fbpx

Intervju med Marin Recovery

Hei alle sammen!

 

Tidligere i uken hadde jeg et intervju med min onkel som heter Rudi Werner Freier. Han er prosjektleder i Marin Recovery. Rudi har en fortid med rus, men har klart å holde seg helt rusfri i fem år, takket være organisasjonen  A-larm og andre gode nettverk.

Dette er et frivillig prosjekt som jeg er medlem i. Grunnen til jeg har valgt å hjelpe til her er fordi jeg bryr meg utrolig mye om miljøet og ønsker å ta vare på det.

Bilde av onkel Rudi, meg og mine to lille søstre.

 

Hva er Marin Recovery?

Marin Recovery er et strandrydde prosjekt i regi av organsisjonen A-larm. A-larm er en bruker og en pårørende organisjasjon innen rus-feltet som jobber for åpenhet om rus og behandling. Vårt mål er pirmært å rydde kysten for maritim plast i felleskap. Dette for å skape relasjoner og nettverk som gir ekstra innhold i hverdagen.

 

Når startet Marin Recovery opp?

Marin Recovery startet i mai 2019.

 

Hvem deltar på prosjektet Marin Reocvery?

Vi er en gruppe på syv personer i en alder fra 20 til 40 med enten rus-relatert fortid, eller er pårørende til mennesker med rus-problematikk.

 

En liten del av gjengen så har vært med på strandryddingen. Bildet er tatt på Preikestolen.

 

Kan også mennesker uten rus bakgrunn være med på dette?

Vi har åpne dager der alle som ønsker å være med kan bli med på strandrydding.

 

Hvorfor startet dere opp med prosjektet Marin Recovery?

Strandrydding var et aktivitetstilbudene i A-larm og utfra dette så møtte mange engasjerte frivillige. De gav uttrykk for at de ville bidra mer for miljøet. Jeg har selv vært opptatt av miljøet siden 11-12 års alderen så dette måtte vi realisere. Problemet er omfattende, men nå gjør vi noe med det.

 

Hva har dere i Marin Recovery klart å gjøre?

Vi har klart å rydde 10 kilometer strandlinjer. Strandlinjene fra Ronsbukta i Kristiansand og helt til Korsviksfjorden. Kystlinjen utgjør ca. 10km med alle viker, holmer og skjær.

Bilde av alle stedene som er ryddet opp i.

 

Hva har dette å si for miljøet?

Det har så klart noe å si for det lokale fuglelivet og det maritime liv, krabber, fisk, skjell osv. Med å rydde forhindrer vi at små plastpartikler kan komme inn i fisk og skjell osv. og til slutt havne på middagsbordet. Strandsonen ser også mye finere ut for oss selv lokalt, og ikke minst for turister som kommer.

 

Har dere fått oppnådd det dere vil?

Vi har i hvertfall fullført første sone og vi fortsetter videre i år. Godt fullført prosjekt, men ryddigen har også bevisstgjort oss på hvor omfattende problemet er langs kysten. Vi ønsker at flere folk engasjerer seg og bidrar i felleskap for miljøet.  Det er en forfriskende og sunn rekreasjons opplevlese å gå langs kysten på denne måten, anbefales alle.

 

Hvilke fremtidsplaner har Marin Recovery?

Vi ønsker å fjerne så mye marin avfall som mulig, men også å skape fokus og bevisstgjøring rundt problemet. Synliggjøre det grønne budskapet gjennom konvertering av ideer og drømmer hos deltagerne. Blåse liv i våre kreative evner i "ut av komfort sonen stil" for indre vekst.

 

Har du noen enkle tips for hvordan vi kan engasjere flere?

Kan engajsere seg i forskjellige miljø organsiasjoner, framtiden i våre hender, World Saving Hustle, Green Peace, Natur og Ungodm osv. eller andre lokale foreninger/lag. Det er også mulig gjennom tilskuddsordninger i flere kommuner å søke om milder til prosjketer selv, eller fra miljødirektoratet. Ren dugnads ånd funker også.

 

Følg gjerne med på facebook siden til Marin Recovery for flere oppdateringer i dette frivillige prosjektet.

Siden heter "Marin Recovery A-larm" på facebook.

 

Bilde av logoen til Marin Recovery.

 

 

Klem Andrea Nicole <3

 

Ps:Dersom du eller noen du kjenner ønsker å samarbeide med meg ta gjerne kontakt.

Mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Mob: 90804231

 

 

 

 

 

 

Konkurransen så langt, og tiden fremover!
Who am I?
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://missnorway.org/

Påmelding for 2022

Påmelding til Miss Norway 2021 er avsluttet, og du kan nå melde deg på for 2022.

Vi har løpende uttak og det fungerer slik at de som melder seg på, vil bli vurdert. De som kommer med videre blir invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2021 eller vinteren 2022. Det er lurt å følge med på tidligere deltakere for å danne et bilde av hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding.

Trykk her for å melde deg på

Beste hilsener fra Sunniva Høiåsen Frigstad, Miss Norway 2020

Logg inn

Meld deg på