini, døde i moralpolitiets varetekt etter at hun ble arrestert for brudd på landets strenge kleskoder.

Over hele verden er det flere og flere som går i demonstrasjon og roper slagord som «kvinne», liv og frihet». Hva vil dette si? Som de fleste kjenner til er det strenge kleskoder i Iran. I Iran er det noe som blir kalt for moralpoliti. Moralpolitiet sørger for at alle kvinner i Iran overholder hijabpåbudet. Kvinner i Iran har ikke rettigheter de blir ikke hørt eller sett! Er dette rettferdig? Hva er det som skiller oss fra iranske kvinner? Hvorfor kan ikke de ha like rettigheter som vi andre kvinner har? Dersom folket i Iran står frem blir de enten drept eller pågripet. Ifølge tv2 er mer enn 300 uskyldige mennesker drept og flere titusener er pågripet i Iran. Blant disse er uskyldige barn!

Jeg som har opplevd krigen i Syria i en veldig ung alder vet godt hvor grusomt dette er! Jeg som en 9 åring forsto ingenting som skjedde rundt meg og alt jeg ville var kun å være et barn. Jeg var rett og slett redd og ville alt skulle stoppe. Jeg ville ha et trygt og varm plass sammen med familien min. Barndommen min var grusom og jeg fikk ikke være et barn med drømmer og ønsker. Dette ønsker ikke jeg andre skal oppleve! Derfor står jeg frem og ønsker å vise støtte til iranske kvinner og står for rettferdighet.

Noe som har vekket oppmerksomheten min er kort filmen 2+2=5. Kort filmen har et universelt budskap som ikke er bundet til spesifikk land. Meningen med kort filmen er å endre måten du ser verden på, du skal ikke følge andre og lære det gale. Det som skjer nå i Iran er galt og grusomt. Jeg nevner denne kort filmen for å vise budskapet å stå for det som er rett uansett hva konsekvensene er.

For å si det rett ut hvordan hadde du som leser taklet denne situasjonen? En kvinne med null rettigheter og strenge kleskoder? I Norge blir vi alle sett som likeverdige og alle er likeverdt. Heldigvis er dette det "normale" hverdagen vi lever i Norge. La oss kjempe for at dette også skal bli det "normale" i Iran og andre land som mangler menneskelige rettigheter. Derfor utfordrer jeg dere alle til å gjøre noe med dette. Vær med på demonstrasjoner, legg ut bilder/videoer på sosiale medier, la iranske kvinner bli hørt gjennom oss og vis støtte!

Lær av i går, lev for i dag, håp for i morgen!

Følg meg gjerne på instagram @Sidramnouri

Veldedighet

316739251_1760312167671735_6624488476537265740__20221129-195532_1

 

 

Hei alle fine!

 

Jeg har vært så heldig å få fortsette å jobbe veldedig hos Myas omplassering! Jeg begynte å jobbe hos de i starten av min tid i Miss Norway og jeg er der så ofte det trengs <3

Hos Myas er det mange lykkelige historier men dessverre er det også del triste historier, de må stå opp midt på natten for å prøve å fange inn katter slik at de kan få hjelp.
Noen ganger går dette veldig bra! kattene bli adoptert og lever ett godt liv mens andre ganger dør katten av skader eller sykdommer av å ha vært ute alene for lenge.

Dette er noe som virkelig knuser hjertet mitt, at noen kan skade eller etterlate seg dyr ute alene og hjelpeløse,
Hvis man adopterer ett dyr skal dyret bli en del av familien, ikke bare en leke eller ett tilbehør.
Da jeg var der for litt siden møtte jeg en nydelig katt som hadde blitt reddet, hun hadde fått all hjelpen hun trengte og som fødte sine 6 små kattunger som løp rundt bena mine og jaktet på fingrene mine <3

                          

                          

                        

                        

 

 

Så må jeg fortelle at for noen uker siden var jeg på fotoshoot å jeg hadde tatt med meg mine små grise-øredobber som venninna mi har heklet.
Maria er ei jeg er veldig opp til, hun hekler små griser som hun selger å alle pengene hun får for grisene går til inntekt til Norun Haugen og hennes arbeid for dyrevelferden i Norge.
Norun går undercover med skjult kamera i kjøttindustrien i Norge, Hun har blant annet laget dokumentaren Griseindustriens hemmeligheter, for er ei imponerende dame!
De er så utrolig søte og de går til en god sak! hva kan være bedre enn det <3 

for å støtte maria og Norun Haugen med deres arbeid kan man kjøpe grisene på Mariamade.stuff på Instagram ❤️

                             

                                    

                                       '

                                      

Foto: Mia Hjertø

 

 

Vi snakkes!

Ida 

 

Mine beste tips mot angst

image0-2

Jeg går rett på sak, jeg. Min hjertesak er psykisk helse. Det er rart hvordan vi i en tid med så mye informasjon, fortsatt har så lite kunnskap og forståelse rundt psykiske problemer. Vi har alle hørt om angst og depresjon, men likevel pleier kunnskapen å stoppe der. Jeg skjønner at det er vanskelig å forstå når man ikke har det selv og derfor skal jeg fortelle om det i håp om at noen som trenger det, kan lære noe nytt.

Først vil jeg bare si at angst har forskjellige nivåer. Når den er på det lave nivået, er det "bare" ubehagelig, men når den går til det høye nivået, da tenker man ikke logisk lenger og prøver bare å overleve. Dette er viktig å vite, fordi når de fleste er på det høye nivået, er de ikke mottakelig for de fleste råd. Jeg tror jeg har fått flere titalls pusteøvelser fra den ene sykepleieren etter den andre, men det har bare aldri funket for meg. Disse øvelsene pleier å funke når angsten er lav, men er mange som mister motet fordi de ikke klarer dem på høyere nivåer, men det finnes andre måter å komme seg over det. Jeg har slitt med diverse psykiske utfordringer i flere år og har hatt utallige utredninger og snakket med flere psykologer. Her er noen av de beste tipsene jeg har samlet om angst fra dem og fra mine egne erfaringer. Husk at angst er forskjellig for alle og at dette ikke nødvendigvis vil hjelpe alle.

 

  • Vit at det er angst.

 

Hæ? tenker noen. Vet man ikke når man har det? 

Ja, man blir aldri helt vant til angsten. Når jeg har angst tar det ganske lang tid før jeg skjønner at det er det det er. Enten vil jeg gå rundt i flere dager og ikke finne ut av hva det er jeg er redd for, hvorfor jeg ikke klarer å slappe av og hvorfor jeg er så kvalm. Når angst er på det lave nivået, hjelper det for meg å skjønne at det er angst, for da vet jeg at det går over til slutt. Da slipper jeg å prøve å finne ut av hva som er galt og i stedet prøve å slappe av. 

Men når frykten går over til panikk og angsten er på det høyeste, føles det for meg ut som hjerteinfarkt. Det er alltid det jeg er mest redd for. “Stopper hjertet mitt nå?” Det føles jo ut som om jeg skal dø. Det føles så ekte at selv tanken på at det er angst føles urealistisk.

 

  • Hold pusten.

 

Psykologen min fortalte meg forskjellen på angst og når det er noe galt med hjertet. Og det er at det er to motsatte prosesser. For å teste hvilken det er kan man holde pusten. Det vil man ikke klare å gjøre lenge om det er noe galt med hjertet. I et panikkanfall puster man inn for mye oksygen, mens det motsatte skjer når man får hjerteinfarkt. Hvis man har sjekket hjertet før og vet at ingenting er galt er altså dette ikke noe å bekymre seg over. Jeg har lenge trodd at jeg kom til å dø, helt til jeg hørte om dette med å holde pusten. Da klarte jeg endelig å roe meg ned på egenhånd.

 

  • Ta noen push-ups.

 

Når man får angst gjør kroppen seg klar til å flykte, så hvis man sitter helt stille og kjenner disse symptomene bygge seg opp, vil ikke kroppen klare å få utslipp for adrenalin. Gå og tren litt, løp litt, det pleier å hjelpe. 

Jeg fikk ofte angst i klasserommet, og min største frykt var å dø foran alle elevene, eller å våkne opp til helsesøster (jeg syntes hun var skummel) og at alle så på meg. De gangene jeg turte å gå ut, måtte jeg løpe ned to etasjer for å komme til den doen jeg var mest komfortabel med å dø i, men innen jeg hadde låst døren etter meg og satte meg ned, var noe av trykket forsvunnet. Derfor ble det etterhvert mirakel-doen min, uten at jeg skjønte helt hvorfor. 

Å bevege på seg er ikke akkurat det første man vil, men da vil man få ut adrenalinet og trykket fra kroppen og det vil gi en beroligende effekt etterpå.

 

  • Konsentrer deg om noe annet.

 

Dette fungerer bare for meg når angsten er lav. Hvis den ikke er så høy, så ville jeg prøvde å få oppmerksomheten over på noe annet. Se en film, lytt til musikk, ta et bad eller en dusj. Legg fra deg det du holder på med hvis det stresser deg. Det hjelper ikke å fortsette hvis man er stresset.

Husk at det å fokusere på selve angsten, forsterker den, så det å øve seg på å bare la angst-tanker passere, vil over tid gjøre deg bedre. Men begynner du å unngå situasjoner situasjoner med angst, eller fórer den med oppmerksomhet, vil angsten bli sterkere.

Angst er ikke noe farlig, det er bare en veldig fysisk følelse, og et tegn på at kroppen er sliten. Å snakke med de rundt deg om det kan være lurt, så de kan minne deg på hva det er som skjer når du er usikker på det selv. 

 

Fortell meg gjerne om disse rådene hjalp for deg og still gjerne spørsmål om du har noen.

Har du lyst til å samarbeide med meg?

Instagram: bellbit

Mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://missnorway.org/

Påmelding for 2023

Meld deg på 2023-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2022 og vinter 2023. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Ida Anette Hauan, Miss Norway 2022

Logg inn

Meld deg på