fbpx

Handle bærekraftig

Bærekraft er en av de viktigste temaene i dagens verden, og det er viktig å forstå hvorfor det er smart og viktig å tenke bærekraftig. Bærekraftig tenkning handler om å finne måter å bevare ressurser og miljøet for å sikre at de fortsatt er tilgjengelige for fremtidige generasjoner. En av måtene å gjøre dette på er ved å kjøpe brukte varer, og jeg har personlig erfart hvor smart det kan være å kjøpe klær second hand. Det å kjøpe brukte klær er ikke bare økonomisk gunstig, men det er også en stor fordel for miljøet. Produksjonen av klær fører ofte til forurensning og avfall, som kan ha en negativ innvirkning på miljøet. Ved å kjøpe brukte klær, kan man redusere behovet for å produsere nye klær og dermed redusere miljøpåvirkningen fra produksjonsprosessen. Det finnes mange ulike måter å kjøpe brukte klær på, og jeg har personlig benyttet meg av nettsidene Tise og Finn. Tise er en app som gjør det enkelt å selge og kjøpe brukte klær, og det er en flott måte å finne spesielle og unike plagg som man kanskje ikke finner andre steder. Finn.no er en annen plattform som tilbyr brukte klær og andre varer, og her kan man også finne gode tilbud på brukte klær. En annen fordel med å kjøpe brukte klær er at man kan spare penger. Mange brukte klær selges til en lavere pris enn nye klær, og dette kan være spesielt gunstig for studenter og andre som ønsker å spare penger. Ved å kjøpe brukte klær kan man også unngå impulskjøp og heller investere i plagg man virkelig trenger og vil bruke. Å kjøpe brukte klær er også en måte å støtte en bærekraftig økonomi på. Ved å kjøpe brukte klær kan man bidra til å skape et marked for brukte varer, som igjen kan føre til økt bevissthet om miljø og bærekraftighet. Det kan også bidra til å skape arbeidsplasser innenfor reparasjon, gjenbruk og oppussing av klær. For min del har det å kjøpe brukte klær også ført til en økt bevissthet om mine egne forbrukervaner. Jeg tenker mer bevisst over hva jeg kjøper, og jeg kjøper ikke lenger klær kun fordi de er på salg eller fordi de er trendy. Jeg kjøper kun klær som jeg faktisk trenger og vil bruke, og dette har ført til at jeg har et mer variert og personlig klesutvalg. Store deler av klesskapet mitt kommer fra Tise. Dermed er store deler av klærne jeg poserer i til Miss Norway kjøpt "second hand".
×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Fysisk aktivitet
Min hjertesak

Relatert

 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2024

Meld deg på 2024-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2023 og vinter 2024. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Ida Anette Hauan, Miss Norway 2022

Logg inn

Meld deg på