fbpx

Hvordan få tilbake sommer gløden

5E3A784_20180321-083045_1

Etter en lang og kald vinter ser huden ofte trøtt og sliten ut, den fine sommergløden har gått i dvale å vi føler huden gjerne ser litt trøtt og sliten ut. Det trenger ikke å være sånn heldigvis, det finnes nemlig triks for å holde på gløden hele året rundt.

Mitt trylletriks for sommerglød selv på vinteren er å skrubbe huden min hver uke. Som mange vet er det utrolig viktig å skrubbe huden sin, og det burde utføres jevnlig, helst 2-3 ganger i uken. En skrubb er noe av det enkleste man kan lage med mat vi finner på kjøkkenet dersom man ikke ønsker å legge penger inn i en helt ny skrubb.
Dette trenger du:
- To spiseskjeer sukker eller havsalt
- 1-2 Spiseskjeer olivenolje

Slik gjør du:
1. Ta sukker eller havsalt i en bolle
2. Tilsett olivenolje, ta først en skje og rør godt, se hvor flytende den blir, om den er litt tørr kan du gjerne tilsette en til.
3. La røren stå i minst én time så oljen kan trekke godt inn i sukkeret.
(Havsalt vil være noe mer eksfolierende/rensende enn sukker, men sukker vil gi mer fukt til huden, så du kan tilpasse skrubben din hud.)

Hvorfor skal man skrubbe huden?
Etterhvert som huden fornyer cellene skilles døde hudceller ut og danner ett ”lag” på huden, dette gjør at den nye huden ikke vil få samme tilgang til fuktighet og oksygen. For å fjerne dette laget er det viktig å skrubbe/eksfoliere huden for en optimal hudfornyelse.

Den hjemmelagde skrubben som er lagt med er vel så god som de man kjøper i butikk, og huden min kjennes enda helt fornyet ut to dager etter jeg brukte den. Jeg anbefaler alle å prøve å lage sin egen skrubb en dag de har tid. Husk å være flink å gi fuktighet til huden etter en god skrubb. 

GALCK aktivister og homofile rettigheter - sammen ...
Kirkens nødhjelp - fasteaksjonen
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på