fbpx

"Hvordan kan du som offer smile og le?"

Hei alle!

I dag skal jeg snakke om noe en del kanskje synes er litt ubehagelig og kanskje det er litt vanskelig å forså. Jeg ønsker å gjøre deg der ute oppmerksom på akkurat dette. Dagens tema er mishandling. Jeg har ikke tenkt til å spesifisere hvilken type mishandling for det er uvesentlig.

Etter å ha jobbet med en del ulike mennesker via blant annet veldedig arbeid har jeg lagt merke til noe. Og det er dette.

Jeg ønsker å gjøre deg der ute oppmerksom på at ofre i misshandlingssaker ofte kan føle at dine handlinger er like ille som selve mishandlingen. Det spiller ingen rolle om mengden en person har blitt mishandlet, eller hvordan type mishandling det er. Ikke egentlig hvor grov den er heller. For det er hvert enkelt individ som opplever denne mishandlingen som også tar skaden. De vil derfor også ta skade i ulik grad, andre bedre eller verre uansett hvor grov mishandlingen har vært.

(Fotograf Julie Jacobsen, redigert på av meg blåmerker og sår er også redigert på)

Ofre blir ofte tvilt på. Selvfølgelig skal ingen bli urettferdig straffet. Men den skaden ofre tar av å bli tvilt på, av å ikke bli hørt og av å ikke bli tatt på alvor. Den er grusom den. Vi kan ta et eksempel som de fleste vil kjenne til, Natascha Kampusch. Hennes fangenskap og hendelse er helt grusom og grotesk. Selv etter at han som kidnappet henne og holdt henne til fange får hun kommentarer som «du klarer deg for bra til at alt du sier er sant», «ingen som har opplevd dette ville sett slik ut» eller kanskje den verste.. «hadde det faktisk hendt hadde du ikke smilt og ledd så mye nå».

Så kjære deg, du som stiller deg kritisk til mennesker som sier de har opplevd ting. Barn som er mishandlet, voksne som er skadet eller hva det enn er. Tro på dem, støtt dem og la de profesjonelle ta seg av jobben sin.

Hilsen fra Christina

 

And to all my foreign friends whoget worried when they see the picture, the picture is manipulated!

 

Julie Jacobsen: https://www.facebook.com/JulieJacobsenAS

Ps. Dersom du eller noen du kjenner ønsker å samarbeide med meg send meg gjerne en mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Eller via facebooksiden min: https://www.facebook.com/Christina-Veien-til-Miss-Norway-2020-100127301391673/?modal=admin_todo_tour

Legg meg gjerne til på instagram også: @Miss.westhelle https://www.instagram.com/miss.westhelle/

Alt dette ligger også i porteføljen min: https://www.flipsnack.com/7DC69EC8B7A/christina-auli-westhelle.html?fbclid=IwAR1tJ7OiXk9vxV8uIFjY0-Ye24WsfohwJ3JmA_DQDDZnE8Cm_bKryMpMglM

My work
Sommeren
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://missnorway.org/

Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på