fbpx

Kvinnedagen

Gratulerer med kvinnedagen til alle kvinner der ute! 8. mars er den internasjonale kvinnedagen, og da skal vi kvinner feires. Grunnen til at vi har denne dagen er for å huske på kvinners rettigheter. I dag er vi som er kvinner i Norge veldig heldige. Vi lever i et land med likestilling og valgfrihet til å bli hva vi vil. I Norge har vi til og med kvinnelig statsminister, så her finnes det absolutt ingen begrensninger. Slik er det dessverre ikke i alle andre land i verden. Så i dag er dagen vi kan sette litt ekstra pris på at vi har det så godt som vi har det, samtidig som vi tenker på at ikke alle har det like godt og at vi derfor ikke skal ta det våre forfedre kjempet for, for gitt.

Alle vi jentene som er deltagere i Miss Norway har blitt utfordret til å legge ut på Instagram at vi løfter en hånd for kvinner og at vi kan oppnå akkurt det vi selv vil

Norske kvinner er heldige, fordi vi har et valg. Vi kan velge om vi vil opp og frem i lederstilling, og vi kan velge om vi heller ønsker en deltidsjobb for å få mer tid til familien. Begge deler er like bra, og det er nettopp den valgmuligheten som er så bra, og som jeg en dag håper at kvinner i alle land skal ha.

Foto: Fotograf Sturlason

Heller ikke landet vårt er perfekt og det er fortsatt mange ting vi må jobbe med før vi kommer helt i mål. For eksempel leste jeg i en nyhetsartikkel på NRK i dag at kun 38,6% prosent av personene på forsiden av landets største nettaviser er kvinner. Likestilling i media er noe vi burde etterstrebe, fordi også kvinner kan ha meninger, være bedriftseiere, oppnå idrettsprestasjoner eller følge drømmene sine på andre måter. Der har vi nok en jobb å gjøre både kvinner og menn. Vi kvinner må tørre å stikke oss frem, samtidig som journalistene må gi oss spalteplass. Heldigvis viser forskningen gjort i artikkelen at det blir flere og flere kvinner i media, så vi går sakte, men sikkert i riktig retning.

Hvis du eller din bedrift ønsker å samarbeide med meg, så send meg gjerne en mail på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram @juliedborresen

Julie 

  48 Hits
48 Hits

Første kjøretime unnagjort

Annonse

Litt før klokka ni i dag kjørte jeg rolig inn til min første kjøretime. Det gikk helt supert! Vi startet først inne i klasserommet hos NB Trafikkskole. Der gikk vi gjennom litt grunnleggende teori. Det er tross alt 5 år siden jeg tok trafikalt grunnkurs. Det begynner å bli en stund siden, og derfor var det ekstra greit å gå gjennom litt først, men dette er noe alle gjør første gangen. Teoriprøven var et av temaene vi var innom i klasserommet, og vi bestemte oss for at det ikke er noe å vente med. Så nå har jeg søkt om førerkort, kjøpt meg teoritentamen og øvingen er i gang.

Klar for tur

Da vi var ferdige i klasserommet var det tid for å kjøre litt. Vi startet i det små med helt rolig kjøring der fokuset var på kryss og vikeplikt. Det gikk egentlig veldig greit alt sammen. Selvfølgelig er det ting jeg må jobbe med for å bli bedre. Det jeg skal tenke litt ekstra på framover nå er å ikke svinge for tidlig i kryss og å få til en myk nedbremsing, uten at det blir et lite hakk på slutten.

Kjørelæreren min Tor Morten og meg, fornøyde etter dagens time

Første kjøretime var en veldig god opplevelse. Jeg følte meg trygg og rolig hele veien, og jeg fikk skryt for kjøringen min. Med tanke på at jeg ikke hadde kjørt noe da vi satte opp første kjøretime for akkurat 4 uker siden i dag, så synes kjørelæreren at jeg hadde kommet veldig langt på veien. Vi skal faktisk ha neste kjøretime allerede på mandag og da blir det også trinnvurdering. Spennende! Jeg føler meg veldig motivert til veien videre, så nå skal jeg lese litt på teorien.

Hvis du eller din bedrift ønsker å samarbeide med meg, så send meg gjerne en mail på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram @juliedborresen

Julie 

  112 Hits
112 Hits

Matpakkesmøring med sanitetskvinnene

Da jeg hjalp til på coronavaksineringen for to uker siden fikk vi servert nydelige smørbrød og sveler. Det er lett å ta maten for gitt og ikke tenke noe mer over det, men jeg ble nysgjerrig på hvor den gode maten kom fra. Det viste seg at det var sanitetskvinnene i Norske Kvinners Sanitetsforening som hadde stått på og smurt mat til alle oss frivillige og helsepersonellet. Derfor bestemte jeg meg for å bli med og hjelpe til.

Stekning av sveler til de frivillige på coronavaksinering

Sanitetskvinnene jobber for kvinnehelse og kvinners rettigheter. De har gjort mye bra for oss kvinner opp igjennom årene, og det var blant annet de som startet med helsestasjoner og sykehus for tuberkulose for 125 år siden. Den dag i dag jobber sanitetskvinnene fortsatt aktivt for god helse og velferd, og man kan støtte dem blant annet ved å kjøpe fastelavnsris og maiblomst. Tidene forandrer seg og det er ikke lenger tuberkulose og helsestasjon som er kampsakene. I dag kjemper sanitetskvinnene blant annet for at retusjert reklame skal merkes, mindre vold mot kvinner og mer integrering. I tillegg er Sanitetskvinnene alltid klare med beredskap når krisen rammer, og det er derfor de nå er med og smører matpakker til coronavaksineringen. De lagde også mat til letemannskapene i Gjerdrum etter skredet som var der.

På Aurskog har sanitetskvinnene også en bruktbutikk som heter Fredrikkes Gjenbruk, oppkalt etter Fredrikke Marie Qvam som grunnla foreningen i 1896.

Se på dette fine settet til kun 50 kroner!

I dag var jeg med på å ordne i stand mat til dagens frivillige på coronavaksineringen. Sammen med Sanitetskvinnene på Aurskog ordnet vi brødskiver med ost, skinke og salat og nystekte sveler. Da maten var ferdig smurt og pakket inn i plast kjørte Anita og jeg bort til vaksinesenteret. Der ordnet vi maten pent på fat, kokte kaffe og prøvde å gjøre det så hyggelig som mulig på pauserommet.

Matbordet ordnet og klart til alle på vaksinesenteret

Nå føler jeg virkelig at jeg har fått bidratt til coronavaksineringen. Både å være vertskap og å lage mat til alle som hjelper til er to viktige arbeidsoppgaver som må til for at vaksineringen skal fungere best mulig. Jeg setter veldig stor pris på vaksineringen og lengter etter en normal hverdag, og mens jeg venter på at det skal bli min tur er det fint å kunne hjelpe til.

Om dere vil lese mer om hva sanitetskvinnene gjør kan dere klikke dere inn her. Over 40.000 kvinner over hele landet er medlemmer og det finnes alltid plass til flere.

Hvis du eller din bedrift ønsker å samarbeide med meg, så send meg gjerne en mail på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram @juliedborresen

Julie 

  97 Hits
97 Hits

En dag fylt med gjenbruk

I et bruk-og-kast-samfunn er det godt det finnes alternativer! I dag har jeg hjulpet til på Gjenbruk på Løken. NLM Gjenbruk har 35 butikker som ligger spredt over hele Norge. Butikkene drives av frivillige som jobber gratis, og hver uke går over 1800 personer frivillig på jobb i butikkene over hele landet. I dag jobbet jeg sammen med mange trivelige pensjonister på Løken. Overskuddet fra butikkene får til prosjekter innen skole, helse og vann.

Klar for jobb

Påskestemning på Gjenbruk

Butikken krydde av liv i hele åpningstiden fra 11-15. Det var derfor masse å gjøre for å holde orden. Mine arbeidsoppgaver i dag ble å brette og sortere klær og tekstiler. I og med at utvalget er stort og kundene er mange, så hadde jeg mer enn nok å drive med hele dagen. Det var fint å se alle som var innom butikken og fant seg noen nye skatter til en billig penge.

Med mye kunder går det mye tid til bretting av klær

Prøvesitter en av de nye stolene som kom inn i dag

I dagens samfunn har vi lett for å kjøpe ting vi egentlig ikke trenger, for så å kaste det. Derfor er det bra at det finnes muligheter som denne. Hos Gjenbruk kan du donere ting du ikke trenger lenger, men som fortsatt er i god stand. Damene på Gjenbruk kunne fortelle at de flere ganger får inn ubrukte klær med prislappen på. Da er det veldig bra at de kan selges videre og få en sjanse til. Det er også veldig billig å handle på Gjenbruk. I dag var det blant annet noen som kjøpte kjempefine fotballstøvler til 30 kroner og en regnbukse til barn til 10 kroner. Spesielt i den tiden vi er inne i nå med nedstengning og permitteringer synes jeg det er helt fantastisk at det er et slikt tilbud som gjør at alle har råd til å kjøpe det de trenger. Også ellers i vanlige tider synes jeg det er veldig bra at det noen ikke lenger har bruk for kan bli til gull for andre, for en billig penge.

Hvis du eller din bedrift ønsker å samarbeide med meg, så send meg gjerne en mail på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram @juliedborresen

Julie 

  106 Hits
106 Hits

Øvelseskjøringen er i gang

Annonse

Jeg nærmer meg 22 år og har fortsatt ikke førerkort. Derfor er det et ekte drømmesamarbeid at jeg nå skal få hjelp av NB Trafikkskole til å lære meg å kjøre bil. Spørsmålet om når jeg skal skaffe meg førerkortet er et spørsmål jeg har fått mye de siste årene. Nå som også lillebroren min fyller 18 i år kjenner jeg at det er på tide at jeg henter frem motivasjonen og kommer i gang. Nå er jeg supermotivert og klar for å få til det her en gang for alle!

Et lite stopp på kveldens kjøretur

Nå er jeg virkelig i gang. For snart fire uker siden startet jeg et samarbeid med NB Trafikkskole. Da hadde jeg øvelseskjørt en gang på parkeringsplass de siste 4 årene. Derfor valgte vi å hoppe i det og sette opp første kjøretime allerede 4 uker senere. Det var veldig lurt, fordi da måtte jeg komme i gang med kjøringen med en gang. De siste ukene har jeg kjørt mye på både landevei og motorvei, og i skrivende stund har jeg kjørt 708,5 kilometer. Jeg har lastet ned en app for øvelseskjøring. Det synes jeg fungerer bra, fordi det både hjelper meg med å holde oversikten, samtidig som det er motiverende å se hvor langt jeg har kjørt.

Fredag klokka ni er det første kjøretime og jeg gleder meg veldig!

Hvis du eller din bedrift ønsker å samarbeide med meg, så send meg gjerne en mail på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram @juliedborresen

Julie 

 

  149 Hits
149 Hits

Husk å holde motivasjonen oppe

I går kom det nye strenge tiltak i Oslo, igjen. Det er dårlig nytt for meg som er student i Oslo, men sånn er det. Selv har jeg ikke vært på BI siden siste forelesning i oktober, og vi har fått beskjed om at det blir hjemmeskole hvertfall ut mars. Det vil derfor si at halve bachelorgraden min har blitt preget av hjemmeskole, men man må bare gjøre det beste ut av det. Derfor har jeg skrevet noen tips til alle oss studenter som har hjemmeskole, men også til alle andre som er hjemme.

Foto: André Stang Erlingsen

❤ Zoom - det siste året med hjemmeskole har det vært en utfordring at alle er spredt og det er vanskelig å samles. Dette er en utfordring både med tanke på gruppeeksamener som skal skrives, men også sosialt på fritiden. Derfor er det veldig lurt å logge på Zoom og skru på kameraet. Sånn har jeg skrevet flere eksamener og holdt kontakt med venner og det har fungert bra.

❤ Frisk luft - når vi sitter så mye foran skjermen som det vi gjør nå er det viktig å komme seg ut i frisk luft. Dette er noe jeg også har blogget om før, og innlegget kan du lese her.

❤ Besøke besteforeldre - nå er det mange besteforeldre som begynner å bli fullvaksinert rundt omkring. Det vil si at man endelig kan besøke de man kanskje har sett veldig lite det siste året med god samvittighet, uten å være redd for å utsette dem for smitte.

❤ Planlegg dagene dine - for å få struktur og for at hele hverdagen ikke bare flyter ut kan det være lurt å planlegge dagene sine. På den måten får man mer kontroll og er sikker på at du får gjort det du skal gjøre.

❤ Hold motet oppe - husk at selv om det er tungt akkurat nå så vil det bli bedre. Selv om det går sakte så er vaksineringen i gang, så det går i riktig retning.

Hvis du eller din bedrift ønsker å samarbeide med meg, så send meg gjerne en mail på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram @juliedborresen

Julie 

 

  125 Hits
125 Hits
Påmelding for 2022

Påmelding til Miss Norway 2021 er avsluttet, og du kan nå melde deg på for 2022.

Vi har løpende uttak og det fungerer slik at de som melder seg på, vil bli vurdert. De som kommer med videre blir invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2021 eller vinteren 2022. Det er lurt å følge med på tidligere deltakere for å danne et bilde av hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding.

Trykk her for å melde deg på

Beste hilsener fra Sunniva Høiåsen Frigstad, Miss Norway 2020

Logg inn

Meld deg på