fbpx

Hei! Jeg heter Julie Kroslid, er 18 år og kommer fra Lyngdal. Jeg har alltid hatt en stor drøm om å delta på Miss Norway, og utenom skole elsker jeg å trene, holde meg oppdatert på mote og være med venner. Jeg sjonglerer i tillegg mellom å jobbe i et badeland, drive 2 bedrifter selv og jobbe frivillig i ulike arbeid. 

Jeg elsker å si "ja", utfordre meg selv og jobbe hardt mot mine drømmer og mål. Etter videregående skal jeg derfor ta et friår og bo 4,5 måneder på Bali for å jobbe frivillig på et hjelpesenter for barn og alenemødre. Etter dette ønsker jeg å studere entreprenørskap eller markedsføring og ledelse. 

Kåret til årets forbilde

317667072_943598269946447_1772068533406469521__20221210-093354_1 Kåret til årets forbilde på KVS Lyngdal

Hei igjen! Det har skjedd mye siden jeg sist skrev et blogginnlegg og jeg ønsker derfor å oppdatere dere litt her. I tillegg ønsker jeg å dele litt om mine tanker rundt det å være et forbilde, og hvorfor det er viktig å selv ha forbilder.

På onsdag ble jeg nemlig kåret som årets forbilde under ballet vi hadde på skolen. Dette er en av de aller mest verdifulle og spesielle prisene noen kan motta. Det at jeg skulle stå på lista over kandidater, eller i det hele tatt bli plukket ut av flere hundre til denne prisen kunne jeg bare drømme om! - og allikevel skjedde det!

                  

Jeg er så utrolig beæret, men også ydmyk over at det finnes så utrolig mange gode forbilder der ute som like gjerne kunne vunnet denne prisen. Det å vinne denne prisen satte virkelig ting i perspektiv. Det viser egentlig ikke, og avgjør egentlig ikke hvem jeg er i dag, men heller den jeg ønsker å være i fremtiden. Prisen gav meg noe å strekke meg etter, og gav meg en forståelse av at vi alle har muligheten til å være gode forbilder. Av og til blir man anerkjent med en pris, og av og til ikke... men det forandrer ikke det at vi alle har denne gylne muligheten til å sette gode eksempler for hverandre, tørre å skille oss ut og være et lys for de rundt oss.

Men hva er egentlig et forbilde? Og hvorfor er det så viktig å ha gode forbilder?

Alle har ulike forbilder og personer vi ser opp til. Forbilde er et ord som brukes om en person som blir sett på av andre som et eksempel som skal imiteres. Det er viktig å ha forbilder og rollemodeller for å hjelpe oss å se hvem vi kan være på vårt beste, og dermed inspirere oss til å bygge, utvikle eller redefinere vår egen identitet.

Mitt største forbilde har gjennom alle år vært mi bestemor. Hun har virkelig et hjerte laget av gull. Hun viser kjærlighet på en helt annen måte, er klok, lager alltid god mat til oss og ikke minst viser at hun ser alle og bryr seg om alle. Nå når jeg har blitt eldre har bestemor vært den som har støttet meg gjennom alle valg jeg har tatt, møtt opp og filmet hver gang jeg skulle synge på scene, heiet meg frem, øvelseskjørt ufattelig mange timer med meg, og ikke minst bare vært der- lyttet og vist at hun bryr seg.

             

Helt fra jeg var liten har jeg visst det- ingen er så gode som bestemor. Og helt fra da har hun vært mitt største forbilde. Det å ha henne som forbilde har gjort at jeg har lært å se verden på en litt annen måte. Sette av tid til lillesøsken og bygge gode relasjoner med dem i tillegg til å lære å bare nyte livet. Jeg har spesielt alltid beundret måten bestemor ser på mennesker. Hun har et hjerte for å hjelpe alle og kunne være tilstede, noe jeg virkelig ser opp til og ønsker å strekke meg etter.

Forbilder er viktige. Jeg er utrolig beæret over å ha mottatt prisen som årets forbilde på skolen min, men ikke minst det å ha muligheten til å i så stor grad kunne påvirke her på denne plattformen også. -Ikke glem at dere alle er forbilder da! Dere kan alle påvirke, og gjøre verden til et litt bedre sted!

 

Tusen takk for at du tok deg tid til å lese!

Om du ønsker å jobbe med meg, ikke nøl med å ta kontakt på epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., eller på Instagram eller Facebook: @juliekroslid

Litteraturliste:
Drake, I. (2021, 28. mai). Verdien av forbilder. Kristiania. https://www.kristiania.no/kunnskap-kristiania/2021/5/verdien-av-forbilder/

 

453 Hits

Min «ja»-regel førte meg til Miss Norway 2023

 

Jeg har alltid vært en veldig engasjert jente med mange interesser og svært travle hverdager. Det var derimot ikke før jeg begynne å si «ja» oftere at jeg virkelig forstod kraften av å gå utenfor komfortsonen og gripe de mulighetene man blir gitt. Kraften av å si ja er nemlig stor, og jeg har fått oppleve at det virkelig åpner dører man bare kunne drømme om.

Hei!

Jeg heter Julie Kroslid, er 18 år og kommer fra Lyngdal, en liten by på Sørlandet. Jeg går for tiden i 3 klasse ved KVS Lyngdal og tar studiespesialisering med programfagene Politikk og Menneskerettigheter, Psykologi og entreprenørskap.

På fritiden sjonglerer jeg mellom å gå på skole, jobbe i et badeland, drive to bedrifter selv, være sosial med venner og drive en del frivillig arbeid. Jeg elsker en travel, effektiv og spontan hverdag like mye som jeg elsker å sette meg mål, legge opp planer og drømme stort.

Men det har ikke alltid vært sånn… Når jeg var yngre opplevde jeg blant annet  å få kyssesyken som varte i godt over ett år. Dette var en stor motgang, og siden det har ikke flaksen blitt noe bedre, og jeg har stadig brukket noe, måtte gå på krykker eller måtte sy. Dette var en særlig tøff periode, hvor jeg selv den dag i dag ikke har kommet meg helt. Hvert trappetrinn ville alltid ende med tårer. Allikevel var jeg fast bestemt på at dette ikke skulle begrense meg, mine interesser og mål. Det ble derimot en motivasjon for å vise alle at alt egentlig går om man har motivasjon og er villig til å jobbe hardt.

På grunn av motstanden jeg selv har opplevd, og etter å ha opplevd at venner av meg har måtte kjempe blant annet kampen mot kreft, har hjertet mitt for å gi motivasjon, hjelp og støtte til andre som trenger det, blitt stor! Dette er også hovedårsaken til at jeg på fritiden jobber frivillig som ansvarlig for Krafttak mot Kreft på skolen min. I tillegg har jeg vært med som frivillig på en del ulike leirer for barn og ungdom. -Og jeg elsker det! Det er sjeldent jeg har det så gøy, og får erfare så mye at selv det lille man gjør kan bety mye for andre!

Etter videregående skal jeg derfor ta et friår og bo 4,5 måneder på Bali for å jobbe frivillig på et hjelpesenter for barn og alenemødre. Etter dette ønsker jeg å studere Entreprenørskap eller Markedsføring og ledelse på BI.

For 3 år siden (da jeg først begynte å leve etter min «ja»-regel) hadde jeg aldri tenkt tanken engang på å skulle havne her jeg er i dag. Miss Norway har alltid bare vært en fjern men stor drøm, og jeg er så ydmyk og beæret av å ha fått denne muligheten!

Jeg har i tillegg deltatt i NM i entreprenørskap med ungdomsbedriften min, og har blant annet deltatt på Emax (en grunder-camp i Porsgrunn), deltatt på «leder for en dag», og i dag driver 2 bedrifter og har planer om å starte mange mange flere. Jeg elsker å kunne utrykke meg kreativt, drømme stort, være ambisiøs og ikke minst å si «JA». På tross av utfordringer og motgang vet jeg at med store drømmer og ved å si «ja» kan store ting skje. Med dette ønsker jeg også å inspirere andre i å tørre å satse på drømmene deres, jeg heier på dere!

Følg meg gjerne videre på denne spennende reisen på facebook og instagram @juliekroslid

Om du vil lese mer om meg, mine intervjuer i ulike aviser, høre podcastinspilling med meg i Innovasjon Norge, eller høre intervjuet jeg hadde på NRK nyheter, legger jeg med linker her!<3

Egen butikk: https://www.lyngdalsavis.no/julie-17-startet-egen-nettbutikk-det-er-en-drom-som-har-gatt-i-oppfyllelse/s/5-104-212434

«Leder for en dag»:https://www.lister24.no/nyheter/i/l3VXBe/jeg-setter-stor-pris-paa-aa-ha-faatt-denne-muligheten, https://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/unge-ledertalenter-far-prove-seg-som-toppledere?publisherId=17847581&releaseId=17942462, https://www.instagram.com/p/Cj8MIQaM4FZ/https://www.instagram.com/p/CkLxjEMMzVW/

Podcast- https://open.spotify.com/episode/1yK5Dhlq6yWLkweaw1RTzi

intervju på NRK som Emax deltaker 2022-https://tv.nrk.no/serie/distriktsnyheter-fra-vestfold-og-telemark/202208/DKVT98080222, 

 

Gleder meg til å bli kjent med dere, og til å la dere bli kjent med meg!

Lots of love, Julie<3

 

518 Hits
Påmelding for 2024

Meld deg på 2024-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2023 og vinter 2024. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Ida Anette Hauan, Miss Norway 2022

Logg inn

Meld deg på