fbpx

Engler i hvitt og grønt

cocktail-3

Hei!

Nå er det en stund siden dere har hørt fra meg, og grunnen til det er at jeg ble syk og havnet på sykehus. Ja, en semifinalist til Miss Universe Norway kan også bli rammet av sykdom … Det passer jo aldri å bli syk, men dessverre skjer slike hendelser i livet. Det viktigste for meg nå, er at jeg er ved godt mot, holder blikket forover og tenker positivt. Jeg har jo så mye spennende å se fram til, og denne hendelsen skal ikke få ødelegge for meg!

Jeg velger heller å tenke og reflektere over hvor heldig jeg er som bor i Norge. Her har vi tilgang på gode helsetjenester, og vi slipper å ha dyre forsikringer for å få den hjelpen vi trenger. Det er ikke en selvfølge i verden i dag.

Denne hendelsen har også gitt meg en tankevekker over hvor sårbare de fleste av oss blir når sykdom rammer. Som pasient blir du opptatt av og avhengig av å bli møtt med kompetanse, forståelse og av å bli tatt på alvor. Det arbeidet som gjøres i helsevesenet er lett å ta for gitt, og man tenker at det er en selvfølge, men det forutsetter faktisk at sykehuset har tilstrekkelige ressurser og kompetanse om du som pasient ønsker et godt behandlingstilbud. Det betyr at våre helsetjenester vil koste for den norske stat, og at Norge satser på å utdanne leger og annet helsepersonell.

Foto: www.aj-angelsphotography.com

Som syk har man lett for å bli opptatt av egen lidelse og man havner raskt inn i en boble hvor man fokuserer på seg selv og egne behov. Man blir sensitiv og analyserer hvordan de som skal hjelpe deg snakker til deg, hvordan de tar i deg, og ikke minst hvordan de lytter til deg. Alt blir viktig.

Deres kompetanse, beslutsomhet og mellom-menneskelige kompetanse er med på å gi trygghet og en opplevelse av å bli ivaretatt. Trygghet er viktig for alle mennesker- og spesielt når man er syk. Det snakkes for lite om hvor viktige roller leger, sykepleiere og annet helsepersonell hver dag fyller gjennom kompetanse på fag og samhandling med pasienter. Deres evne til empati og omsorg har stor betydning for den som er syk, og jeg er imponert over hvordan de mestrer dette på tross av til tider knappe personalressurser.  Tusen takk for de gode hjelperne jeg har møtt og som jeg ønsker og gi en spesiell heder og ære. La oss fokusere på mer ressurser til helsenorge, slik at de som jobber der kan ha muligheter for å vise sine ferdigheter på alle plan.

 

Om du er interessert i å samarbeide med meg kontakt meg gjerne på mail:

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Følg meg gjerne på mine sosiale medier:

Instagram: henriettejhauge

Facebook: Henriette J. Hauge

Dansk Ekstrabladet: Født som mand: Nu vil hu være ...
Thailandstidende: Miss Norway-kandidat til thaidam...
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på