fbpx

Hei og velkommen til min Miss Norway blogg! ♥ 

Jeg er utdannet sosionom, og har jobbet med barn, ungdom og inkluderingsarbeid. I Miss Norway jobber jeg for å sette fokus på mental helse og tilhørighet. Nå jobber jeg tett med Mental Helse Oslo for å bidra til en arena med tilhørighet for alle. ♥

♥ Instagram @odaendestad

Finaledag og forsiden i Firdaposten

IMG_7443

Finaledagen og dagen før dagen!


Nå er finaledagen her! Tenk det, det har gått så utrolig fort, og det har vært en helt fantastisk reise, en opplevelse jeg er så takknemlig for. Jeg er så glad for at jeg tok steget og meldte meg på, og for at jeg nå står her i finalen!
Nå gleder vi oss alle så mye til å stå på scenen i kveld! I går på selveste dagen før dagen møttes alle på ettermiddagen for å ha finaleoppkjøring og gå igjennom hele finaleshowet. Det var veldig hyggelig å se alle jentene igjen og veldig spennende å få gå på finalescenen for første gang! Jeg har også fått besøk av hele familien, så på starten av dagen møttes vi for lunsj, resten av dagen gikk til å gjøre alle de siste forberedelsene før finalen! 


Bilde lånt av finalist Julie Tollefsen


Presseoppslag - Forsiden i Firdaposten


I går hadde jeg også en veldig hyggelig samtale med Firdaposten, min lokalavis i Florø. Jeg har gjennom deltakelsen vært så heldig å få flere presseoppslag hos de. Denne gangen ble det en utrolig fin artikkel om hele min reise og mitt arbeid i Miss Norway, hvordan Miss Noway har hjulpet meg til å vokse som menneske, hva jeg har lært av å bli pushet ut av komfortsonen, og om oppkjøring til finalen. Artikkelen ligger bak betalingsmur, jeg håper du vil lese den her - Firdaposten


 


Tusen, tusen takk


Jeg vil gjerne rette en stor takk til alle som har fulgt meg i denne utrolige reisen! Tusen takk til alle støttespillere, sponsorer, familie, venner og bekjente som har heiet på meg. Tusen takk til alle i ledelsen i Miss Norway, og catwalkcoach Klara som har hjulpet oss igjennom denne spennende og lærerike perioden. Jeg er evig takknemlig til dere alle, det er dere som har gjort denne reisen så fin, lærerik og spesiell. ♥


Jeg gleder meg til å stå på scenen i kveld sammen med alle de fantastiske jentene! 

♥ Oda

740 Hits

Dugnad for Ukraina

IMG_7403

Samarbeidspartner


Dugnad for Ukraina


Gjennom deltakelsen i Miss Norway har jeg blitt introdusert for organisasjonene Nuug og NorseAid, og deres samarbeid. Gjennom dugnad samles det inn pcer som skal bli skolepcer til krigsrammede skoler i Ukraina. PCene fraktes til kontor i Oslo, der vi som jobber med Nuug samles for å installere skolelinux og ukrainsk språk på pcene. 

Behovet for hjelp til skolene i Ukraina er stort. NorseAid har allerede donert og fraktet ned stoler og pulter til skolene, men det er fortsatt store mangler på materiale til undervisningen. Skolepcer på skolene her kan gjøre store forskjeller, og det at barn- og unge får god utdanning er utrolig viktig, og kanskje ekstra viktig for de som skal bygge opp igjen et krigsrammet land. 


Innsamling av pcer


For en uke siden reiste jeg og Malin Bruland fra Nuug til Eidsvoll for å hente flere pcer hos Thorstein Bundli til dugnaden. Thorstein har som mål å bidra med 100 pcer, og har allerede bidratt med nærmere 50! Han har jobbet mange år som yrkeslærer innen elektro og elektronikk, og tar imot ødelagte pcer for reperasjon. Etter han har reparert pcene, blir de hentet og klargjort for avreise til Ukraina! Thorstein har selv bodd i Ukraina sammen med sin Ukrainske forlovede og sønn, og har selv kjent på kroppen hvordan det var når krigen ankom Ukraina. Nå gjør han et fantastisk bidrag for å hjelpe der han kan. 


Dugnad for å klargjøre pcene 


Gjennom flere ettermiddager og kvelder har vi møttes for å installere skolelinux og ukrainsk språk på pcene som skal til Ukraina. Dette har vært lange, men givende økter, og jeg er så glad for at jeg kan bidra der jeg kan. Det har vært veldig hyggelig og givende å ha lært å installere programvaren og alt der nødvendige, slik at jeg har fått bidratt ved å klargjøre flere pcer. Jeg ser frem til å fortsette å jobbe sammen med Nuug, og å bidra med å klargjøre mange flere pcer. 


I media - Computerworld


Dugnaden kan du også lese om i media, da vi fikk presseoppslag i Computerworld. Artikkelen kan du finne her - Computerworld


I media - Firdaposten


Min lokalavis i Florø, Firdaposten, hadde også lyst til å skrive om dugnaden, noe vi er veldig takknemlige for! Du kan finne artikkelen her - Firdaposten


Min samarbeidspartner


I forbindelse med Ukraina-dugnaden har jeg fått en samarbeidspartner lokalt fra Florø - Bravo SeaFood. De har generøst donert både direkte til NorseAid, og til meg, slik at vi kan gjøre så mye arbeid som mulig på dugnaden, og hjelpe så mange som mulig. Dette er ikke en dugnad som det er gratis å gjennomføre, og slike reiser til Ukraina koster mye, for at vi skal få fraktet alt trygt på plass og at alt det nødvendige arbeidet skal være mulig å gjennomføre. Derfor er jeg utrolig takknemlig for at Bravo SeaFood ønsket å hjelpe oss på veien ved å støtte oss som samarbeidspartner!


NorseAid


For et par uker tilbake var vi alle invitert til et møte sammen med NorseAid, der vi fikk vite alt vi trengte om organisasjonen og snakke om viktige erfaringer som er gjort fra deres tidligere reiser. De har flere ganger vært i Ukraina og bidratt der de kan. Det er en fantastisk organisasjon som virkelig gjør en forskjell for mange. Du kan lese mer om NorseAid her - NorseAid. Jeg håper at så mange som mulig ønsker å bidra til organisasjonen, dette er virkelig en organisasjon der hjelpen kommer frem.


Jeg ser frem til videre samarbeid i Ukraina dugnaden. Ta gjerne kontakt med meg dersom du ønsker å bidra, enten i dugnaden eller gjennom å donere pcer eller midler til reisene. Du kan ta kontakt på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Vi er utrolig takknemlige for all hjelp og støtte vi får, og du er hjertelig velkommen til å bidra!


♥ Oda

1111 Hits

Frivillig arbeid i Miss Norway

IMG_5301

Frivillig arbeid i Miss Norway


Med bare to dager igjen til finalen, tenkte jeg at jeg skulle fortelle litt om noe av det frivillige arbeidet jeg har jobbet med gjennom Miss Norway deltakelsen. Det å være med i Miss Norway har gitt meg utrolig mye på så mange måter, jeg har virkelig vokst som person og blitt mye tryggere på å stå frem og snakke om viktige tema. Ikke minst har jeg fått jobbet sammen med flere frivillige organisasjoner, og det har gitt meg så mye som jeg kommer til å ta med meg videre. Gjennom frivillig arbeid har jeg møtt mange fantastiske mennesker som er villige til å gi mye for å kunne gi tilbake til andre, ildsjeler som jobber for andres beste. Dette er ofte varme fellesskap som er inkluderende og ønsker alle som har lyst til å bidra velkommen. Jeg stod tidlig frem med min hjertesak - tilhørighet. Kampen mot ensomheten er stor, for mange har ikke alltid et sted å være eller noen å prate med. Her gjør de frivillige organisasjonene mye. 


Hjelpende Hender


Gjennom Hjelpende Hender har jeg møtt mennesker som ikke har råd til å sette mat på bordet til familien sin. Men heldigvis har vi fantastiske organisasjoner med ildsjeler som jobber hardt for at andre skal få det litt bedre. Dette er organisasjoner det føles fantastisk å kunne bidra til.

Hjelpende Hender er en lokal organisasjon i Lillestrøm, og de bidrar helt utrolig mye både til enkeltmennesker og grupper. De har jevnlige matutdelinger, en bruktbutikk med muligheter for å gi klær eller annet til de som trenger det, og ukentlige middager. Og dette er bare en liten del av det arbeidet de gjør. 


Rydd Marka


Sammen med Rydd Marka, var jeg med å plukke søppel ved Sognsvann. Gjennom dagen ble vi oppmerksom på hvor mye mer søppel vi la merke til dersom vi så etter det, og hvor kritisk det kan være å finne glasskår og andre spisse gjenstander som blir liggende der små barneføtter skal løpe.

Når vi var på søppelplukkingen ble det også filmet en video for organisasjonen, og den er endelig klar! Videoen kan du se under her, eller du kan finne den på youtube her - Rydd Marka.

Dette er en flott organisasjon, som gjør fellesområder både finere, og ikke minst tryggere for oss alle å bruke. Det er også en veldig fin arena å møte andre med like verdier, og å tilbringe en hyggelig dag samen med nye mennesker. 


Røde Kors


I starten av min Miss Norway reise hadde jeg mitt første veldedige arbeid hos Røde Kors i Florø. Her fikk jeg være med å feire kvinnedagen på språkkafè sammen med mange andre veldig hyggelige mennesker.

Røde Kors er en fantastisk organisasjon med utrolig mange tilbud i nærmere alle byer i landet. De har mange arenaer der en har mulighet for å møte opp på lavterskeltilbud for å møte andre eller delta på aktiviteter. Det er en flott mulighet til å få større nettverk, eller dersom en ønsker å jobbe som frivillig er det en flott organisasjon å starte med frivillig arbeid!


Dette er bare noen av flere organisasjoner jeg har jobbet med gjennom Miss Norway, og jeg kan trygt si at jeg på det varmeste anbefaler alle som har tid og mulighet til å engasjere seg frivillig. Det finnes så mange utrolig flotte arenaer der en kan bidra så mye og samtidig møte mange flotte mennesker. Dette er lavterskeltilbud som ofte skjer ukentlig, der en kan møte opp når en ønsker og jeg kan med hånden på hjertet si at dette er arenaer der en fort kan føle tilhørighet både til stedet og menneskene. Om det er noe jeg kommer til å ta med meg videre fra denne reisen, så er det dette.

Tusen takk for at dere har fulgt med på reisen min hit, det har vært og er en helt utrolig opplevelse som det er fantastisk å få være med på. 

♥ Oda


Husk at du fortsatt kan komme for å se på finalen, billettene finner du her - Miss Norway Finale!

359 Hits

Kom på finalen - billetter her!

IMG_5432

Billetter til finalen


Finaleuken er offisielt her! Etter mange måneder med forberedelser, begynner vi nå å bli klare, og vi håper at du ønsker å komme på finalen! På finalen skal vi gå catwalk i hele fem antrekk, og dette blir en helt eksklusiv visning da finalen ikke kommer til å bli vist noe annet sted.

Kjøp dine billetter her !

Jeg gleder meg veldig til å se venner og familie der, møte jentene igjen og hilse på deres familier. Alle er hjertelig velkomne til å komme på finalen. Det blir et fantastisk show, i tillegg til catwalk blir det dans og musikk, og selvfølgelig champagne. ♥ Tusen takk for at dere har støttet meg på denne utrolige reisen!

Håper vi ser deg der!

♥ Oda


Dersom du kunne tenke deg å samarbeide med meg, kan du ta kontakt på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Instagram @odaendestad

332 Hits

Besøk hos Dyrebeskyttelsen

IMG_7374

Dyrebeskyttelsen Norge - Oslo og Akerhus


I går fikk jeg tilbringe dagen hos Dyrebeskyttelsen, på Hjelpesenteret deres i Mosseveien. Her har de holdt til siden 2000, og er oftest hjem for adoptivklare katter. De har brukt sommeren på å pusse opp lokalene, og de holder nå også på å bygge ut en fugleavdeling, i tillegg til at de har en kaningård.
Her fikk jeg hilse på flere av kattene som bor der nå, og kaninen Snø. Det var utrolig hyggelig å være på senteret, kose med dyrene og være med på mating og stell. Å være frivillig på Hjelpesenteret er variert arbeid, der en blant annet driver med foring, renhold, stell og sosialisering, kosing og aktivisering av dyrene. En jobber alltid sammen med noen andre, og får opplæring og opplæringsvakter når en starter opp. 


Hjelpesenteret deres holder åpent hver eneste dag, året rundt, inkludert helgedager. Her blir dyrene passet svært godt på, og alt blir lagt til rette for at de skal ha det så godt som mulig frem til de får sitt permanente hjem. Dyrebeskyttelsen er en fantastisk organisasjon, som jeg alltid har hatt et godt inntrykk av. Jeg har selv vært fosterhjem for hund tidligere, og kan virkelig anbefale varmt å jobbe sammen med de. 

Dyrevern er noe som er viktig for meg, spesielt siden jeg har vokst opp på gård og alltid har vært rundt dyr. Jeg har hatt både hund, katt, hest, kaniner, sau, høner og kyr i oppveksten, og trives veldig godt rundt dyr. Dyr kan virkelig gi oss så mye glede, og det er viktig at vi vet hvordan vi skal behandle de. I mitt arbeid som sosionom er dyr også viktig, jeg jobber til vanlig i eldreomsorgen på et aktivitetssenter, og der har vi både høner og kanin, til stor glede for de eldre. Dyrebeskyttelsen trenger alltid flere engasjerte frivillige, dersom dette er noe du kunne tenke deg kan du lese mer om det på nettsiden deres her - Bli Frivillig

Du kan lese mer om hvordan du kan støtte Dyrebeskyttelsen på deres nettsider - Dyrebeskyttelsen - Støtt Oss


Jeg gleder meg allerede til jeg skal tilbake! 

 

♥ Oda


Dersom du kunne tenke deg å samarbeide med meg kan du ta kontakt på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Instagram @odaendestad

391 Hits

Intervju på Larisa Gabu Show

361666088_728508092619794_7911628206506858349_n

Larisa Gabu Show


I år har alle finalistene vært så heldige at vi har blitt invitert på Larisa Gabu Show! Vi har alle fått muligheten til å ha et individuelt intervju på showet. Det var utrolig hyggelig å få møte og prate med Larisa, hun er virkelig en fantastisk og så hyggelig dame!

Mitt intervju kan du se i videoen under. Her snakker vi om min bakgrunn for å være med på Miss Norway og min reise så langt med både frivillig arbeid, utfordringer og finaleforberedelser! 


Lenke til videoen finner du her -  Larisa Gabu Show

 

Tusen takk for at du følger med på min reise i Miss Norway. All støtten jeg har mottatt betyr utrolig mye for meg, og hjelper meg å kunne fortsette å jobbe videre med de flotte organisasjonene jeg samarbeider med.

Dersom du har lyst å se mer av mine intervju i media, kan du finne lenkene i dette innlegget, under presseoppslag. 

♥ Oda


Om du kunne tenke deg å samarbeide med meg, kan du ta kontakt på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.


Husk at det er mulig å stemme på dine favorittfinalister! Du kan stemme på meg ved å sende MISSU 11 til 2401, hver stemme koster 20,- kr.  

 

423 Hits
Påmelding for 2025

Påmelding for 2024 er avsluttet. Meld deg på 2025-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs på høsten og vinteren. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Miss Norway

Logg inn

Meld deg på