fbpx

Det startet en vakker, snøfull kveld i februar 1995 da min høyt elskede mor fødte meg. 24 år senere befinner jeg meg i Bergen, godt fornøyd med livet med en datamaskin på fanget og et metaforisk gratulasjonsbrev i hånden fra Miss Norway.

Jeg gleder meg til å kunne dele mine opplevelser og tanker med dere her!

 

Kort om meg:

- Positiv, med...

Det startet en vakker, snøfull kveld i februar 1995 da min høyt elskede mor fødte meg. 24 år senere befinner jeg meg i Bergen, godt fornøyd med livet med en datamaskin på fanget og et metaforisk gratulasjonsbrev i hånden fra Miss Norway.

Jeg gleder meg til å kunne dele mine opplevelser og tanker med dere her!

 

Kort om meg:

- Positiv, med en klype realisme 

- B-menneske

- Masse hobbyer

- God venn

- Stolt regelbryter av janteloven

- Elsker å prøve nye ting

- Sta

-Liker å lage lister

- Alt for mange hjertesaker

More

Presentasjonsblogg

84088394_514978212480053_614224711815004160_n

Det er alltid vanskelig å oppsummere hvem man er, men som mange andre før meg, skal jeg så kompakt og presist som mulig prøve mitt beste.

Jeg kunne godt startet med å si at jeg er en fantastisk person med hjerte av gull og utseende til en gresk gud, men det kan hvem som helst si. 

Jeg skal heller prøve å presentere mine aktiviteter og at jeg er et godt forbilde.

Jeg er annerledes og stolt, de fleste ville sagt jeg ikke passer inn i denne konkurransen, og jeg vil ikke sagt noe imot det. Men det er akkurat derfor jeg burde bli med videre. Jeg er en potet, hvis jeg er interessert nok i noe, så blir jeg den beste. Jeg kan bli potetmos, potetgull eller french fries. 

Litt bakgrunnsinfo om meg:

Jeg er 25 år, bor i Bergen og har søkt meg inn på universitetet i Bergen til høsten. Jeg har vokst opp med alenemor på fattigdomsgrensen og jeg kan trygt si at jeg er en såkalt "underdog", men en ting jeg har oppdaget er at hvis man er utholdende, så kan ingenting holde en underdog tilbake.

 

Foto tatt av Tangfelt foto

Mitt første presseoppslag var hos studentradioen i Bergen, de stilte veldig gode spørsmål

http://srib.no/2019/10/21/feminist-og-skjonnhetsutover-bak-fasaden-til-en-miss-norway-deltager/

Foto tatt av RayofNorway

Ett intervju jeg er veldig stolt over er Klar tale intervjuet mitt om aseksualitet. 

https://www.klartale.no/tema/hvem-blir-du-forelska-i-1.1659826?paywall=true

Foto tatt av Tilde E T Nes

 

Foto tatt av Tilde E T Nes 

Som man kan se, så er jeg ganske tatovert. Hvert år pleier jeg å støtte kroppskunst mot barnekreft saken, en dag i året der tatoveringstudier i hele Norge samler inn penger til barnekreftforeningen. I år gikk jeg ett steg lenger og involverte meg i arbeidet bak arrangementet her i Bergen. Jeg tok meg av presse for å få litt mer oppmerksomhet rettet mot denne dagen, og til slutt hadde jeg skaffet intervju hos TV2, NRK, BT og 5000 Bergen radio.

 

På fritiden min så gjør jeg masse forskjellige ting. Jeg elsker å involvere meg der jeg kan. Jeg er styremedlem i Hyperion vest, Norges forening for fantastiske fritidsinteresser. 

Jeg var så heldig med å bli intervjuet av Pegasus, Norges mest nerdete magasin! 

https://soundcloud.com/pegasuspodden/selvutnevn-nerd-og-miss-norway-deltaker

Foto tatt av Tilde E T Nes

Jeg er involvert i det skeive miljøet, og i år var jeg med i planleggingskomiteen til Pride cruise som skulle vært nå i april, men som har blitt flyttet til Oktober. Jeg var også artistansvarlig for Regnbuedagene(Bergen pride), som dessverre ble kansellert som alt annet. Dette syntes jeg var spesielt trist siden dette var det første året jeg skulle ha et så stort ansvar.

 

Jeg jobbet med å bli blodonor i over ett år(Veldig strenge regler)

https://www.missnorway.org/blogg/missublogg/entry/a-ta-et-blodig-valg.html

 

Så jeg sliter lett sagt med å velge èn hjertesak, men jeg har kommet fram til at det nærmeste jeg kan beskrive den er, psykisk helse med fokus på selvtillit og selvbevissthet.

Her er noen linker til mine tanker rundt det: 

https://www.missnorway.org/blogg/missublogg/entry/min-beste-venn.html

https://www.missnorway.org/blogg/missublogg/entry/generasjon-prestasjon.html

https://www.missnorway.org/blogg/missublogg/entry/min-barndom-pa-fattigdomsgrensen.html

 

Fotografene mine:

https://www.instagram.com/eirlightphotography/

https://www.instagram.com/hannataafu/

https://www.instagram.com/rayofnorway/

 

 

  612 Hits
612 Hits

Presentasjonsvideo + en ulykke

93822905_2545645335535449_5836673710336017221_n

Hei dere! 

Da har jeg og Tilde lagd en video om meg!

Dette var en ny ting for oss begge, men gud så gøy det var :D

Filming og redigering er selvfølgelig gjort av den talentfulle Tilde E T Nes (https://www.instagram.com/eirlightphotography/)

 

En ting som skjedde var at jeg klarte å tryne når jeg gikk. Hadde ønske det ble filmet, men det ble det desverre ikke. Det dere heller får se er etterpå. Jeg vrikket foten og skrubbet det ene kneet mitt. 

Det er blod i videoen, nå er dere advart haha.

Gå inn for å se videoen jeg har ofret blod og klær for her:

https://www.youtube.com/watch?v=ubg3EmU3XTw

    

 

Gjerne legg igjen en like eller positiv kommentar til oss på videoen♥

 

Dersom DU eller noen du kjenner ønsker å samarbeide med meg send meg gjerne en email til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ta gjerne en titt gjennom facebook og insta sidnene mine: https://www.facebook.com/MissNorwayElida2020/ og https://www.instagram.com/elidaodine/

Håper å høre fra deg! 

  374 Hits
374 Hits

Lettkledd og stolt

_MG_8453-1

Hei dere!

Lenge siden sist. For tiden henger jeg hjemme i frivillig karantene. Ensomheten har enda ikke kicket inn, jeg tipper det er på grunn av mine hærlige puser ♥

Jeg håper dere har tatt helsedirektoratets råd -og følger dem nøye. 

Nå kommer jeg til en spennende del, jeg bestemte meg for å ta bikinibilder i påskeværet!

Bildene er tatt av en veldig talentfull venn av meg. 

Nemlig Tilde E T Nes. Han er et multitalent uten like, ikke nok med han driver med foto, men han fungerer som frisør og stylist også! Og det er ikke en gang alt, men før jeg begynner å fangirle litt for mye, så skal jeg heler la bildene tale for meg.

 

 

  
Foto tatt av eirlightphotography

     

Foto tatt av eirlightphotography

    Foto tatt av eirlightphotography

Jeg har aldri følt meg særlig bekvem lettkledd, så jeg tenkte dette kom til å bli vanskelig for meg, men rart nok så følte jeg ikke noe ubehag! Er det fordi jeg er bekvem i min egen kropp, eller er det selskapet som gjorde at jeg ikke følte noe nervøsitet? Jeg tror det var en god blanding. Jeg kan ikke tro hvor lett det gikk for meg, den vanskelige delen er å legge ut dette. Før hadde jeg mye mindre selvtillit, og jeg kunne aaaaaldri sett for meg å gjøre dette før. Gjennom hele konkurransen til nå har jeg mentalt forberedt meg, og nå som tiden er inne til å legge dem ut, føler jeg minimalt med nervøsitet.

En viktig jobb fotografer har, er å få modellen til å føle seg trygg å vakker, noe jeg følte på. Det eneste negative jeg følte var kulde. 

Så takk igjen Tilde, du er en superawesome fotograf/stylist og venn.

 Du kan finne Tilde her:

https://www.instagram.com/eirlightphotography/  

 Foto tatt av eirlightphotography

 

Dersom DU eller noen du kjenner ønsker å samarbeide med meg send meg gjerne en email til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ta gjerne en titt gjennom facebook og insta sidnene mine: https://www.facebook.com/MissNorwayElida2020/ og https://www.instagram.com/elidaodine/

Håper å høre fra deg! 

 

  627 Hits
627 Hits

Tanker fra kvinnedagen

89642562_545850539616551_6743546001333682176__20200309-102205_1

Hei dere!

Nå kommer jeg til å gjenta meg selv litt, men budskapet føler jeg er verdt det.

Hvis du er som meg så har du sikkert følt på det, forventninger, enten du har satt dem selv, eller andre har satt dem for deg. Forventninger er et dobbeltegget sverd. På den ene siden er dette noe som kan drive deg fremover, gi deg ambisjoner, selvtillit og evnen til å stå opp men på den andre siden kan det forgifte, holde tilbake, sykeliggjøre og gi dårlig selvtillit når man ikke oppnår dem.

Det å gå gjennom livet med fokus på andres tanker og meninger er dessverre et tidløst fenomen. Jeg syntes det er trist om man bekymrer seg for å skille seg ut, hvem blir lykkelig av det liksom? Men om man ikke er den eneste som bekymrer seg for det, så er man i hvert fall ikke alene.

Hvis man velger å leve som en slave etter forventninger, burde det i det minste være gjort bevisst. Det er uansett et kostbart valg.

Det samme kan sies om utseende og kjønn. Når vi blir født blir vi utdelt et kjønn, dette kjønnet har forventninger knyttet til seg. Selv om begge rollene har forskjellige forventninger knyttet til seg, skal jeg konsentrere meg om den rollen jeg fikk utdelt. Jenter skal være vakre og myke i personlighet og intelligens.

Forventningene varierer selvfølgelig, men den tingen som blir mest verdsatt hos en kvinne er utseende hennes. Du kan gjerne prøve å diskutere dette poenget, men de fleste vet at hvis du passer folks skjønnhetsidealer så blir du behandlet bedre. Det er kanskje en trist tanke, men det er sant.

Når jeg var yngre visste jeg at jeg ikke var den peneste jenta i klassen, tvert imot guttene hadde gjort det veldig tydelig for meg og andre hvor jeg lå an. Så jeg valgte å ha fokus på noe annet.

Siden jeg ikke passet inn hos de populære eller vakre, ønsket jeg å være den smarte i klassen. Vi mennesker ønsker å høre til ett sted, men uansett hvor hardt jeg prøvde, så var jeg ikke skoleflink. Jeg var veldig middelmådig på skolen, igjen så passet jeg ikke inn i en rolle. Og det var det som ble min rolle, den som ikke passet inn. Det var helt ok for meg, fordi det jeg da lærte er at jeg kunne være helt meg selv, like det jeg vil, gjøre det jeg vil, ta plass uten å skamme meg. Jeg lærte meg å ikke støtte meg til en spesifikk rolle for å høre til et sted.

Jeg aksepterte at uansett hvor hardt jeg prøvde, så kom jeg ikke til å passe inn fordi jeg ikke var villig til å kvele min egen personlighet for å få den til å passe inn.

Dette gjorde at jeg tørr å si at jeg har blitt et av de lykkeligste menneskene jeg kjenner.

Noe jeg synes er viktig, er ubetinget kjærlighet til seg selv. Hvis du ikke oppnår de målene som er forventet, så går det bra, du må bare fortsette. Det er ikke verdens undergang. Andre rundt deg har også forventninger, det kan hende de blir skuffet hvis de brytes, men det er menneskelig, og du skal ikke straffe deg selv på grunn av det. Du skal vokse og bli bedre av det, gjør det som er best for deg selv, og etter min mening så er forventninger noe som kun bringer skuffelse. Hvis du ikke har noen forventninger, blir alt positivt en gledelig overraskelse, og nederlag blir noe man skyver unna med letthet og går videre uten.

Jeg har blitt mitt største prosjekt. Jeg er alltid fornøyd med meg selv, men samtidig vet jeg at jeg alltid kan bli bedre. Konstruktiv kritikk har blitt min beste venn og forventninger er en oppfordring, ikke en regel å leve etter.

 

Når jeg var 13 sa mormor til meg, «nå har du blitt kvinne, så nå må du lære deg å gå som en». Min umiddelbare reaksjon var «Hell no, jeg går som jeg vil» To år senere ble jeg mobbet av gymlærer og elever fordi jeg gikk for maskulint. Gjennom årene har velmenende venner spurt meg «Hvorfor går du som en pingvin?» Jeg har unngått å la disse tingene gå for langt inn på meg. Ja, jeg går litt rart, men gåing er en naturlig ting, så jeg kan ikke akkurat unngå det. For en stund siden bestemte jeg meg for å ta tak i gangen min, og gjøre dette til mitt nyeste oppussingsobjekt i det hjemmet jeg kaller Elida.

 kreditert Daniel Millan & Miss Norway Org. 

Rart nok finnes det ikke noe kurs eller bøker som lærer deg å gå. Søket mitt ga skuffende resultater, men jeg ga ikke opp, jeg har funnet ut at det er en av de gode sidene mine. Jeg har veldig med pågangsmot. Hvis jeg ønsker noe, fortsetter jeg til jeg finner en løsning jeg finner akseptabelt. Til slutt ga ett av søkene ett resultatet, og jeg ler litt når jeg fremdeles tenker på det, hvem hadde trodd at alt dette ente med at jeg ble med i en skjønnhetskonkurranse. Jeg oppfyller mine egne skjønnhetsidealer, men plutselig skal jeg også tenke på om jeg passer andres standard. Dette var en veldig stor forandring for meg, men det er en morsom utfordring. Jeg har prøvd ut så mye morsomme ting siden jeg ble med i Miss Norway. Jeg har til og med vært med på catwalk kurs, som var den tingen som brakte meg inn i denne forvirrende verdenen som handler om å bryte janteloven. Jeg bryter janteloven med glede, og tanken på å være med i en konkurranse der folk forventer at du er en ting, men er noe totalt annet, fryder meg.

Men det har selvfølgelig en bakside også. Det at jeg ikke passer inn, er både en god – og dårlig ting. Forventningene er at jeg er vakker, høy og kan gå som en svane, men realiteten er at jeg er en pingvin. En kort, klønete pingvin på en scene med grasiøse svaner ved siden av meg.

 

Jeg skal ikke late som jeg ikke så forskjellen mellom meg og de andre deltagerne når vi møttes for første gang.

Men heldig for meg, så er ideen bak missekonkurransen å både være vakker på innsiden som på utsiden. Jeg har troen på at hvis man har en vakker personlighet, så skinner det ut. Jeg tenkte ikke på debatten bak konseptet til en slik konkurranse når jeg meldte meg på, jeg hadde kun meg selv og mine mål i tankene.

 

kreditert Daniel Millan & Miss Norway Org. 

 

I Norge er det forventet at folk skal ofre seg selv og tenke på hva andre tenker og føler før seg selv, hvis du tenker på dine egne behov og ønsker, så er man en egoist. Forventningene er at man skal følge normene og selvofring er noe å se opp til. Hvorfor er det sånn? Setter man dette i et psykologisk perspektiv, så kan man med en gang merke at det er en usunn holdning å ha i livet. Å undertrykker seg selv og sine ønsker er ikke heroisk, det er en snarvei til et ulykkelig liv.

 kreditert Daniel Millan & Miss Norway Org. 

 

Dersom DU eller noen du kjenner ønsker å samarbeide med meg send meg gjerne en email til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ta gjerne en titt gjennom facebook og insta sidnene mine: https://www.facebook.com/MissNorwayElida2020/ og https://www.instagram.com/elidaodine/

Håper å høre fra deg! 

  513 Hits
513 Hits

Kroppskunst mot barnekreft

82542186_2982586938427522_4522358000114991104_o

Hei dere! 

Jeg kom akkurat hjem og sitter nå å tenker på dagen min i dag.

For en dag! Den har vært helt hærlig!

For noen fantastiske folk jeg har møtt. Det var en glede å kunne fronte et så bra arrangement her i Bergen!

Det første folk møtte på når du kom inn døra var mitt ansikt. Og alle var så hyggelige, ikke en eneste negativ ting skjedde. Hvordan er det mulig??

Jeg er en stor fan av synergi, og dette er definitivt den beste kombinasjonen ever. Så ikke nok med at jeg fikk kombinere ting jeg elsker, (god stemning og tatoveringer) men vi fikk samlet inn over 24 000 kr! Og vi tatoverte nesten 50 personer.

Ingen bildebeskrivelse er tilgjengelig.

Jeg rakk også å ta meg en tatovering, her er bryggen. Jeg tok den på hoften min, men jeg ønsker å bygge på den så jeg kan kalle den bryggen på ryggen.

 Vi fikk også besøk av TV2 og BT, siden å snakke med pressen var min jobb, endte jeg opp på forsiden av BT! 

Seriøst, takk til alle som var innom oss i Bergen i dag, og tusen takk for alle donasjonene. 

Jeg kunne skrevet om denne dagen i evigheter, men for å være ønsker jeg så inderlig å ta meg en lur, rett etter at jeg har tatt meg en bolle. 

 

Vi rakk liksom aldri helt å ta bilde av hva vi drev på med fordi det var så mye som skjedde hele tiden, men etter vi var ferdig tok vi dette bildet.

 

Dersom DU eller noen du kjenner ønsker å samarbeide med meg send meg gjerne en email til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ta gjerne en titt gjennom facebook og insta sidnene mine: https://www.facebook.com/MissNorwayElida2020/ og https://www.instagram.com/elidaodine/

Håper å høre fra deg! 

 

  500 Hits
500 Hits

Morro på radio

Hei dere!

 

I dag var jeg så heldig å få lov til å snakke med Petter i studioet deres, 5000 Bergen Radio. Der snakket vi om litt av hvert. Blant annet at jeg nå er semifinalist, og at det er kroppskunst mot barnekreft i morgen, den 15.02!

 

Jeg snakket litt om hva som skjer i morgen, hva kroppskunst mot barnekreft er, og hva pengene går til. Jeg fortalte at jeg har tenkt til å ta tatovering av bryggen for å vise min kjærlighet for Bergen, og at jeg gleder meg stort til å kunne vise den stolt fram til de som måtte ønske å se den. Tanken på at pengene jeg betaler for den tatoveringen går til en så god sak, gjør det bare enda bedre! 

Dette arrangemanget foregår flere steder i landet, så jeg håper flest mulig folk dukker opp for å støtte tatovørene som har bestemt seg for å donere tid og blekk for å få dette til. 

Dette har faktisk inspirert meg en del. Jeg skal ikke røpe for mye, men dette arrangementet har gitt meg noen tanker om noen ting jeg ønsker å gjøre i fremtiden.

 

Her er en link til radiostasjonen;

http://www.radio-norge.org/5000-bergen?gclid=CjwKCAiAp5nyBRABEiwApTwjXm_T7SnjvNIZEgSx4GTp_ZkHDp-WzpuOEBMBM59m1Fc2UHnwazr4bxoCxu0QAvD_BwE

 

Dersom DU eller noen du kjenner ønsker å samarbeide med meg send meg gjerne en email til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ta gjerne en titt gjennom facebook og insta sidnene mine: https://www.facebook.com/MissNorwayElida2020/ og https://www.instagram.com/elidaodine/

Håper å høre fra deg! 

  436 Hits
436 Hits
Påmelding for 2022

Påmelding til Miss Norway 2021 er avsluttet, og du kan nå melde deg på for 2022.

Vi har løpende uttak og det fungerer slik at de som melder seg på, vil bli vurdert. De som kommer med videre blir invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2021 eller vinteren 2022. Det er lurt å følge med på tidligere deltakere for å danne et bilde av hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding.

Trykk her for å melde deg på

Beste hilsener fra Sunniva Høiåsen Frigstad, Miss Norway 2020

Logg inn

Meld deg på