fbpx

Hvordan ta vare på huden!

Å ta vare på huden sin er noe veldig mange er alt for dårlig på, så med dette blogginnlegget tenkte jeg ha en mini leksjon i hudpleie! Jeg studerte hudpleie i på videregående hvor jeg lærte utrolig mye nyttig. Hudpleielinjen har jeg fått veldig mye ut av, i tillegg var det både utfordrende og utrolig spennende å gå der, så jeg var veldig glad for at jeg valgte den linjen! Jeg holder også mye på med dette på fritiden og renser både min egen hud og andres flere ganger i uken!

 

Hovedgrunnen til at man skal rense huden sin er for å forbedre hudens funksjon. Vi renser bort smuss og fett fra hudoverflaten, og fjerner døde hudceller. Det er viktig å åpne porene slik at huden kan puste.

For det beste resultatet, er det viktig at man renser huden både morgen og kveld. Man må skylle bort avfallsstoffer om morgenen, og det er viktig å rense bort døde hudceller før man legger seg.

 

Huden deles hovedsakelig inn i tre grupper. Tørr hud, oljete hud og kombinert hud. Det finnes også andre undergrupper og tilstander man kan dele huden inn i, men det er det som oftest bare utdannede hudpleiere som bruker, så ikke tenk på det! Det lønner seg å finne ut hvordan type hud man har før man setter i gang med å rense huden. Det er ganske lett å kjenne på seg selv og finne ut hvordan type hud man har. F.eks etter man har kommet ut av dusjen og kjenner at huden er veldig tør og trenger fuktighet, da har man tørr hud. Hvis man kjenner at man bare har tørr hud noen steder i ansiktet, har man kombinert hud.

 

4 Lette steg man kan følge for å rense huden, morgen og kveld.

 

  1. Hvis man bruker sminke, burde man vaske av sminken først, spesielt rundt øynene.
  2. Vask hele ansiktet med rensemelk eller andre rensvarer, helst to ganger. Hvis man fortsatt har sminke på seg burde man gjøre dette tre ganger.
  3. Rens huden med tonic. Det beste er å bruke bomullspadder.

Hvis man ser at man fortsatt har sminkerester eller andre urenheter i huden burde man gå igjennom disse punktene på nytt.

  1. Smør ansiktet med dagkrem eller nattkrem. Man kan finne en god krem som passer huden din på apotek, helsekost butikker, sminkebutikker eller hudpleiebutikker. Det lønner seg også å smøre huden med fuktighetskrem.

 

 

 

Det kommer flere innlegg om hvordan man tar vare på huden hva skjer hvis man ikke tar vare på huden og andre pleie

 

Juletre, julesang... alene?
A Break Is Just As Important
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på