fbpx

Denne bloggen vil vise min reise i Miss Norway konkurransen. Jeg, Angelika Dybendal er 28 år og jobber som interaksjonsdesigner. Denne bloggen vil belyse mine hjertesaker og verdier, og håper å kunne vise meg som et menneske verdig en plass i denne konkurransen. Jeg mener at man skal lede med eksempel, og alltid strebe etter å forbedre seg som...

Denne bloggen vil vise min reise i Miss Norway konkurransen. Jeg, Angelika Dybendal er 28 år og jobber som interaksjonsdesigner. Denne bloggen vil belyse mine hjertesaker og verdier, og håper å kunne vise meg som et menneske verdig en plass i denne konkurransen. Jeg mener at man skal lede med eksempel, og alltid strebe etter å forbedre seg som menneske. Man er aldri utlært og det er viktig å belyse at livet er en reise og ikke målet i det fjerne.

Livet er en samling av små øyeblikk og håper jeg kan lage mange små øyeblikk med dere som ønsker å følge meg. Følg reisen min på her.

 


Hjertesaker

Bærekraft 

Noe av det som virkelig står i høysete i mitt liv er bærekraft. Å leve et så bærekraftig liv som jeg klarer, er viktig for meg. Noen gang får jeg ikke det helt til, men for det meste går det på automatikk.

Bærekraft handler om at vi får det vi trenger, uten å skade andre mennesker eller naturen. Hvis alle prosesser i verden hadde vært bærekraftige ville disse kunne pågå til evig tid uten at det ville gå tomt eller skade noe eller noen.

Bærekraftig utvikling er viktig for at vi skal kunne være her, leve godt og ha en fremtid. Uten å gjøre grep i hverdagen ser ikke jeg en mulighet for at menneskeheten skal bestå i overskuelig tid. Det er nok lett for meg å si at vi alle, hvert enkelt menneske i verden må gjøre grep, men man må også handle etter evne og kapasitet. Jeg bor i et av verdens rikeste land, og har muligheter til å gjør valg som er bedre for verden som en hel. Hadde jeg vokst opp på gaten et helt annet sted, ville mine prioriteringer vært på å finne mat eller husly for den neste dagen. Så jeg vil gjøre det jeg kan, da jeg har muligheten til å velg å prøve å gjøre en forskjell.

Kvinner i tech

Mer informasjon kommer

More

Catwalk kurs dag 1

CoverfotoBlogg-4

Det var kurs i går som gikk ut på hvordan man skal bevege seg og gå på scene. Som du kanskje har sett på tv så er dette med skjønnhetskonkurranser mye større i utlandet, og det mange jenter som har øvd siden de var bitte små. Selv har jeg gått i høye hæler mye tidligere, men dette har aldri vært så høye eller så tynne hæler. Det gjør virkelig noe med balansen når man har stiletthæl.

Forskjellige walks

Det er forskjellig hvordan man går til forskjellige outfits. Det gir jo helt klart masse mening, men det er utrolig fint å få sette det live. Samt når man ser det så tydelig at det er forskjell på hele kroppsspråket når Klara vise oss for eksempel sport/fitness vs bikini. Vi må lære oss casual walk, sport, bikini og aftenkjole.

Over ser du en liten video fra gårsdagens kurs. I videone ser du min første walk i går. Som du kan se mister jeg balansen en del, og det er helt greit. Ble litt skuffet etter at jeg gikk, da jeg trodde det skulle gå litt bedre. Men så tok jeg et steg tilbake i hodet og sa til meg; Du er her til å lære. Du er bedre en du tror. Å ha troen på seg selv er det viktigste. Hadde en liten samtale med kjæresten også, og han er så flink til å hjelpe meg til å fokusere på de riktige tingene. Videre ser du fantasiske Henriette, Miss Internationa Norway 2019, som viser oss hvordan det skal gjøres! 

Synes det er viktig å vise at man ikke trenger å være «perfekt». Alt er en læringskurve og jeg har aldri gjort noe som dette før. Blir gøy å se om jeg klarer å forbedre meg til neste lørdag, da jeg skal være med på kurset neste lørdag også. Det er jo kun en uke, men skal øve på visse elementer slik at jeg kan bygge opp et repertoar av måter å snu, gå og posere på. Vi får også en poengscore i fem forskjellige kategorier etter kures, så vi kan se hva vi må jobbe mer med. Vis jeg kommer videre til finale, vil jeg delta på Beauty Camp. Her vil vi også få lære enda mer, og kunne på mer veiledning.

Dette var i baggen

Jeg hadde med meg litt forksjellig, da jeg liker å være forbredet. Høyt på pakkelisten var å ha med seg mat som ville gi meg energi, men ikke tynge kroppen da viset at dette ville bli krevende. Jeg hadde på meg treningsklær, joggesko og munnbind – og så klar ulljakka mi. Jeg fryser så lett, så det må jeg bare. 

 1. To par stiletthæler (12cm +)
 2. Matpakke - Chiafrø pudding - Oppskriften har du her. , 2 bananer og honningmelon og druer
 3. Vannflaske
 4. T-skjorte
 5. Sokker og ullsokker
 6. Notatblokk
 7. Mobillader
 8. Anti-bak
 9. Sjal (pluss noen ekstra til noen av jentene)

Neste kurs skal jeg også ta med litt sminke og hårbørste, samt en kjole til å ta bilder i.

I dag er det photoshoot med en av fotograf jeg har jobbet mye med. Vi har det alltid veldig hyggelig og gleder meg til å se han igjen. Blir årets første ute-shoot med han!

- Angelika Catharina

Trenger du hjelp med markedsføring eller en modell for dine produkter eller tjenester, finner du kontakt detaljene mine nedenfor. 

Telefon: 995 64 340
Instagram: @angiecdk
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Nettside/portifolio: www.angelikacdk.com

  33 Hits
Emneord:
33 Hits

Må hannkyllinger behandles slik?

CoverfotoBlogg-50

Altså, selv om vi har alltid gjort noe betyr ikke det at det er rett. I Norge er det lov å ta livet av en dag gamle hannkyllinger ved å kverne dem levende. Det blir gjort med over 3 millioner kyllinger årlig. Hvis du ikke veit hvorfor, er det jo fordi det er kunn hunnfuglene som legger egg. Noen land innfører nå forbud – hjelp oss å få det til i Norge ved å skrive under kampanjen! Det er virkelig nødvendig å plage dyr? 

Signer kampanjen fra denne lenken.

Kyllinger behandles som avfall

Det blir klekket ca. 6,9 millioner kyllinger årlig i Norge til eggproduksjon. Eggene ruges i rugemaskiner i gitter-kasser. Så fort kyllingene har klekket blir de kjønnssortert. Kyllingene håndteres som om de var tingog bein og vinger kan sette seg fast i sprekkene i kassenes gitter. De helles ut på samlebåndet kassevis, og spesialtrente kylling-sorterere håndterer dem svært raskt og kaster hunnkyllinger til ett bånd, og hannkyllinger til et annet. 3,5 millioner er hannkyllinger som ikke brukes til eggproduksjon, og er for tynne til kjøttproduksjon – siden fugler som brukes til kjøttproduksjon er fremavlet for abnorm vekst.

De avlives på sin første levedag ved såkalt maserasjon; fra rullebåndet detter de ned til mekaniske, hurtigroterende kniver. Ved denne metoden kan fugleungene bli kuttet opp hvor som helst på kroppen før de dør, noe som innebærer sterk lidelse og frykt. Rådet for dyreetikk mener «avliving av halvparten av daggamle kyllinger (haner) er et etisk dilemma.». NOAH mener at det å kverne ihjel fugleunger er på kant med dyrevelferdsloven, og bør forbys. Les mer om eggindustrien her.

Vil du hjelpe kyllingene enda mer? Støtt NOAHs arbeid ved å bli medlem.

- Angelika Catharina

Trenger du hjelp med markedsføring eller en modell for dine produkter eller tjenester, finner du kontakt detaljene mine nedenfor. 

Telefon: 995 64 340
Instagram: @angiecdk
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Nettside/portifolio: www.angelikacdk.com

 

  43 Hits
43 Hits

Klar for kurs

CoverfotoBlogg-3

Møt meg inne på instagram - kommer til å oppdatere mye fra dagen i dag! @angiecdk

I dag er det catwalk kurs med Klara Szalai og Henriette. Dette har jeg gledet meg masse til og tro det kommer til å bli en krevende dag. Har ikke hatt kursing i catwalk før, men har noe erfaring fra fashion. Pageant gange er annerledes enn hvordan man går i moteshow, men mye er likt. Holdning er utrolig viktig, da det er lett at man runder skuldrene frem eller glemmer å strekke seg. Det skal bli så spennende å få veiledning i noe jeg virkelig ønsker å bli god i. 

Føler dette kurset er en investering i min fremtid, da jeg ønsker å kunne videreutvikle meg som modell og skal flere relasjoner. De som holder kurset, er utrolig dyktige og har mage års erfaring fra dette feltet. De skal holde kurset neste lørdag også, og jeg har meldt meg på da også. Som jeg nevnte, er dette en investering i mine ferdigheter og det er ikke ofte man før slike muligheter til å bli veiledet av så dyktige folk. For de som tenker at dette mulig er et unødvendig kurs, er skjønnhetskonkurranser regnet som toppidrett. Det er ikke enkelt å beveges seg i 12 cm + hæler der hver bevegelse skal være gjennomtenkt og planlagt. Man må trenge lenge slik at muskel minnet husker hvordan du skal bevege deg.

Videre blir det utrolig koselig å møte de andre jentene (så klart 2 m avstand). Vi har jo kontakt på en daglig basis gjennom sosiale medier, men det blir noe helt annet å kunne se hverandre i virkeligheten.

Ha en super lørdag og helg. Min helg er fullbokket som vanlig, da det er kurs i dag. I kveld må jeg forbrede presntasjonsfilm og i morgen er to photoshoots. Liker å ha mye å gjøre, så det passer meg bra! 

- Angelika Catharina

Trenger du hjelp med markedsføring eller en modell for dine produkter eller tjenester, finner du kontakt detaljene mine nedenfor. 

Telefon: 995 64 340
Instagram: @angiecdk
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Nettside/portifolio: www.angelikacdk.com

Bilder tatt av Bruno

  64 Hits
Emneord:
64 Hits

Hvordan få bedre selvtillit?

CoverfotoBlogg-1

Dessverre kan man ikke få bedre selvtilitt, det er noe man må skape. Selvtillit defineres som en persons tiltro til egne personlige evner til å prestere. Selvtilit kan du ved hjelp av øvelser og endring av tankemønsteret trenes opp, slik at du kan få bedre selvtillit over tid. Mange lider av dårlig selvtillit, noe som kan oppleves som et stort hinder i hverdagen. Selvtilitt og selvfølese formes i barndommen, men det er alltid mulig å endre tankemønster. Det gjelder å finne en god balanse og bygge selvtillit som er sunn. Det er også viktig å ha et realistisk bilde på egne evner, men ikke la seg tyrkke ned om ikke alt alltid går etter planen. 

Fake it until you make it

For å få bedre selvtillit kan man lurer hjernen til å tro at du har bedre selvtillit enn det du egentlig har. Og da man gjør det over lang tid vil det til slutt bli en vanlig del av hvordan du tenker. Det er mulig å lure hjernen til bedre selvtillit med hvordan man tenker, samtidig som kroppspråket vil ha innvirkning på hvordan man føler seg. Ved å ha riktig tankesett kan du bygge selvtillit over tid. Dette er en indre faktor som påvirker selvtilliten og som du selv kan kontrollere. Det er som man sier: Alt sitter i hodet. Dette gjelder også for selvtilliten. Som du kan lese om nedenfor, finnes det flere måter du kan bygge opp selvtilliten gjennom tankemåten. Det gjelder å fokusere på det som er positivt og ta med seg positive opplevelser videre til flere deler av livet.

Kroppsspråket vil være en ytre faktor som påvirker selvtilliten. I tillegg vil selvtilliten påvirkes av andre ytre faktorer som at du for eksempel er godt forberedt man er til hva man skal begi seg ut på. Mitt beste tips i møte med verden er å være godt forberedt. Dette er ytre faktorer du selv kan kontrollere.

Det finnes også ytre faktorer du ikke har mulighet til å kontrollere. Dette vil for eksempel være hvordan andre mennesker oppfører seg eller hvilke tilbakemeldinger du mottar fra andre. Selvtilliten kan i betraktelig grad bli bygd opp av at man får gode tilbakemeldinger fra andre, en dette er ikke alltid noe man kan oppnå. Det du derimot har mulighet til, er å velge hvordan du lar tilbakemeldinger påvirke deg. 

Hvordan få bedre selvtilitt?

Det finnes øvelser du kan gjøre for å få bedre selvtillit. Da alle mennesker er forskjellige, må man finne den metoden som fungerer for deg. Her får du fem konkrete metoder og øvelser for hvordan du kan få bedre selvtillit:

1. Se for deg at du lykkes

Dette er mental trening som de fleste idrettutøvere utfører. Skiløpere ser for eksempel for seg at de er den første som går over målstreken. Dette kan du også gjøre. Se for deg at du lykkes, slik at du begynner å tenke som en vinner. Du lurer på en måte hjernen til å tro at det skal gå bra før du i det hele tatt har vært i situasjonen. 

2. Sett deg realistiske mål

Det er lurt å starte i det små når du starter å øke selvtilliten din. Når du setter deg mål, kan det også være lurt å sette seg delmål underveis. Når du når et mål som er lite, vil du få mestringsfølelse, og dermed bedre selvtillit, fordi du får bedre tro på dine egne evner. Samtidig kan for store utfordringer virke ødeleggende for selvtilliten. For eksempler, hvis du vil løpe et maraton, da er det lurt å starte med å jogge små turer. Så lengre og lengre, og så etterhver kan du løpe lengre og lengre distanser. Det er morsomt når man får noe til og det forbedre selvtillitten. 

3. Forbred deg på ubehagelige situasjoner

Forbered hjernen på det verste som kan skje, slik at du på forhånd finner løsninger for situasjonen, spørsmålet eller utfordringer. På denne måten takler du situasjonen eller utfordringen bedre når den oppstår fordi du er bedre forberedt. Du har tenkt over alle mulige utfall, slik at du vet hva du skal gjøre eller si dersom det skulle skje. 

4. Tenk over kroppsholdningen din

Kroppsholdning har mye å si for hvordan man føler seg. Samtidig gir det ut signaler til andre man omgås. For å øke graden av selvsikkerhet gjennom kroppsholdning, bør du stå stødig med bena plantet godt i bakken. Du bør også åpne opp overkroppen, altså at du har armene rett ned eller avslappet foldet på ryggen eller i fanget. Trekk skuldrene bak og rett deg opp - du er flott! 

5. Velg å lytte til den positive stemmen i hodet

Du kjenner deg kanskje igjen i at to stemmer i hodet snakker imot hverandre. Én sier: “dette får du ikke til”, mens den andre prøver å overbevise deg om at “det kommer til å gå fint”. Du velger selv hvilken stemme du skal gi plass til. Hvis du gir mer kraft til den positive stemmen, vil dette hjelpe deg med å takle situasjonen bedre. 

- Angelika Catharina

Trenger du hjelp med markedsføring eller en modell for dine produkter eller tjenester, finner du kontakt detaljene mine nedenfor. 

Telefon: 995 64 340
Instagram: @angiecdk
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Nettside/portifolio: www.angelikacdk.com

 

Bilder tatt av Aleksander Ramsland

 

 

  45 Hits
45 Hits

Vil du også mer?

CoverfotoBlogg

Tidligere denne uken tok jeg kontakt med Anne Sveen, som jeg kjenner først fra da jeg var assisterende dagligleder for Egon Resturant Gjøvik, og etterhvert de sammarbeidene vi gjorde da hun drev skobutikk i gågate i Gjøvik. Det var henne som ga meg min første modell-jobb. Nå jobber du i VilMer og her har jeg valt å bli frivillig. Dette er digital plattform som forenkler det å være frivillig, men også det å finne frivillige. VilMer bidrar til økt livsglede hos eldre over hele landet. 

Du kan se min profil her. Det erVilMer som setter opp profilen, slik at de kan kvalitetsikre alle frivillige. 

Om VilMer

VilMer er en digital plattform som forenkler koblingen mellom behov og ressurser. Den er stadig i utvikling, som alle digitale platformer. Men fra mitt faglige ståsted, er jeg imponert over hvor god plattformen er. De samarbeider nært med frivilligheten, kommunen og lokalsamfunnet. Ved å forenkel det å være frivillig - vil mange kunne dele mye mer med andre enn de gjør i dag. 

Enkelt å bidra og å finne bidragsytere

Det enkelt å bidra når det passer ut fra lyst, tid og interesser. De samler og tilgjengeliggjør aktivitetsprofiler fra blant annet enkeltpersoner, lag, foreninger, kommunal og offentlig virksomhet, barnehager, skoler og bedrifter. Bli bidragsyter du også. Det er enkelt og du kan bidra med det du vil. Det du kan og har lyst til å gjøre. 

På VilMer kan man utforske et stort mangfold av aktiviteter og opplevelser for sykehjem og helsehus, dagtilbud og aktivitetssentre, bofellesskap og omsorgsboliger, og for hjemmeboende. Ta kontakt med de bidragsyterne som passer deres behov, og hold oversikt over avtaler her på vilmer.no.  

Nye digitale aktiviteter

VilMer tilbyr flere og flere digitale opplevelser. Med vårt digitale innhold kan beboerne la seg underholde eller koble av med nye og gamle filmklipp, lydopptak, lesestoff og spill. I samarbeidende kommuner legger vi inn mye lokalt innhold og eget VilMer-innhold som gamle filmer fra historielaget, dagsaktuelle bilder fra sentrum og bilder og videoer fra tidligere besøk av ViMers bidragsytere.

 

VR-opplevelser er svært populært

VR-briller er blitt en populær og positiv aktivitet på sykehjem, bofellesskap og dagtilbud i en rekke kommuner. Mange avdelinger har fått god erfaring med å la brukere "drømme seg av gårde" gjennom en tur til London eller å rusle rundt blant pingviner på Antarktis. VilMer har nå gjennomført over 70 slike VR-seanser, som oftest med en god gjeng beboere samlet på stua.

- Angelika Catharina

Trenger du hjelp med markedsføring eller en modell for dine produkter eller tjenester, finner du kontakt detaljene mine nedenfor. 

Telefon: 995 64 340
Instagram: @angiecdk
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Nettside/portifolio: www.angelikacdk.com

 

Cover bilde av Iris Hartsuiker

  86 Hits
86 Hits

Slett dette nå

CoverfotoBlogg-64

Mange tenker og tror at det er bærekraftig når det er digitalt, men det er ikke helt sant. Jo, vi bruker jo mindre papir ved å lese en avis på nett eller sende e-post istedenfor et brev. Men det som Carlo Aall, forsker i Veslandsforsking sier: 

– Ved å sende e-post i staden for eit brev, lese ei avis på nett og ikkje papir, eller ha digitale møter i staden for fysiske, kan vi spare klima for mykje utslepp, forklarar han.

Men han også legg til:

– Problemet er at digitaliseringa gjev ei drastisk auke i forbruk. Det blir brukt meir energi på å strøyme musikk no enn då vi kjøpte LP- eller CD-plater, rett og slett fordi konsumet har eksplodert.

Så det er dessverre ikke mange som tenker at de kan gjøre en forskjell ved å slette gamle e-poster. Det å rygge i innboksen kan du bidre til at det ikke blir brukt like mye ressurser på at servere skal "stå å gå". Utregninger gjort av Atea tilsier at hvis alle nordmenn hadde slettet fire til 5 poster om dagen kan man dekke behovet for strøm til 1000 husstandter i året. Dette er en meget liten innsatt for oss forbrukere, men sammen kan vi gjøre en stor forskjell. 

Slik har det blitt regnet ut.

Det er viktig at vi ser på bærekraft i alle felt, også i IT. 

– Om den digitale utviklinga fortset slik som no, vil det digitale fotavtrykket vera mykje større enn det vi hadde frå flybransjen rett før koronautbrotet, seier Ingrid Schjølberg, professor i informasjonsteknologi ved NTNU.

Det er viktig at vi tar grep om dette før det går for langt, så hva tenker du å gjøre? Tar du en for miljøet og rydder i innboksen? Det synes jeg du burde, og som du kan se over hjelper det om det i så fall er bare fire stk. 

Tips til mer bærekraftig bruk av data

 1. Slett e-poster du ikke lenger trenger
 2. Organiser filer og mapper på PC´en – slett duplikater
 3. Tøm mappen som heter «slettede elementer» i mailboksen din
 4. Bruk kablet nett eller Wifi fremfor mobilt nett når du kan
 5. Tøm søppelkurven på PC´en din 

- Angelika Catharina

Trenger du hjelp med markedsføring eller en modell for dine produkter eller tjenester, finner du kontakt detaljene mine nedenfor. 

Telefon: 995 64 340
Instagram: @angiecdk
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Nettside/portifolio: www.angelikacdk.com

Foto av Iris Hartsuikker.

 

  58 Hits
Emneord:
58 Hits
Påmelding for 2022

Påmelding til Miss Norway 2021 er avsluttet, og du kan nå melde deg på for 2022.

Vi har løpende uttak og det fungerer slik at de som melder seg på, vil bli vurdert. De som kommer med videre blir invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2021 eller vinteren 2022. Det er lurt å følge med på tidligere deltakere for å danne et bilde av hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding.

Trykk her for å melde deg på

Beste hilsener fra Sunniva Høiåsen Frigstad, Miss Norway 2020

Logg inn

Meld deg på