fbpx

Størst av alt er kjærligheten

På fredag var jeg og spiste middag på Tjuvholmen, og på vei dit gikk jeg forbi Pride Park i Spikersuppa. Da fikk jeg faktisk en litt dårlig følelse, og tenkte at i år er pride i Oslo kanskje litt ekstra utsatt for terror. Grunnen til at jeg følte på det er sammensatt av flere ting. Nå er det flere år siden sist vi var samlet i store folkemengder til fest, så vi har ikke vært store folkemengder som feirer kjærligheten på lang, lang tid. Samtidig føler jeg at det har vært mye negativt i media i år knyttet opp mot pride, og jeg kan ikke huske at det har vært sånn tidligere. Det er folk som kaller det en ideologi og som er kritiske til hele opplegget med å feire mangfold og at alle skal få være seg selv. Det er sånt jeg tenker vi må være forsiktige med, fordi det kan være med å trigge feil følelser hos enkelte. Derfor hadde jeg en liten frykt inni meg for at et terrorangrep kunne skje. Likevel hadde jeg aldri trodd vi faktisk skulle våkne opp til det vi gjorde i går. Jeg fikk en ordentlig vond følelse inni meg da jeg sjekket nyhetene og så de tragiske overskriftene fra terrorangrepet i Oslo, så jeg måtte bare vekke de andre hjemme og fortelle om det fæle som hadde skjedd i løpet av natten.

Å se at noen har gjort et angrep på kjærligheten og friheten, som tross alt er det fineste vi har, er helt forferdelig. Det er ikke noe galt å være seg selv og å elske den man vil. Det er en menneskerett, og burde være den største selvfølgen i verden. Det som derimot er galt er å hate andre mennesker for å være den man er. Når folk i tillegg sier at vi ikke har behov for pride og uttaler seg om det i negativ forstand vil jeg at de tenker seg om en gang til. Er det en ting vi har behov for så er det nettopp pride og holdningsendringer. Jeg har sagt det mange ganger før, og jeg sier det igjen. Sammen kan vi endre holdninger til det positive. Vi kan alle påvirke venner og familie. La oss vise til alle rundt oss at vi heier på kjærligheten og mangfoldet, og at vi tar et oppgjør mot hatet. Hat er farlig, og det må vi bli kvitt sammen. 

Foto: Freydis fotograf

Etter å ha vært på fotoshoot i går var jeg i Oslo sentrum i går kveld for å spise middag, og da så jeg all kjærligheten som var rundt omkring i byen. Det var blomster både ved Spikersuppa og ved utestedene der angrepet skjedde. I tillegg til blomstene var gatene fulle av mennesker som markerte at det er pride, og det var fint å se. At den ordinære paraden ble avlyst i går har jeg forståelse for, men samtidig synes jeg det er fint med mennesker i gatene som markerer at hatet skal aldri få vinne over kjærligheten. Vi skal fremover, og vi kan ikke la en person skyve oss flere steg bakover. Gårsdagen har lært oss å ikke glemme viktigheten av pride. Det er viktig, og det kommer til å være viktig i mange år framover. Sammen skal vi som samfunn bekjempe hatet og gjøre verden til et sted der man trygt kan elske hvem man vil. Alle vinner når verden blir et mer åpent og inkluderende sted. Størst av alt er kjærligheten.


 

Vil du stemme på meg?

 

En stemme på meg er en stemme for å skape et mer åpent og inkluderende samfunn. Jeg ønsker å bekjempe mobbing gjennom å spre kunnskap og skape gode holdninger.

Hvis du heier på meg i Miss Norway setter jeg utrolig stor pris på om du vil stemme på meg. For å stemme sender du en sms med MISSU 5 til 2401

 

 

Kjøp billetter til finalen i Miss Norway

Miss Norway finaleshow lørdag den 13. august 2022 på Samfunnssalen, Oslo.

Les mer og kjøp billetter

Platemessen og Martnan
Fra vinterdekk til sommerdekk !
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://missnorway.org/

Påmelding for 2023

Påmelding til 2022 er avsluttet, og du kan nå melde deg på for 2023.

Vi har løpende uttak og det fungerer slik at de som melder seg på, vil bli vurdert. De som kommer med videre blir invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2022. Det er lurt å følge med på årets deltakere for å danne et bilde av hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding.

Trykk her for å melde deg på

Beste hilsener fra Nora Emilie Nakken, Miss Norway 2021

Logg inn

Meld deg på