Engler i hvitt og grønt

cocktail-3

Hei!

Nå er det en stund siden dere har hørt fra meg, og grunnen til det er at jeg ble syk og havnet på sykehus. Ja, en semifinalist til Miss Universe Norway kan også bli rammet av sykdom … Det passer jo aldri å bli syk, men dessverre skjer slike hendelser i livet. Det viktigste for meg nå, er at jeg er ved godt mot, holder blikket forover og tenker positivt. Jeg har jo så mye spennende å se fram til, og denne hendelsen skal ikke få ødelegge for meg!

Jeg velger heller å tenke og reflektere over hvor heldig jeg er som bor i Norge. Her har vi tilgang på gode helsetjenester, og vi slipper å ha dyre forsikringer for å få den hjelpen vi trenger. Det er ikke en selvfølge i verden i dag.

Denne hendelsen har også gitt meg en tankevekker over hvor sårbare de fleste av oss blir når sykdom rammer. Som pasient blir du opptatt av og avhengig av å bli møtt med kompetanse, forståelse og av å bli tatt på alvor. Det arbeidet som gjøres i helsevesenet er lett å ta for gitt, og man tenker at det er en selvfølge, men det forutsetter faktisk at sykehuset har tilstrekkelige ressurser og kompetanse om du som pasient ønsker et godt behandlingstilbud. Det betyr at våre helsetjenester vil koste for den norske stat, og at Norge satser på å utdanne leger og annet helsepersonell.

Foto: www.aj-angelsphotography.com

Som syk har man lett for å bli opptatt av egen lidelse og man havner raskt inn i en boble hvor man fokuserer på seg selv og egne behov. Man blir sensitiv og analyserer hvordan de som skal hjelpe deg snakker til deg, hvordan de tar i deg, og ikke minst hvordan de lytter til deg. Alt blir viktig.

Deres kompetanse, beslutsomhet og mellom-menneskelige kompetanse er med på å gi trygghet og en opplevelse av å bli ivaretatt. Trygghet er viktig for alle mennesker- og spesielt når man er syk. Det snakkes for lite om hvor viktige roller leger, sykepleiere og annet helsepersonell hver dag fyller gjennom kompetanse på fag og samhandling med pasienter. Deres evne til empati og omsorg har stor betydning for den som er syk, og jeg er imponert over hvordan de mestrer dette på tross av til tider knappe personalressurser.  Tusen takk for de gode hjelperne jeg har møtt og som jeg ønsker og gi en spesiell heder og ære. La oss fokusere på mer ressurser til helsenorge, slik at de som jobber der kan ha muligheter for å vise sine ferdigheter på alle plan.

 

Om du er interessert i å samarbeide med meg kontakt meg gjerne på mail:

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Følg meg gjerne på mine sosiale medier:

Instagram: henriettejhauge

Facebook: Henriette J. Hauge

  192 Hits
192 Hits

Semifinalist!

IMG_7943

Hei igjen alle!

 

Den siste uken har vært preget av stor spenning for om jeg ville komme videre som en av tolv semifinalister i Miss Universe Norway. Fristen for innsending av bilder til semifinaleuttak var 9.mars, og jeg må innrømme at jeg var veldig spent på resultatet.

 

Vi er jo mange flotte sterke unge kvinner som er med i denne konkurransen, og da beskjeden kom på mandag kveld om at jeg var videre til semifinale, var jeg overveldet og i lykkerus. Tenk at jeg er en av de tolv som er videre! Det er så fantastisk og gir meg så mye motivasjon for å vise at jeg er en verdig kandidat og har de kvaliteter som kreves for nettopp denne rollen som Miss Universe Norway.

 

Foto: aj-angelsphotography.com

Det blir en spennende tid framover før neste uttak. Catwalk-kurs, videre blogging og å lage en presentasjonsvideo om meg selv og det arbeidet jeg gjør, er noe av det jeg skal gjøre. I tillegg har jeg allerede på gang noen spennende samarbeidspartnere, og jeg jobber også for å få meg flere samarbeidspartnere og sponsorer.

 

Dette kommer til å bli en spennende tid og jeg ser også fram til å møte de andre deltakerne og bli kjent med dem.<3

 

Om du har lyst til å samarbeide med meg, kontakt meg gjerne på mail Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg meg gjerne på mine sosiale medier:

Instagram: henriettejhauge

Facebook: Henriette J. Hauge

  199 Hits
199 Hits

Semifinaleuttak 2019

cocktail

Hei dere!

Jeg er en jente fra Opprgård. Oppegård ligger i Oppegård kommune som ligger på østsiden av Oslofjorden og grenser mot Oslo.

Jeg har valgt å legge ut mine semifinaleuttak-bilder på selveste kvinnedagen. Det har jeg gjort bevist fordi kvinnedagen er en markering av sterke kvinner, og det er akkurat dette Miss Universe handler om.

Da jeg skulle ha photoshoot for bilder til semifinaleuttaket, ønsket jeg at bildene også skulle vise min tilknytning til hjemstedet mitt som jeg er så stolt av.

Roald Amundsen, den kjente polfareren og oppdagelsesreisende, kom fra Oppegård. Han er kjent for blant annet å være førstemann til å nå Sydpolpunktet i 1911 og for å ha seilt Nordvestpassasjen i 1903. Hans vakre bolig Uranienborg ligger på Svartskog i Oppegård, i flotte naturskjønne omgivelser, og ble derfor en perfekt location for bildene mine. De fleste bildene ble tatt utenfor hans hus og hans badehus. I tillegg valgte fotografen min og jeg å ta noen bilder utenfor Vila Sandvigen som ligger langs Gamle Mossevei ved Gjersjøen- også et vakkert sted med mye historie.

Bildene er tatt av fotograf og stylist fra Oppegård, A.J-AngelsPhotography.

 

Det har vært veldig spennendene, lærerikt og unikt å få være med på Miss Universe Norway så langt, og jeg føler meg beæret for at jeg har fått være med på denne reisen som for meg startet 27 januar-19. Jeg vil virkelig gjøre mitt beste for å være en god representant, rollebilde og forbilde for andre. Denne konkurransen handler om så mye mer enn ytre skjønnhet, det handler om å være «Beauty with a purpose», som vil si at jeg som deltaker skal være like vakker på innsiden som på utsiden. Det handler om å se andre og gjøre en forskjell. Jeg mener at jeg så absolutt har disse kvalifikasjonene og jeg ønsker å utvikle meg videre.

Jeg har til nå i mitt liv vist at jeg har vilje til å ville når jeg ønsker å nå et mål, og nå er målet mitt å bli Miss Universe Norway! Håper Miss Universe Norway ønsker å satse videre på meg, JEG SKAL GI ALT!

Jeg er godt i gang med å blogge og med å skaffe meg samarbeidspartnere. I tillegg har jeg fått førstesideomtale i lokalavisen. Dette er veldig gøy og jeg klar for videre jobbing og nye utfordringer!

Vi er nå 20 sterke kvinner igjen som kjemper om en semifinaleplass, og jeg ønsker alle sammen

 LYKKE TIL <3

Om du har lyst til å samarbeide med meg, ta gjerne kontakt på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg meg gjerne på mine sosiale medier:

Instagram: henriettejhauge

Facebook: Henriette J. Hauge

 

 

  534 Hits
534 Hits

Gratulerer med dagen jenter!

smilebilde /www.aj-angelsphotography.com

Hei dere!

I dag er det 8. mars og kvinnedagen – en dag som absolutt er verdt å markere.

Jeg er så heldig å bo i Norge og være oppvokst i en tid hvor der er en selvfølge at kvinner får gå på skole, ha stemmerett og delta i politisk arbeide, velge hvilket yrke jeg ønsker og kunne uttrykke min mening både i private og på offentlige arenaer.

 Alle disse mulighetene jeg nå som voksen kvinne i 2019 har, er ikke en selvfølge for alle kvinner i alle land, og har heller ikke alltid vært det i Norge. Våre tippoldemødre hadde ikke disse mulighetene, så tusen takk for den innsatsen generasjoner med kvinner før min tid har kjempet, slik at jeg har frihet til å velge, bli hørt og respektert.

I Norge er det fortsatt kamper som bør kjempes i forhold til full likestilling mellom kjønnene, og vi fikk oss alle en tankevekker gjennom metoo- kampanjen om at det fortsatt er en vei å gå.

Foto: /www.aj-angelsphotography.com

Vi kvinner må bare fortsette å stå på og vise vår styrke. Det skal være lov å både være kledd og ta oss ut som kvinner, og samtidig vise vår styrke og forvente å bli møtt med respekt.

Det er også på en slik dag tid for å reflektere over kvinners rettigheter på verdensbasis. Trusler mot kvinners rettigheter eksisterer dessverre fortsatt i vår verden. Tvangsekteskap, menneskehandel, kjønnslemlestelse er eksempler på undertrykkelse av kvinner. Det er hjerteskjærende å tenke på, og minner oss om at kvinners kamp for likeverd fortsatt må få oppmerksomhet og kjempes for.

Om du vil samarbeide med meg, kontakt meg gjerne på henriettejhauge

Følg meg gjerne på mine sosiale medier:

Instagram: henriettejhauge

Facebook: Henriette J. Hauge

  326 Hits
326 Hits

Forsidepike i lokalavisa

Forsidepike i lokalavisa

Flott avisartikkel og forside i lokalavisen i dag:)

 

Foto: aj-angelsphotogaphy

Om dere vil samarbeide med meg, kontakt meg gjerne på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg meg gjerne på mine sosiale medier:

Instagram: henriettejhauge

Facebook: Henriette J. Hauge

  187 Hits
187 Hits

Tankens kraft

hndveske-stende www.aj-angelsphotography.com

 

Hei igjen dere, håper alle har en fin dag!

Det snakkes mye om krav til oss ungdommer for tiden. I ordet krav ligger det også forventninger, forventninger til oss som ungdomsgruppe og som enkeltindivider om å prestere, men også om å stadig være i utvikling.

Jeg velger å tenke at det er fint at noen har forventninger til meg, det betyr at de har troen på meg og at jeg kan få til ting. For meg er jo det både flott og motiverende at noen har troen på meg!

Så er det jo slik at det noen ganger kan oppleves som man får for mange krav, men er det egentlig slik eller er det forventninger og krav vi pålegger oss selv?...

Uansett er det viktig å lære seg å sette grenser for seg selv, reflektere over hva som er viktig for meg, og hva er konsekvensene av å ikke oppfylle eventuelle krav? Vi må lære oss å prioritere hva som er viktig, viktig for akkurat meg! Det er ikke slik at alle rekker alt, det er bare noe vi tror. Vi må ta valg. En litt kjedelig skoleoppgave kan være et eksempel på et valg man må prioritere framfor en tur ut med venner, men igjen er det hver enkelt som må få lov til å gjøre sitt valg for hva som er viktig i deres liv.

Foto: www.aj-angelsphotography.com

Jeg er blitt meg bevisst på hvordan jeg takler de forventningene jeg stilles overfor, svaret for meg ligger i hvordan jeg faktisk velger å tenke.

Jeg er en vanlig skoleelev som er i ferd med å avslutte videregående skole, og hver dag møter jeg krav om oppgaver, tester og innleveringer. Det er ikke slik at alle disse oppgavene oppleves umiddelbart med glede og motivasjon; Jippi en ny oppgave! Nei, tvert imot, de kan oppleves som kjedelig og nokså umotiverende å starte på. Men så er det vel slik for folk flest at man ikke kan forvente at hverdagen bare består av gøy og moro, noen ganger er det nettopp slike oppgaver som er med på å utvide mine kunnskaper og gi meg sjansen til å oppleve både nye erfaringer og ny mestring. Ny livserfaring og ny kunnskap, det er motiverende for læring!

Tankene mine, eller tankens kraft, er med på å påvirke hvordan jeg velger å ta utfordringer og å nå nye mål, i stedet for å føle meg irritert og stresset over krav som jeg blir pålagt gjennom skole og livet for øvrig.  Det å tenke positivt og våge å ta utfordringer, planlegge egen dag og aktivitet, letter hverdagen og gir meg mestring og framgang!

Mitt motto er å tenke;

JEG KAN, JEG VIL, JEG FÅR DET TIL!

GRIP DAGEN-DEN ER MIN!

Foto: www.aj-angelsphotography.com

Om dere øsnker å samarbeide med meg, kontakt meg gjerne på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Følg meg gjerne på mine sosiale medier:

Instagram: henriettejhauge

Facebook: Henriette J. Hauge

  211 Hits
211 Hits
Påmelding for 2020

Påmelding til Miss Norway 2020 har startet. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post. Vi gleder oss til å se din påmelding.

Beste hilsener fra Susanne Næss Guttorm, Miss Norway 2018

Logg inn

Meld deg på