fbpx

Mitt navn er Julie Dahlen Børresen. Jeg er 22 år gammel og kommer fra Bjørkelangen, som ligger utenfor Lillestrøm. Jeg har nettopp fullført en bachelorgrad ved Handelshøyskolen BI i Oslo, og til høsten venter nye utfordringer med master i markedsføringsledelse. Det som treffer hjertet mitt litt ekstra er mobbing og ensomhet. Jeg synes det er...

Mitt navn er Julie Dahlen Børresen. Jeg er 22 år gammel og kommer fra Bjørkelangen, som ligger utenfor Lillestrøm. Jeg har nettopp fullført en bachelorgrad ved Handelshøyskolen BI i Oslo, og til høsten venter nye utfordringer med master i markedsføringsledelse. Det som treffer hjertet mitt litt ekstra er mobbing og ensomhet. Jeg synes det er viktig å sette fokus på at det finnes mange ulike former for mobbing, men at man aldri må glemme at uansett hva er man bra nok som man er.

More

Hva er skjønnhet?

Når man som publikum kommer utenfra og ser missekonkurranser kan det være lett å tenke at det kun handler om utseende, og at det er det som er skjønnhet. Heldigvis er ikke det tilfellet. Det som er så fantastisk med Miss Norway er at det er en konkurranse som setter fokus på å vise at skjønnhet er noe som kommer innenfra. Gjennom å vise hvem man er som person gjennom blogg og aktiviteter viser man hva som faktisk betyr noe. Selv om jeg synes det er skikkelig moro å sminke meg, ordne håret, ta på fine klær og ta bilder så er jeg så mye mer enn det og det håper jeg dere ser gjennom deltagelsen min i Miss Norway.

Som dere har sett har jeg gjennom hele konkurransen postet både sminkede og usminkede bilder av meg selv. Det har jeg gjort helt bevisst, fordi jeg mener at man er like vakker uansett hvordan man ser ut. I et samfunn der vi ofte kun ser glansbilder på Instagram mener jeg det er viktig å vise frem litt av alt, fordi det er det som er ekte. Hverdagen og livet er så mye mer enn pyntede bilder på Instagram.

Foto: Christoffer Holenbakken

I hverdagen min omgir jeg meg med mennesker som synes jeg er like vakker, uansett om jeg møter opp i joggebukse eller med penkjolen på. Det er så viktig å ha sånne mennesker rundt seg, fordi man er den man er uansett hva, og om noen prøver å fortelle deg noe annet er det bare tull. Jeg er en like god venn uansett hvordan jeg ser ut, og det vet jeg at mine nærmeste også tenker. Så lenge man er et godt menneske og har innvendig skjønnhet vil det stråle igjennom til de du har rundt deg, og alle vil se hvor vakker du er. Vær snill mot andre mennesker og smil mye, penere blir det faktisk ikke. Skjønnheten din har du inni deg.

Nå kan man stemme på sin favorittfinalist i årets Miss Norway, og jeg håper du vil stemme på meg. Send MISSU 5 til 2401 for å stemme. En stemme koster 20 kroner og du kan stemme så mange ganger du vil.

Hvis du eller din bedrift ønsker å samarbeide med meg, så send meg gjerne en mail på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram @juliedborresen

Julie

  62 Hits
62 Hits

Siste antrekk bestilt

Da har jeg nettopp bestilt det siste jeg mangler til finalen. For å ikke måtte stresse i siste liten har jeg vært ute i god tid med å planlegge hva jeg ser for meg. Nå har jeg endelig fått bestilt treningstøyet jeg skal bruke, og venter spent på at det skal komme i posten om et par dager. Treningstøy er kanskje den catwalken jeg synes er morsomst, fordi den er litt ekstra show og det er gøy med noe som skiller seg litt ut. 

Trening i høye hæler må til. Foto: Adrian Kirkerud

I morgen skal jeg øve masse på catwalken min igjen. Med bare tre uker til finalen er det viktig å øve jevnlig så man får alle de ulike catwalkene ordentlig inn i kroppen. Øvelse gjør mester, og det blir bedre og bedre for hver gang. Da blir det også morsommere og morsommere. Gleder meg til å trene litt catwalk igjen etter å ha trent svømming et par dager.

Nå kan man stemme på sin favorittfinalist i årets Miss Norway, og jeg håper du vil stemme på meg. Send MISSU 5 til 2401 for å stemme. En stemme koster 20 kroner og du kan stemme så mange ganger du vil.

Hvis du eller din bedrift ønsker å samarbeide med meg, så send meg gjerne en mail på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram @juliedborresen

Julie

  93 Hits
93 Hits

Strålende dag og spennende møte

For en strålende dag! Det kan se ut til at dette er siste dagen med skikkelig sommervær på en stund, så jeg har vært ute og utnyttet denne dagen til det fulle. Jeg har benyttet muligheten til å bade og svømme masse i dag. Midt på sommeren er svømmehallen hjemme stengt, men hva gjør vel det når man kan svømme ute i sjøen? Bedre blir det ikke, og jeg har med andre ord kost meg maks i dag.

Hvem trenger vel sydentur under en pandemi når vi har så vakker natur som vi har i Norge? Her nyter jeg sommerkvelden på idylliske Hvaler. Foto: Christoffer Holenbakken

Etter en nydelig dag i sola var det hjem og gjøre seg klar for et møte jeg hadde sett frem til. I kveld har vi nemlig hatt møte med Knut og Klara fra ledelsen i Miss Norway der vi har gått igjennom hele kjøreplanen for finaleshowet. Det er så spennende å høre om hvordan finaledagen skal foregå, fordi det betyr at det virkelig ikke er lenge igjen til finalen. Vi fikk blant annet høre at det blir ganske travle skift under finaleshowet, men etter å ha spilt teater i fire år tror jeg det skal gå fint. Der hadde vi nemlig mange såkalte stress-skift, og jeg har derfor god erfaring med å skifte raskt. Så lenge man vet hva jeg skal ha på seg, beholder roen og er strukturert skal alt gå bra.

Jeg kjenner det kribler litt innvendig når vi planlegger finalen, fordi jeg gleder meg så mye. Det skal bli moro å endelig få vist frem showet vi har trent på så lenge, samtidig som jeg får fortalt om hva som treffer hjertet mitt. Under selve finalen skal alle vi finalistene bare kose oss og nyte den aller siste tiden av denne reisen. Selv om man så klart drømmer om kronen er alle finalistene verdige, uansett hvem det måtte bli som stikker av med seieren og skal representere Norge i Miss Universe i Israel i desember.

Nå kan man stemme på sin favorittfinalist i årets Miss Norway, og jeg håper du vil stemme på meg. Send MISSU 5 til 2401 for å stemme. En stemme koster 20 kroner og du kan stemme så mange ganger du vil.

Hvis du eller din bedrift ønsker å samarbeide med meg, så send meg gjerne en mail på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram @juliedborresen

Julie

  144 Hits
144 Hits

Hvordan kan du nå boligdrømmen raskere?

Annonse: Høland og Setskog Sparebank

Hvis du følger litt med i media kan du nesten ukentlig lese om at vi unge sliter med å komme inn på boligmarkedet. Med økende boligpriser kan det virke nesten umulig å komme seg inn på boligmarkedet. Til tross for dette kunne eiendomsmeglerforbundet likevel melde om at andelen førstegangskjøpere økte i 2020 (Norges Eiendomsmeglerforbund, 2020). Da er det kanskje ikke helt umulig å få kjøpt seg sin første bolig likevel?

Jeg er selv i situasjonen der jeg er ung og drømmer om å komme meg inn på boligmarkedet om ikke altfor lenge. For å oppnå drømmen om et eget sted å bo gikk jeg derfor til Høland og Setskog Sparebank, som er banken min, for snart to år siden og fikk et møte med en rådgiver. Der lagde vi en plan for hva jeg som er student kunne gjøre for å en dag ha råd til å kjøpe meg noe eget. En viktig del av den planen var å starte å spare i BSU. BSU står for boligsparing for unge, og er et flott verktøy på veien mot å realisere boligdrømmen. For å kjøpe seg en bolig i dag må man som hovedregel ha 15% egenkapital, og da kommer sparepenger fra BSU godt med på veien.

Hvis du vil lese mer om sparing hos Høland og Setskog Sparebank kan du klikke deg inn her. Foto: Tiril Lunaas

Hvorfor er BSU lurt? Det som er bra med å spare i BSU er at når pengene har stått på kontoen frem til årsskiftet blir de låst på kontoen. Der må de stå til du enten skal kjøpe deg en bolig eller til du skal pusse opp. Du får altså ikke muligheten til å falle for fristelsen til å bruke pengene på andre ting, og det kan gjøre det lettere å holde sparemotivasjonen oppe. Du kan spare opptil 27.500 kroner i året på BSU-kontoen din. Hvis du i tillegg jobber og betaler skatt vil du da kunne få et skattefradrag på opptil 5.500 kroner, avhengig av hvor mye du tjener. Det er veldig bra, fordi når skattepengene kommer neste år kan du da for eksempel bruke de til å fylle opp BSU-kontoen med. Man kan ikke klage på 20% skattefradrag på penger man allerede har spart. En vinn-vinn situasjon der, og om du ikke tjener såpass at du må betale skatt er det uansett flott om du har klart å fylle opp BSU-kontoen året i forveien. 

Selv er jeg nå inne i mitt tredje år med sparing i BSU, og jeg prøver alltid å fylle opp kontoen så tidlig som mulig i året for å få mest mulig renter. Når jeg sparer i BSU hos Høland og Setskog Sparebank vet jeg at jeg alltid får bankens beste innskuddsrente. Faktisk er de blant landet aller beste på renter på BSU, og det nyter jeg og ungdommene i lokalmiljøet mitt godt av. Oversikt over hva du får i renter finner du her. Selv om jeg ikke har spart i mer enn snart tre år har jeg god tid på meg, fordi man har mulighet til å spare fra man er 18-33 år, helt til man har spart opp 300.000 kroner.

Foto: Tiril Lunaas

For meg er det viktig å spare i BSU fordi det viser banken at jeg er målrettet, strukturert og at jeg virkelig ønsker å kjøpe meg et sted å bo. Det var også viktig at jeg hadde spart mye da jeg hadde møte med rådgiveren min i Høland og Setskog Sparebank nå nylig, og faktisk fikk godkjent finansiering til å kjøpe noe eget. Dessuten er det risikofritt å spare i BSU. Om du for eksempel setter sparepengene i aksjer eller fond risikerer du i verste fall å tape pengene. Det er fryktelig kjedelig om drømmeleiligheten dukker opp også står du der uten sparepengene dine. Derfor er BSU en trygg og god løsning for oss unge som er på utkikk etter vårt første hjem.

Nå kan man stemme på sin favorittfinalist i årets Miss Norway, og jeg håper du vil stemme på meg. Send MISSU 5 til 2401 for å stemme. En stemme koster 20 kroner og du kan stemme så mange ganger du vil.

Hvis du eller din bedrift ønsker å samarbeide med meg, så send meg gjerne en mail på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram @juliedborresen

Julie

 
 
 

 

  379 Hits
379 Hits

Hjelp de hjemløse kattene

Visste dere at det finnes flere tusen hjemløse dyr i Norge? Spesielt blant katter er det et stort problem. Det er fordi de kan få mange unger om de ikke er kastrert, faktisk opptil 15 kattunger på én sesong. Dessverre er det ikke alle som tar like godt vare på dyrene sine. Noen har enten valgt å ikke kastrere kattene sine, eller så angrer de på at de skaffet seg katt og vil ikke ha den mer. Da skjer det dessverre at kattene enten blir dumpet eller overlatt til seg selv. Dette er veldig trist, og siden katter er husdyr vil de ikke klare seg selv og få et godt liv helt på egenhand. Noen katter klarer å fange litt mus og fugl, men dette er ikke nok til at de kan overleve og ha det bra. Katter trenger trygghet og kjærlighet hos mennesker.

Lille nurket, såå nydelig

Lille kattejenta veier bare 280 gram, men hun har heldigvis lagt på seg 100 gram siden hun kom til Hjemløse Katter Løken og blir større og sterkere for hver dag som går

Heldigvis finnes det noen som kan hjelpe kattene i nød. I dag var jeg på besøk hos Hjemløse Katter Løken. De redder katter som er forlatt eller alene, og hjelper dem til å få verdige og fine liv fylt av kjærlighet. Alle kattene som kommer til Hjemløse Katter Løken får full helsesjekk, ormekur, vaksiner, sterilisering og blir ID-merket. Da er kattene rustet for et godt liv og ID-merkingen gjør at de kan finne igjen eieren sin om de blir borte.

Kan ikke bli noe annet enn helt forelsket i hun her

Jeg har hatt lyst til å besøke kattene på Løken lenge, og allerede i vinter sendte jeg melding og spurte om jeg fikk lov til å komme. Heldigvis har det ikke vært så mange katter som har behøvd hjelp i år. Det beste er jo om det ikke er noen katter som trenger å komme dit, men nå var det fem små kattunger der og da passet det fint å ta turen. Dette var kattunger som alle var funnet forlatt og alene, og som aldri ville klart seg uten å ha fått hjelp av snille mennesker. Når de kommer til Hjemløse Katter på Løken får de mat, trygghet og kjærlighet helt til de er 12 uker gamle og klare til å bli omplassert og få et nytt hjem. Om du ønsker å gi en omplasseringkatt et trygt hjem kan du ta kontakt med Hjemløse Katter Løken på Facebook-siden deres her. På Løken har de hjulpet over 750 katter de siste 10 årene, så takket være Hjemløse Katter har mange fine katter fått et bedre liv.

Pusejenta er nysgjerrig på kameraet

En liten fotomodell hun her altså

Viktig med masse lek og moro for å trene opp kattungene

I dag var jeg og besøkte kattene i flere timer og jeg koste meg så mye med de søte små. Jeg fikk være med på at de to minste kattene var ute for første gang i dag. Den minste kattungen fikk gå litt rundt i gresset og på stenene mens vi passet på den. Kattungen som var litt større fikk lov til å hilse på tre andre kattunger som var noen uker eldre ute i kattegården. Det gikk heldigvis veldig fint og alle var venner. Når de er så små trenger de en kombinasjon av å bli passet på av oss mennesker, samtidig som de må omgås og sosialiseres med andre katter. Begge deler lærer kattene om hvordan de skal oppføre seg, og hva som er rett og galt. En av kattungene var ganske redd, men etterhvert som vi fikk hatt hun sammen med de andre kattene ble hun tryggere og det var veldig fint å se.

Alle kattene var nydelige, og jeg ble litt ekstra forelsket i den minste kattungen. Hun skulle jeg gjerne tatt med meg hjem, men med allergi i familien går dessverre ikke det. Jeg synes det er forferdelig trist at noen bare kan forlate så små, nydelige og forsvarsløse babyer og voksne katter også, ute i naturen når de ikke klarer seg på egenhand. I fremtiden håper jeg at flere katter blir kastrert og at de som skaffer seg dyr er klar over hvilket ansvar man tar på seg. Når man skaffer seg en katt kan man ha et levende vesen man har ansvar for i 15-20 år, og da er det veldig viktig at man er klar for å ta det ansvaret. Alle dyr fortjener et verdig og godt liv.

Hvis du eller din bedrift ønsker å samarbeide med meg, så send meg gjerne en mail på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram @juliedborresen

Julie

  102 Hits
102 Hits

Finalekjolen skal på

Ny dag, ny fotoshoot. I dag har jeg en fotoshoot som jeg gleder meg litt ekstra til. Jeg skal nemlig på med selve aftenkjolen til finalen og ta bilder i den. Kjolen er fantastisk fin, og det skal bli utrolig gøy å få den på igjen. Nå har den hengt i ro i skapet i nesten to måneder allerede, så det blir nesten som å prøve den for første gang når den skal på senere i dag. Kjolen skal være en overraskelse frem til finalen. Derfor kan jeg dessverre ikke dele bilde av den med dere riktig enda, men det blir forhåpentligvis noen andre fine bilder som jeg kan vise dere med andre antrekk.

Disse bildene tok vi på forrige fotoshoot sammen. Foto: Daniel Millan

Jeg skal ta bilder med Daniel Millan etterpå. Vi tok bildene til finaleuttaket sammen, og de ble jeg veldig fornøyd med. Derfor passer det bra å også ta bilde i kjolene jeg skal bruke i finalen. I tillegg til å ta bilde i selveste aftenkjolen skal vi også ta bilder i cocktailkjolen min, som jeg også synes er utrolig fin. Selv om jeg ikke kan dele bildene nå med en gang synes jeg det er fint å ta bilder i finalekjolene så jeg har det som fine minner å se tilbake på etter at finalen er over. Dette har vært en fin reise, og jeg er veldig glad for at hele prosessen er godt dokumentert gjennom blogg og flotte fotografier. Det skal jammen bli moro å se tilbake på om noen år!

Hvis du eller din bedrift ønsker å samarbeide med meg, så send meg gjerne en mail på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram @juliedborresen

Julie

  173 Hits
173 Hits
Påmelding for 2022

Påmelding til Miss Norway 2021 er avsluttet, og du kan nå melde deg på for 2022.

Vi har løpende uttak og det fungerer slik at de som melder seg på, vil bli vurdert. De som kommer med videre blir invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2021 eller vinteren 2022. Det er lurt å følge med på tidligere deltakere for å danne et bilde av hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding.

Trykk her for å melde deg på

Beste hilsener fra Sunniva Høiåsen Frigstad, Miss Norway 2020

Logg inn

Meld deg på