fbpx

Hvorfor vi er mer enn bare ''missedeltakere'' og hva det går ut på...

Av og til så får vi deltakere spørsmål om hva denne konkurransen betyr for oss og hvorfor vi valgte å delta til å begynne med. Det er mange ulike grunner til at vi er med i denne konkurransen, men jeg kan kun prate for meg selv. Som deltaker så er vi ment å ha fokuset rettet på det å være en sterk og presentabel individ som fremmer forskjellige saker som omhandler ulike verdens konflikter.

Jeg er stolt av å være en deltaker og jeg er veldig glad for å ha fått kontakt med de jeg har i konkurransen som både motiverer og utfordrer meg til å yte mitt beste. Jeg tror at dette er en av de tilfellene hvor man ikke helt kan skjønne seg på noe før man selv er i den posisjonen vi er i. Vi må hele tiden være aktiv og prøve å komme så langt som mulig innenfor hvert felt av konkurransen. Det kreves mye fysisk og enda mer psykisk for å oppnå det man vil i Miss Norway konkurransen.

Grunnen til min deltakelse -
Først og fremst, så meldte jeg meg på for å fremme hovedformålet mitt som jeg har jobbet med i to år, Happy Day Junior School. Dette er en sak som man ikke hører eller leser nok om. Mange fantastiske organisasjoner og veldedigheter får aldri den oppmerksomheten de fortjener og det vil jeg endre på.

Jeg liker å diskutere «tabu og uforventede» temaer som ikke alle vil eller forventer å høre om. Vi må bli mer åpen og diskutere hva det er vi kan bli bedre på og hva vi som tilhører majoriteten kan gjøre for å inkludere minoritetsgruppene.Det kan ofte fremstilles i media at det er svært få ting vi deltakere bryr oss om annet enn det overfladiske. Defor så satte jeg sammen en liste av de temaene jeg har omtalt og organisasjonene jeg har støttet fra den tiden jeg meldte meg på til den dag i dag.

  • Like rettigheter for LHBTQ samfunnet
  • Utdanning for kvinner og barn i vanskeligstilte land
  • Resultatene av fordommer og trangsynthet og hva litt medfølelse og omtanke kan føre til
  • Kampen mot å ut ytte dyr for goder og underholdning
  • Brystkreft og hva vi kvinner kan bli bedre til i forhold til å ivareta helsen vår
  • Psykiske lidelser, selvmord og samtalen vi må holde gående for å bli kvitt stigman rundt det
  • Selvfølelse, kroppspress og kroppspositivitet
  • Stolthet av å være seg selv og forståelsen av at det finnes ingen perfekt men kun den beste versjonen av deg selv, både innvendig og ut.
  • Hvordan du kan være aktiv innenfor ulike grupper, frivillig arbeid og hvordan unge kan få en bedre sjanse for å komme inn i arbeidsmiljøet tidlig

Jeg gjør dette for å vise at om man virkelig er engasjert så kan man spre et viktig budskap. Plattformen går ikke bare til å fremme saker innad Norge, men også utenfor. Det gjelder å bli oppmerksom, å omtale ubehagelige tema, se etter løsninger og bli aktiv. Engasjer deg i det som betyr noe og det du har igjen til overs som kan gå til å fokusere på negative ting setter du inn i noe annet positivt. Gi alt og vær en del av løsningen og ikke problemet. Kun du representerer deg selv og hva du står for.
Jeg tror på at denne deltakelsen og opplevelsen er sunn for meg i den konteksten av at jeg lærer hvordan å håndtere så mye på så kort tid og at du kan oppnå de mest uventede tingene i livet. Jeg turte å gjøre noe som jeg ikke hadde forventet av meg selv og nå deler jeg finaleplassen med 7 andre sterke deltaker. Det finnes mye positivt i alt, det bare avhenger av hvordan du velger å se på det.

"Finalist i skjønnhetskonkurranse"
Presseoppslag med N247
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på