fbpx

Min daglige morgenrutine- Eirin Tunheim

 

Jeg må innrømme at jeg hverken drikker alkohol, røyker eller er en partyløve. Derimot sover jeg klokken 20 og våkner klokken 4 eller 5 på morgenen. I år fyller jeg 27 år i november, nå som jeg er såpass gammelt er det nødvendig å sove tidlig, spise sunt med massevis av grønnsaker og frukter. Dette gjør at man kan se ung ut over lang tid. Så langt har jeg bare to grå hår. Uansett hvor mye du jobber og leser til eksamen og studiet, er det viktig at du ikke skipper dine rutiner. Nok søvn og god kvalitet på den spiller en stor rolle for din hukommelse over lang tid. Redusert søvnkvalitet og utmattelsesfølelse kan være tidlige tegn på Parkinsons sykdom. Kroppen trenger å hvile. Vi alle har våre egne biologiske klokker (Se link nedenfor), det er viktig ikke å forstyrre den for mye bare fordi du satser på skippertak før eksamen. 

Som nevnt ovenfor våkner jeg tidlig, gjør meg klar på badet. Kommer ut og veier meg slik at jeg har oversikt over effekten kostholdet har på kroppen min. Hadde jeg spist for mye karbohydrater eller fett, vil jeg lagt merket til det over tid. Jeg skriver ned en oversikt over vektutviklingen. Dette gjør det lettere for meg å justere på mat og vekt. 

 

Når klær og litt sminke er på plass, går jeg til kjøkkenet for å lage klar lunsj og eventuelt middag. Matpakken skal vanligvis bestå av en pakke frukt og grønnsaker, lunsj med eller uten ris og en kopp med svart te, lime og fruktskall. Disse skal gi nok næring og energi for hele dagen. Så er det klart til å dra til skolen. Denne rutinen slet jeg med å holde i 2018 fordi det var svært travelt på skolen. Ellers har jeg gjort dette siden høsten 2014, helt til i dag som jeg sitter og skriver. Dette er en typisk asiatisk rutine. Min mor våkner kl. 3 eller 4 på morgen for å forme frukter med kniv eller gjøre klart til husarbeid osv. Du vil legge merke til dette hvis du drar til Thailand, mange eldre folk liker å våkne klokken 5 eller tidligere. Der er det behagelig å jobbe før det blir varmt. 

 

Skolen venter på meg.

 

Med vennlig hilsen

Eirin Grinde Tunheim

(Tromsø)

 

Link: http://www.nobelprizemedicine.org/wp-content/uploads/2017/10/Advanced.pdf 

Ønsker du samarbeid med meg? Kontakt meg gjerne på mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg meg på facebook:https://www.facebook.com/eirintunheimveientilmissnorway2019/

Følg meg på instagram: https://www.instagram.com/eirin_tunheim/

Bare være deg selv- Eirin Tunheim
Føler du deg trygg?
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på