fbpx

Julens magi

Lise-Lotte

I dag er det 1. søndag i advent, som tiden flyr! Har dere tenkt over at denne dagen er i desember i år? Synes det passer bedre enn november. Advent markerer ventetiden frem mot jul og er en kristen høytid.

Her i Norge er det en tradisjon å markere adventsøndagene med en lysestake med fire lys. Det første lyset tennes i dag og for hver søndag frem til julaften tennes et nytt. Fjerde søndag i advent som er julaften i år  tenner vi alle de fire lysene.

 

"Så tenner vi et lys i kveld, vi tenner det for glede

Det står å skinner for seg selv og oss som er til stede

Så tenner vi et lys i kveld, vi tenner det for glede".

 

Man pynter og lyser opp både inne og ute. Flotte stjerner henges i vinduene, vi pynter opp med blomster og noen setter frem julepynten.  Noen pynter med lilla som er adventsfarge og noen pynter med rødt som er julefarge. Inngangspartiet blir dekorert med lysslynger, lykter og flotte kranser. Julenek henges ut til fuglene og man legger ut brød til rådyrene, er det ikke en herlig følelse og sitte ved kjøkkenbordet og titte ut på noe så vakkert?

Huset blir vasket i kriker og kroker, vi baker deilig julebakst og ønsker de mange koselige stunder velkommen.

For mange barn er denne tiden et høydepunkt, nemlig adventskalenderen står for tur. Den er med på å gjøre tiden ekstra spennende. Det finnes mange forskjellige kalendere. Noen har sjokoladekalendere, andre har hjemmelagede kalendere. Man teller ned de 24 dagene fra 1. desember og frem til julaften.

Adventstiden skal være en koselig og fredfull tid hvor familien samles. Mange setter pris på denne tradisjonen.

Men vi må ikke glemme de som gruer seg til denne høytiden av ulike grunner. Det blir bygget opp mange forventninger som god mat, familielykke, besøk av venner, julegaveshopping, pynting m.m. Det er dessverre ikke slik for alle og kontrasten kan være stor. Savn, dårlig råd, ensomhet, barn som forbinder alkohol med jul er noen av disse grunnene. Barn på for eksempel krisesentre, asylmottak og de som har problemer i hjemmet trenger støtte slik at alle får føle et fellesskap og lage gode minner. Viktig at man bryr seg om hverandre.

Julen skal gi glede og den lyser også opp den mørkeste tiden av året. Prøv å senk skuldrene, glem stress, press og bekymringer. Ta deg heller tid til å besøke venner og bekjente. Det blir garantert satt stor pris på.

Jeg sender et inderlig ønske om at hver kopp skal flomme over av velsignelser- evige og rike, og at hver vei skal føre til fred.

Ønsker deg og dine en fredelig og koselig juletid. Og ikke glem å ha julehjertet åpent året rundt.

 

Miss Norway tar sterk avstand fra sosial kontroll
Miss Universe 2017 – Las Vegas
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på