fbpx

En UiT tannlege og lege transkvinne student i DagbladetTV

 

Hei, mitt navn er Eirin Grinde Tunheim. Per i dag er jeg både tannlegestudent på kull 16 og medisinstudent på kull 19. Det viktigste for meg er å løfte livskvaliteten blant LGBTQ omkring i verden. Jeg er fornøyd med absolutt alt jeg har skapt så lang. Etter 8 måneder med engasjement i en skjønnhetskonkurranse har jeg endret mening om skjønnhet helt. Istedenfor å spise mindre og gjøre mindre aktiviteter for å se slank ut, spiser jeg heller mer og trener mer. Per i dag løper jeg i fjellet hver uke, trener på treningssenter hver dag, to timer om dagen. Nok næringsstoffer og god helse er viktigere enn å være en "beauty queen" uten krefter.

Jeg jobber tre jobber i sommer. Et forskningsstipend på 6 uker ved Det Odontologiske institutt, 4 uker på Byporten tannklinikk ved Tromsø-brua, og Burgerman Restaurant i Tromsø sentrum i helgene. Er det en jobb i en storby man sikter på, er det bare å bygge opp CVen og utvikle relevante ferdigheter innen people skills, kommunikasjon og samarbeidsevner. Dette er viktig.

Jeg er en ambisiøs person, jeg sikter høy og jeg skal komme langt innen min karriere som tannlege, lege og økonom. Dobbel, eller til og med trippel-kompetanse er viktig i dagens samfunn. Jeg er en som jobber målbevisst, retter fokuset mitt mot målet. En dag skal jeg løse mysteriet rundt LGBT-teorien. Takk til Dr. Simon LeVay for hans forskning rundt dette temaet så langt. Boka hans er veldig bra. Anbefaler alle dere å lese. En hypotese som nå fortsatt er under arbeid, innebærer at en del av hjernens hypothalamus som heter INAH3 muligens bestemmer "sexual orientation". Om vedkommende er heteroseksuell eller homoseksuell. For en transkvinne vil den delen være like stor som en kvinnes. Her er det snakk om mikrometer i størrelse. For en transmann vil den delen være like stor som en manns.

Utfordringer gjør at man blir sterkere. Alt som kommer er en profitt. Det som jeg gjør og synes er gøy fortsetter jeg med. Det jeg ikke synes er gøy, lar jeg være. En kvinnelig rollemodell er ikke en som bare ser bra ut på bilder. Her er det snakk om virkelig å bidra med noe i samfunnet gjennom jobben sin. Om jeg har barn, vil jeg trene opp sønnene og døtrene mine til å bli idrettsutøvere, ha disiplin, og å jobbe hardt. Disse evnene er brukelige i deres fremtidieg karriere og studier. Kjenn litt smerte og bli sterkere hver eneste dag i livet deres. Jeg klarte det. De også skal klare det.

Her er lenken: https://www.dagbladet.no/video/transseksuell-deltar-i-miss-norway/nR1qBheP

 

Med vennlig hilsen 

Eirin Grinde Tunheim

  1834 Hits
1834 Hits

Les om meg i vårtland avisen (forside)

Jeg er veldig takknemlig for at journalisten i vårtland tok flyet for å komme til Tromsø kun for å bare intervju meg og tok fly tilbake noen timer etterpå. Jeg føler meg veldig spesielt. I tillegg fikk jeg ei bok av han med signatur. 

 

Lenken til artikkelen: https://reportasje.vl.no/artikkel/843-guttedrommen-var-a-bli-jente

 

 

 

 

  591 Hits
591 Hits

Introduserer min sponsor: Yo-Thai restaurant, Drammen มาทำความรู้จักผู้สนับสนุนหลักของเอรินค่ะ Review

 

(Photo: Yo-Thai Norway Facebook)

*Inneholder reklamer*

 

Norwegian language: 

Hei, kjære lesere. Nå er jeg ferdig med alle eksamener dette semesteret (har de to siste pasientene i morgen). Jeg er nå ferdig med mitt 3.år på odontologi. Jeg hadde praktisk eksamen som tilsvarer 20 studiepoeng og en samfunnsodontologi-eksamen tilsvarende 10 studiepoeng. 

 

I dag skal jeg tar dere med meg til Drammen by. Hvor  det ligger en restaurant som heter Yo-Thai. Yo-Thai tilbyr både thaimat, sushi og dessert. De er veldig gode på sushi. Hver gang vi besøker dem, får vi alltid ekstra sushibiter. Vi er som en familie. Det er jeg veldig takknemlig for. 

 

Jeg har planlagt dette samarbeidet siden juleferien. Tidligere har jeg lagd en video på Youtube om restauranten. Du finner linken nedenfor. Der får du se hvor koselig min familie er. 

 

Lenken til restaurantens facebook-side: https://www.facebook.com/yothaidrammen/

(Photo: Yo-Thai Norway facebook)

Besøksadresse er: Rådhusgata 2, 3016 Drammen, Norway. 

 

Telefon: 401 89 826 

Åpningstid: 10:00-20:00. 

 

Tilbake til restauranten.  

(Photo: Yo-Thai restauranten)

 

Restauranten har en veldig sentral plassering i byen. Rett ved Bragernes torg. Her får du servert sushi og førsteklasses mat fra Asia. Grade A premium-kvalitet, pluss 5-stjerners kvalitet. Det serveres eksotiske retter til enhver smak. Det er mulighet for å tilpasse rettene. 

 

For å lage en god sushi er det viktig med riktig valg av råvarer og ferdigheter hos kokken. Det velges de beste fiskeslagene hver dag og kombinasjoner av retter. Det er mulighet for å kjøpe filtrert sushi for dem som kanskje ikke vil spise rå. Det er viktig for alle medarbeidere å skape en hyggelig og behagelig opplevelse for kundene. 

 

Det er også en mulighet for å skreddersy menyer til selskaper. Det er mulighet for bedriftsarrangementer eller til private arrangementer. Alle er hjertelig velkomne i hjertet av Drammen sentrum. 

 

Litt info om team Yo-Thai. 

Det har alltid vært mangel på eksotiske og asiatiske opplevelser i Drammen. 2017 gikk en gruppe av folk fra ulike nasjonaliteter sammen for å starte opp en restaurant. Det viktigste i en restaurant er en kokk som virkelig brenner og har lidenskap for å lage mat. Derfor var utfordringen å skaffe seg en kokk med et talent. Alle detaljer var viktige i oppbyggingen av bransjen. 

Introduksjon til sjef: 

Chief Sakda er en av de beste sushikokkene vi har hørt om. Vedkommende har lenge jobbet på 5-stjerners hoteller omkring i verden. Chief Sakda har startet en rekke bedrifter i utlandet og i Norge. Helt fra valg av ressurser til servering av retter er viktig.Takket være chief Sakda som valgte å samarbeide med Yo-Thai, har vi kommet veldig langt. Det tar alle i restauranten hensyn til. Den første sushibiten du spiser her skal endre hele sushiopplevelsen din for resten av livet. 

 

Eksempel på meny 

  • Chef’s Menu (20) biter) 499 NOK
  • Chef’s Menu (35 biter) 749 NOK

 

There are all from 59 NOK like Nigiri laks 2 biter. Restauranten også tar hensyn til allergener. 

 

Sjekk restaurantens webside: www.yo-thai.com

 

Jeg var innom butikken i januar. Jeg må være ærlig å si at jeg elsker den opplevelsen jeg har der. Lidenskap for sushi har jeg lenge hatt siden første gang jeg ble introdusert for den japanske retten. 

 

Smak: 5 stjerner

Utseende: 5 stjerner

Plassering. 5 stjerner

Service: 5 stjerner

 

Total 5 stjerner gir jeg til restauranten. 

 

På JUST EAT har restauranten fått en score på 5.7 av 6 poeng, og ikke minst på Facebook-siden deres har de fått  5 stjerner. Dette innebærer et veldig godt inntrykk av besøkende. 

 

Thai-Language: 

กราบสวัสดีท่านผู้อ่านทุกท่าน 

 

ตัองขอขอบคุณสปอนเซอร์หลักของเอรินนะคะ ร้าน Yo-Thai ที่ Drammen ค่ะ สำหรับร้าน Yo-Thai นี้ได้ตั้งใจสร้างสรรค์อาหารประเภทซูชิและอาหารจากเอเชียที่นับว่ามีรสชาติที่น่าลิ้มลอง 

เมนูแนะนำก็มี ซูชิ 35ชิ้น 749kr และ 20ชิ้น 499kr. อยากจะบอกว่าเยอะและจุกมากๆค่ะอาหาร มีความตั่งอย่างแรง ใครอยู่แถว Drammen หรือปริมณฑลข้างเคียงเชิญมาลิ้มรสอาหารได้ค่ะ ไม่แพง มีตั้งแต่ Nigiri 2ชิ้น 59kr เครื่องดื่ม จองหวาน อาหารไทย ก๋วยเตี๋ยว ไทยจีน เกาหลี มีหมด ตามแต่ใจลูกค้าเลยค่ะ ร้านให้ความสำคัญกับความสด ความสะอาด และรสชาติมากๆ ที่สำคัญคือพนักงานใจดี ยิ้มแย้มแจ่มใส ทุกคนใส่ใจกับรายละเอียด หุ้นส่วนทุกคนตั้งใจที่สร้างร้านขึ้นมาเพื่อตอบโจทย์อาหารในปัจจุบัน รสชาติปรับให้เผ็ดน้อยเผ็กมากได้ค่ะ อย่าลืมแวะมานะคะ 

 

เอรินต้องขอขอบคุณผู้ใหญ่ใจดีมากๆค่ะ ร้าน Yo-Thai Norway ที่ Drammen นะคะ ผู้สนับสนุนหลักของเอรินในการประกวดมิสนอร์เวย์ 2019 การเข้าร่วมการประกวดจะเกิดไม่ได้เลยหากไม่มีสปอนเซอร์หลัก กราบขอบพระคุณอีกครั้งแบบแบมือด้วยค่ะ เปิดกรวยงามๆ 🙏🏼 เกี๋ยววันหลังมารีวิวให้อ่านอีกค่ะ วันนี้พึ่งสอบเสร็จมาสดๆร้อนๆเลยค่ะ จบปี3แล้ว สาขาทันตแพทย์ ว่าที่หมอฟันคนนี้เรียนอีก2ปีจะจบหมอฟันแล้วค่ะ 

 

จึงเรียนมาเพื่อทราบ

เอริน กรินเดอร์ ทูลแฮล์ม 

(photo: Aksel Jahre Mustaparta)

 

Send "MISSU 1" til 1963 for å stemme på meg.

_____________________________________

Med vennlig hilsen

Eirin Grinde Tunheim

 ________________________________________

Ønsker du samarbeid med meg? Kontakt meg gjerne på mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg meg på facebook:https://www.facebook.com/eirintunheimveientilmissnorway2019/

Følg meg på instagram: https://www.instagram.com/eirin_tunheim/

 

  876 Hits
876 Hits

Hør på meg på NRK RADIO P2 EKKO

På onsdag 29.mai 2019 var jeg med på NRK RADIO EKKO. Lydopptak fant sted ved NRK Troms Mandag 17.mai 2019. Jeg er super takknemlig for muligheten jeg fikk for å delta. Vi diskuterte litt hvem jeg er, var og hva jeg skal gjøre. Pluss en del ting om romatiske opplevelser. “Du må bare høre den.”

Jeg har en del beskjeder til unge folk i dag. Det er vanskelig å kjenne seg selv når det er så mye samfunn, miljø, kultur og sosialt press. Det du må gjøre er å bruke tid med deg selv, kjenne deg selv. Skjønnhet handler ikke om hvor bra du ser ut og uttaler deg i det offentlig eller media, men det handler om dine ferdigheter og evner. Et godt menneske er godt uansett hvor den personen befinner deg. Alene eller i grupper. De er en ikke person A i spotlightet og person B i et mørkt rom.

Visdom er en ny skjønnhet. Utdanning og kunnskaper er nye skjønnheter. Man trenger ikke å være basert på universitetsutdanning. Ofte glemmer man å fokusere på personlig utvikling og positive tanker. Om man setter penger som et mål vil man ofte glemme å løfte andre mennesker samtidig. De rikeste personene søker etter problemer og lager nye løsninger til flest mulig mennesker. På den måten vil de hjelpe milliarder av mennesker. Penger er sekundært og kommer til automatisk uten at de i det hele tatt tenker på det, så lenge man er motivert og gjør en god innsats.

Du vet hva du er flink til. Bruk tid til å trene deg opp til et godt menneske. Det er mulig å trene seg opp til hvordan man skal tenke. Vil du tenke positivt, hold deg i nærheten av folk som tenker positivt. Hold deg unna negative og toksiske folk. Sladder og baksnakking er ikke bra. Hold deg unna dem. Gjør de det mot andre med deg, vil de også gjøre det samme mot deg med andre.

Her er lenken til NRK Radio EKKO.
https://radio.nrk.no/serie/ekko/MDSP25010619/29-05-2019

(foto: Camilla Sandjord)

Send "MISSU 1" til 1963 for å stemme på meg.

_____________________________________

Med vennlig hilsen

Eirin Grinde Tunheim

 ________________________________________

Ønsker du samarbeid med meg? Kontakt meg gjerne på mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg meg på facebook:https://www.facebook.com/eirintunheimveientilmissnorway2019/

Følg meg på instagram: https://www.instagram.com/eirin_tunheim/

 

  1006 Hits
1006 Hits

Se og hør: Missedeltaker Eirin kan bli historisk

 

lenken til artikkelen: https://www.seher.no/kjendis/missedeltaker-eirin-kan-bli-historisk/71103927

 

Det er seks grunnleggende prinsipper som jeg ønsker at dere lesere skal ta hensyn til for å ta vare deres egne tenner. Viktig med friske orale helse. 

1. Diett: Redusere både mengden og hyppighet av inntak av sukkerholdig mat og drikke. 

2. Tannbørsting: 2x daglig med fluortannkrem. 

3. Dental oppmøte: Regelmessige undersøkelser hos tannlegen – tidsintervall som tannlegen anbefale basert på din risiko for oral sykdom. 

4. Tannbeskytter: Alltid bruke dette ved deltakelse i sport. 

5. Tobakk: Ikke røyke eller snuse. 

6. Alkohol: Konsumere alkohol moderat og holde de anbefalte ukentlige anbefalingene. 

Oral helse har betydning på generelle helse og generelle helse har også betydning på orale helse. Spis sunt. Ha faste måltider. Slutt å drikke brus, juice, alkohol. Slutt med røyk og snus. Trent godt. Sov nok. På den måten vil du har et sunt og godt liv. 

 

Kilder: Dental Public Health at a Glance, Wiley Blackwell. 

 

Send "MISSU 1" til 1963 for å stemme på meg. Hint: Miss Universe 2016 er en fransk tannlege student. 

_____________________________________

Med vennlig hilsen

Eirin Grinde Tunheim

 ________________________________________

Ønsker du samarbeid med meg? Kontakt meg gjerne på mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg meg på facebook:https://www.facebook.com/eirintunheimveientilmissnorway2019/

Følg meg på instagram: https://www.instagram.com/eirin_tunheim/

  680 Hits
680 Hits

Les om meg i Oralen (UiT). Midtsidepike!

Lenken til en fullstendig artikkel; side 19 og 20: https://issuu.com/oralen/docs/oralen_vol_10_nr_2_v_r_2019_issuu

Hei igjen. Det er en eksamensperiode for meg. Jeg kommer til å være en del borte fra blogging. Vi har en skriftlig eksamen i samfunnsodontologi 29.mai og en praktisk muntlig eksamen 3.-6.juni. Det er en praktisk eksamen med en pasient og vi skal framføre resultatet muntlig til en ekstern sensor og faglige ansvarlige i kariologi, radiologi og periodontology. 

 

En god nyhet til meg er at jeg flytter hjem i august grunnet utplassering i Skien. 7.semester som varer fra august til desember har vi ingen eksamen, kun en skriftlig innlevering. Det passer perfekt for meg som skal vinne Miss Universe Norway og skal representere Norge i Miss Universe. Jeg har et hav med tid til forberedelse i kommunikasjon, kunnskap og en del reising for photoshoot i Thailand. Samt er det en del som vil at jeg skal ta en tur innom  Filippinene for å forbedre meg til den internasjonal konkurransen. Det er krevende å kombinere to ting samtidig. Men takket være min mor som alltid støtter meg i uansett hva jeg gjør. Jeg fikk lov til å ha et rom med speil for å kunne trene med catwalk og dans. Som du kanskje ikke visste så vant jeg 2.plass i NM i Cheerdance og 3.plass i NM i cheerleading. Dette er et resultat av hard arbeid. Disiplin og tids planlegging er viktig element. Ønsker meg lykke til med lesingen. Jeg skal holde dere oppdatert. Teksten i denne omgang er nokså ikke så kompliserte som jeg pleier å skrive. Jeg måtte bruke 10 min av lesetiden min til å skrive. Ha en fin dag alle sammen. Love you from Eirin. 

 

Send "MISSU 1" til 1963 for å stemme på meg. Hint: Miss Universe 2016 er en fransk tannlege student. 

_____________________________________

Med vennlig hilsen

Eirin Grinde Tunheim

 ________________________________________

Ønsker du samarbeid med meg? Kontakt meg gjerne på mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg meg på facebook:https://www.facebook.com/eirintunheimveientilmissnorway2019/

Følg meg på instagram: https://www.instagram.com/eirin_tunheim/

 

 

 

  787 Hits
787 Hits
Påmelding for 2022

Påmelding til Miss Norway 2021 er avsluttet, og du kan nå melde deg på for 2022.

Vi har løpende uttak og det fungerer slik at de som melder seg på, vil bli vurdert. De som kommer med videre blir invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2021 eller vinteren 2022. Det er lurt å følge med på tidligere deltakere for å danne et bilde av hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding.

Trykk her for å melde deg på

Beste hilsener fra Sunniva Høiåsen Frigstad, Miss Norway 2020

Logg inn

Meld deg på