fbpx

MEG SOM ORGANDONOR

Hei, i dag tenkte jeg å snakke litt om det å være organdonor og blodgiver.

 

Jeg har selv vært organdonor i snart 3 år, og jeg er utrolig glad for å vite at selv etter at jeg er død så hjelper jeg folk som trenger det. Jeg personlig tenker at når jeg dør, vil såklart kroppen og organene mine dø med meg, og jeg føler at det blir litt bortkastet hvis organene mine faktisk har mulighet til å hjelpe andre. En organ donor kan faktisk redde opp til 7 liv, og tanken på at noen kan få et bedre liv, eller kanskje leve noen år til ved hjelp av meg gjør meg veldig glad. Selv etter min død så vet jeg at jeg fortsatt har mulighet til å gjøre en god gjerning selv når jeg ikke eksisterer. Det blir som en del av meg fortsatt lever videre i noen andres kropp!

 

Mye av grunnene til at jeg ønsket å bli organdonor var fordi når jeg var yngre ønsket jeg å bli blodgiver, men jeg fikk beskjed om at jeg måtte fylle 18 år først. Når jeg fylte 18 prøvde jeg igjen, men da fikk jeg beskjed om at jeg fortsatt ikke fylte alle kriteriene. Etter en del tenking og undersøking bestemte jeg meg for å bli organdonor. Da får jeg i hvertfall mulighet til å hjelpe noen!

 

Selvfølgelig er ikke det å være organdonor noe for alle, men om noen av dere er interessert i å hjelpe andre på samme måte, uten å være organdonor, så finnes det selvfølgelig andre måter. Man kan for eksempel være blodgiver. Ettersom blodgivning har litt strengere krav enn det å være organdonor har jeg dessverre ikke muligheten til å være blodgiver også, selv om jeg har veldig lyst til å være det.

Blodgivning redder også liv. En halv liter blod kan faktisk redde opp til tre menneskers liv! Hvis en person for eksempel har vært utsatt for en ulykke hvor den personen har mistet store mengder blod, kan blodet ditt bli brukt til å redde denne personen. Blod brukes også til behandling av kreft, og ved operasjoner og fødsler. Å være blodgiver krever litt mer enn å være organdonor, men det er absolutt verdt det, mener jeg!

 Det finnes ingen erstatning for blod, og ikke engang med dagens avanserte teknologi, er det ingen mulighet til å lage kunstig blod. Det er derfor viktig at noen hjelper til ved å donere blodet sitt, og ettersom blod har en begrenset holdbarhet, må blodbankene fylles på ofte.

Det er lov til å gi blod opp til fire ganger i året, og det tar en kun ca. en halv time. På disse 30 minuttene kan du være med å redde tre menneskers liv!

 

Jeg håper at jeg har klart å inspirere noen andre til å også bli enten organdonor eller blodgiver, eller begge om du oppfyller kravene, med dette innlegget! Hver eneste donor har veldig mye å si for andre mennesker, og du kan være med å redde livet til flere, uten å gjøre alt for mye selv.

 

Det er veldig enkelt å bli organdonor, og om noen ønsker å bli det kan dere følge denne linken:

https://organdonasjon.no/

Om noen ønsker å bli blodgiver kan dere følge denne linken:

https://www.rodekors.no/gi-blod/meld-deg/

:)

 

-Foto://Privat-

♡om du vil stemme på meg send MISSU 8 til 1963♡

☺️For å følge meg underveis i konkurransen
følg meg gjerne på mine sosiale medier!☺️

Instagram: Simat_al

Facebook: Simat Al-Kuhaili - Veien min til Miss Norway 2019

Youtube: https://www.youtube-nocookie.com/channel/UCOg9EEQ6C7y-SLVKZI-MaLg

Spotify: https://www.spotify.com/no/account/overview/ 

Jeg søker samarbeidspartnere, 
dersom du ønsker et samarbeid med meg eller om du har noen spørsmål
kontakt meg gjerne på mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..
Facebook: Simat  Mobil: 95062949

Morsomt og annerledes intervju i avisa
For en fantastisk opplevelse
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på