Sommerkroppen og deg

Sommeren i år har vart mye lenger enn det mange av oss forventet med rekordbrytende pluss grader over hele verden. Denne varmen påfører av vi går lettere og mer behagelig kledd. Vi vil være i varmen, nyte solen, ligge på stranden og bade i vannet som er stort sett iskaldt ellers. For mange så er ikke dette aktuelt og jeg har selv hatt den påkjenningen mange ganger i løpet av livet. En ting mange glemmer å innse er at alle har usikkerheter og misfornøyelser med seg selv og det som ikke alltid kan forstås er at for noen så blir denne usikkerheten en stor innflytelse på hvordan de velger å leve livet sitt. Angsten av sosiale settinger og det å bli sett kan være nærmest traumatisk.
Det er naturlig for menneske å sky unna ubehagelige situasjoner og følelsene som vi helst vil slippe å konfrontere. Hvorfor må det være sånn?
Sosiale medier, underholdningsindustrien (tv, film, osv), kjendiser og sosiale normer på hva skjønnhet tilsvarer har utover årene definert hva det vil si å ha det ideale utseende og kroppen.
Det er vitenskapelig bevist at det tar et menneske kun 7 sekunder å bedømme hva det er de føler om deg. Dette kan godt skje før du engang hilser på personen, bare et lite glimt av en fremmed på tvers av rommet og vipps der har du meningen din klar allerede. Dette betyr ikke alltids noe negativt men det betyr at du har registrert personen og annerkjenner deres tilstedeværelse. Det er umulig å si at utseende har ingenting å si, for det har det. Til syvende og sist så er det personligheten som utgjør utseende ditt i en helhet men det skal ikke ses bort fra at vi alle har vår egen definisjon av skjønnhet og at samfunnet har sin versjon av skjønnhet. Dette varier fra kultur til kultur og land til land.

I gamle dager så definerte man skjønnhet gjennom tegn på rikdom. Hadde en person mye former så betydde det at de ikke sultet og kunne/hadde noen til å forsørge seg. Det samme gjelder med hudfarge i mange land selv til den dag i dag, har du hud som viser til at du er ute i solen mye så betydde det at du måtte ha jobbet harde og lange timer ute i solen for å kunne få ditt levebrød og nå er enkelte ting omvendte, like, motstridende eller alt på en gang.
Vi finner ofte selvsikkerheten våres i andre og hvordan de oppfatter oss. Dette kan enten ‘’make it or break it’’ for deg og du bærer dette med deg videre i andre scenarioer av bekymring for hva andre synes om deg.
Stranden er det stedet hvor kroppen din vises aller mest og det er aller vanskeligste å skjule noe.
Sommeren og ferien er ment å bli nyttet av alle og ingen burde føle at de har en sags pålagt skam for hvordan de ser ut. Det  har vært mange stunder i løpet av barndommen og ungdomsårene hvor jeg hatet stranden, garderober, prøverom og slike steder som krevde at jeg måtte expose meg selv for meg selv eller andre på et offentlig sted. Det handler om komfort, men ikke med sted, heller deg selv.
Jeg har alltid hatt former og jeg har alltid gått opp og ned med vekten min. Å bli krenket eller fornærmet pga utseende ditt er en av de mest ydmykende tingene jeg kunne ha opplevd som ung. For enkelte så finner man usikkerheten videre i det man kanskje sier eller gjør også. Til tider så ville jeg prøve å være så alminnelig som mulig for at jeg skulle unngå å bli sett av andre. Det var det verste jeg kunne ha tenkt meg og komplimenter var noe som jeg ikke kunne tro på ettersom at hensikten til personen det kommer fra var så usikkert. Mangler du trygghet på deg selv så mangler du det for alt og alle.

Det er viktig for meg å fremme mine meninger og være selv det eksempelet som jeg skulle ønske at jeg hadde som liten. Jeg ble aldri en av de sanke jentene, men det var egentlig alltid ok fordi jeg var pen på min måte og dem i deres rette forstand også. Forskjellen nå er at jeg innser at det er ikke bare et ideale som ale skal sikte etter å være. De er umulig for alle sammen å passe inn i en boks. Mennesker kommer i alle forskjellige størrelser, former, farger, etnisiteter og kulturelle forståelser på skjønnhet. Det er faktisk så enkelt som å si vær den sunneste og gladeste versjonen av deg selv så vil resten falle på plass. Hvordan du velger å anse deg selv/hvordan andre anser deg er en psykisk påvirkning som endrer på det fysiske til å vise det du føler. Føler du deg trist og sliten så kommer det fram på en eller annen måte fysisk, vil du sky deg unna fordi du føler deg ukomfortabel med kroppen din eller noe annet ved deg så vil det automatisk vises det også. Hva du prøver å skjule vil komme frem og du må danne en trygg krets med mennesker rundt deg selv som du ikke er redd for å være deg selv rundt og ikke bruke tid på de som ønsker å se deg i et annet lys.
Du avgjør om du vil være glad i deg selv eller ikke og vi tar kroppene våres for gitt når det kommer til hva de egentlig er ment for å gjøre. Kroppen er det som hjelper deg med å bevege deg og gjøre noe ut av dagen din, det er en maskin som må ivaretas for å fungere aller best mulig og skal faktisk ikke fokuseres på utseende. Utseende ditt avgjør ikke om du har ivaretatt helsen din, utseende ditt hjelper deg ikke om en organ svikter eler om du mangler enkelte verdier i kroppen grunnet mangel på et godt og variert kosthold.
Du representerer deg selv med hvordan du velger å leve livet ditt og hva du vil gjøre ut av det. Fokuset ditt skal ligge på at du er glad og den genuine utstrålingen du får av å ha det bra med deg selv.

Jeg hadde det gøy med min bikini shoot og har valgt for en god stund siden at jeg ikke vil kaste bort mer tid av livet mitt på å tenke på hvordan det er andre anser kroppen min. Min kropp er min kropp og min helse er min helse, det burde verdsettes.
Selve bikini-delen i finalen regnes ofte som kontroversiell og mennesker har rett til å ha sin mening. Men jeg jobber hardt for å føle meg bra om meg selv og formene mine og jeg gleder meg til å parade rundt på scenen i en fin bikini og vise frem at ingen av oss jentene er redd for stigmaen og målet om å være noe annet enn naturlig fin og det burde ikke du heller.

En viktig del av meg
De fineste selskapskjolene
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2020

Påmelding til Miss Norway 2020 har startet. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post. Vi gleder oss til å se din påmelding.

Beste hilsener fra Susanne Næss Guttorm, Miss Norway 2018

Logg inn

Meld deg på