fbpx

En UiT tannlege og lege transkvinne student i DagbladetTV

 

Hei, mitt navn er Eirin Grinde Tunheim. Per i dag er jeg både tannlegestudent på kull 16 og medisinstudent på kull 19. Det viktigste for meg er å løfte livskvaliteten blant LGBTQ omkring i verden. Jeg er fornøyd med absolutt alt jeg har skapt så lang. Etter 8 måneder med engasjement i en skjønnhetskonkurranse har jeg endret mening om skjønnhet helt. Istedenfor å spise mindre og gjøre mindre aktiviteter for å se slank ut, spiser jeg heller mer og trener mer. Per i dag løper jeg i fjellet hver uke, trener på treningssenter hver dag, to timer om dagen. Nok næringsstoffer og god helse er viktigere enn å være en "beauty queen" uten krefter.

Jeg jobber tre jobber i sommer. Et forskningsstipend på 6 uker ved Det Odontologiske institutt, 4 uker på Byporten tannklinikk ved Tromsø-brua, og Burgerman Restaurant i Tromsø sentrum i helgene. Er det en jobb i en storby man sikter på, er det bare å bygge opp CVen og utvikle relevante ferdigheter innen people skills, kommunikasjon og samarbeidsevner. Dette er viktig.

Jeg er en ambisiøs person, jeg sikter høy og jeg skal komme langt innen min karriere som tannlege, lege og økonom. Dobbel, eller til og med trippel-kompetanse er viktig i dagens samfunn. Jeg er en som jobber målbevisst, retter fokuset mitt mot målet. En dag skal jeg løse mysteriet rundt LGBT-teorien. Takk til Dr. Simon LeVay for hans forskning rundt dette temaet så langt. Boka hans er veldig bra. Anbefaler alle dere å lese. En hypotese som nå fortsatt er under arbeid, innebærer at en del av hjernens hypothalamus som heter INAH3 muligens bestemmer "sexual orientation". Om vedkommende er heteroseksuell eller homoseksuell. For en transkvinne vil den delen være like stor som en kvinnes. Her er det snakk om mikrometer i størrelse. For en transmann vil den delen være like stor som en manns.

Utfordringer gjør at man blir sterkere. Alt som kommer er en profitt. Det som jeg gjør og synes er gøy fortsetter jeg med. Det jeg ikke synes er gøy, lar jeg være. En kvinnelig rollemodell er ikke en som bare ser bra ut på bilder. Her er det snakk om virkelig å bidra med noe i samfunnet gjennom jobben sin. Om jeg har barn, vil jeg trene opp sønnene og døtrene mine til å bli idrettsutøvere, ha disiplin, og å jobbe hardt. Disse evnene er brukelige i deres fremtidieg karriere og studier. Kjenn litt smerte og bli sterkere hver eneste dag i livet deres. Jeg klarte det. De også skal klare det.

Her er lenken: https://www.dagbladet.no/video/transseksuell-deltar-i-miss-norway/nR1qBheP

 

Med vennlig hilsen 

Eirin Grinde Tunheim

Min sponsor
Intervju Østlandets Blad
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Administrasjonen på fredag 02. august 2019 19:45

Synes det er utrolig kult at du studerer på såpass høyt nivå, og alikevell er så flink med MissNorway aktiviteter, det stiller jeg meg meget respektfull til!

0
Synes det er utrolig kult at du studerer på såpass høyt nivå, og alikevell er så flink med MissNorway aktiviteter, det stiller jeg meg meget respektfull til!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://missnorway.org/

Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på