fbpx

Fra storby til et rikere liv!

Nå skal du få lese litt mer om da livet mitt snudde på hodet. Jeg flyttet fra rene gater og like hus, til gjørmete jord og flaggermus i veggene. 

 

 

Jeg ble født i Oslo 23 november, i år 2000. Vokste opp i familiebolig med mamma, pappa, storebror, mormor, morfar, tante, onkel, fetterne mine og oldemor. Med andre ord, er familien utrolig viktig for meg. Av en eller annen grunn bestemte alle seg for å flytte hvert til sitt. I 2008 flyttet broren min, foreldrene mine og jeg til Hurum (Asker). Der var vi ukjente. på vei til visning ropte mamma at hun ville hjem igjen til Oslo da hun så "Fare for sau" skilt. Jeg red ofte på Ekeberg rideskole og håpet å få egen hest når vi flyttet. Livet i Oslo var kjempefint, likevel savnet vi mer plass, mindre trafikk og renere luft. I Oslo hadde vi fantastiske naboer. Asfalt vei vi kunne sykle og tegne på, og muligheten til å spasere dit vi skulle. 

 

            

 

Vi ankom et stort hus midt i skogen, med egen stall, garasje og stor hage med dyre innhegninger på begge sider. Vi forelsket oss i dette store gamle huset og livet på landet. Tiden etterpå ble full av både hester, høner, kaniner, motorsport og MANGE små hunder. Jeg fikk en helt ny frihet som lærte tidlig hvordan alle dyrene skulle tas hånd om. Kontrasten var stor. Fra å gå på ny saltet fortau til skolen om vinteren, til å gå i 30 cm høy snø gjennom mørk skog på vei til skolebussen. En buss som ikke sjelden havnet i grøfta. Det tok tid å venne seg til alt dette. 

Heldigvis hadde jeg en stor interesse for dyr, derfor ble muligheten for å ha hest utnyttet. Jeg fikk min første hest som ni åring og siden har interessen vokst. Før dette hadde jeg en firehjuling, men ønsket om hest var så stort, at mamma og pappa fant en midlertidig løsning. De kjøpte en leke hestehenger som kunne festes bak firehjulingen, inni hengeren stod en brun plast hest. Min siste ekte hest, hadde jeg i 2019. 

Jeg har alltid vært opptatt av dyrevelferd, så jeg ønsket verken sal eller bitt da jeg red. Hesten skulle kontrolleres med tanker og følelser med respekt. Dette kalles horsemanship og er en alternativ måte og trene hest på. Lek og kontakt med hesten er viktigere enn å kontrollere den i ulike aktiviteter, for å oppnå suksess. Dette var det svært få som holdt på med i Norge, så da sier det seg selv, at det ikke ble mange konkurranser på meg. Jeg koste meg likevel med hestene på turer i skogen og bading i vannet om sommeren. Da jeg var liten, hentet mamma meg noen ganger på bussholdeplassen med ponnien min. Det var stas og flere av klassekameratene mine ville bli med meg hjem å kose hestene.

 

             

 

Vi begynte også oppdrett av chihuahua og blandingsrase mops og vi har siden hatt flere små hunder. Mamma åpnet også egen frisørsalong i den gamle stallen. 

   

               

      

Hurumlandet har gitt meg et unikt liv. Jeg vil derfor fortsette å bo landlig, om jeg en dag flytter herfra. Det har helt klart vært utfordrende å passe inn, så det gav jeg opp ganske fort. På min egen måte skilte jeg meg ut, med løshår, sminke og Japan inspirere klær. Likevel fikk mange gode venner,  jeg fremdeles har kontakt med. Flere av de bor her ute enda. 

Om sommeren er det frodig natur og dyreliv overalt. Vi har stadig rådyr på besøk i hagen og de er ikke en gang redd oss. Jeg tror de vet at vi lar de være i fred. Flere ganger jeg har vært så nære et rådyr, at jeg kunne se alle nyansene i pelsfargen. Skogen rundt oss er magisk. Da jeg var liten lekte jeg mye i skogen og følte jeg var en del av et eventyr. Mosegrodde stener, høye trær, rikt dyreliv og nydelige planter overalt. Det vokser også mye blåbær her. Jeg føler meg levende når jeg er i skogen. Trenger jeg litt tid for meg selv eller litt inspirasjon, er den like utenfor døren. 

 

Jeg elsker livet mitt her, men savner til tider byen. Vi drar ofte på besøk til min oldemor på 98, som fremdeles bor på Nordstrand. Jeg gleder meg over å være tilbake til min første barndomssted, men det er utrolig deilig å komme hjem igjen. Noen trives kanskje best i byen, men jeg har funnet ut gjennom reisen min, at jeg ikke er en av dem. Mye har vært utfordrende, men utrolig lærerikt.

I løpet av mitt liv har jeg har reist mye til utlandet også, det skal jeg fortelle mer om i et annet blogg innlegg.

Gled deg!

 

 

Ønsker du å samarbeide med meg eller trenger en modell? Ikke nøl med å ta kontakt. 🤎 

Er fokuset ditt, dyr, natur og visdom? Da kommer vi nok ekstra godt overens!

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

 

 

 

 

 

Beskjeden var at legene kunne ikke finne noe, så d...
Håper dere har hatt en fin helg!
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://missnorway.org/

Påmelding for 2023

Meld deg på 2023-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2022 og vinter 2023. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Ida Anette Hauan, Miss Norway 2022

Logg inn

Meld deg på