Personvernerklæring for Miss Norway

Denne personvernerklæringen beskriver hvordan Miss Norway samler inn og bruker personopplysninger.

Personlig integritet er viktig, og vi tar din rett til personvern på alvor. Vi ønsker å være åpen om hvordan vi behandler personopplysningene dine, og derfor har vi oppdatert retningslinjene våre for personvern. Målet er å gjøre det enda klarere for deg hva vi behandler av persondata om deg, hvorfor vi gjør det, hvor dataene kommer fra, hvem som er involvert i behandlingen av dataene dine, hvorfor vi har lov til å behandle dataene dine på denne måten og hvilke rettigheter du har.

Sikkerhetsansvarlig i Miss Norway er ansvarlig for at personvernerklæringen til enhver tid er oppdatert, også på nettsidene. Miss Norway, ved administrerende direktør, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Der det daglige ansvaret er delegert, kommer det fram under hvert enkelt punkt. Slike delegeringer omfatter kun oppgavene, og ikke ansvaret. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler
personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1.ledd).

Vi er opptatt av å ivareta ditt personvern. Dine personopplysninger skal være trygge hos oss uavhengig av om du ringer oss, sender e-post eller brev. All behandling av personopplysninger skjer i samsvar med norsk lov. Personopplysninger er informasjon som kan knyttes til en person, for eksempel navn, bosted, telefonnummer, e-postadresse.

Nettredaktøren har det daglige ansvaret for Miss Norways behandlinger av personopplysninger på våre nettsider www.missu.no, med mindre annet er oppgitt under. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi  personopplysninger, og det blir bare gjort i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev, eller å bestille produkter fra vår nettbutikk. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

XL Web er Miss Norways databehandlere, og er vår totalleverandører for utvikling, drift og vedlikehold av nettsidene. Opplysninger som samles inn i forbindelse med drift av nettsted, lagres på egne servere som driftes av leverandøren. Det er kun Miss Norway og databehandlere (med underleverandører) som har tilgang til opplysningene som samles inn. En egen databehandleravtale mellom Miss Norway og leverandøren XL Web regulerer hvilken informasjon de har tilgang til og hvordan den skal behandles.

1. Formålet med å samle inn personopplysninger

Formålet med behandling av personopplysninger er:

Å betjene bestillinger fra kunder, motta og besvare på eventuelle spørsmål fra kunder, betalingsregistrering og fakturering.

2. Frivillig medlemskap

Å registrere konto hos Miss Norway er frivillig.

3. Informasjonskapsler

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside. Lagring av opplysninger og behandling av disse opplysningene er ikke tillatt med mindre bruker både har blitt informert om og har gitt sitt samtykke til behandlingen. Brukeren skal få vite om og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med behandlingen er og hvem som behandler opplysningene, jf. ekomloven § 2-7b. 

Vi bruker analyseverktøyet Google Analytics på våre nettsteder, disse plasserer 3 informasjonskapsler på din maskin. Disse heter gtag.js, analytics.js, og ga.js. Informasjon fra dette verktøyet utleveres ikke fra Miss Norway til andre aktører.
Les mer om hva som lagres og logges her:
https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage

Slik administrerer du informasjonskapsler: https://nettvett.no/slik-administrer-du-informasjonskapsler/ 

Personopplysninger vi samler inn vil være e-post, telefonnummer, navn, adresse.

4. Tiltak for å sikre dine personopplysninger  

Er det frivillig å gi fra seg personopplysninger?

Det er alltid frivillig for de som besøker nettsiden å oppgi personopplysninger. Du kan til enhver tid begrense mengden og typen av personopplysninger Miss Norway registrerer om deg gjennom å unnlate å skrive dette inn i skjemaer eller datafelt på vår nettside. Vi gjør oppmerksom på at dette kan medføre at noen av våre online-tjenester ikke fungerer, ikke fungerer optimalt, eller at din brukeropplevelse påvirkes. 

Når det gjelder muligheten for ikke å akseptere bruken av informasjonskapsler på nevnte nettsider, se avsnittet “. informasjonskapsler”.

Vi må vi ha navn og adresse for å kunne sende deg produkter som abonnent eller som nettbutikk-kunde. Vi må også vite hvilken vare som ønskes. 

Vi bruker personopplysningene for å sende deg de produktene du har bestilt fra oss og for å kunne administrere kundeforholdet, sende varene og faktureringen (for abonnenter).

Hvem får tilgang til mine personopplysninger?
De som kan få tilgang til dine personopplysninger er et begrenset antall av Miss Norway sine medarbeidere, og tredjeparter som Miss Norway har gitt i oppdrag å utføre tjenester (slik som våre leverandører; betalingspartnere, regnskapsfører, post og pakke ekspeditører og IT støtte partnere).

Deling av informasjon med tredjeparter

Opplysninger om deg og din bruk av tjenesten kan bli utlevert til andre selskaper, herunder våre samarbeidspartnere for gjennomføring av en bestilling. Så langt det er mulig vil opplysningene bli utlevert i anonymisert form, men for enkelte formål kan det være nødvendig at mottaker får opplysninger som gjør det mulig å identifisere deg. 

Dersom du har bedt om en tjeneste som gjennomføres sammen med et annet selskap (for eksempel bestilling av et produkt) som kan ha behov for tilgang til dine personopplysninger, kommer vi til å be om ditt samtykke. Vi krever at våre samarbeidspartnere behandler dine personopplysninger konfidensielt og kun anvender opplysningene for å utføre tjenester for Miss Norway sin regning.

Dersom det er mistanke om at det er begått lovbrudd i forbindelse med bruk av Miss Norway sine tjenester, vil informasjonen etter begjæring kunne utleveres til offentlige myndigheter. Vi vil også kunne levere ut informasjon til andre dersom det er nødvendig for å forhindre svindel.

Vi kan også gi en databehandler som behandler personopplysninger på vegne Miss Norway tilgang til dine personopplysninger. Våre databehandlere er underlagt taushetsplikt, og kan ikke benytte informasjonen annet enn i utførelsen av tjenesten for oss. 

Kombinering av personopplysninger med tredjepartsopplysninger

Miss Norway kan ikke kombinere personopplysninger du har gitt direkte til oss med opplysninger som fås fra tredjepart.

Sikring av personopplysninger

Vi har etablert rutiner og tiltak på ulike nivåer for å sikre at ikke uvedkommende får tilgang til personopplysningene dine, forhindre at personopplysninger går tapt ved feil, ødelegges eller skades og at all behandling av opplysningene skjer i tråd med gjeldende rett. Tiltakene inkluderer blant annet jevnlige risikovurderinger, tekniske systemer og fysiske prosedyrer for å ivareta informasjonssikkerhet og rutiner for å verifisere innsyns- og rettingsforespørsler. 

5. Dine rettigheter

Rett til innsyn
Enhver som ber om det, har rett til å få grunnleggende informasjon om behandlingen av personopplysninger i en virksomhet etter personopplysningsloven § 18, 1. ledd. Miss Norway har gitt denne informasjonen i denne personvernerklæringen, og vil henvise til den ved eventuelle forespørsler. Den som er registrert i Miss Norway sine datasystemer har rett til innsyn i egne opplysninger.

Krav om retting eller sletting av mangelfulle eller uriktige opplysninger
Etter personopplysningsloven § 27 har den registrerte rett til å be om at uriktige, ufullstendige eller opplysninger Miss Norway ikke har adgang til å behandle blir rettet, slettet eller supplert. Krav fra den registrerte skal besvares kostnadsfritt og senest innen 30 dager. 

Sletting av personopplysninger
Personopplysninger vil ikke bli lagret lenger enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen, med mindre det kreves i lov at de oppbevares lenger. Du kan når som helst be oss om å slette opplysninger knyttet til deg som bruker, med mindre opplysningene er nødvendige for å kunne levere en tjeneste du fremdeles ønsker å ha tilgang til (eksempelvis et abonnement eller abonnement på nyhetsbrev), eller det er lovpålagt å oppbevare opplysningene.

Du kan når som helst kalle tilbake ditt samtykke til behandling av personopplysninger.

Endringer 
Miss Norway kan endre personvernerklæring for å følge nye rettslige krav, og på grunn av endringer i vår egen praksis for innsamling og behandling av personopplysninger. Den nyeste versjonen av vår personvernerklæring ligger alltid ute på vår nettside. 

Er du uenig i hvordan vi behandler dine personopplysninger, eller har spørsmål til behandlingen, kan du sende e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. og merke den med "Personopplysninger".

Påmelding for 2020

Påmelding til Miss Norway 2020 har startet. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post. Vi gleder oss til å se din påmelding.

Beste hilsener fra Susanne Næss Guttorm, Miss Norway 2018

Logg inn

Meld deg på