fbpx

Hei,  Jeg heter Synne Liåsen Brunes og er 21 år. Gjennom livet har jeg opplevd mye tøft som har gjort meg sterkere og til den personen jeg er i dag. Heldigvis så har jeg alltid hatt et bra kontaktnettverk som jeg er veldig heldig med.  Det har gjort med til en empatisk person som ser de rundt meg med et ønske om å gjøre at andre har det bra. At j...eg vil at folk rundt meg skal føle seg bra nok som de er. Jeg prøver alltid å se personer for dem de er og forsterke deres gode sider.  Til dagsdato så går jeg på NTNU musikkvitenskap og studerer klassisk sang. Siden jeg var liten har musikk vært en stor del av hverdagen min. Når jeg gikk hjem fra skolen, sang jeg ofte av full hals. Jeg fikk en stor glede av kor fra ung alder, og sang fylte livet mitt med glede. Da jeg begynte på vidregående ble jeg introdusert til klassisk sang av min daværende lærer og ble frelst. Det ga meg utfordringen jeg trengte for å kunne utvikle meg både som person og sanger. Jeg liker godt å studere teknikk, og er også kjempeglad i å utforske de forskjellige aspektene innenfor klassisk. Anatomien i forhold til sangteknikk, er også noe som interesserer meg stort. Jeg går på kurs så ofte jeg har mulighet til og var på kurs på operaen i mai som var. Selv omtaler jeg meg som en sangteknisk «nerd». Det er så mye spennende. Jeg har gått på Toneheim Folkehøyskole, vært med på Midgardkonkurransen og deltatt på kurs på operaen for å utvikle meg som sanger, finne ro og bygge meg erfaring. Jeg jobber jevnt og trutt med repertoar og gjør alltid så godt jeg kan. Selv om alle fremføringer ikke går like bra, er jeg veldig opptatt av å ta med meg de positive erfaringene fra hver gang og lære av feilene jeg gjør, men viktigst av alt så har jeg det gøy. Andre hobbier jeg har er hundeutstilling som jeg har drevet med siden jeg var liten jente. Jeg ser på hunder som min familie og elsker mine to over alt på jord. Selv om hundemiljøet kan være tøft til tider, så gir det også mange gleder, titler, erfaringer og bekjentskap som varer livet ut. Jeg har også blitt godt bereist og lært mye om språk og kultur som er viktig for å kunne sette seg inn i andres livssituasjoner og kulturer.  Sammen startet jeg og mamma et firma "Pataljanis.com" hvor vi selger hundeprodukter uten parabener og silikon. Forpakningen til produktene er nedbrytbare og det er jeg stolt av. Vårt motto handler ikke om å selge mest mulig, men at kundene blir sett og blir fornøyde. Dette har vi hatt en kjempebra uttelling på.  Gjennom hundebekjentskaper kom jeg over siden Education Earthquake Nepal hvor alt av inntekter går direkte til barna, bygging av losji til dem, vanntanker, solpanel, lærere og mat. Ingen mellommenn. Her har jeg mitt fadderbarn. Hun er en søt liten jente som har gått fra en mishandlet jente til en sterk ung kvinne som nyter livet igjen i trygge omgivelser.  More

Semifinalebilder

Her er mine semifinalebilder ♥

Tusen takk til fotograf Elisabeth Bugge-Olsen for et flott samarbeid. 

Jeg har vokst så mye på dette, og det siste halve året har gjort at jeg har fått et nytt syn på meg selv. 

Jeg setter masse pris på all den flotte, positive og fine feedbacken jeg har fått i denne tiden ♥ 

Ønsker alle masse lykke til i semifinalen. 

 

 

 

Det siste bildet er tatt av fotograf Morten Gundersen. 

  841 Hits
841 Hits

Studieteknikker del 2

 

Tankekart – annbefaler A4 ark

Å lage tankekart er en super måte å samle informasjon på. Klarer du ikke lese hele boken? Blir det for mye overflødig informasjon? Slapp av jeg skjønner deg.

Lag et tankekart over pensumet du skal håndterere. Si at du skal ha en prøve i kapittel 17 i naturfag. Da blar du opp  innholdsfortegnelsen i boken og finner alle underkapittlene notert under kapittel 17.

Disse skriver du inn på tankekartet ditt, gjevnt rundt over, slik at du har plass til å skrive under disse overskriftene.

Slå opp på underkapittlene du har notert deg og noter de viktigste tingene fra hvert avsnitt. Ikke mer enn hva som det er plass under underoverskriften. Dette tankekartet er det du skal pugge på, ikke mer, ikke mindre.

 

Lag notater

Poenget med å ta notater er ikke å skrive ned alt læreren sier, eller alt som står i boken. Det er viktig å lage nøkkelord som man kan utfylle. Tankekart er derfor veldig effektive, da de er lette å lage. Bruk gjerne farger for å kategorisere bedre samt å lage en egen vri på informasjonen.

Her annbelfaler jeg å bruke et A4 ark nettopp fordi da har du god plass. Husk å skrive tydelig slik at du selv forstår det du har skrevet når du senere skal bruke de til repetisjon. Rettstaving teller INGENTING her! Det er dine notater. Sløs gjerne med plassen, som på et tankekart slik at du kan fylle på etterpå om nødig.

Lytt til hva læreren sier og vurder faktaen, formuler ordene og noter. Bruk gjerne egen ord og tilføy informasjon etter timen.

Lesing er ikke det mest effektive for å lære. Lesing i forhold til skole er mer som leting etter relevant informasjon, ikke som læring. Derfor er det like lett å skrive stikkord ned på et tankekart. For å få en forståelse over pensum trenger man nødig å vite 100% av all informansjonen. Faktisk er bare rundt 20% av informasjonen viktigere enn resten. Det vil si at mye infromasjon bare er tilleggsfakta og supplementer som man ikke trenger å pugge for å ha en forståelse av pensum.

Dette kalles for Pareto prinsippet. Dette er et universielt prinsipp som sier at 20% av innsatsen gir opptil 80% av resultatene.

(https://modernestudieteknikk.wordpress.com/tag/tankekart/hentet fra internett 28.07.2017)

Ønsker du å samarbeide med meg eller kjenner noen som vil?

Send en mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 

  133 Hits
133 Hits

Instagram takeover for Go´nok

Denne helgen har jeg blitt spurt om å ta over Instagram kontoen til Go´nok norge, @gonoknorge. Dette sa jeg ja til og syns det er utrolig spennende, men samtidig veldig skummelt. Det er et stort ansvar å være en rollemodell for noen. Spesielt når man skriver på vegne av et viktig, veletablert firma. Men som de sier man er god nok så lenge mang prøver sitt beste. "Tør å være deg sjøl, du er go´nok som den du er". 

 

Go´nok er en non profit organisasjon som jobber for at alle skal føle seg god nok som den man er. Deres hjertesak er at alle elever i barne- og ungdomsskoler skal få våre workshops gratis for å bli bevisst egen selvfølelse og ha et godt og trygt klassemiljø. 

Ønsker du å lese mer om organisasjonen? Gå inn på www.gonok.no 

Ønsker du å samarbeide med meg?

Send en mail til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

 

  263 Hits
263 Hits

Studieteknikker del 1

STUDIETEKNIKKER – HVORDAN LÆRER JEG BEST?

Gjennom mange år med lære- og konstrasjonsvansker har jeg funnet mange studieteknikker, og kanskje funker noen av disse for deg også.

Oppvarming av hodet

Mye av det du gjør er styrt fra hodet, derfor er det naturlig med å «varme» opp hodet slik at det fungerer. Det er viktig å være tilstedet i det du skal gjøre, man må derfor prøve å befri tankene fra forsyrrelser.

Her kan man fks:

  • Bruke meditasjonsteknikker
  • Skru av messenger/ andre distraksjoner

Et eksempel på en meditasjonsteknikk:

Sitt ned i en behagelig stilling med beina i kryss og rett rygg. Hvil hendene på knærne. Et annet alternativ er å ligge på ryggen på gulvet med hendene rett ned. Lukk øynene og konsentrer deg om pusten. Kjenn hvordan pusten går gjennom kroppen. Ikke la tankene overta. Aksepter dem og tenk at du kommer tilbake til de senere. Fokuser videre på pusten. La spenningene i kroppen fare av sted. Begynn med hodet og jobb deg nedover i kroppen. Ta én kroppsdel av gangen. Når hele kroppen er slapp og pusten er i fokus, begynn sakte å komme tilbake til omverdenen.

Etter dette er det viktig å danne seg et klart mål. Du må vite hva du skal gjøre, sånn at du har noe å rette konsentrasjonen mot. Det er lurt å danne seg en tanke om hva du vil oppnå, uansett hvor vag tanken er, burde den være der.

Følelsene styres også av hodet. Hva du føler om deg selv og pensumet har en stor innvirkning på resultatet av øvingen. Prøv derfor å ha et posetivt tankesett på oppgaven forran deg, for å få mer glede ut av øvelsen. Sunn snacks er også en god måte å ha tankesettet posetivt og distrahere seg fra andre tanker. I tilegg gir det også en liten glede.

Tegnet av meg i 2019. 

Eksempler på sunn snacks:

  • Druer
  • Jordbær
  • Gulrot eller andre grønnsaker
  • Tomater
  • Nøtter
  • Smoothie

Fall til ro og bli til stedet, samle oppmerksomheten/konsentrasjonen mot oppgaven, og få følelsene dine inn på en positiv retning.

NB! Det å sove godt er viktig for utbytte av konsektrasjonen av daglige gjøremål. Søvnunderskudd gir en dårligere oppmerksomhet og konsentrasjon samt at man blir ukritisk og får tendenser til å overse poblemer. Husk derfor å være så uthvilt som mulig ved skolearbeid da det tar mye energi.

Ønsker du å samarbeide med meg?

Send en mail til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Instagram: @synneliasen 

  265 Hits
265 Hits

Spania og eksamen

Når eksamensperioden blomstret for fult, så klarte jeg ikke konsentrere meg. Jeg har aldri vært en vinterperson og klarer rett og slett ikke å gjøre mitt beste på skolen i den perioden. Hjemme var det heller ikke en pause å få. Så jeg satte meg ned og så på restplass og bestilte en hoppåtur. Det angrer jeg ikke på. Jeg pakket kofferten full av bøker og dro. Det var så utrolig deilig. Jeg fant tilbake smilet, gikk en tur til frisøren, solet meg med mamma og leste som aldri før. Det var så fantastisk å klare og få med seg det som stod i tekstene og ikke bare stirre på dem med et tomt blikk. Lade opp batteriene. Nå vent

er jeg bare spent på resultatene. Tror jeg aldri har vært så fornøyd med oppgavene mine noen gang. Så karakteren teller egentlig ikke så mye. Jeg har gjort absolutt så godt jeg kan. 

 

Ønsker du å samarbeide med meg?

Send en mail på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 

instagram: @synneliasen

  198 Hits
198 Hits

Gledelig jul

 

 

Jeg sang denne vakre sangen i Bugården Kirke, 24.desember. 2019. Videoen er hverken redigert eller prosessert og er tatt opp med mobil. Jeg vil vise at man kan dele sitt arbeid uten at det er finpusset til det ugjenkjennelige. Dette er noe som er utrolig vanskelig for meg og er mitt nyttårsforsett. Man er go´ nok. Det er på tide å senke kravene for hva som er bra nok. God fornøyelse og god jul. Pianist: Erling Grostad

Årets julegave er Sandefjord sitt kulturstipend på 10 000kr og mottagelsens seremonien er i morgen. Dette blir utrolig spennende. Pengene skal brukes på sangtimer, siden skolen ikke dekker disse og opptaksprøver til bachelor i utøvende sang. Dette er virkelig tidenes julegave. 

Ønsker du å samarbeide?

Send en mail på: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Instagram: @synneliasen 

  349 Hits
349 Hits
Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på