fbpx

Plan-Fadder & Afrika reise

12363216_10153160405045800_4517175733760586347_o African River

Hei alle sammen

Da er endelig fredagen her og jeg tenkte jeg skulle innlede fredagen med litt tilbakeblikk på en reise som satte veldig store spor nemlig Sør-Afrika.

Den reisen som har satt mest spor og de beste minnene må være da jeg var frivillig i Afrika i 2015. Dette var en reise jeg sparte opp til i god tid før reisen å Afrika er et land som alltid har interessert meg.  Jeg har helt siden jeg selv var barn også hatt fadderbarn i ulike land i Afrika. Nå har jeg et fadderbarn i Kenya som heter Helen. 

Det er utrolig fint å kunne bidra til andre land som lever i fattigdom og da spesielt kunne hjelpe barn og familier i U-land. Jeg er Plan- fadder og ved å bli Plan- fadder gjør du ikke bare en god gjerning her i verden men du får også en årlig oppdatering fra ditt bidrar til Plan og hvordan det går med ditt fadderbarn. Det syntes jeg er utrolig koselig og ikke minst veldig givende å vite at nettopp du og ditt bidrag er med på å gjøre en forskjell her i verden! 

 

 

 

  

 

 

"Ved å bli Plan fadder støtter du Plans arbeid mot fattigdom og barns rettigheter."

Link til å bli fadder: https://www.plan-norge.no/fadderbarn?gclid=Cj0KCQiAyKrxBRDHARIsAKCzn8zY_VW-TYENpiPoyL3nCOKRv2RMiVa0ESgA1gdVBitBA4SPI7xNp50aAuxDEALw_wcB

Min reise i Afrika 

Året 2015 pakket jeg kofferten (e) og dro av gårde helt alene til andre siden av verden, Sør- Afrika! De to første ukene var jeg alene før jeg skulle videre på et frivillig program som ble satt opp av Kilroy.

To uker alene i Johannesburg var bare helt utrolig! Det var både skummelt og givende på samme tid. Heldigvis holdt jeg til i en bydel der det var mest business folk på reise og det var trygt for ei blondine som meg å gå på gaten. Det var spesielt inne i Johannesburg sentrum du fikk virkelig oppleve elendighet og fattigdom på nært hold.Det var der jeg fikk se den delen av Sør-Afrika som virkelig lever et hardt liv. Det var en utrolig fattigdom som du både kunne kjenne og ta på!  Jeg kjørte Turist buss som ble anbefalt og godkjent som trygt av hotellet mitt (Radisson Blue) for da vi ankom de fattigste strøkene var det stor sjanse for å bli ranet om du var hvit. Da bussen stoppet i de fattigste områdene kom små barn og hold hendene inn under sprekken på bussdøren mens vi fikk beskjed om å ikke gi de noe fordi det hadde hendt at de holdt deg da igjen i hånden mellom bussdørene. Desperasjon og nød er ordet som forklarer den opplevelsen. Jeg satt igjen med en klump i magen for vi i Norge er så heldige som er født i dette landet her. 

Frivillig programmet jeg deltok i var også kjempe gøy! Jeg var først noen uker på et heste program (selvfølgelig) som var det beste programmet av de to jeg var på! Vi var i Kruger Parken og så ville dyr som levde på de største ørken slettene og hadde det så utrolig fint! Det var varmt. VIRKELIG VARMT! Da vi var i Kruger Parken fikk vi beskjed om å ikke gå i solen pga det var så varmt at det rett å slett kunne være farlig.

Senere var jeg også på et løveprogram som jeg syntes var litt trist da dette var løver som hadde skader, blitt syke eller som var avlet i fangenskap av de rike menneskene i landet. Disse løvene ville aldri klare seg i vill natur igjen og det er synd at menneskers egoisme skal ødelegge dyr på den måten. Ville dyr skal være ville! Det er der de hører til og er skapt til å være. 

Men Sør-Afrika, alt i alt, et land som det virkelig er verdt å besøke og hjelpe. 

Så imorgen er det mitt første intervju og missekurs

Ha en god fredag alle 

Om du eller noen du kjenner ønsker å sponse meg ta kontakt: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 

 

Hold Norge Rent! Plukk søppel!
5000 takk, 5000 Bergen radio
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på