fbpx

Kunsten om selvforsvar

Kunsten om selvforsvar Foto: Privat

Tidligere har jeg fortalt dere om min karriere innenfor dans, men dette er ikke den eneste idretten jeg har drevet med. Denne gangen tenkte jeg å fortelle dere om min trening innenfor kampsporten Taekwondo.

 

Som 4,5 åring startet jeg å trene Taekwondo i et barneparti, her var treninger mye basert på lek i kombinasjon med tekniske øvelser innenfor kampsporten. Etter litt over et år med trening på barnepartiet kunne jeg starte å trene tradisjonell Taekwondo, og starte min reise mot det sorte beltet. Innenfor Taekwondo har man et definert pensum man skal kunne for å kunne gradere seg høyere opp i beltenivåene. Alle starter med hvitt belte, og alle har nok også et mål om å oppnå det sorte beltet. Taekwondo er en idrett der både mental og fysisk styrke er viktig for å kunne mestre de tester og utfordringer du blir testet i. Pensumet består av tekniske ferdigheter innenfor slag, spark, selvforsvar, mønster (poomse) og kamp (sparring). De to siste elementene er også det som det konkurreres i på verdensbasis. Taekwondo har sin opprinnelse i Sør Korea og er på verdensbasis en av de største idrettene.

 

Som en ung utøver innenfor idretten lærte jeg fort at det å jobbe hardt og målrettet førte meg raskere mot målet mitt om å kunne gradere meg høyere i beltegradene. Som 9 åring graderte jeg som en av de yngste i Norge til sort belte.

 

Foto: Privat

Det å mestre en kampsport gir deg selvsikkerhet gjennom det å vite at man kan håndtere det som ellers ville framstått som en utrygg situasjon. Som kvinne kan det være ekstra viktig å kunne beherske selvforsvar. Det å framstå som en sterk kvinne både mentalt og fysisk vil gi deg en selvtillit som i de fleste situasjoner medfører at man ikke trenger å bruke det man har trent for mht. selvforsvar.

 

Etter jeg ble nødt til å legge danseskoene på hylla, har jeg ved flere anledninger vært tilbake i Dojangen (treningssalen for Taekwondo). Og jeg ser at dette er en idrett som kan praktiseres i sine ulike former gjennom hele livet, og i Sør-Korea regner man Taekwondo som en livsform. Det hadde vært en drøm som kom i oppfyllelse å få reise til Sør-Korea og representere Norge!

 

Om din bedrift eller firma søker promotering i sosiale medier, kontakt meg gjerne på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Følg meg gjerne på sosiale medier for flere oppdateringer:

Instagram:https://www.instagram.com/henriettejhauge/

 

Facebook side: https://www.facebook.com/Miss-Universe-Norway-finalist-2019-Henriette-720438501705002/?modal=admin_todo_tour

 

 

 

Hvordan finne butikker med etisk handel
Nå er jeg superspent!
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på