fbpx

De siste skoledagene

Hvert år på denne tiden raser debatten om de siste ukene på skolen. Enkelte mener det er en skam at de to siste ukene ikke blir brukt til faglig innhold og at barna kun skal lære teori på skolen. Det er jeg ikke helt enig i. Selvfølgelig skal vi lære fag store deler av året, hvilket vi også gjør på skolen. Likevel mener jeg at det er ting som er mye viktigere å kunne enn celleånding og pytagoras læresetning. Det å skulle være sosial, samarbeide med mennesker på tvers av ulike interesser og å oppleve glede og mestring i diverse aktiviteter er vel så viktig som å lære fag. Etter to år med pandemi og hjemmeskolen synes jeg det er flott at man lærer hvordan man skal omgås andre og å være grei med de rundt seg.

Her er jeg utenfor Bjørkelangen skole med plakaten om trygt skolemiljø

Det er dessverre ikke alle som har det bra på skolen. Jeg var heldig som hadde det fint store deler av grunnskolen, men på slutten ble det vanskelig for meg, og da er det viktig å vite hvordan man skal håndtere slike situasjoner. Derfor synes jeg det er skikkelig bra at et av temaene som er i fokus på Bjørkelangen skole i disse "meningsløse ukene på skolen" er nettopp mobbing og trygt skolemiljø. Det er nemlig lovpålagt at skolen skal hjelpe deg hvis du opplever å ikke ha det bra på skolen. Det er kanskje ikke alle som vet at det er sånn, og derfor jobber Redd Barna med å opplyse om hvilke rettigheter man har som barn og hva man kan gjøre om man har det bra, dårlig eller sånn passe på skolen. 

Jeg var derfor på Bjørkelangen skole og leverte en plakat på vegne av Redd Barna som ble gjennomgått blant elevene og hengt opp på skolen. Da jeg selv opplevde å ha det vondt på skolen følte jeg meg både sett og hørt av alle lærerne og rådgiveren min. Jeg har bare gode ord å si om skolen sin håndtering av at jeg ble mobbet og utestengt, og det er jeg takknemlig for. Derfor ble jeg veldig glad for at Lars Jørgen som var en av lærerne mine på barneskolen ville ha plakaten min fra Redd Barna, og at jeg fikk lov til å komme og levere den. Jeg spilte faktisk inn podcast sammen med blant annet Lars i fjor. Der fortalte jeg blant annet om hvordan det har vært for meg å vokse opp på Bjørkelangen og hvordan det var for meg å bli mobbet på skolen. Episoden er aller første gang jeg snakket høyt til noen utenfor familien om mobbehistorien min, så det er en spesiell episode for min del. Om du ikke har hørt den, eller vil høre den igjen kan du høre den her.

Nå henger plakaten fint på skolen så alle kan se den og bli minnet på hva man skal gjøre for å ha et trygt og godt skolemiljø

At de siste to ukene på skolen er meningsløse kunne jeg ikke vært mer uenig i. Det er flott at det er tid og rom for å lære om temaer som gir mestring, erfaring og nyttige verktøy man kan bruke i hverdagen. Jeg er glad for at Bjørkelangen skole tar mobbing på alvor og at de velger å fylle en av de siste skoledagene med innhold om nettopp dette, fordi det er så viktig med trygt skolemiljø.


 

Vil du stemme på meg?

 

En stemme på meg er en stemme for å skape et mer åpent og inkluderende samfunn. Jeg ønsker å bekjempe mobbing gjennom å spre kunnskap og skape gode holdninger.

Hvis du heier på meg i Miss Norway setter jeg utrolig stor pris på om du vil stemme på meg. For å stemme sender du en sms med MISSU 5 til 2401

 

 

 

Billetter til Finalen ️
Hvorfor er det viktig å smile?
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://missnorway.org/

Påmelding for 2023

Påmelding til 2022 er avsluttet, og du kan nå melde deg på for 2023.

Vi har løpende uttak og det fungerer slik at de som melder seg på, vil bli vurdert. De som kommer med videre blir invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2022. Det er lurt å følge med på årets deltakere for å danne et bilde av hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding.

Trykk her for å melde deg på

Beste hilsener fra Nora Emilie Nakken, Miss Norway 2021

Logg inn

Meld deg på