fbpx

Kåret til årets forbilde

317667072_943598269946447_1772068533406469521__20221210-093354_1 Kåret til årets forbilde på KVS Lyngdal

Hei igjen! Det har skjedd mye siden jeg sist skrev et blogginnlegg og jeg ønsker derfor å oppdatere dere litt her. I tillegg ønsker jeg å dele litt om mine tanker rundt det å være et forbilde, og hvorfor det er viktig å selv ha forbilder.

På onsdag ble jeg nemlig kåret som årets forbilde under ballet vi hadde på skolen. Dette er en av de aller mest verdifulle og spesielle prisene noen kan motta. Det at jeg skulle stå på lista over kandidater, eller i det hele tatt bli plukket ut av flere hundre til denne prisen kunne jeg bare drømme om! - og allikevel skjedde det!

                  

Jeg er så utrolig beæret, men også ydmyk over at det finnes så utrolig mange gode forbilder der ute som like gjerne kunne vunnet denne prisen. Det å vinne denne prisen satte virkelig ting i perspektiv. Det viser egentlig ikke, og avgjør egentlig ikke hvem jeg er i dag, men heller den jeg ønsker å være i fremtiden. Prisen gav meg noe å strekke meg etter, og gav meg en forståelse av at vi alle har muligheten til å være gode forbilder. Av og til blir man anerkjent med en pris, og av og til ikke... men det forandrer ikke det at vi alle har denne gylne muligheten til å sette gode eksempler for hverandre, tørre å skille oss ut og være et lys for de rundt oss.

Men hva er egentlig et forbilde? Og hvorfor er det så viktig å ha gode forbilder?

Alle har ulike forbilder og personer vi ser opp til. Forbilde er et ord som brukes om en person som blir sett på av andre som et eksempel som skal imiteres. Det er viktig å ha forbilder og rollemodeller for å hjelpe oss å se hvem vi kan være på vårt beste, og dermed inspirere oss til å bygge, utvikle eller redefinere vår egen identitet.

Mitt største forbilde har gjennom alle år vært mi bestemor. Hun har virkelig et hjerte laget av gull. Hun viser kjærlighet på en helt annen måte, er klok, lager alltid god mat til oss og ikke minst viser at hun ser alle og bryr seg om alle. Nå når jeg har blitt eldre har bestemor vært den som har støttet meg gjennom alle valg jeg har tatt, møtt opp og filmet hver gang jeg skulle synge på scene, heiet meg frem, øvelseskjørt ufattelig mange timer med meg, og ikke minst bare vært der- lyttet og vist at hun bryr seg.

             

Helt fra jeg var liten har jeg visst det- ingen er så gode som bestemor. Og helt fra da har hun vært mitt største forbilde. Det å ha henne som forbilde har gjort at jeg har lært å se verden på en litt annen måte. Sette av tid til lillesøsken og bygge gode relasjoner med dem i tillegg til å lære å bare nyte livet. Jeg har spesielt alltid beundret måten bestemor ser på mennesker. Hun har et hjerte for å hjelpe alle og kunne være tilstede, noe jeg virkelig ser opp til og ønsker å strekke meg etter.

Forbilder er viktige. Jeg er utrolig beæret over å ha mottatt prisen som årets forbilde på skolen min, men ikke minst det å ha muligheten til å i så stor grad kunne påvirke her på denne plattformen også. -Ikke glem at dere alle er forbilder da! Dere kan alle påvirke, og gjøre verden til et litt bedre sted!

 

Tusen takk for at du tok deg tid til å lese!

Om du ønsker å jobbe med meg, ikke nøl med å ta kontakt på epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., eller på Instagram eller Facebook: @juliekroslid

Litteraturliste:
Drake, I. (2021, 28. mai). Verdien av forbilder. Kristiania. https://www.kristiania.no/kunnskap-kristiania/2021/5/verdien-av-forbilder/

 

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

I 2023 skjer det endelig
Familietid

Relatert

 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2024

Meld deg på 2024-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2023 og vinter 2024. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Ida Anette Hauan, Miss Norway 2022

Logg inn

Meld deg på