La oss snakke om skjønnhetspress

5E3A7844

La oss for engang skyld ta oss tid til å snakke om ett tema. Ett tema som angår eller trolig har angått oss alle på ett punkt i livet. Samtlige som leser dette innlegget har nok før eller siden opplevd en form for påvirkning psykisk på hvordan man skal se ut, og selv om mange mener dette bare påvirker unge vil jeg tørre å si at det gjelder alle aldersgrupper.  

Jeg snakker om skjønnhetspress.
Dag inn, dag ut sitter vi å ser på bilder av andre, og hvordan alle har det, kler seg og ser ut. Påvirkningskraften sosiale medier har på oss er enorm og de fleste av oss har før eller siden målt oss selv opp mot en annen person. Mange blir daglig utsatt for flatterende bilder av både kropp, hud, sminke etc. og det skaper ett press vi ikke selv vet at er der. Mange begynner å normalisere det de ser, og begynner å tenke det er slik man må se ut. Sånn er det ikke.  

Det har seg ikke slik at det er bare unge jenter som strever etter "det perfekte utseende". Skjønnhetspress er noe som rammer både unge og voksne i alle aldre. Vi ser det i media, vi ser det på gaten. Tusenvis av mennesker som jobber mot det å være perfekt. Det verste som kan skje er at vi lar oss påvirke, rett og slett at vi lar andre fortelle oss hvordan vi skal være. Når dette skjer er det noe som gått feil. Det har seg nemlig slik at det finnes ikke noe som er rett eller galt innenfor skjønnhet, og det er det vi må starte å fokusere på.
Det finnes nemlig ingen fasit på hvordan man skal se ut. 
Skjønnhetspress er noe jeg ønsker å ta avstand til, og jeg håper fler ønsker å gjøre det samme. Vi skaper ett psykisk press som i mange tilfeller "ikke eksisterer", men likevel føles så ekte. Det å gå inn i en transe som forteller oss hva som er rett eller galt innenfor skjønnhet kan være vanskelig å komme seg ut av igjen. Det er viktig vi hjelper hverandre for å få slutt på skjønnhetspress. 

Vi er alle sammen forskjellig, vi liker forskjellige klær, kroppsfasonger og sminkestiler. Hvorfor strever vi da etter å se ut som alle andre når vi kan se ut som oss selv, og vi kan rocke det? Jeg mener vi burde slutte å sammenligne oss selv med alle rundt oss og heller fokusere på det som er bra med oss selv. Jeg er helt sikker på at du som leser dette er bra nok akkurat som du er. 
Så dette gjør vi:
For å hjelpe seg selv og andre ut av en tankegang som bidrar til dette skjønnhetspresset er det viktig å kjenne sin egen verdi. Det er utrolig viktig å skjønne at man er bra nok som man er, og man trenger faktisk ikke å måle seg opp med andre rundt seg. Vi er forskjellige individer, med forskjellige meninger, vi er unik. Så hvorfor ikke utnytte det at vi er unik? Gi hverandre komplimenter. Finn ut hva du liker med deg selv. Tenk positivt. Vær selvsikker.

Det er ingen skam å være fornøyd med seg selv, og det er heller ingen skam å fortelle at du gjør noe bra eller at du føler deg bra en dag. Du er bra nok som du er. Ingen vil noen gang bli alt vi er, så da skal vi ikke prøve å være noe vi ikke er.  La oss sammen gjøre en forskjell. Spre positivitet, vi må være fornøyd med den vi er, fordi vi alle er perfekt på vår egen måte, og det skal vi være stolt av.

Alle vedlagte bilder er tatt av Vilde Wathne (Photo by V)

På vei mot varmere tider!
Å gå på ski i høye hæler
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på