fbpx

Eksamens tips

Ina-Kollset-201_20200108-193204_1

Foto: Michael Karlgren

Jeg driver for tiden siste innspurt med eksamensforberedelser, til eksamen i sykdomslære 2 som er neste uke. I den forbindelse tenkte jeg å dele noen nyttige tips.

1. Bruk nok tid

Ikke la lesingen vente til siste dag, men les jevnt gjennom hele semesteret. Sett opp en plan med hvor mye tid du kan bruke på hvert enkelt tema, og forsøk å finne en balanse som du er komfortabel med. 

2. Gjør gamle eksamensoppgaver

Ved å gjøre gamle eksamensoppgaver, kan du finne ut hvordan type spørsmål som kan bli stilt på eksamen. Du finner også ut hvilke temaer du kanskje må fokusere mer på den siste tiden frem mot eksamen. 

3. Forklar emnet til noen andre

I tiden før eksamen kan det være lurt å forklare svarene dine for noen andre. Det kan hjelpe deg til å øve på hvordan du skal formulere deg. Syntes du noen ting er vanskelig å forklare så er det disse tingene du må øve mer på. 

4. Ta pauser

Ta jevnlige pauser fra lesinga, å få litt frisk luft. Les for eksempel på formiddagen og ettermiddagen, og gjør noe helt annet på kvelden. 

5. Les sammen med andre

Det kan være lurt å lese sammen med andre, og de har kanskje fått med seg noe du ikke vet. Kanskje du har svaret på noe de lurer på og omvendt. 

Foto: Michael Karlgren

Og til selve eksamensdagen vil jeg anbefale å bruke god tid, lese gjennom oppgavene nøye, og fordel hvor mye tid du har til å svare på hvert spørsmål. 

Kunne du tenke deg å samarbeide meg meg? Ta kontakt for å høre hva jeg har å tilby. Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg meg gjerne på sosiale medier:

Instagram: Inakollsetb

Facebook: Ina Kollset - veien til Miss Norway 2020

Østlandsposten
Fotoshoot med venninner
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på