fbpx

Min reise gjennom Miss Norway

milj
Hei mine fantastiske lesere! 8 dager igjen til finalen, og dagene går i ett! Noe som bare er kjempegøy! Jeg elsker hektiske hverdager, men merker det er viktig å sette av kvalitetstid til seg selv. 
 
Dette blogginnlegget handler om fra den dagen jeg meldte meg på Miss Norway til nå. Hva jeg har opplevd, utfordringene og lat det gøye, konstruktiv kritikk og ros om det å være deltaker i Miss Norway. 
 
Det hele begynte med en søknaden hvor jeg tenkte; «det skader vel ikke å prøve». Etter måneder med nervepirrende venting, kom mailen. I spenning åpnet jeg mailen med litt lukkede øyne; jeg var med i første uttaket! Jeg begynte å hyl-grine av glede. Mamma kom bekymret bort og spurte om det var noe galt, men det var det jo slettes ikke.
 
 
//Inneholder annonse//
Fotograf: Vestgardenphoto
 
Dette var begynnelsen av en uforglemmelig reise. En reise som har gitt meg utallige nye opplevelser, utfordringer og å jobbe målrettet for det man ønsker å oppnå. 
 
I konkurransen er det ingen bestemt plan man følger. Jeg fikk mulighet til å kjøre mitt eget løp og bestemme innsatsen jeg selv ville gjøre. Helt fra starten har jeg vært supermotivert og lagt all innsats ned i konkurransen - dette har gjort til at jeg er 1 av 8 finalister!
 
Jeg og finalistene har deltatt på ulike kurs. Det første var introduksjonskurset, hvor hyggelige Knut Yrvin som er en av coachene våres, fortalte oss hva konkurransen gikk ut på og hva vi måtte gjøre fremover. Vi fikk beskjed om at vi måtte jobbe med et trappetrinnssystem - som igjen går ut på blogg, presse, sponsor og veldedighet. Jeg syntes dette virket spennende, og var derfor ikke i tvil om at dette skulle jeg være med på!
 
Ett annet kurs gikk ut på hvordan vi skulle fikse finalekjolen. Her har jeg vært så heldig og fått med meg kjoledesigner Judy Hansen. Hun har designet og skreddersydd finalekjolen min. Videre kommer hun forhåpentligvis til å designe kjolene for meg i internasjonal konkurranse.
Klara Szalai. holdt kurs for oss i catwalk. Det er vanvittig utfordrende og mye vanskeligere enn man skulle tro. Jeg har skrevet blogginnlegg om det HER.
 
 
I begynnelsen av juni 2018 var vi på Beautycamp i Oslo. For en opplevelse! Det var veldig luksuriøst, hvor vi hadde dyktige stylister fra Studiosstyle, trent catwalk med Klara Szalai, photoshoot og ellers forberedet oss til finalen. Til slutt gikk alle oss finalister i misseparaden gjennom Karl Johan. Vi fikk fantastisk mat og jeg koste meg virkelig hvert eneste sekund. Vi fikk litt mer smak på hvordan det var å være utøver i konkurransen. Missekonkurransen er mye større i andre land, så det ble mye oppmerksomhet rundt turristene i Oslo. Dette var kjempegøy å oppleve. Her kan du se videoen av Beautycampen.
cover-blogg
Fotograf Knut Yrvin
 
Veldedighet
 
Jeg har alltid brydd meg om dyrs rettigheter og har siden jeg var 16 år engasjert meg i organisasjonen «NOAHs rettigheter». Men som finalist i Miss Norway har jeg endelig fått fremmet min lidenskap enda rundt dette. Jeg har delt ut brosjyrer i Kristiansand for å gi «fakkeltoget mot pels» mer oppmerksomhet. Jeg har brukt bloggen i Miss Norway som en plattform for å fremme organisasjonen NOAH og pelsindustrien. På grunn av stort engasjement er det en glede å formidle at pelsindustrien i Norge vil være ulovlig innen 10 år!
 
 
Videre lagde jeg mitt eget prosjekt om å samle inn penger til «heksebarnene i Nigeria». Jeg ryddet klesskapet, engasjerte venner og familie til å gære det samme - fikk sponset et lokale i gågata i Kristiansand og solgte klærne. Det ble en kjempesuksess, og pengene ble stolt gitt til «dinnoedhjelp». Resten av klærne gikk til Fretex. En organisasjon jeg også har fremmet.
 
 
Jeg har brukt mye tid på organisasjonen «Fremtiden i våres hender». De jobber for etisk handel og åpne leverandører i Norge. Her brukte jeg igjen bloggplattformen for å videreformidle hva som foregår bak skjulte leverandører. På grunn av hver enkelt persons engasjement, skal Stortinget nå se på verdien i det å ha åpne leverandører i Norge. Det er et viktig steg i riktig retning. Å jobbe mot etisk handel i verden - vil gjøre kloden vår til et bedre sted.
 
26132620_1713942678649445_1983604087_o
I juletiden gikk meg og min beste venninne rundt til de eldre i nærområdet for å glede dem litt ekstra rund høytiden. Det var en liten julehilsen fra oss for å vise at det er noen som tenker på dem i jula. Derfor bestemte vi oss for å lage noen koselige hjemmelagde gaver. Da pyntet vi noen kubbelys med fine bånd, fylte noen glass med nøtter, og lagde pepperkaker. Utrolig hvor lite det egentlig skal til for å glede andre.
 
 
Jeg har fått 3 sponsorer og jobbet med markedsføring i forhold til disse. Det har ikke vært annet enn kjempegøy og interessant! Jeg har måttet være kreativ og finne ideer utenom det vanlige. I tillegg til å skrive blogginnlegg, ta bilder og skille seg ut, har jeg  skrevet manus og spilt inn reklamefilm for drive thru kaffebaren «Reboost» i Sørlandsparken. Se video under. Jeg har også tatt utallige bilder og laget promovideo for «Express Beauty» inne på Sørlandssenteret. Sponsorene er fornøyde, noe jeg er veldig glad for. Nå skal jeg straks i gang med ny reklamefilm som skal på større skjermer enn Facebook! Utrolig hva man oppnår ved å engasjere seg og jobbe hardt for det man ønsker. 
 
 
Min største utfordring har dog vært å gå utenfor min egen komfortsone. Før jeg meldte meg på konkurransen ble jeg nervøs bare av å snakke foran folk. Men jeg ville ikke la frykten stoppe drømmen min. Tidligere har jeg alltid unngått situasjoner hvor jeg måtte snakke i forsamlinger eller med tilfeldige folk på gata. Det at jeg har fått mulighet til å utfordre meg selv på disse sidene, har jeg fått mye igjen for den dag i dag. Jeg er mer selvsikker, stolt av den personen jeg er og for første gang; har troa på meg selv. Uansett hva utfallet blir i finalen, er jeg veldig takknemlig for muligheten jeg har fått. Jeg føler meg som et bedre menneske - og det sier de rundt meg også.
 
 
Miss Norway har åpnet øynene mine for en helt ny verden og motivasjon. På grunn av dette, har jeg funnet nye interesser jeg vil holde på med og jobbe hardt for. Miss Norway har vist meg at man kan oppnå sine drømmer - men det må jobbes for. Jeg har blitt mer bevisst på miljø, og ønsket om å hjelpe dem som trenger det har vokst. Jeg føler meg som et bedre menneske og jeg lever virkelig som den beste versjonen av meg selv. Det er derfor jeg ønsker å bli neste Miss Norway.
 
Fotograf: Vestgardenphoto
 
Jeg er genuint stolt av det jeg har oppnådd, men veien min mot høyere mål stopper ikke her. 
 
Noe jeg ikke hadde sett for meg da jeg meldte meg på, var hvor mange fine mennesker som faktisk tar seg tid til å komme bort til meg for å slå av en prat. Det er moro å bli gjenkjent på gata og omtalt som Miss Norway (selv om kåringen ikke har vært). Jeg får mange hyggelige kommentarer på at det jeg gjør er bra og at jeg må stå på videre. Det motiverer meg til å fortsette.
 
Tusen takk til alle som har støttet meg og fulgt med på reisen mot å bli neste Miss Norway. Det er så urealistisk å tenkte på at jeg er 1 av 8 som kan stå på scenen i Miss Universe. Hvis du liker det du leste og har troa på meg, kan du stemme meg frem ved å sende "MISSU 1" til 1963 (20kr).
 
Fotograf: Knut Yrvin
 
Videre kan jeg nevne følgende andre opplevelser. Det å lage presentasjonsvideo, hvor jeg måtte ordne med stylister og fotografer, samtidig lage mitt eget manus som måtte innøves med tanke på at engelsk uttalelsen måtte være på topp. Jeg har også måtte funnet fotografer som kunne samarbeide med meg underveis, og har vært på mange gøyale photoshoots i kjølevannet av dette. 
 
Det å gi seg ut til pressen har vært en interessant opplevelse, der har jeg virkelig fått utfordret komfortsonen min. Jeg har  måtte kommet med interessante ting de kan skrive om. Endelig kan jeg si meg komfortabel foran journalister og kameraer! Totalt per dags dato har jeg 6 presseoppslag. Her kan du lese et av mine presseoppslag; https://www.missnorway.org/blogg/missublogg/entry/pres.htmlHele reisen har bare vært helt fantastisk og jeg klarer ikke vente til finaledagen og vise alt jeg har jobbet for de siste 10 månedene.
 

Håper dere har en fantastisk kveld videre!

 
Følg meg gjerne på andre sosiale medier:
Instagram: helene_abildsnes
 
 
Ønsker du et samarbeid med meg som kan være med å øke din virksomhet? Gjerne kontakt meg på mail for å høre hva jeg kan tilby: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
 
 
Husk å ta det med ro!
Mitt beste tips mot blank hud
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på