fbpx

Min hjertesak

Hei alle sammen!

 

Jeg skal nå skrive om et problem jeg har valgt som hjertesak. Har allerede laget et innlegg om dette på engelsk, men ønsker å fortelle om det på norsk også.

Samarbeid med Survivors Network - SN, Cameroon. Grunnlegger av denne organisasjonen er Awah Franciska Mbui. Hun har lært meg så mye om deres arbeid, og jeg vil gjerne dele det med dere.

 Awah Franciska er kvinnen helt til høyre på dette bildet. Hun er en av de som ble valgt ut av Obama som ung leder for en organisasjon  i 2018,. Awah var i dette panelet sammen med president Obama. Dette var i oktober 2019, på Obama-stiftelsens årlige toppmøte i Chicago

 

 Menneskehandel for tvangsarbeid eller seksuell utnyttelse er den tredje største kriminalitets næringen i verden, bak narkotika og våpenhandel. Nesten tre fjerdedeler av ofrene for menneskehandel i verden anslås å være kvinner, jenter og barn.

For å forhindre menneskehandel som faller inn under mål 8,7 av de 17 SDG-ene (bærekraftige utviklingsmål) og kutter over mange av de andre SDG-ene, er kvinner de mest utsatte for dette overgrepet. Disse kvinnene trenger yrkesopplæring for å bygge arbeids ferdigheter slik at de kan bli selvforsørgende i hjemlandet. Mikrofinans kan hjelpe de som har ferdigheter til å starte bedrifter. Imidlertid er enda mer enn det nødvendig. Det må være sosial og økonomisk myndighet og erkjennelse av at menn ikke kan kontrollere kvinners fremtid. Kooperasjoner er et flott eksempel på en måte som menneskehandel har historisk påvirket mange kvinners veier til selvforsyning.

 Når det gjelder samfunn, kan bevissthets kampanjer om menneskehandel og moderne slaveri bidra til å utdanne og beskytte mennesker i alle aldre. Grasrot aktiviteter i byer, skoler, kirker, bussholdeplasser, radio, TV, internett og sosiale medier bidrar alle til utdanning og øker muligheten for at en forbipasserende vil gripe inn eller en misbruker vil tenke seg om to ganger.

 

Dette reduserer på ingen måte viktigheten av å redde og ta vare på de 40 millioner menneskene som for tiden er slaver. Det er spesielt viktig at når ofrene er reddet, har de et støttende nettverk og infrastruktur som de kan lene seg på for å forhindre at de blir utsatt for menneskehandel.

 

Når alle disse forebyggende metodene blir oppfylt, vil det bidra til å bekjempe menneskehandel, og alle overgrep derved validere vår innsats og forsterke vår evne til å bekjempe denne forferdelige forbrytelsen.

 

   Selv om vi akkurat begynner på bevegelsen mot menneskehandel i Kamerun, vet jeg at vi sammen kan avslutte dette moderne slaveriet.

 

Her er link til facebook siden til Survivors Network - SN, Cameroon.

https://www.facebook.com/sncameroon/

 

 

 

Klem Andrea Nicole <3

 

Ps: Vis du eller noen du kjenner ønsker å samarbeide, ta gjerne kontakt.

Mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Mob: 90804231

Mine svake sider
Finale bilder
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://missnorway.org/

Påmelding for 2022

Påmelding til Miss Norway 2021 er avsluttet, og du kan nå melde deg på for 2022.

Vi har løpende uttak og det fungerer slik at de som melder seg på, vil bli vurdert. De som kommer med videre blir invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2021 eller vinteren 2022. Det er lurt å følge med på tidligere deltakere for å danne et bilde av hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding.

Trykk her for å melde deg på

Beste hilsener fra Sunniva Høiåsen Frigstad, Miss Norway 2020

Logg inn

Meld deg på