fbpx

Hei!

Velkommen til min blogg!

Mitt navn er Emilie Natalia Svendby, jeg er 20 år, er fra Hamar og er pleiemedarbeider i rus og psykiatri, modell og Miss Earth Norway 2023.

Jeg valgte å melde meg på igjen, for å lære enda mer og ikke minst for å prøve meg på Miss Universe Norway 2024 kronen.

Jeg meldte meg på Miss Norway av flere grunner, det da for å utfordre meg selv, lære mer om meg selv og ikke minst dele saker jeg brenner for.

Kvinnehelse har ikke vært en stor nok prioritet opp gjennom tiden, og jeg er her for å bidra. Hovedfokuset mitt er å snakke om endometriose, da jeg har det selv, og det er hundretusenvis av andre kvinner som har samme sykdom. 

Det er minimalt med ressurser for å behandle og forebygge denne sykdommen, da det ikke har blitt forsket nok på. Det er et utrolig viktig tema å snakke om, og det er et tema som ligger dypt i hjertet mitt. 

Jeg har jobbet 4 år på sykehjem, og har nå startet i rus og psykiatri - tjenesten for å hjelpe de som trenger det mest, og trives utrolig godt med det.

Jeg fullførte videregående i 2022, og er utrolig fornøyd med resultatene derfra. Jeg har en plan om å studere videre, spørsmålet er om jeg velger å bli i helsevesenet, eller prøve noe nytt i næringslivet.

Jeg trives utrolig godt i misseverdenen, da jeg får muligheten til å jobbe med mye forskjellig- da blant annet sponsorarbeid, veldedighet og man jobber mye med seg selv. Dette er helt klart noe jeg ønsker å fortsette med.

 

For nærmere kontakt:

E-post: Emiliesvendbynilsen@gmail.com

Instagram: @Emiliesve

 

Godt nyttår! Her er mine nyttårsforsetter:

IMG_0716

Hei og velkommen til min blogg<3

Godt nyttår alle sammen! Nå er vi endelig inne i 2024, noe jeg har sett frem til lenge- nettopp for å kunne få en "ny start" og sette seg nye mål for året. Utrolig nok så holdt jeg de fleste av nyttårsforsettene jeg lagde i fjor, og det var blant annet at jeg skulle komme meg gjennom Miss Norway 2023, jobbe med min hjertesak og lære meg masse om sponsorarbeid. Til og med lære meg catwalk, og det fikk jeg gjort ved å melde meg inn på Sats, og regelmessig låne grupperommet de hadde. En annen ting var at jeg skulle spise mye mer variert og sunnere, noe jeg føler at jeg klarte ved å legge meg nye matvaner, og lære nye oppskrifter. Noe som endte med å være utrolig gøy!

Jeg feiret min nyttårsaften med middag hos familien, og videre ut med nære og bekjente. Min kveld var helt perfekt, og det blir det alltid når jeg feirer med kretsen min <3

Så, jeg tenkte å legge ved mine nyttårsforsetter og håper på at det kan inspirere og motivere flere enn meg selv!

Nyttårsforsetter for 2024:

1. Fokus for 2024 er å gjøre ting som gir DEG energi, lær deg å si nei- og bruk mer tid på ting du er glad i. 

2. Gi deg selv friheten til å sette dine drømmer først, og jobb mot de.

3. Lær noe nytt, skaff deg flere morsomme hobbyer!

4. Bruk tiden din som ung til å oppleve mer, det er ikke galt i å reise for opplevelser. 

5. Unngå fastfashion, #fastfashionisoutoffasion. 

6. Man må absolutt ikke drikke alkohol for å ha det gøy, unn deg heller alkoholfritt drikke. 

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

 

Dette er mine tanker for 2024, og noe jeg så klart skal klare å holde. <3 Jeg gleder meg til dette året, og vi har så vidt begynt. 

Love, Emilie

Emneord:
316 Hits

Få et innblikk i reisen min som Miss Earth Norway 2023!

IMG_9156

 

Hei og velkommen til min blogg <3

24. Desember kom jeg hjem igjen til Norge etter en måned nede i Vietnam, der jeg representerte Norge i Miss Earth 2023. Det har vært en så lærerik og minnerik opplevelse jeg kommer til å ta med meg videre i livet. Jeg føler meg utrolig heldig og beæret som fikk muligheten til å representere Norge, og ikke minst meg selv! 

På veien har jeg vært utrolig heldig som har hatt de beste sponsorene som har hjulpet meg på hele veien. Fra sminke, til vipper og negler, til klær, kjoler, hår og alt mulig. Og har i dag funnet meg venner for livet utenfor Norge, jeg kommer til å savne jentene så mye og vi har så klart planlagt å møtes igjen veldig snart!

Det ble dessverre ingen offisiell plassering, men noe som overrasket meg og gjorde meg utrolig glad, var at jeg havnet på topp 12 i Europa, og topp 28 i verden blant fans sine stemmer. Det å vite at folk stemte på meg selv uten at jeg delte den delen der man må betale for stemme, motiverer meg utrolig mye til å fortsette det jeg driver med, og jobbe hardere for målet mitt. I dette blogginnlegget ønsker jeg å dele noen minner, så dere får en liten smakebit av opplevelsen min, også legger jeg ved instagrammen min under slik at dere får et større innblikk- da jeg har lagt ut utrolig mye, og videoer fra da jeg var på scenen. 

Instagram: @ Emiliesvendby

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

 

Nå i dag driver jeg med planlegging, og det er mye som kommer til å skje fremover! Utrolig mange spennende prosjekter jeg gleder meg til å dele med dere! Det blir også en del reising både i landet og i utlandet, og så klart skal jeg ta dere med på reisen <3

Love, Emilie

 

 

Fortsett lesing
Emneord:
280 Hits

IM BACK!!!

IMG_6720


Hei

Velkommen tilbake til bloggen min <3

 

Jeg har da bestemt meg for å melde meg på igjen, nettopp fordi dette er en utrolig fin og lærerik reise jeg gjerne ønsker å oppleve igjen- og selvfølgelig prøve meg på å vinne kronen som Miss Universe Norway 2024!

Som de fleste har fått med seg reiser jeg til Vietnam neste mandag, 27. November for å representere Norge i Miss Earth 2023. Dette er da topp 5 en av de største missekonkurransene i hele verden! Det blir minner og erfaring for livet, og jeg kommer så klart til å dele mye av reisen min med dere her. 

Jeg gleder meg masse til å bli kjent med årets deltakere, og håper på at dette blir like morsomt som det var i år. 

Love, Emilie

Emneord:
690 Hits

Bli ekstra kjent med meg før finalen!

IMG_1491
Foto: Robin Kaldhusdal

Hei

Takk for at du kommer innom <3

Mitt navn er Emilie Natalia Svendby, jeg kommer fra Brumunddal men bor i Lillestrøm for tiden! Dette blogginnlegget lager jeg først og fremst for å takke alle som har vært med på denne reisen, støttet meg og fulgt med! Men også for at dere kan bli ekstra godt kjent med meg, hvor jeg kommer fra og hvordan jeg ble meg. Jeg føler meg utrolig heldig som kan sitte å skrive at jeg er en av årets finalister i Miss Norway 2023. Jeg er stolt over meg selv, og det har virkelig vært en spennende og lærerik tid for meg- der jeg blant annet har lært å gå ut av min egen komfortsone, men også lært å bruke den stemmen jeg har.

Inntil nå, så har jeg vært med på flere kurs, catwalk kurs, beauty camp, og utrolig mange fotoshoots med flere forskjellige dyktige fotografer! Jeg kom inn her som en uviten liten jente, til å komme som en mer erfaren kvinne. Jeg har lært meg å gå, jeg har lært meg å snakke mer ordentlig, og jeg har lært meg å kjempe for det jeg vil ha. 

Jeg har en side av meg selv som er utrolig sterk, en som tør å snakke ut og si sin mening. Men jeg har også en annen side som ikke ønsker å trå feil og som er litt mer usikker. Det er den siden jeg har kjempet mot denne reisen, for det handler mye om å bli tryggere på seg selv, altså mer selvsikker. Det er utrolig vanskelig å bli mer selvsikker, dersom man ikke trer ut av komfortsonen sin. Det er det jeg har gjort nå, og jeg har en utrolig stor og god mestringsfølelse. Jeg har også opplevd så mye positiv respons, fra både familie, venner, bekjente og fremmede mennesker jeg har møtt på. Det er super godt å ha så gode støttespillere rundt meg, og det gjør meg ekstra motivert.

Jeg har vel alltid vært ei jente med store drømmer, og i år tenkte jeg at det er på tide å følge drømmen. Akkurat nå kunne jeg ikke følt meg mer klar, mentalt og fysisk. Jeg har i det siste stått på ekstra, og det er litt gnagsår og blåmerker her og der, men det er såå verdt det. Jeg elsker nå å gå på heler, og jeg har begynt å bruke heler mye oftere i hverdagen. Det var en tid jeg var utrolig usikker på høyden min, da jeg er en høy kvinne. Men nå så går jeg med haken opp, og er kjempe stolt over det. Høyden min har blitt noe jeg er mest stolt av når det kommer til utseendet mitt. 

Da jeg mistet faren min i 2016, så satt det store spor i livet mitt. Der jeg følte at jeg bare feilet, og jeg ikke klarte å gjøre noe riktig. Det er vondt å vite at han ikke er her, å heier. Pappa var min livs bestevenn, og vi hadde det alltid utrolig gøy sammen. Det å miste pappa gjorde det veldig klart for meg at livet er kort, og at man har ikke all verdens tid. Jeg har begynt å sette stor pris på små ting, og alle rundt meg. Man vet aldri når man har sin siste dag, og derfor er det viktig å spre litt ekstra kjærlighet.  

Derfor jobber jeg enda på sykehjem, dette er mitt 4 år og jeg stortrives. Det er en så givende, krevende og koselig jobb. Det å kunne spre ekstra kjærlighet, men også å hjelpe dem som trenger det er en så god jobb å ha. Jeg ser ikke for meg å slutte i helsevesenet med det første!

Endometriose og min hjertesak

August 2022 ble jeg diagnostisert med den kroniske sykdommen endometriose, etter få år med kamp med leger og gynekologer. Det var en tid jeg følte meg utrolig alene, og gjorde sorgen for pappa enda vondere. Jeg vil påstå at 2022 var mitt verste år, og det var i januar 2023 jeg ønsket å ta grep i livet. Jeg har hittet rock bottom i livet, men jeg har kommet meg mye sterkere ut av det. Jeg har opplevd en skikkelig breaktrough, og synet har blitt klarere. Jeg vet i dag hva jeg vil, og hva jeg ønsker å oppnå i livet. 

Endometriose har gjort det vanskelig for meg, psykisk og fysisk. Men jeg kjenner at motivasjonen er mye sterkere, at det er mulig for meg å fortsette med det jeg liker. Jeg ønsker virkelig å være der for andre som sliter med det samme, og ikke nøl med å ta kontakt med meg dersom du mistenker at du har endometriose.

Om du skulle mistenke det, har jeg laget et eget blogginnlegg om hva du kan gjøre: https://missnorway.org/blogg/missublogg/entry/mistenker-du-endometriose.html
Om du ønsker å bidra til forskning, sjekk ut dette blogginnlegget!: https://missnorway.org/blogg/missublogg/entry/du-kan-bidra-til-forskning-pa-kvinnehelse.html
Mer informasjon om endometriose: https://missnorway.org/blogg/missublogg/entry/hysterektomi-kurerer-ikke-endometriose.html

Jeg vil være et levende bevis der man kan få til alt, så lenge man vil og prøver. Det er mye bedre å vite at man har prøvd sitt beste, gitt alt, enn å angre for at man aldri prøvde. Livet er alt for kort til å gjemme seg bak gardinene. I starten lurte jeg på om jeg skulle jobbe med mental helse fremfor kvinnehelse. Men jeg ser det er så utrolig mange dyktige mennesker her ute, som er så flinke på den fronten og at det er på tide at flere jobber med kvinnehelse. God helse generelt er livsviktig, om det er mental helse eller kvinnehelse. Jeg er utrolig stolt av alle jentene her inne, som jobber opp mot gode saker og bidrar med alt de har. Jeg har sterke konkurrenter!

Hvordan har misseskolen vært for meg?

Jeg føler jeg har jobbet så godt jeg kan i denne konkurransen, men jeg tror på at man alltid kan gjøre det bedre. Misseskolen har lært meg mye om næringslivet. Jeg har i dag sponsorer jeg jobber aktivt med, og det er jo ingenting annet enn gøy. Jeg har fått og prøvd så mange fine kjoler, og jeg elsker kjoler. Jeg har også hentet cocktail kjolen min jeg skal bruke på finalen min, som er designet av en av sponsorene mine: MEAH Design. Kjolen er utrolig fin, og den representerer både meg og hjertesaken min. Jeg gleder meg utrolig mye til å vise den frem, for den kjolen er jeg stolt over, og jeg er stolt over de flotte damene som har lagd den fra scratch. 

En av de beste minnene jeg har er vel fra catwalk kurset og beautycampen. Jeg har fått meg gode venner her inne, som jeg håper varer selv etter finalen. Det har vært fylt med latter og glede, og vi hjelper hverandre så godt som vi kan!

Bilder fra catwalk kurset:

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Foto: privat

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Foto: privat

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Foto: Knut Yrvin

Bilder fra beautycampen

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Foto: Knut Yrvin

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Foto: Knut Yrvin

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Foto: Privat

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Foto: Knut Yrvin

Flere minnerike opplevelser!

I mai stilte jeg opp som frivillig til et moteshow på et sykehjem med venneforeningen. Der stilte jeg opp som modell, konferansier og stylist der jeg hjalp de eldre med å fikse på håret! Som konferansier snakket jeg om plaggene pasientene brukte under moteshowet, men jeg fikk også mulighet om å snakke om hjertesaken min kvinnehelse. Om du ønsker å lese mer, legger jeg frem linken til blogginnlegget her: https://www.missnorway.org/blogg/missublogg/entry/dagen-som-konferansier-og-modell.html

Jeg har også vært med på et event med en av mine sponsorer, høyer! Dette var da en åpningsfest. Jeg legger til link om du ønsker å lese mer: https://www.missnorway.org/blogg/missublogg/entry/event-med-sponsor.html

Her er mine presseoppslag: 

Ringsakerbladet: https://www.ringsaker-blad.no/emilie-20-fra-brumunddal-er-svart-nar-malet-bare-tiden-vil-vise-hva-som-skjer/f/5-79-662394
H-Ahttps://www.h-a.no/emilie-20-folte-hun-ikke-ble-tatt-pa-alvor-det-viste-seg-at-jeg-hadde-rett/s/5-139-1253879
Klikk.nohttps://www.klikk.no/helse/doktoronline/sykdommer/emilie-fikk-diagnose-som-20-aring-jeg-trodde-dette-var-normalt-for-jenter-7275644?fbclid=IwAR0PS2JY-G9tdV3ZhXvp0UK4zR1HRtxyOAcHBlKqtc191zWCPCCIJLbNuLI
Ringsakerbladethttps://www.ringsaker-blad.no/smertene-gjorde-at-emilie-20-falt-sammen-pa-gulvet-dette-er-blitt-min-hjertesak/f/5-79-620871?fbclid=IwAR3_OnhZRLtrQsNJ-mRHwH1PxxJHpTigfeOll2KbK9_H-t5MiqWRKs7lu9M
Romerikebladet: https://www.rb.no/emilie-20-opplevde-a-ikke-bli-trodd-av-legene-pa-det-verste-foltes-det-som-en-motorsag/s/5-43-1963000
Her er også linken til presentasjonsvideoen min for finaleuttaket!

https://www.youtube.com/watch?v=QB8Y9jMU_Nc


Ønsker du å stemme på meg?

Send MISSU 6 til 2401

Alle stemmer koster 20kr, og man kan stemme flere ganger.

For nærmere kontakt:

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Instagram: Emiliesve

 

Tusen tusen takk for at du kom innom <3

Klem Emilie

 

397 Hits

Alexanderk_photography

IMG_1047

Foto: AlexanderK

Takk for at du kommer innom!

Nylig så planla jeg og fotografen AlexanderK å prøve på en bikinishoot i Sandefjord, der han holder til. Jeg har aldri besøkt Sandefjord før, så vidt jeg vet, og jeg gledet meg veldig til å se hvordan ting var der. Det var super nydelig. Vi tok både bilder på kontoret, og noen ved og i vannet. 

Det jeg likte så godt med han, var at han snakket, var ærlig, hjalp til, og var så kul. Tiden gikk kjempe fort under shooten, og det var absolutt ikke slitsomt, men utrolig gøy. Jeg elsker hvordan bildene ble, og at det ble en varm og sommerlig tone på bildene. Dere finner han på Instagram: Alexanderk_photography

Jeg legger ved noen av bildene han tok:

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

 

Super fornøyd!

Klem Emilie <3

Ønsker du å stemme på meg?

Send MISSU 6 til 2401

Man kan også stemme flere ganger!

For nærmere kontakt:

Instagram: Emiliesve

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

 

 

575 Hits

Hvorfor stemme på meg?

IMG_1039

Foto: Roger Myrland

Jeg har nådd hele veien til finalen, og jeg er super stolt av meg selv. Jeg deltok nylig i Larisa Gabu sitt show, og der ble jeg blant annet intervjuet. Som jeg sa i showet, er det absolutt ikke lett i misseverden, og det skal det heller ikke være. Det er absolutt mye å tenke på, og ikke minst mye å gjøre- spesielt nå som finalen nærmer seg. Man må forberede seg både mentalt og fysisk. 

"Hvorfor det? Er det ikke bare å slenge på et par med høye heler å gå på scenen?"

Nei. Nei, og nei. Det er ikke sånn det fungerer. Det er heller ikke bare bare å gå på så høye heler, det er utrolig utfordrende, og ikke minst alt annet man må tenke på under catwalken. Det er utfordrende, nettopp fordi man må tenke på: Eyes forward, head high and straight, long neck, chin up, shoulders back, strong posture, straight back, arms relaxed, controlled pace & hip movement.  Poseringene i seg selv kan være krevende, for i denne misseverden har vi en egen gange og poseringer enn man vanligvis ser på typiske moteshow. 

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Annet som må forberedes er jo å styrke hjertesaken sin, på best mulig måte. Man må arbeide aktivt for å kunne oppnå målet om en endring, det er så klart begrenset hva man får til- men bare det å spre kunnskap, være der for andre og stille opp i samfunnet er mer enn bra nok. 

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Jeg valgte å ha kvinnehelse som hjertesak, og jeg nølte ikke et sekund om at dette er noe jeg vil jobbe med. Som jeg tidligere har nevnt på bloggen, sliter jeg selv med sykdommen endometriose. Det er mye om denne sykdommen vi ikke vet nok om, og mange kan ha vanskeligheter for å skille endometriose med mensensmerter, fordøyelsesproblemer o.l. Målet mitt er å kunne hjelpe andre, slik at de kan stå opp for seg selv. 

Etter at jeg meldte meg på Miss Norway følte jeg med en gang, at det jeg driver med nå er riktig for meg. Det har vært både oppturer og nedturer også, da det er en konkurranse- og man kan føle på at det man gjør ikke er bra nok. Men det har også gjort meg mer motivert, for når ting ikke blir "bra nok", vil man forsøke å gjøre bedre. 

Jeg har lært utrolig mye om meg selv, lært hva jeg klarer, hva jeg kan klare, og mer hva jeg ønsker å fortsette med i fremtiden. Jeg føler meg som en misse, og jeg trives så godt med det. Jeg gleder meg så utrolig mye til selve finaledagen! Jeg har trent mye, både utholdenhet og styrke, men også øving på heler. Treningen stopper ikke før det blir bedre enn perfekt!

Hvorfor stemme på meg?

Hvis du ønsker å stemme på meg, velger du å stemme på en kvinne som ikke ønsker å gi opp kampen for rettferdighet og likestilling i helsevesenet. Men du stemmer også på en kvinne som elsker det hun driver med, og har ingen planer om å stoppe før hun har den fineste kronen på hodet. Bare å være en finalist er surrealistisk, og som en drøm gå i oppfyllelse. 

Jeg har i de siste 2 ukene vært litt dårlig på blogging, og det beklager jeg for! Jeg har prøvd å fokusere på meg selv, og trening- men også gått gjennom utrooolig mye planlegging av antrekkene jeg skal bruke på selve finaledagen! Det kommer til å bli helt magisk. Jeg legger ved to av mine nylige presseoppslag: 

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

https://www.ringsaker-blad.no/emilie-20-fra-brumunddal-er-svart-nar-malet-bare-tiden-vil-vise-hva-som-skjer/f/5-79-662394

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

https://www.h-a.no/emilie-20-folte-hun-ikke-ble-tatt-pa-alvor-det-viste-seg-at-jeg-hadde-rett/s/5-139-1253879

 

TUSEN TAKK! KLEM EMILIE<3

Om du ønsker å stemme på meg- Send MISSU 6 til 2401

Man kan også stemme flere ganger!

For nærmere kontakt:

Instagram: Emiliesve

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

 

 

 

406 Hits
Påmelding for 2025

Påmelding for 2024 er avsluttet. Meld deg på 2025-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs på høsten og vinteren. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Miss Norway

Logg inn

Meld deg på