fbpx

Hvor mange språk snakker- og forstår jeg?

Foto: Fotostorie/Taran Gjøystdal

Hei! Hello! Goedendag! Guten Tag! iHola! 

og velkommen til et nytt blogginnlegg! Som de fleste av dere mest sannsynlig har fått med seg, så snakker jeg ikke bare ett språk. Jeg er vokst opp flerspråklig, og det er veldig gunstig for meg i dag!

NEDERLANDSK

På 7 september 2003 ble jeg født og det var da jeg fikk høre de første ordene i livet mitt. Disse ordene var ikke på norsk men på nederlandsk! 

 

TYSK

Frem til jeg var 12 år gammel bodde jeg i Nederland. Jeg snakker derfor flytende nederlandsk. I hverdagen min ble jeg også påvirket av det tyske språket fordi jeg bodde rett ved den tyske grensen, og fordi alle mine forfedre er tyske! Begge foreldrene mine snakker flytende tysk, og det gjorde jeg også før jeg flytta til Norge, men jeg har på en måte glemt språket litt fordi jeg har hatt mye fokus på å lære meg norsk. Likevel forstår jeg tysk veldig godt, og klarer å snakke det litt også!

 

SPANSK

Helt siden jeg var en liten jente har jeg hørt mye spansk rundt meg, men jeg lærte ikke snakke/forstå/skrive spansk før jeg starta på ungdomsskolen. Grunnen til at jeg var bort i spansk så tidlig er fordi jeg har en del slekt i Spania! Jeg snakker ikke flytende spansk i dag, men jeg har god kunnskap til språket. Jeg har lært spansk på skolen i 5 år, og selv om jeg nå er ferdig på videregående, fortsetter jeg å lære spansk på egenhånd.

NORSK

Det var først i 2015 at jeg begynte å lære meg norsk. 2015 var nemlig året da jeg og familien min flytta til Norge. Jeg startet i 7. klasse på barneskolen på Rømskog, og lærte språket veldig fort. I dag snakker jeg flytende norsk, og kan ikke huske hvordan det var å ikke forstå norsk!

ENGELSK

Engelsk har alltid vært en stor del av hverdagen min, og det er det fremdeles i dag. Jeg er veldig glad i britisk og har valgt å fokusere på den britiske versjonen av det engelske språket. Jeg har veldig god kunnskap til språket og liker veldig godt å snakke på engelsk!

 

Jeg synes at språk er kjempe fascinerende og ønsker uten tvil å lære meg flere språk i fremtiden! Det er ikke bare utrolig kult å kunne snakke flere språk, men også veldig lærerikt og nyttig!

 

Kjøp billetter til finalen i Miss Norway

Miss Norway finaleshow lørdag den 13. august 2022 på Samfunnssalen, Oslo.

Les mer og kjøp billetter

Fulltidsjobb og Miss Norway
Sammen skaper vi treningsglede!
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://missnorway.org/

Påmelding for 2023

Påmelding til 2022 er avsluttet, og du kan nå melde deg på for 2023.

Vi har løpende uttak og det fungerer slik at de som melder seg på, vil bli vurdert. De som kommer med videre blir invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2022. Det er lurt å følge med på årets deltakere for å danne et bilde av hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding.

Trykk her for å melde deg på

Beste hilsener fra Nora Emilie Nakken, Miss Norway 2021

Logg inn

Meld deg på