fbpx

Australia BRENNER!

Heihei, Australia brenner!!

Over alt på nettet og nyhetene ser man nye tragiske utviklinger i Australia, spesielt i New South Wales, Victoria og Queensland! Nå for tiden brenner det bare mer og mer, og det er flere branner som ikke er under kontroll. Mye av grunnen til det, er fordi området er ekstremt tørt og det er mye vind. Som en del av det Australske økosystemet er brann en naturlig del av våren og sommeren. Men i år har de kommet tidligere og slår rekordene fra 2008-2009. På grunn av de mange branner som stadig har dukket opp, har temperaturen øket vest i Sydney til 48,9 grader i helgen. 

I årets sesong har beklageligvis 480 millioner dyr mistet livet, hvor 8000 av dem er koala-bjørner. Ut i fra ulike nyheter har også 25 mennesker omkommet og 2000 hjem ødelagt. Dette er uvirkelig statistikk som aldri skulle skjedd! Mange mennesker har mistet alt og må nedsette standardene i forhold til vann og temperatur/varme. Over 60 000 kvadratkilometer er ødelagt og må vokse opp igjen på naturlig vis, som kan ta en god stund. Arealet av de brannskadede områdene er uvirkelig, og om vi skulle forestilt oss samme areal i Norge hadde det overgått alle forventninger! 

Bestevenninnen min studerer i Australia i et halv år og reiste for ikke så lenge siden. Heldigvis er hun ikke i områdene hvor det brenner! Likevel, merker hun en ekstrem varme og liten tilgang på vann når hun skal dusje. Australske nyheter har heller ingen andre nyheter, enn flere brannene som stadig dukker opp! 

Vi som sitter her i Norge er trygge og har ingenting å bekymre, men kan vi gjøre noe for dem som trenger det? Mange kjente personer og artister har donert flere millioner for å stoppe skogbrannene. Alle kan bidra til å hjelpe dyrene og menneskene som lever der nede, med å gi litt av det vi har. En av mine venninner har lagt ut en link på Facebook hvor det er muligheter for å gi et bidrag til å hjelpe dyrene som lever i Australia. Hun og mange andre ønsker at Facebookvenner heller skal donere til dette veldedige arbeidet enn å selv få gaver til bursdagen. Jeg synes det er et utrolig bra initiativ, og er noe som har blitt veldig populært i det siste på Facebook. Hvis ikke du gir til vanlig kan jeg oppfordre på det varmeste å gi til dette arbeidet, som er med på å redde mange dyr. 

Hvis du ønsker å gi kan du gi gjennom denne linken, som fører deg til venninnen min sin innsamling for dyrenes redning: https://www.spleis.no/project/95350?fbclid=IwAR3E4fKDB41PXAcpCuLxDIdMcKMEBRYcTK3EAN8_wVwfFdYe4TcOIi0QHIc .  Siden er en trygg nettside kalt Spleis.no og er en tjeneste fra Sparebanken. Totalsummen for innsamlingen er 5 000kr, og jeg håper vi kan nå målet. Når du gir, vil dette gå til å hjelpe/redde dyrene i Australia. 

Husk før du gir: Hvis du ønsker å gi et bidrag via denne linken må bidraget gis med kort, Vipps funker ikke!

Hvis du eller noen du kjenner ønsker å samarbeide med meg, gjerne send en mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tlf: 95419222

Facebook: https://www.facebook.com/Sunniva00

Instagram: https://www.instagram.com/sunniva3/

 

 

Lykkekrukka mi
Presseoppslag/Photoshoot
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på