Mental helse ungdom

God formiddag alle sammen.

 

I det siste så har jeg tenkt veldig mye på et tema som jeg innså jeg ikke visste nok om. God mental helse er veldig viktig til å kunne fungere i hverdagen.

Mental helse ungdom er en interesseorganisasjon som jobber for økt åpenhet om psykisk helse, forebygging av psykiske problemer og et bedre psykisk helsetilbud. Demmes mål er at alle innbyggere i Norge skal ha en best mulig psykisk helse.

Psykiske helseplager er vanlig , som mange av oss opplever angst eller depresjon gjennom livet.

God psykisk helse innebærer at en person klarer å takle en mengde med stress, å holde et stabilt vennskap og leve et selvstendig liv og klare å ordne opp i sine følelsesmessige problemer eller konflikter. Det er ingen tydelig grense mellom hva som regnes som god og mindre god psykisk helse.

Kroppspress er også et tema og snakke om. man ser jo at samfunnet er i endring og flere barn og voksene blir påvirket av dette presset. Man har jo nå sosiale media som er med på å gjøre det enklere å nå ut til en mengde mennesker. Det skal alltid handle om å være "tynn" og "spise sunt" for å se bra ut. Men det er ikke alltid det hjelper. Jeg syns man skal være fornøyd med den kroppen man har og ble født med. Man kan jo alltid forbedre helsa med fysisk aktivitet som er med på å styrke vår psykiske helse. 

Dette her er noe man burde snakke mer om / få mer informasjon om. Både barnehage og skoler burde starte smått om å informere om mental helse og hvordan det egentlig fungerer. Det er mange som sliter med selvbilde, noe som kan føre til mange problemer.  Selvbildet er en viktig del av oss selv og det viser fram vår identitet på hvem man er og hvordan man vil være. 

Det er likevel en del ting man kan gjøre selv, både for å forebygge og for å bidra til bedre psykisk helse.

Noen tiltak for å forebygge mental helse:

Det er veldig viktig å være sosial , så det er veldig bra om man har noen venner eller familie og være sammen med på fritiden. Flere kan også gå til helsesøster eller en psykolog om man er litt mer usikker på hvem man stoler på. Det er også veldig bra med fysisk aktivitet og samhold man har på aktiviteten man gjør eller går på. Hvis man har det litt vanskelig kan man jo også få strukturert hverdagen sin enten i arbeidslivet eller på skolen. Flere føler også at husdyr er med på å roe ned sjelen. Det finnes en døgnåpent hjelpetelefon hvis det er noen som trenger hjelp med å snakk med noen eller bare ha en samtale (116 123).

” ALLE BARN OG UNGE SKAL HA EN BEST MULIG PSYKISK HELSE OG INGEN SKAL HA DET SÅ VANSKELIG AT DØDEN BLIR ENESTE UTVEI.
DERFOR FOREBYGGER VI. DERFOR PÅVIRKER VI. DERFOR EKSISTERER VI. ”

- Sitat fra MENTAL HELSE UNGDOM 

Man kan også bli giver som vil hjelpe mange unge mennesker som står midt i sin livskamp!

 


God venner er godt å ha!

 

JEG VIL GJØRE EN FORSKJELL , DET ER DERFOR JEG SKRIVER DETTE INNLEGGET!

 

 

Husk å stem på meg som årets favoritt!
Da sender du SMS til 1963 med Missu 7.
(Tjenesten koster 20 kr)
Tusen takk til alle som heier og har stemt på meg!

Instagram min: Sandrasuka98
Jeg er ute etter noen sponsorer, om du og din bedrift/firma vil sponse meg er det bare å ta kontakt på epost for mer informasjon: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.eller sende meg en melding på FB Klikk her

 

 - Sandra Afriyie Tito

 

Gi stjerner til dette innlegget:
17.Mai
Finding The Perfect Dress
 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Påmelding for 2019

Påmelding til Miss Norway 2019 fortsetter. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post. Vi gleder oss til å se din påmelding.

Beste hilsener fra Susanne Næss Guttorm, Miss Norway 2018

Logg inn

Meld deg på