fbpx

Den perfekte kroppen?

2

Jeg vil starte med å si at det ikke finner noe som heter den perfekte kroppen. Jeg har oppvokst ved å se sykt tynne kvinner på tv, magasiner og filmer og på den tiden var dette «ideal» kroppen.

Men jeg hadde ikke en «ideal» kropp fordi da jeg var rundt 12/13 år og hadde kommet inn i puberteten la jeg på meg ca 20-30 kg. Jeg la på meg veldig fort og denne vekten påvirket meg så mye. Jeg var aldri fin nok for meg selv. Og på skolen hadde jeg fått litt små kommentarer på vekten min og utseende mitt, spesielt på ungdomskolen. Jeg vil si at ungdomskolen var noe av det verste jeg har opplevd i livet mitt. Jeg har alltid slette med å finne venner. Siden jeg alltid har vært en veldig sjenert jente. Så da ungdomskolen kom hadde jeg ingen og være med i friminuttene og var veldig alene. Jeg var i en klasse hvor alle var delt i grupper. Og jeg husker da vi skulle velge hvem vi skulle samarbeide med hadde jeg ingen som ville samarbeide med meg. Så på fritiden min var jeg veldig mye alene i romme mitt. Jeg var ikke sosial i det hele tatt. Og på grunn av at jeg la på meg så mye kg på så kort tid var familien min også litt bekymret om at jeg kommer til å legge mer på meg, så da fikk jeg ofte litt små kommentarer fra de også, som gjorde selvtilliten min verre. Jeg vet de sa det for mitt eget beste, men igjen det hjalp meg ikke noe.

Etter ungdomskolen var over begynte jeg på videregående. Her ble jeg kjent med noen kjempekjekke folk som den dag i dag jeg har fortsatt i live mitt. Jeg kom i en klasse hvor alle var med alle og ingen følte seg utenfor. Så da startet jeg å være sosial igjen på fritiden min og på skolen. Men vekten var der fortsatt. Men nå ville jeg gjøre noe med det. Nå plaget det meg og jeg ville gå ned i vekt. Så da jeg fylte 16 år melte jeg meg inn på et treningssenter og begynte å trene. Det så gav meg motivasjon til å starte med treningen var at jeg sluttet å føle synd på meg selv og tro at jeg fortjente å være så stor. Jeg ville ikke gå rundt og tenke jeg skulle ønske jeg var så fin som hun, eller jeg ønsker jeg var så tynn som hun. Jeg ville gjøre noe med dette. Og siden jeg hadde kjekke folk rundt meg fikk jeg også støtte av de, noe som hjalp meg veldig.

Og nå i 2019 holde jeg fortsatt på å trene på fritiden min. Og på tre år har jeg gått ned 20-30 kg, jeg har gått ned fra str 44-42 til 36-38 i klær. Og jeg har fått så mange spørsmål av folk som ikke har sett meg på lenge om hvordan jeg har gått ned i vekt. Så nå skal du får høre. Gjennom mine tre år og jevn trening har jeg prøvd forskjellige ting som «skal» hjelpe meg og gå fortere ned i vekt. Jeg har prøvd forskjellige piller, jeg har drukket vann med sitron uten sukker, jeg har bare drukket vann, ikke spist mat som er usunt osv. Får å si det kort jeg har prøvd alt mulig. Men en ting som har hjulpet meg og holde motivasjonen for trening og fortsette og gå ned i vekt er meg selv. Jeg vil aldri være så stor igjen og dette har jeg alltid bak i hode, når jeg bare ikke «orker» og trene tenker jeg at jeg har kommet så langt og jeg stopper ikke nå. Gjennom årene har jeg også lært hvordan kroppen min er. Alle har forskjellig type kropp og alle forbrenne fett forskjellig, noen fortere enn andre. Så jeg vil si at det er veldig viktig og vite hvilken type kropp man har. Jeg har en type kropp hvor jeg bruker extra lang tid på å forbrenne fett, men derfor legger jeg på meg veldig fort og. Så da må jeg prøve litt hardere på treningssenteret enn noen andre. Men dette gir meg bare enda mer motivasjon. Jeg trene ikke så ofte slik jeg gjorde før. Nå trener jeg ca.3 ganger i uken mens før trente jeg 4-5 ganger i uken. Dette er fordi jeg ikke har tid til mer og fordi jeg vet at om jeg trener hver dag kommer jeg til å miste motivasjonen min for da blir det for mye trening for meg i en uke. Samtidig føler jeg at jeg ikke trenge og trene så ofte lengre fordi jeg ikke trenger å forbrenne fett like mye som før. Når jeg trener sykler jeg som regel eller crosstrainer, jeg springer ikke. Jeg vet at som regel om man skal forbrenne fett skal man springe/jogge. Men dersom jeg springer/jogger vil jeg forbrenne fett på hele kroppen, noe jeg ikke ønsker. Det jeg ønsker er å forbrenne fett kun på magen.

Så da er sykling best for meg fordi det forbrenner mest fett på den delen av kroppen. Etter jeg har syklet eller crosstrainet i ca 30-40min trener jeg styrke. Her velger jeg hva jeg vil fokusere mest på og gjør øvelser jeg har hørt er bra for den kroppsdelen jeg vil fokusere mest på. Og en «regel» jeg har lagt til meg selv er etter hver treningsøkt må jeg har svettet mye, har jeg ikke det har jeg ikke trent godt nok. Nå etter å ha trent i tre år er det en vane for meg å trene. Og jeg liker det. Jeg føler at hjerne min slapper mest av når jeg trener. Dette påvirker også motivasjonen min til å fortsette å ha den. 

Jeg har nevnt som sagt at jeg har prøvd alt mulig til å gå fortest ned i vekt. Men akkurat nå har jeg ikke en spesiell diet plan jeg holder meg til. Jeg har kun en regel som er det at jeg ikke spiser noe etter kl 18:00. Siden jeg vet at om man spiser og legger seg rett etterpå er det en av de enkleste måtene og legge fett på seg. I begynnelsen er det alltid veldig vanskelig siden kroppen din er vant til å spise så seint, men etter noen uker er man ikke sulten lenger etter kl 18:00. Så alt tar tid til at kroppen skal vene seg til. Jeg spiser også ikke noe usunt og spiser ikke fast food.

Så her er noen tips til deg om du vil forbrenne fett og komme i gang med trening:

  1. Ha motivasjon, uten dette går det ikke!
  2. Pass på hva du spiser og IKKE overspis
  3. Har positive folk rundt deg som gir deg motivasjon til å fortsette å trene
  4. Det kan alltid være lurt å trene med en venn som har litt kunnskap på treningsutstyr. Eller spør noe som jobber på treningssenteret om å vise deg et par øvelser
  5. Ikke bruk treningsutstyr feil, for da kan du få store helse skader i fremtiden. Så pass på å gjør det riktig!
  6. Kast vekk vekten din! Å forbrenne fett er vanskelig men å da veie seg og se et nummeret du ikke er fornøyd med kan bare ødelegge motivasjonen din. Man kan se på klærne sine vist man går ned i vekt. Som vil si at du ikke trenger vekten.
  7. Aldri gi opp. Resultat for du ikke på en uke eller en måned, det tar lengre tid så pass på å ikke gi opp dersom du ikke ser resultatet på kort tid.
  8. Gjør det for din egen del og ikke andres. Hvis du gjør det fordi andre sier du burde det, vil du aldri komme noen vei.
  9. Hvis du følger deg presset eller ukomfortabel til å trene blant folk pass på tiden når det er minst folk og gå og tren da 

Jeg har jobbet hardt til å komme så langt jeg har kommet. Jeg er fortsatt ikke helt fornøyd med kroppen min men selvsikkerheten min har økt enormt etter at jeg mistet de kg. Men selv om man bruker en S eller XXL i klær, er det viktigste at DU er fornøyd med kroppen din og at du har den selvsikkerheten. Det finnes ikke noe i verden som heter den perfekte kroppen. Alle er perfekte på sin egen måte! 

 

Har du noen spørsmål eller vil være min sponsor kontakt meg på : Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Instagram: https://www.instagram.com/atikahegic/  

Facebook: https://www.facebook.com/atika.hegic

 

Hei der! Litt om meg
Fineste tiden på året
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på