fbpx

Hei!

Jeg er 18 år gammel og kommer fra Møre og Romsdal. Jeg er opprinnelig fra Venezuela men flyttet til Norge da jeg var 5 år! Følg med på bloggen for å bli bedre kjent med meg og bli med på reisen min i denne konkurransen<3

Å spre et budskap

Skjermbilde-2021-08-13-kl.-09.21.26

Gjennom perioden jeg har vært Miss Norway deltaker, har pressen vært min måte å spre et budskap på en større plattform til mennesker, som ikke bare er mine følgere og kjente. Jeg kan stolt si at over 1 million mennesker i Norge har hørt på hva jeg har å si, og engasjert seg i de viktige budskapene jeg har ville snakket om. Jeg er utrolig takknemlig for redakjsonene som har gitt meg en slik plattform - og jeg er ubeskrivelig glad for at riksdekkende medier også har ville løftet stemmen min, på lik linje som lokalredaksjonene.

Til finalen kommer Dagens Næringsliv og magazin til å komme på showet og skrive om reisen min og selve finaledagen, det blir et givende og morsomt prosjekt!

Her har dere de redaksjonene som har gitt meg den største påvirkningskraftene:

NRK i form av TV, nettavis og radio

NRK har vært en perle for meg. Det er jo en serriøs redaksjon som sender ut til hele Norge. Det å ha fått spredd buskapet mitt og ikke minst at de har engasjert seg sånn betyr mye for meg. Det at jeg deltok på debatten gjorde at jeg ble en talsperson for bevissthet rundt kroppspress og ga meg flere muligheter til å snakke om dette. Det at jeg fikk lage en video med NRK Unormal som var sendt for å hjelpe skoleelever var givende og gøy. Det å ha fått til sammen 9 radio oppslag hos NRK og ikke minst fått en hel forside sak på NRK P3, NRK nyheter og NRK underholdning har gitt flere mennesker muligheten til å bli kjent med hva jeg jobber med, og har gjort at jeg har blitt kontaktet av flere organisasjoner som ønsker min hjelp. Jeg er også super takknemlig for å hatt min egen podcast hos dere. Tusen takk til NRK!

Her er 3 eksemplarer:

https://www.missnorway.org/blogg/missublogg/entry/det-gikk-jo-helt-fantastisk.html

https://www.missnorway.org/blogg/missublogg/entry/pa-forsiden-av-nrk.html

https://www.missnorway.org/blogg/missublogg/entry/video-laget-sammen-med-nrk-unormal.html

Extraavisen - mine hjertesaker

Extraavisen har vært en fantastisk redakjson som har latt meg snakke høyt om det jeg brenner for, og hjertesakene mine. Det er ikke alltid redaksjoner bryr seg om å få fram ting som engasjerer og ikke bare er sladder, men en ting er sikkert hos extraavisen har jeg virkelig fått fram hva jeg forandre på.

Her kan dere lese artikklene extraavisen har skrevet om meg:

https://www.extraavisen.no/?s=stephany+la+rosa

Et budskap på så mange forskjellige måter

Et budskap på spansk:

 

Et budskap til ungdommen:

 

Et budskap til lokal samfunnet:

Et lettlest budskap:

Over 30 presseoppslag!

Under de siste 8 måneder har jeg fått over 30 presseoppslag, jeg har valgt å linke de jeg mener er viktigst for meg - de jeg har snakket om samfunnsproblemer i. Jeg vil takke alle avisene som har gitt meg en plass å snakke i, alle podkastene, alle radioene og alle tv-sendigene både i forbindelse med Miss Norway, men også de som har skrevet om meg og jobben jeg har gjort i 2021.

  850 Hits
850 Hits

Alle som brenner for noe, fortjener å bli hørt!

Skjermbilde-2021-08-13-kl.-08.41.33

Heisann<3

Da jeg først ble med i Miss Norway, så ga denne organisasjonen meg en viktig påminnelse. Det var at selv om man er ung, går på videregående og stresser med hvilken karakterer man for - så lever vi fortsatt ikke i en boble. Ting skjer rundt oss hele tiden, og dessverre er ikke alltid de tingene så bra. Gjennom disse 8 måneder jeg har vært deltaker, semifinalist og finalist så har jeg jobbet med utrolig mange fantastiske organisasjoner. De består av mennesker som deg og meg, som brenner for noe og som vil gjøre en forskjell.

Alle har en stemme og hver og en av de jeg har vært frivillig for, er organisasjoner som fortjener å få oppmerksomhet. Her i lokalsamfunnet har jeg vært veldig opptatt av å spre ordet om hvilke organisasjoner vi har og hvilke tilbud kommunen gir oss, som ikke så mange på blant annet min alder, visste om. Å skulle velge hvilke organisasjoner jeg vil presentere for deg - er vanskelig, det er som å velge mellom hvilke av barna dine som er ditt favorittbarn - du elsker jo de alle like høyt. Men jeg har valgt å presentere for 3 prosjekter som virkelig har engasjert meg og som jeg føler jeg har fått gjort den største forandringen hos. Dette er også prosjekter vi kjenne igjen i mine hjertesaker.

Run to feed

I sommer så har jeg fått samarbeidet med en organisasjon som heter "Venezuelan Community in Irland". Å få jobbe med de har vært veldig rørende for meg. Jeg fikk bli med på et prosjekt der vi alle frivillige sammen hadde digitale live maraton arrangement der vi samlet inn penger for å mate skolebarn i Venezuela. Det å sulte og ikke få i seg nok mat, kan være skadelig for en hjernes utvikling, dette påvirker også skolegangen deres. Som der evet er rett til utdnanning en del av det jeg brenner for. Så det å gi disse barna muligheten til å lære - selv om samfunnet raser rundt dem, var et mål jeg virkelig elsket å nå.

https://www.missnorway.org/blogg/missublogg/entry/run-to-feed-et-prosjekt-med-irland-og-venezuela.html

 

Å elske, er en menneskerettighet

Under oppholdet mitt i Oslo når det var Beauty Camp, så fikk jeg også muligheten til å være frivillig på Oslo Pride. Jeg jobbet rundt en plass der de skulle holde foredrag og passet på at alt gikk som det skulle. For meg var dette kjempe givende - fordi jeg tenkte på alle de som følte seg alene bare fordi samfunnet hadde fortalt de at de elsket feil. Jeg tenkte på at de fikk nå komme inn til varme hender, omringet av mennesker som forsto de. Jeg tenkte på at jobben jeg hadde her, gjorde at de fikk høre historier fra andre som engasjerte og motiverte de - og som de kunne føle tilhørighet til.

https://www.missnorway.org/blogg/missublogg/entry/pride-festival.html

 

Rett over egen kropp

Det er 1 av 3 kvinner som opplever seksuelle overgrep og vold, og det er 10% men som opplever dette. I lokal samfunnet så fikk jeg samarbeider med Nok Møre og Romsdal. Jeg fikk være med å høre på alle de sterke historiene menneskene som kom innom hadde. Det kan være læreren din, søstra til bestevennina de - hvem som helst. Seksuelle overgrep er noe som skjer alt for ofte, men som desverre mange som ikke på min alder er helt klar over hva innebærer. Skolen har får dårlig seksualundervisning, og dette må inn i skoleplana for å forebygge dette. For meg var det givende å være hos nok, for jeg fikk spre buskapet videre på min plattform - som består av en målgruppe som kan rammes av dette, men som desverre har veldig lite informasjon om hvordan det skjer, og hva de kan gjøre med det. 

https://www.missnorway.org/blogg/missublogg/entry/dagen-min-hos-nok-more-og-romsdal.html

Barneekteskap, omkjæring og kvinners rettigheter

Disse tre temaer er en del av hjertesaken min, men som har vært vanskeligere å jobbet fysisk med i år. Dette er temaer som vi finner igjen i flere andre land, men som ikke er like tett på oss her i Norge. Men det betyr ikke at man ikke kan gjøre en forskjell der også! Jeg har spredd dette budskapet mitt på mine plattformer som blant annet Instagram og her på bloggen. Jeg har også fått snakket høyt om dette i media. Her er linker til noen av blogginleggene der jeg har fremmet dette sammen med Plan Norge, care og SOS barnebyer:

https://www.missnorway.org/blogg/missublogg/entry/sos-barnebyer.html

https://www.missnorway.org/blogg/missublogg/entry/nei-til-tvangsekteskap.html

https://www.missnorway.org/blogg/missublogg/entry/a-vaere-fri-er-en-menneskerettighet.html

https://www.missnorway.org/blogg/missublogg/entry/mensen-er-tabu.html

Disse har også en plass i hjerte mitt

Jeg vil også takke disse organisasjonene for den gode rollen de har i samfunnet, og at jeg fikk være med å bidra til å gjøre en forskjell hos dere:

Redd barna, frelsesarmeen, frivillighetsentralet, rydd Norge, World Saving Hustle, NMS gjenbruk, kattens vern, Noah, Unicef, Røde Kors og de andre organisasjonene jeg har fremmet på min plattform.

  557 Hits
557 Hits

Sponsoren min, helt fra Hemsedal!

Skjermbilde-2021-08-13-kl.-09.33.00

(Innholder Annonse)

Hei dere!

I dag så vil jeg fortelle dere om min fantastiske sponsor Homepoint AS som kommer helt fra Hemsedal! Som dere vet er jeg jo fra Møre og Romsdal, så e ligger en 8 timers kjøretur unna. Det at de har lyst til å være min støtte i konkurransen gleder meg på mange måter, det at denne bedriften vil støtte mitt arbeid for utdanning og rettigheter. Jeg gjør jo dette for å fremme mine hjertesaker, og at Homepoint ser verdien i det, er jeg takknemlig for. Ikke minst kjempe gøy, at budskapet mitt har nådd helt dit!

Homepoint AS er en kjøkken/bad vare butikk som selger de samme varene du finner på de fleste kjøkkenbutikker, bare til fabrikkpriser! Det betyr at uansett om varen er på salg, så vil homepoint har et enda billigere utvalg. Ikke fordi de har dårlige arbeidsforhold, ikke fordi varene er dårliger e - men fordi varene er plukket rett ut fra fabrikken og ut til folket. Det er ingen bedrifter mellom de.

Dette synes jeg er et fantastisk tilbud på så mange måter. Først og fremst er det en noe kjempe aktuellt for studenter som skal flytte hjemmefra, som vil ha bra kjøkkenutstyr men som også har et budsjett. Det er et tilbud for de som ønsker å ha gode redskaper men som kanskje ikke helt har økonomien til der, og det er et kjempe tilbud for de som har lyst til å støtte det lokale.

De har til og med den populære SMEG kolleksjonen, til fabrikkpris!

Jeg har selv vært innom butikken, og opplevelsen er helt unik. Butikken eies av en engasjert mann som vet hva han prater om, og som ikke bare vil selge oss redskaper - men fortelle oss hva som er smartest og mest lønnsomt. Dette er også en butikk som har valgt å fremme forandring, likestilling og rettigheter - her kan du handle med god samvittighet for en god sak.

Så neste gang du skal på skifeire - eller gå tur i høye fjell, så kan du stikke innom Homepoint for god veiledning, tips og redskaper til fantastiske priser<3

Visste du at Skogshorn er et av de høyeste fjellene i Hemsedal? Her har jeg vært!

  532 Hits
532 Hits

Radio intervju på spansk!

Hei god kveld dere!

I dag har jeg endelig kommet meg til Oslo og dagen har vært super travel! Jeg reiste med mine to venninner og det var super hyggelig<3

I dag var jeg så heldig å fikk være med på direktesendt radio hos Latin Amerika radio. Det var veldig hyggelig å få snakket med de, og ikke minst på spansk! De stillte meg mange spørsmål om deltakelsen min, oppveksten min og familien min.

  494 Hits
494 Hits

Lørdagens forside!

Heisann dere!

Som jeg fortalte dere forrige uke så ble jeg ringt av Romsdals Budstikke - endelig! En travel avis som endelig ga meg oppmerksomheten hahah! 

Jeg møtte journalisten på en kafe i Molde. Hun kjøpte er milkshake til meg og det var utrolig hyggelig. Vi satt der i faktisk 2 hele timer, og hun hadde mange spørsmål! Heldigvis for henne er jeg veldig pratsom, så hun har nok mye å velge mellom når det kommer til vinkling av sak. Etter vi var ferdig med intervju så gikk vi til snøfronten og tok en del bilder hun skulle bruke i avisa.

Oppslaget skulle egentlig komme ut lørdagen men pga stor pågang så ble den utsatt. Da bestemte de seg for at nåværende lørdag ville være perfekt da selve finalen er den dagen!

Jeg kommer til å oppdater spå min sosiale medier og he spå bloggen slik at dere får lest artikkelen. Dette blir nok en ganske stor sak der jeg virkelig får vist de gode sidene jeg har.

MISSU 12 til 2401!

Heisann! Nå har det endelig åpnet for å stemme på din favoritt av finalistene. Super takknemlig om du velger å stemme på meg. En stemme til meg er også en stemme til arbeidet mitt for utdanning til kvinner, likestilling, bevissthet rundt kroppspress og ikke minst arbeidet mitt mot barneekteskap!

Tusen takk<3

Kontakt:

Hei! Jeg har erfaring som modell men også markedsføring og content creator, om du skulle ønske hjelp fra meg så gjerne ta kontakt

Telefon: 97435364

Email: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Instagram: https://www.instagram.com/stephanylarosa/

  352 Hits
352 Hits

I morgen reiser jeg!

God kveld<3

I dag har vært en super travel dag! Alt har gått i et, litt av grunnen til at jeg ikke har rukket å skrive til dere før nå<3 Grunnen til at jeg har vært travel er fordi jeg reiser til Oslo imorgen så alt må være på plass. Jeg er halvveis ferdig med å pakke nå, mangler noen småting som jeg fikser imorgen. Gleder meg sånn til å møte venninne min spå flyplassen, og ikke minst kjæresten min i Oslo. Etterhvert kommer mamma og to venninner til. Det blir gøy!

I morgen har jeg en del å fikse også, så det er bare å stå på. Jeg kjenner at jeg er ganske utmattet, så jeg håper jeg får en god natt søvn slik at jeg er helt rustet til imorgen!

MISSU 12 til 2401!

Heisann! Nå har det endelig åpnet for å stemme på din favoritt av finalistene. Super takknemlig om du velger å stemme på meg. En stemme til meg er også en stemme til arbeidet mitt for utdanning til kvinner, likestilling, bevissthet rundt kroppspress og ikke minst arbeidet mitt mot barneekteskap!

Tusen takk<3

Kontakt:

Hei! Jeg har erfaring som modell men også markedsføring og content creator, om du skulle ønske hjelp fra meg så gjerne ta kontakt

Telefon: 97435364

Email: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Instagram: https://www.instagram.com/stephanylarosa/

  334 Hits
334 Hits
Påmelding for 2023

Meld deg på 2023-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er forløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2022 og vinter 2023. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for å melde deg på

Beste hilsener fra Nora Emilie Nakken, Miss Norway 2021

Logg inn

Meld deg på