fbpx

Et givende arbeid

Jeg er så heldig å få lov til å være ekstravakt på et sykehjem. Det er en jobb som for meg er meningsfull og som gir meg en opplevelse av å være til nytte for andre.

 

Det mest fantastiske med denne jobben er å møte alle disse flotte menneskene, både de som er pasienter, men også alle de ansatte som har valgt dette yrket og som har stor betydning for den kvaliteten vi gir til de som er i behov av en plass på sykehjem.

 

Å være på jobb, gir meg så mye. Der møter jeg personer som hver og en er unik; de har sin historie og sin identitet. Hver enkelt av dem er så unike, og i møte med dem vekker det stor respekt hos meg. Dette er mennesker som har vært yrkesaktive og som har med seg så mye livserfaring! Dessverre har de blitt rammet av sykdom, slik at de nå trenger støttespillere for å mestre hverdagen.

 

De som er eldre i dag, har med seg en historie fra et liv som er ganske annerledes enn det jeg lever nå i 2019. De hadde ikke tilgang på alle de tekniske hjelpemidlene hverken på jobb eller i hjemmet. De har heller ikke hatt tilgang på alle de helsetjenestene og medisinene som jeg er vokst opp med. I Norge i dag har vi mange velferdsgoder, men for de eldste på sykehjemmet har ikke dette alltid vært en selvfølge. Her har det skjedd mye i Norge de siste 100 årene.

Foto: Privat

 

Kvinners rettigheter er også noe som har endret seg mye. Tenk hvordan en del av de eldre kvinnene både har kjempet for likestilling og mot stigma ift. alt fra skilsmisser til det å eventuelt få et barn født utenfor ekteskapet. Man kan ikke annet enn å la seg imponere over hva disse menneskene har opplevd og mestret i sitt liv.

 

Når jeg tenker på dette, håper jeg ingen som blir hjelpetrengende på sine eldre dager skal kjenne på at de skal være takknemlige. Det er vi som er unge i dag, som bør være takknemlig for alt disse menneskene har kjempet for slik at jeg i dag ser på det som selvfølgeligheter.

 

Jeg tenker at alle som er i behov av hjelp fortjener å få den beste hjelpen vi kan tilby- de fortjener det! Det burde være så unødvendig at noen må vente på å få en sykehjemsplass eller et tilbud på dagsenter.

 

De eldre blir stadig en større gruppe i det norske samfunnet, og vi som er unge bør tenke på viktigheten av å stille opp for vår familie og bekjente som er blitt eldre og kanskje ikke mestrer alt på egen hånd lenger. Vi må bry oss om hverandre og ta vare på dem som virkelig har gjort en innsats for at vi som nå er unge kan ha det så godt – både i forhold til rettigheter og velferd!

 

Om din bedrift eller firma søker promotering i sosiale medier, kontakt meg gjerne på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Følg meg gjerne på sosiale medier for flere oppdateringer:

Instagram:https://www.instagram.com/henriettejhauge/

 

Facebook side: https://www.facebook.com/Miss-Universe-Norway-finalist-2019-Henriette-720438501705002/?modal=admin_todo_tour

 

 

Vårt eget syden
Bodø Nu Avisa
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Administrasjonen på tirsdag 09. juli 2019 16:21

Så utrolig fin dag dette virket som! Jeg bare elsker hvordan kvinnene har kjemper seg igjennom, stått på og fått tak i mulighetene! Dette var et fint innlegg å lese og det gjorde meg glad!

0
Så utrolig fin dag dette virket som! Jeg bare elsker hvordan kvinnene har kjemper seg igjennom, stått på og fått tak i mulighetene! Dette var et fint innlegg å lese og det gjorde meg glad! :)

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://missnorway.org/

Påmelding for 2022

Påmelding til Miss Norway 2021 er avsluttet, og du kan nå melde deg på for 2022.

Vi har løpende uttak og det fungerer slik at de som melder seg på, vil bli vurdert. De som kommer med videre blir invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2021 eller vinteren 2022. Det er lurt å følge med på tidligere deltakere for å danne et bilde av hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding.

Trykk her for å melde deg på

Beste hilsener fra Sunniva Høiåsen Frigstad, Miss Norway 2020

Logg inn

Meld deg på