fbpx

Sommerkroppen og deg

Sommeren i år har vart mye lenger enn det mange av oss forventet med rekordbrytende pluss grader over hele verden. Denne varmen påfører av vi går lettere og mer behagelig kledd. Vi vil være i varmen, nyte solen, ligge på stranden og bade i vannet som er stort sett iskaldt ellers. For mange så er ikke dette aktuelt og jeg har selv hatt den påkjenningen mange ganger i løpet av livet. En ting mange glemmer å innse er at alle har usikkerheter og misfornøyelser med seg selv og det som ikke alltid kan forstås er at for noen så blir denne usikkerheten en stor innflytelse på hvordan de velger å leve livet sitt. Angsten av sosiale settinger og det å bli sett kan være nærmest traumatisk.
Det er naturlig for menneske å sky unna ubehagelige situasjoner og følelsene som vi helst vil slippe å konfrontere. Hvorfor må det være sånn?
Sosiale medier, underholdningsindustrien (tv, film, osv), kjendiser og sosiale normer på hva skjønnhet tilsvarer har utover årene definert hva det vil si å ha det ideale utseende og kroppen.
Det er vitenskapelig bevist at det tar et menneske kun 7 sekunder å bedømme hva det er de føler om deg. Dette kan godt skje før du engang hilser på personen, bare et lite glimt av en fremmed på tvers av rommet og vipps der har du meningen din klar allerede. Dette betyr ikke alltids noe negativt men det betyr at du har registrert personen og annerkjenner deres tilstedeværelse. Det er umulig å si at utseende har ingenting å si, for det har det. Til syvende og sist så er det personligheten som utgjør utseende ditt i en helhet men det skal ikke ses bort fra at vi alle har vår egen definisjon av skjønnhet og at samfunnet har sin versjon av skjønnhet. Dette varier fra kultur til kultur og land til land.

I gamle dager så definerte man skjønnhet gjennom tegn på rikdom. Hadde en person mye former så betydde det at de ikke sultet og kunne/hadde noen til å forsørge seg. Det samme gjelder med hudfarge i mange land selv til den dag i dag, har du hud som viser til at du er ute i solen mye så betydde det at du måtte ha jobbet harde og lange timer ute i solen for å kunne få ditt levebrød og nå er enkelte ting omvendte, like, motstridende eller alt på en gang.
Vi finner ofte selvsikkerheten våres i andre og hvordan de oppfatter oss. Dette kan enten ‘’make it or break it’’ for deg og du bærer dette med deg videre i andre scenarioer av bekymring for hva andre synes om deg.
Stranden er det stedet hvor kroppen din vises aller mest og det er aller vanskeligste å skjule noe.
Sommeren og ferien er ment å bli nyttet av alle og ingen burde føle at de har en sags pålagt skam for hvordan de ser ut. Det  har vært mange stunder i løpet av barndommen og ungdomsårene hvor jeg hatet stranden, garderober, prøverom og slike steder som krevde at jeg måtte expose meg selv for meg selv eller andre på et offentlig sted. Det handler om komfort, men ikke med sted, heller deg selv.
Jeg har alltid hatt former og jeg har alltid gått opp og ned med vekten min. Å bli krenket eller fornærmet pga utseende ditt er en av de mest ydmykende tingene jeg kunne ha opplevd som ung. For enkelte så finner man usikkerheten videre i det man kanskje sier eller gjør også. Til tider så ville jeg prøve å være så alminnelig som mulig for at jeg skulle unngå å bli sett av andre. Det var det verste jeg kunne ha tenkt meg og komplimenter var noe som jeg ikke kunne tro på ettersom at hensikten til personen det kommer fra var så usikkert. Mangler du trygghet på deg selv så mangler du det for alt og alle.

Det er viktig for meg å fremme mine meninger og være selv det eksempelet som jeg skulle ønske at jeg hadde som liten. Jeg ble aldri en av de sanke jentene, men det var egentlig alltid ok fordi jeg var pen på min måte og dem i deres rette forstand også. Forskjellen nå er at jeg innser at det er ikke bare et ideale som ale skal sikte etter å være. De er umulig for alle sammen å passe inn i en boks. Mennesker kommer i alle forskjellige størrelser, former, farger, etnisiteter og kulturelle forståelser på skjønnhet. Det er faktisk så enkelt som å si vær den sunneste og gladeste versjonen av deg selv så vil resten falle på plass. Hvordan du velger å anse deg selv/hvordan andre anser deg er en psykisk påvirkning som endrer på det fysiske til å vise det du føler. Føler du deg trist og sliten så kommer det fram på en eller annen måte fysisk, vil du sky deg unna fordi du føler deg ukomfortabel med kroppen din eller noe annet ved deg så vil det automatisk vises det også. Hva du prøver å skjule vil komme frem og du må danne en trygg krets med mennesker rundt deg selv som du ikke er redd for å være deg selv rundt og ikke bruke tid på de som ønsker å se deg i et annet lys.
Du avgjør om du vil være glad i deg selv eller ikke og vi tar kroppene våres for gitt når det kommer til hva de egentlig er ment for å gjøre. Kroppen er det som hjelper deg med å bevege deg og gjøre noe ut av dagen din, det er en maskin som må ivaretas for å fungere aller best mulig og skal faktisk ikke fokuseres på utseende. Utseende ditt avgjør ikke om du har ivaretatt helsen din, utseende ditt hjelper deg ikke om en organ svikter eler om du mangler enkelte verdier i kroppen grunnet mangel på et godt og variert kosthold.
Du representerer deg selv med hvordan du velger å leve livet ditt og hva du vil gjøre ut av det. Fokuset ditt skal ligge på at du er glad og den genuine utstrålingen du får av å ha det bra med deg selv.

Jeg hadde det gøy med min bikini shoot og har valgt for en god stund siden at jeg ikke vil kaste bort mer tid av livet mitt på å tenke på hvordan det er andre anser kroppen min. Min kropp er min kropp og min helse er min helse, det burde verdsettes.
Selve bikini-delen i finalen regnes ofte som kontroversiell og mennesker har rett til å ha sin mening. Men jeg jobber hardt for å føle meg bra om meg selv og formene mine og jeg gleder meg til å parade rundt på scenen i en fin bikini og vise frem at ingen av oss jentene er redd for stigmaen og målet om å være noe annet enn naturlig fin og det burde ikke du heller.

  2358 Hits
2358 Hits

Hva jeg har lært av å være en Miss Norway finalist?

//inneholder annonse og reklame//

Mellom starten av juli i fjor og frem til i år så er det en uendelig lang liste når det kommer til hva jeg har lært, opplevd og utfordret meg selv til å gjøre.
Ydmykheten som jeg har lært i år har kommet i form av å vitne situasjoner som har med helse, urett, fattigdom, takknemlighet og barmhjertighet å gjøre.
Dette ordet bærer på så mye positivt men er ett, av mange, resultater når det kommer til realiseringer om hva livet bærer med seg.

I sammenheng med denne konkurransen, så lærer man altfor mye om hva det er man virkelig bør sikte etter. Mer enn noensinne så vi jeg utvide arbeidet mitt med å kunne ta del i å skape et tryggere miljø for andre.
Fokuset mitt har blitt mye tydeligere og jeg gleder meg kjempe mye til året som kommer og mulighetene som er i vente.
Etter å ha fått reise til Kenya i år så jobber vi nå med å få ferdig kampanjefilmen og ønsker å komme i samarbeid med andre organisasjoner som Unicef og redd barna for ulike oppstartprosjekter.
Jeg ønsker å reise tilbake til India og gjøre det samme i samarbeid med andre skoler her i Norge. Det bør være flere organisasjoner og veldedigheter som holder løftet sitt når det kommer til å donere det de har lovt og ikke bare en liten prosentandel.
I løpet av året så har jeg fått a opp mange saker som betyr mye for meg og jeg har lært at dette er retningen jeg vil gå. Jeg synes det er så spennende å dele kunnskap med andre når det kommer til ulike og spennende prosjekter folk kan delta i og få kjempe god utnytte av senere i livet.
Saker som har med miljø og helse har vært veldig viktig for meg, men jeg har vært veldig fokusert på å legge vekt på utdanning og barn og kvinner i u-land og psykisk helse. Det gjelder å kunne starte en samtale som mange ikke helt vet hvordan å ta opp. Å kunne få skrive kreativt og fremheve saker jeg mener er viktig har vært en stor inspirasjon for meg i år hvor jeg føler at jeg får brukt plattformen min til det fulleste.
På vei mot finalen nå så er det morsom å se tilbake på hvor mye jeg har lært i forhold til markedsføring, PR og hvordan å danne et godt arbeidsforhold mellom meg og sponsorene mine. Jeg gikk inn i denne konkurransen med å være den som intervjuer andre ikke omvendt. Til å begynne med så var det litt merkelig for min del at det ikke var jeg som lagde intervjuet og veiledet den. Spørsmålene fikk jeg ikke vite på forhånd og jeg lærte mer om hvordan å svare på spørsmål på en ordentlig måte og hvordan å gjøre det kortfattet. Det var mye å lære i forhold til hvordan media vi anse deg utfra hvordan du presenterer deg selv og hvordan du ønsker å legge fram deg og dine meninger.
Photoshoots basert på å ikke bare selge et produkt men mer meg selv var helt nytt for meg. Å jobbe som modell i industrien betyr som regel at du skal fremheve et produkt og ikke deg selv, du skal bare være en faktor i bildet, men våre oppdrag for sponsorene var helt annerledes. Det viktigste å egge fram i bilde var hvem man selv er og så var det hva man ønsket å formidle videre.
Jeg tror dette året gikk kjempe fort fordi det var så mye nytt som skjedde og det var kjempe mye å lære. Vi ble utfordret til å gå ut og danne nye forhold med organisasjoner vi vil representere og sponsorer vi vil samarbeide med. Enkelte ting som jeg trodde at jeg aldri ville tørre å få til eller gjøre ser jeg tilbake på nå og lurer på hvorfor jeg ikke har gjort det før. Menneskene jeg har møtt på grunn av deltakelsen min og mulighetene jeg har fått har vært helt uventet og akkurat de jeg trengte for å ære så mye mer om meg selv og hva det er jeg ønsker å gjøre videre med livet mitt. Jeg gleder meg til å fortsette med arbeidet mitt, å utvide på det og å ivareta alle forholdene som har blitt skapt.
Nå er det fullt kjør frem til finalen og jeg gleder meg kjempe mye til å se jentene igjen og at vi alle gjør vårt beste til å bli den som tar hjem tittelen som Miss Norway 2018.
Tusen takk til:

  • Alle i Miss Norway ledelsen som valgte meg som en av årets finalister
  • Vår coach Klara Szalai
  • Tidligere vinnere Christina Waage, Kaja Caroline Kojan, Celine Herregården og Vilde Andresen Bø for å hjelpe til med veiledning og kursing 
  • Mine sponsorerer - Alexandra Ritzi og Sofies Brudesalong
  • Miss Norway sponsor produktene som hjelper oss med å være på vårt beste på scenen - Go Fit, Linn Nguyen, Fred Hamilton, Renuadvanced, Studio Stye og Goldwell 
  • Alle organisasjonene og menneskene som har lat med representere dem, omtale sakene deres og få intervjue dem.
  • Alle presseoppslagene jeg har hatt i forhold til konkurransen
  • Alle fotografene, sminkørene, regissørene, designere og assistentene deres som har hjulpet til med alle photoshootene
  712 Hits
712 Hits

Hvordan å bevare sommerlooken - Goldwell Keratin

Nå er sommeren virkelig i gang folkens og da gjelder det å ivareta håret ditt for å holde det friskt og sunt.  For de som liker å style håret så er det viktig å unngå slitasje og beskytte mot tørke. I samarbeid med Miss Norway så hjelper Studio Style og Goldwell oss med å redegjøre oss til årets finale. Fra det store sortimentet til Goldwell så vil det alltid finnes et produkt som er tilpasset til deg og din hårtype sånn at du får looken du ønsker!
For en som sliter med splittede tupper og slitt hår pga mye bruk av rettetang og krølltang så er hårmasken den som anbefales for å kure håret samt balsamen. Produktene til Goldwell er ikke bare for hårbehandling men brukes også av stylistene hos Studio Style i Lillestrøm og alle finalistene i årets konkurranse. Stylingproduktene som Goldwell Kerasilk – Style og Repower produktene hjelper å forme og style håret etter den stilen du ønsker. Jeg har ikke hatt så friskt hår på lenge og særlig når det gjelder krøllene så hindrer sjampoen i at det danner seg floker og tørrhet.Shooten vi hadde ute hadde mye variasjon da det kom til location og hva vi kunne få til med håret. Det var kjempe flott å samarbeide med Nadia Yaneva og Didier Chinarain Muya for denne shooten. Tusen takk til sponsorene for dette innlegget og hjelpen for at vi som deltakere skal ta oss best ut på scenen i slutten av juli. Nå jobber jeg videre med flere shoots for sommeren nå og mye spennende er i vente!


Ønsker du fortsatt å stemme på meg for Årets Favoritt så kan du sende MISSU 2 til 1963.
For å lese mer om Goldwell produktene så finner du dem på: https://www.goldwell.no/
Tusen takk til Studio Style for veiledningen under beautycampen.

  595 Hits
595 Hits

21, beautycampen og en måned igjen til finalen!!!


Det er vanskelig å tro at det har snart gått ett år siden jeg meldte meg på denne konkurransen. I løpet av den tiden så har det skjedd så utrolig mye. Det har vært nye opplevelser, nye mennesker og nye utfordringer. Denne helgen så feiret jeg 21 års dagen min sammen med mange fantastiske venner. Det satt virkelig ting i perspektiv i forhold til hvor heldig jeg har vært og er. Det er så mye som skjer fremover og tiden bare løper fra oss, det har vært så mange uforglemmelige opplevelser i år og jeg gleder meg til de som er i vente. Beautycampen alene viste oss deltakere hva som forventes av oss og det gjelder ikke bare til finalen men også i forhold til det å være Miss Norway og å konkurrere internasjonalt. Vi har lært hvordan å samarbeide med sponsorer og hvordan å fremlegge produktene deres, hvordan å bygge en velfungerende markedsføringsavtale og plan, samt få en større forståelse for hvordan dette styrker oss innenfor arbeidslivet. Vi var heldig nok til å få en dryss med gaver fra Miss Norway sponsorene som vi får brukt når finalen kommer.
På selve beautycampdagen så ble det øving på de ulike catwalken på scenen vi skal opptre på. Casual/cocktail, bikini, sport, og aftenkjole treningen var i gang. Vi fikk besøk av Studio Style stylistene som sminket og ordnet oss for misseparaden og passet på at vi tok oss best ut for alle bildene som skulle bli tatt. Go Fit treningstøyet ble utdelt og photoshooten var kjempe gøy. De tidligere vinnerne fra fjoråretskonkurranse kom og hjalp oss med gjennomgangen og forberedet oss til de ulike tingene som vil skje på scenen. Intervjurunden gikk fort og var kjempe gøy. Vi fikk besøk av Fred Hamilton som hjalp til med tilbakemeldinger under coachingrunden til Klara. For misseparaden så ble vi delt inn i to og to. Jeg og Helene var heldig nok til å gå foran og gjett om vi hadde det gøy. Det var morsomt å se hvor mange det var som var fans av Miss Norway og missekonkurranser generelt, særlig de fra andre land utenfor Europa. Vi fikk posere i missebåndene våre og folk ble kjent med oss som deltakere. Etter misseparaden så avsluttet vi dagen på Grand Café hvor vi deltakerne satt og diskuterte alt mellom himmel og jord. Dette var virkelig en opplevelse som vi deltakere deler mellom oss. Vi passet på hverandre, støttet hverandre og hjalp hverandre gjennom hele campen. Jeg er veldig stolt av deltakerne i år som jeg får konkurrere med.
Det er fortsatt mulig å stemme på årets favoritt, om du ønsker at det skal bli meg så skriv MISSU 2 til 1963.

Tusen takk til sponsorene for årets konkurranse: 
Go FIT
Fred hamilton
Studio style
Goldwell
Linn Nguyen PMU
Grand Kafe

  565 Hits
565 Hits

17.mai og gleden av å kunne gjøre noe fint for andre!


17.mai har kommet og gått og det er slike dager som gjør at vi legger vekt på alt de før oss har gjort for at vi har det så bra som vi gjør i dag. Rundt høytider og slike dager så er det viktig å sette pris på alle mulighetene og friheten vi har. Jeg ønsker å sende budskapet videre om at vi selv kan være en del av en endring og utføre fantastiske ting om vi selv ønsker. Før 17.mai frokosten så tok jeg en tur bort til Den Reisende Høyskole sin konteiner (for ‘’donering av sko og klær til bistandsarbeidere’’) og droppet av en del klær jeg ikke bruker lenger.
Klærne  som blir donert går til unge og voksne i India og Afrika. Det er en flott løsning på å få ryddet ut en del ting for våren og en fantastisk mulighet til å gjøre en god gjerning.  
Det var en fantastisk dag som ble brukt på å være med venner og feire nasjonaldagen vår, jeg er takknemlig for alle som ofret seg for at vi skal ha det bra.
Det er mange forskjellige konteinere rundt om i byen som tilhører Fretex, UFF og andre små organisasjoner som fokuserer på klesdonering.
For å finne den nærmeste klesdonering konteineren i ditt nærmiljø, gå inn på: https://www.fretex.no/gi-til-fretex/naermeste-fretexboks
http://www.uffnorge.org/toyinnsamling/hvor-kan-du-gi-til-uff

Om dette er en sak som interesserer deg så kan du lese mer på: www.norgegir.no
Håper alle hadde en fantastisk feiring med familie og venner <3

  633 Hits
633 Hits

En utrolig opplevelse – Presseoppslag i Nordstrands Blad

Nå har presseoppslaget angående min deltakelse i Miss Norway finalen kommet ut.
Det var samme intervjuer som intervjuet meg sist som ville følge opp på hva som er nytt og hva som skjer i konkurransen frem til kroningen. Det ble snakk om hvordan vi skal forberede oss til den 28.Juli, hjertesaker og en titt tilbake på året som har vært siden jeg meldte meg på i august. Det ble en positiv artikkel som legger vekt på hva som er mine beste opplevelser med konkurransen også.

– For min del er det beste med konkurransen den plattformen jeg har fått til å fremme viktige saker. Og til å vektlegge at vi må leve livet så fullt ut som mulig og ikke ta noe for gitt.
Link til artikkelen: www.noblad.no/nyhet/imen-i-miss-norway-finalen

Det er fortsatt mulig å stemme på hvem du ønsker skal bli folkets favoritt og hver stemme gjelder. For å stemme på meg skriv MISSU 2 til 1963

  486 Hits
486 Hits
Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på